Reclamă

Infecții și leziuni oculare la copii. Din ce cauză apar și care sunt cele mai frecvente

Orice afecțiune oculară poate îngrijora părinții. Iată cum să detectezi la timp o infecție a ochiului sau o rănire, astfel încât să poți aplica din timp tratamentul potrivit. Ai mai jos o listă cu cele mai frecvente infecții și leziuni oculare la copii.

O fetiță care are un ochi roșu, umflat
Mizeria, scurgerile galbene sau verzui pentru copii mici, sunt probleme destul de frecvente / Shutterstock

Orice fel de problemă de vedere la un copil poate părea o dramă pentru părinți. Ochii la fel ca orice alt organ al corpului au riscul de a dezvolta infecții care pot duce la orbire dacă nu sunt tratate cu atenție.

Infecții și leziuni oculare la copii

Mizeria, scurgerile galbene sau verzui pentru copii mici, sunt probleme destul de frecvente. Și în cea mai mare parte, infecțiile și leziunile oculare ale copiilor mici se rezolvă cu ușurință.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși nu poți preveni întotdeauna apariția uneia dintre aceste probleme oculare, află mai multe despre ele, astfel încât să poți identifica rapid simptomele.

Reclamă

Secreții galbene sau verzui

Secreția ochilor este lipicioasă și apare de obicei din cauza unei afecțiuni care se numește conjunctivită. Această infecție foarte contagioasă face albul ochilor roz și deseori produce niște scurgeri gălbui. Bacteriile, un virus, anumite alergii sau o reacție la o substanță chimică pot provoca această boală.

Dacă bănuiești că copilul are conjunctivită mergi cu el la pediatru pentru un diagnostic. Dacă este o cauză bacteriană, medicul va prescrie picături sau unguent care va vindeca rapid.

Un canal lacrimal blocat poate provoca, de asemenea, scurgeri din ochii unui copil. Consultă medicul pediatru pentru ajutor. Acesta te poate sfătui cum să masezi cu atenție conducta pentru a elimina blocajul. Dacă acest lucru nu funcționează, următorul pas este o procedură de sondare a conductelor.

Orjelet

Dacă observi o mică umflătură roșie, asemănătoare unui coș pe pleoapa copilului, probabil că are un orjelet. Aceste mici pustule sunt glande uleioase înfundate.

Reclamă

Orjeletul poate să fie dureris, dar este inofensiv și de cele mai multe ori se va rezolva de la sine. Până atunci, pune o cârpă caldă la ochiul închis timp de câteva minute de câteva ori pe zi. Cel mai important este să încerci să nu spargi pustula.

Poți cere sfatul unui pediatru pentru un tratament care să calmeze durerea. De asemenea, discută cu medicul dacă acel orjelet durează mai mult de o săptămână sau dacă roșeața și inflamația s-au extins. Cel mic poate avea nevoie de picături sau unguent cu antibiotic local.

Obiecte străine în ochi

Nisip de pe plajă, un țânțar sau pur și simplu mizerie. Aceste bucăți mici pot duce la iritații, clipire în exces, roșeață și lăcrimare. Dacă copilul spune că îl doare ochiul, așează-l sub o lumină puternică sau la soare și pune-l să deschidă larg ochii și să privească dintr-o parte în alta.

Dacă observi ceva, încearcă să speli obiectul străin cu apă curată și călduță. Dacă acest lucru nu funcționează, încearcă să tragi ușor pleoapa superioară în afară și în jos peste pleoapa inferioară timp de câteva secunde pentru a încuraja ochiul să expulzeze obiectul străin.

Vânătăi la ochi

Copiii mici sunt ocupați să sară și să alerge, iar plăcerea lor poate duce uneori la o vânătaie minoră în jurul ochiului. Ușurează durerea și minimizează inflamația prin aplicarea unui prosop rece și umed sau a unui pachet rece de gheață învelit într-un prosop pe zonă timp de cinci până la 10 minute. Repetă după pauze de 15 minute.

Nu aplica prea multă presiune asupra globului ocular.

Dacă observi sânge în albul sau în pupila ochiului copilului tău sau dacă are dureri de cap, sângerări ale nasului sau modificări ale vederii, este necesară o vizită imediată la medic.

Abraziunea corneei

O zgârietură pe stratul exterior al ochiului (corneea) poate proveni de la o ramură joasă sau chiar de la contactul cu o unghie. Copilul poate avea pleoapa umflată, ochii înlăcrimați și sensibilitate la lumină.

Roagă medicul să verifice ochiul copilului și să îți ofere tratament despre ameliorarea durerii. Un antibiotic care previne infecțiile poate ajuta și el. Vestea bună este că aceste zgârieturi se vindecă de obicei de la sine într-o zi sau două.

Contact cu o substanță chimică

Contactul cu iritanți chimici cum ar fi oțetul, înălbitorul sau îngrășământul poate provoca, de asemenea, o abraziune a corneei. Dacă copilul primește orice fel de substanță chimică în ochi, clătește ochiul cu apă călduță timp de 15 până la 20 de minute. Apoi sună medicul pentru sfaturi ulterioare.

Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată își ține bebelușul în brațe și-l privește
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Te-ai uitat vreodată la bebelușul tău și ai avut senzația că îl vezi pe tatăl lui în miniatură? Nu e doar o impresie! Genetica joacă un rol fascinant în determinarea trăsăturilor fizice și comportamentale ale copilului. Iar unele......
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
2
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Pe măsură ce timpul se schimbă și tehnologia avansează, este nevoie și de o schimbare în viața celor mici. Descoperă și tu cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Jocurile reprezintă cea mai bună metodă pentru......
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
3
Fetiță neglijată se uită tristă pe fereastră
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Știi momentul ăla când intri în cameră și uiți instant ce căutai? Sau când încerci să ții minte ce ai de cumpărat, dar ajungi acasă cu totul… mai puțin ce îți trebuia? Ei bine, memoria de lucru e implicată în toate astea.......
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
4
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
5
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
6
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
7
O fetiță care joacă cărți
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Crazy Eights este un joc clasic de cărți, potrivit pentru toate vârstele. Află cum se joacă Crazy Eights și descoperă sfaturi utile care îi vor ajuta pe cei mici să joace și să câștige. Dacă vrei un joc de cărți ușor de învățat,......
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
8
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Parteneri
Cele mai noi
o mămică care își îmbrățișează fiica și aplică parenting blând
30 iunie, 13:10
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tânără gravidă îi explică medicului că respiră greoi
26 iunie, 10:52
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
o mamă care stă pe canapea și își mângâie fiica care își ține fața în palme și plânge
23 iunie, 11:51
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Mama își ține fetița strâns în brațe
19 iunie, 09:41
3 capcane frecvente ale parentingului
3 capcane frecvente ale parentingului
femeie care își ține mâna în zona abdominală și se află într-o baie
16 iunie, 10:44
Scurgerea fluidelor în timpul sarcinii. Ce înseamnă
Scurgerea fluidelor în timpul sarcinii. Ce înseamnă
femeie care are un calendar în mână și își ține mâna la burtă
12 iunie, 14:53
Află dacă poți rămâne însărcinată în timpul menstruației. Ce spun specialiștii
Află dacă poți rămâne însărcinată în timpul menstruației. Ce spun specialiștii
Închide