Reclamă

Care sunt primele simptome de sarcină, înainte de întârzierea menstruației

Semnele timpurii ale sarcinii pot varia de la persoană la persoană și de la sarcină la sarcină. Este posibil să simți că se produc schimbări în corp înainte de a afla că ești însărcinată sau este posibil să nu ai niciun simptom. Află care sunt primele simptome de sarcină, înainte de întârzierea menstruației.

O femeie cu durere pe cap, pe jos, lângă pat
Femeile gravide se confruntă cu simptome diferite ale sarcinii, în momente diferite / Shutterstock

Simptomele sarcinii timpurii includ lipsa menstruației, nevoia de a urina mai des, sâni sensibili, senzația de oboseală și grețuri matinale.

Care sunt primele simptome de sarcină, înainte de întârzierea menstruației

Femeile gravide se confruntă cu simptome diferite ale sarcinii, în momente diferite. Este important să nu compari sarcina ta cu cea a altcuiva, deoarece simptomele sarcinii pot varia foarte mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există mai multe semne timpurii de sarcină pe care le poți avea sau nu. Cele mai frecvente sunt cele de mai jos.

Lipsa menstruației este cel mai frecvent și evident semn al sarcinii. Odată ce a avut loc concepția, corpul tău produce hormoni care opresc ovulația și eliminarea mucoasei uterului. Aceasta înseamnă că ciclul tău menstrual s-a oprit și nu vei mai avea menstruație decât după ce copilul tău se va naște. Dar lipsa menstruației nu este întotdeauna un semn de sarcină. De asemenea, menstruația poate să nu mai aibă loc din cauza stresului, exercițiilor fizice excesive, dietelor, dezechilibrelor hormonale.

Reclamă

Urinarea frecventă

Înainte de lipsa menstruației însă, s-ar putea să observi că trebuie să mergi la baie mai des. Acest lucru se întâmplă pentru că ai mai mult sânge decât înainte. În timpul sarcinii, alimentarea cu sânge a corpului crește. Rinichii filtrează sângele și elimină toxinele suplimentare. Cu cât ai mai mult sânge în corpul tău, cu atât mai mult va trebui să urinezi.

Oboseala constantă

Multe femei se simt extrem de obosite la începutul sarcinii. Acest lucru se întâmplă din cauza nivelurilor ridicate ale hormonului progesteron. Similar altor simptome timpurii ale sarcinii, oboseala tinde să se amelioreze în al doilea trimestru, după săptămâna 13 de sarcină. Cu toate acestea, revine în al treilea trimestru pentru majoritatea femeilor.

Greața

În ciuda numelui, acest simptom al sarcinii poate apărea în orice moment al zilei sau al nopții. Greața poate apărea încă de la două săptămâni de sarcină. Nu toate femeile se confruntă cu greață sau sunt femei care resimt stări de greață, dar nu vomită niciodată. Deși greața în timpul sarcinii este destul de normală, poate fi o problemă dacă corpul se dishidratează. Persoanele care nu pot reține alimentele și lichidele din cauza senzației extreme de greață ar putea avea o afecțiune numită hiperemesis gravidarum. În cazul în care ești în această situație, este cazul să ceri ajutorul medicului.

Reclamă

Sâni sensibili

Sânii tăi pot deveni sensibili la atingere în timpul sarcinii. Durerea poate fi similară cu felul în care sânii tăi se simt înainte de menstruație, doar senzația este mai intensă. Areolele ar putea începe, de asemenea, să se închidă la culoare și să se mărească. Această durere este temporară și dispare odată ce corpul tău se obișnuiește cu creșterea nivelului de hormoni.

În ciuda tuturor acestor simptome, singura modalitate de a afla sigur că ești însărcinată este să faci un test de sarcină sau mergi la medic pentru o ecografie.

Care sunt unele semne mai puțin frecvente ale sarcinii

Există câteva semne de sarcină timpurie care nu sunt la fel de frecvente. La fel ca în cazul celor mai frecvente simptome, aceste semne de sarcină pot să-și facă sau nu apariția. Fiecare organism este diferit și reacționează diferit.

Există câteva semne suplimentare de sarcină timpurie care nu sunt la fel de frecvente. La fel ca în cazul celor mai frecvente simptome, aceste semne de sarcină se pot întâmpla sau nu. Este important să ții mereu cont de faptul că fiecare organism este diferit și resimte diferit semnele sarcinii.

Spotting (numit și sângerare de implantare)

Deși poate părea un semn rău, sângerarea ușoară poate fi un semn că un embrion s-a implantat în mucoasa uterului. Implantarea are loc la aproximativ 10 zile de la concepție. Sângerarea de implantare arată ca mici picături de sânge sau o scurgere maronie din vagin. Poate începe în jurul perioadei menstruale obișnuite și poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni.

