Dacă vrei un joc de cărți ușor de învățat, distractiv pentru toate vârstele și care să-i dea celui mic sentimentul de competitivitate, Crazy Eights este un favorit de generații întregi.
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Cei mici se pot distra în compania adulților, lucru care îi va face să se simte suficient de pregătiți pentru a face față. De asemenea, e un joc de strategie și are poate aduce cantitatea potrivită de competiție prietenoasă în serile de joc.
Acest joc clasic este simplu. Trebuie să potrivești numere și simboluri, până când cineva are un opt și schimbă regulile.
Ai mai jos explicate regulile jocului Crazy Eights. De asemenea, vei regăsi și strategii de câștig. Pe lângă faptul că e un joc care aduce zâmbetul pe buzele celor mici, e și un instrument de învățare și conexiune în familie.
Crazy Eights este un joc de cărți distractiv pentru toate vârstele, care necesită doar un pachet standard de 52 de cărți.
Scopul acestui joc este să fii primul jucător care scapă de toate cărțile, potrivindu-le fie cu simbolul, fie cu numărul cărții aflate în teanc. Provocarea jocului apare atunci când anumite cărți pot inversa direcția jocului sau pot obliga următorul jucător să tragă două cărți.
Care sunt regulile jocului Crazy Eights
Se împart fiecărui jucător câte cinci cărți. Restul pachetului se plasează cu fața în jos, formând un teanc din care se vor extrage cărți pe măsură ce jocul avansează.
Prima carte din teanc se va întoarce pe față pentru ca jucătorii să poată începe jocul.
Jocul începe de la jucătorul din stânga dealerului și continuă în sensul acelor de ceasornic. Fiecare jucător poate pune o carte peste teanc, dacă aceasta se potrivește cu simbolul sau numărul cărții ce a rămas cu fața în sus.
Dacă un jucător nu poate juca o carte, trebuie să tragă din teanc. Se continuă tragerea până când jucătorul poate face o mutare sau până când teancul se epuizează.
Dacă teanc de cărți se epuizează, iar jucătorii nu mai au de unde să tragă cărți, toate cărțile din teancul de aruncare, cu excepția celei de sus, se amestecă și formează un nou teanc de tragere.
Primul jucător care scapă de toate cărțile sale câștigă runda. Se poate juca pe puncte, câștigătorul fiind cel care ajunge primul la 50 de puncte.
Importanța cărții opt
Optarii sunt „jokeri” și pot fi jucați oricând. Jucătorul care pune jos un opt poate alege simbolul următor.
Optarii valorează 50 de puncte la finalul rundei, fiind extrem de valoroși în joc.
Strategii pentru a-ți asigura succesul în jocul Crazy Eights
Păstrează optarii pentru momentul potrivit. Sunt mai puternici când ceilalți jucători au mai puține opțiuni.
Potrivește numerele înainte de a schimba simbolul. Folosește optarii doar dacă este necesar.
Joacă mai întâi cărțile pe care le ai în mai multe exemplare. De exemplu, dacă ai trei șeptari și un patru, joacă un șapte. Scapă de cărțile cu punctaj mare devreme. Popii și Reginele valorează mult dacă rămân în mână.
Nu păstra optarii prea mult. Pot fi folositori, dar te pot costa multe puncte dacă jocul se termină.
Care sunt beneficiile jocului
De asemenea, în jocul Crazy Eights e important să fii atent la strategia celorlalți jucători. Acesta este un avantaj al jocului, îi poate forma pe cei mici să gândească strategic.
Un alt beneficiu al acestui joc e că îi ajută pe cei mici să învețe numerele și să aibă răbdare. De asemenea, deloc de neglijat, este faptul că e un mod excelent de a petrece timp de calitate în familie.
Te decis? Vei încerca și tu Crazy Eights?