Reclamă

Epidemia de înstrăinare parentală, o îngrijorare pentru experți. De ce decid adulții să renunțe la părinții lor

Generația care a fost speriată de părinți în copilărie este acum speriată de copiii lor. Epidemia de înstrăinare parentală a devenit o îngrijorare pentru experți. Cum și de ce decid adulții să renunțe la părinții lor.

O mamă care are un conflict cu fiica sa
Copiilor le era adesea frică de părinți, în special de tați / Shutterstock

Experții au ajuns la concluzia îngrijorătoare că este posibil să fim într-o epidemie de copii adulți care întrerup contactul cu părinții lor. Într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit că 26 la sută dintre adulții tineri sunt înstrăinați de tații lor. Șase la sută sunt înstrăinați de mamele lor. Părinții raportează că aceste înstrăinări se întâmplă adesea fără explicație, lăsându-i profund răniți și cu multe întrebări în minte. Cum s-a ajuns aici ne explică tot experții.

Epidemia de înstrăinare parentală, o îngrijorare pentru experți

Generația Baby boomers a fost crescută de părinți care fac parte din generația ce a trecut prin marea depresie. Generația care a luptat în al Doilea Război Mondial. Acea generație a avut neșansa să aibă un părinte autoritar. Acesta nu ezita să spună că „copiii erau menți să fie văzuți și nu auziți”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pedepsele corporale erau una dintre cele mai populare modalități de a disciplina copiii. Copiilor le era adesea frică de părinți, în special de tați. Mamele își amenințau adesea copiii că tatăl va ajunge acasă și atunci vor vedea ei ce se întâmplă dacă nu sunt cuminți. Copiii care se temeau de părinți era ceva normal în acea perioadă. Și nu numai atât, această metodă autoritară de disciplină era privită ca o strategie esențială pentru asigurarea unui comportament bun.

Când copiii se comportau în afara limitele deja stabilite, se considera că au această atitudine din cauza educației care nu a fost suficient de strictă.

Reclamă

Părinții de azi vor ca copiii lor să nu ducă lipsă de nimic

Copiii acelor părinți din generația Boomer și-au crescut adesea copiii în moduri total opuse. A venit ca o reacție la nemulțumirea lor față de modul în care au fost tratați de părinții lor. Aceștia consideră acum că au experimentat viața cu un părinte neimplicat. Acum ei doresc să fie foarte implicați în viața copiilor lor. În zilele noastre, acest stil de parenting a fost denumit sub termenul de „părinte elicopter”.

Părinții din ziua de azi sunt hotărâți să fie un părinte diferit față de cei care i-au crescut. Acum tații sunt pe picior de egalitate cu mamele în creșterea copiilor. Sunt implicați și hotărâți să le ofere celor mici mult mai mult față de ceea ce au avut ei.

Acești copii Millennial ai generației Boomer se străduiesc, de asemenea, să creeze relații solide cu copiii lor și au respins folosirea fricii ca strategie de educație. În loc să răspundă la comportamentul mai puțin frumos al copilului prin pedepse, ei caută pacea și armonia în familie. Aceste generații de părinți nu sunt deloc de acord să intre în conflict cu copiii lor. De asemenea, ezită să stabilească limite ferme despre care cred că ar risca respingerea lor de către copii.

Reclamă

Ei sunt mai predispuși să folosească comunicarea și gândirea rațională ca strategie disciplinară principală.

Copiii generației Boomers, părinții de azi, au avut mare succes în eforturile lor de a crește copii cărora nu le este frică de ei. Cu toate acestea, acest stil de parenting vine cu o consecință. Generația care a crescut temându-se de părinții lor se teme deseori de respingerea copiilor lor.

Datorită stilului permisiv de educație, copiii din ziua de azi au mai puține oportunități de a experimenta genul de furie și dezamăgire față de părinți. Psihologii spun că acestea sunt o parte importantă a învățării despre rezolvarea sănătoasă a conflictelor.

Suprimarea stării de conflict poate avea consecințe nesănătoase asupra stării mentale

În generațiile anterioare, relația ierarhică dintre părinți și copii a fost un adjuvant care a suprimat gesturi de furie și dezamăgire pe care copiii și tinerii adulți le au în mod natural față de eșecurile părinților lor.

În absența acestor interdicții, furia copiilor a devenit mai mare.

Pe măsură ce noile generații se maturizează și se desprind din familiile lor, este posibil ca lipsa lor de experiență cu mânia sănătoasă, dezamăgirea și rezolvarea conflictelor cu părinții să le facă mai dificilă acceptarea sentimentele normale de furie și dezamăgire.

Renunțarea la părinți poate fi o modalitate de a se apăra împotriva sentimentelor rele. Ajung chiar să dea vina pe părinții lor pentru crearea acestora.