Pofta de mâncare, foamea constantă

Alimentația poate fi complicată în timpul sarcinii. Unele femei încep să dezvolte preferințe pentru anumite alimente sau să simtă în mod constant foame. În timp ce unele alimente și arome pot părea minunate la începutul sarcinii, altele ar putea avea un gust neplăcut. Aversiunile alimentare pot apărea pe tot parcursul sarcinii. E posibil să nu mai poți mânca multe din alimentele pe care înainte le consumai cu plăcere.

Gust metalic în gură

Multe femei spun că experimentează un gust metalic în gură în primele etape ale sarcinii. Acest lucru se poate întâmpla atunci când mănânci anumite alimente sau poate apărea pur și simplu pe parcursul zilei.

Dureri de cap și amețeli

Durerile de cap și senzațiile de amețeală sunt frecvente la începutul sarcinii. Acest lucru se întâmplă atât din cauza modificărilor hormonale din corp, cât și din cauza creșterii volumului sanguin.

Schimbări de dispoziție

Pe măsură ce hormonii continuă să se schimbe, poți experimenta schimbări de dispoziție. Acest lucru este normal și se poate întâmpla pe tot parcursul sarcinii. Cu toate acestea, dacă te simți anxioasă, deprimată sau ai gânduri de rănire, este important iei legătura cu un medic.

Congestie

Unele persoane se confruntă cu un nas înfundat la începutul sarcinii din cauza creșterii nivelului de hormoni și a sângelui. Membranele din nas se usucă și au mai multe șanse să sângereze.

Acneea sau modificări ale pielii

Hormonii și volumul sanguin crescut sunt de vină pentru orice modificări ale pielii. În timp ce unele femei au o strălucire aparte și o piele mai luminoasă în timpul sarcinii, altele pot avea mai multe coșuri.

Multe dintre simptomele timpurii ale sarcinii se suprapun cu alte afecțiuni medicale, precum și cu ciclul menstrual. Simptomele premenstruale pot fi foarte asemănătoare cu simptomele sarcinii. Acest lucru te poate împiedica să faci diferența.

Cel mai bun mod prin care poți afla că ești însărcinată este să faci un test de sarcină. Testele de sarcină sunt disponibile la farmacie sau în magazine și se vând fără prescripție medicală.

Testele de sarcină detectează un anumit nivel de gonadotrofină corionică umană (hCG) în urină. Poți face un test de sarcină imediat ce ai depășit data menstruației. Cu toate acestea, cel mai bine este să aștepți cel puțin o săptămână după ce menstruația a întâziat pentru a obține cele mai precise rezultate.

Te-ar mai putea interesa și
Femeie stă adormită cu o cană în mână
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată
Gravidă care stă pe canapea și își masează un picior
Cârcei în sarcină: de ce apar și cum poți scăpa de ei
Cârcei în sarcină: de ce apar și cum poți scăpa de ei
Gravida se află în cabinetul medicului și este consultată
10 simptome pe care să nu le ignori în sarcină
10 simptome pe care să nu le ignori în sarcină
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mamă care îi dă o îmbrățișare băiețelului supărat, amândoi sunt îmbrăcați cu tricouri albe, mama stă cu spatele și băiețelul cu fața
Ce să-i spui copilului atunci când ai greșit
Fiecărui părinte, la un moment dat, din cauza stresului acumulat de-a lungul unei zile de muncă, i se întâmplă să reacționeze greșit față de copil. Și, oricât de mult ne-am dori să îi tratăm pe copii cu bunătate și înțelegere,......
Ce să-i spui copilului atunci când ai greșit
2
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
3
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
4
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
5
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
Parteneri
Cele mai noi
articol cu video
Adriana Nicolae și Laura Cosoi, fotografie împreună la DePărinți.ro
26 iunie, 09:44
Adriana Nicolae a discutat despre alergii și impactul lor asupra vieții la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi: „Aș recomanda ca mamele să fie atente dacă în familiile lor există alergii”
Adriana Nicolae a discutat despre alergii și impactul lor asupra vieții la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi: „Aș recomanda ca mamele să fie atente dacă în familiile lor există alergii”
O femeie care își alăpteazî bebelușul și se uită pe telefon
26 iunie, 09:16
Care e diferența dintre laptele de la începutul sesiunii de alăptare și cel de la final
Care e diferența dintre laptele de la începutul sesiunii de alăptare și cel de la final
O mămică care își ține copilul în brațe și îl alăptează
25 iunie, 07:27
Cum poți pierde în greutate în timp ce alăptezi. Sfaturi de la nutriționiști
Cum poți pierde în greutate în timp ce alăptezi. Sfaturi de la nutriționiști
Bebeluș cu guler la gât
25 iunie, 07:21
Torticolis: tipuri, cauze, simptome și tratament
Torticolis: tipuri, cauze, simptome și tratament
Proaspăta mămică își ține nou-născutul în brațe
24 iunie, 08:46
Ce se întâmplă în ”trimestrul patru” de sarcină
Ce se întâmplă în ”trimestrul patru” de sarcină
Fetiță bea apă din sticlă
24 iunie, 06:42
Cât de bună e apa carbogazoasă bună pentru copil
Cât de bună e apa carbogazoasă bună pentru copil
Închide