În cazuri extreme, mai ales dacă nu au avut multe experiențe de soluționare sănătoasă a conflictelor în familiile lor, ei pot face pasul extrem de a renunța complet la familiile lor. Acesta e un soi de efort de a elimina emoțiile pe care le trăiesc.

Înstrăinarea de părinți poate începe chiar în timpul terapiei

Experții mai atrag atenția asupra faptului că nu este neobișnuit ca înstrăinarea să înceapă ca urmare a intrării unui copil adult în psihoterapie. Terapeuții mai tineri, crescuți de părinții Boomer, pot fi, de asemenea, mai puțin confortabili cu mânia. Sunt mai puțin încrezători în capacitatea lor de a tolera sentimente puternice la pacienții lor.

În consecință, ei sunt mai puțin dispuși să-și sfătuiască pacienții să dea piept cu acele sentimente. Cel mai bun sfat ar fi să învețe cum să gestioneze aceste sentimente în interesul rezolvării sănătoase a conflictului. Atunci când acești terapeuți mai puțin experimentați lucrează cu părinți care au fost crescuți într-un stil autoritar și au rupt legătura cu familia, ei pot agrava în mod neintenționat sentimentele de neputință și deznădejde ale pacienților lor. Pot ajunge să-i sfătuiască să se teamă de copiii lor, să-și muște limba și să nu vorbească cu copiii lor despre impactul pe care l-au avut ei în copilărie.

Concluzia este că generația care a crescut cu frică de părinți ajunge să se teamă să nu abandonată de copiii lor.

Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
2
Femeie pe scaun la ginecolog pe un fundal deschis la culoare
Tot ce trebuie să știi despre avort, potrivit specialiștilor. Vezi cele mai comune întrebări
Experții au adunat mai multe întrebări ale pacientelor și au răspuns la cele mai multe dintre îngrijorări. Citește tot ce trebuie să știi despre avort și vezi cum poți trece mai ușor peste această etapă. Vezi cât de mult durează,......
Tot ce trebuie să știi despre avort, potrivit specialiștilor. Vezi cele mai comune întrebări
3
Fetiță stă pe covor și desenează
5 activități cognitive pe care să le faci cu copilul mic
Copiii sunt curioși din fire, iar în primii ani de viață ar trebuie încurajată cât mai mult această curiozitate. De ce? Deoarece este benefică pentru dezvoltarea cognitivă. Activitățile care îi implică senzorial și le stimulează......
5 activități cognitive pe care să le faci cu copilul mic
4
Gravidă care bea apă
Hidratarea în sarcină: câtă apă să bei când ești gravidă
Hidratarea este esențială pentru sănătatea oricui, dar mai ales atunci când ești însărcinată. Corpul tău trece prin multe schimbări și are nevoie de sprijin suplimentar. Apa joacă un rol crucial în acest proces. De ce este importantă......
Hidratarea în sarcină: câtă apă să bei când ești gravidă
5
Clătite cu afine pentru copii și servite pe o farfurie albă
Clătite cu afine pentru copii. Rețeta perfectă pentru un o gustare delicioasă
Pentru o gustare simplă și delicioasă îți recomandăm rețeta de clătite cu afine pentru copii. Dacă nu-i poți refuza dulciurile copilului tău, atunci încearcă să le prepari chiar tu în casă. În felul acesta vei putea controla......
Clătite cu afine pentru copii. Rețeta perfectă pentru un o gustare delicioasă
Parteneri
Cele mai noi
Un copil cu erupție cauzată de roseola infantum
13 septembrie, 06:04
Roseola Infantum: cauze, simptome și tratament
Roseola Infantum: cauze, simptome și tratament
O mămică și un tătic care îi oferă fetiței lor pizza pentru copii preparată în casă
12 septembrie, 06:39
Pizza pentru copii. Rețeta sănătoasă pe care o poți prepara pentru micuțul tău
Pizza pentru copii. Rețeta sănătoasă pe care o poți prepara pentru micuțul tău
Un băiețel care strănută des din cauza elergiei la ambrozie
12 septembrie, 06:35
Alergia la ambrozie în rândul copiilor: sfaturi pentru părinți
Alergia la ambrozie în rândul copiilor: sfaturi pentru părinți
Gravidă stă întinsă pe pat și se simte rău
9 septembrie, 06:45
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
O farfurie pe care se află o omletă pentru copii decorată sub forma unui cocoș
9 septembrie, 06:26
Omletă pentru copii. Cum poți prepara un mic dejun rapid și sănătos
Omletă pentru copii. Cum poți prepara un mic dejun rapid și sănătos
Copil care se uită la un ecran verde de la TV
8 septembrie, 07:15
Cum poți remedia dependența de ecrane a copiilor. Specialiștii susțin că rezultatele se văd după numai 2 săptămâni
Cum poți remedia dependența de ecrane a copiilor. Specialiștii susțin că rezultatele se văd după numai 2 săptămâni
Închide