Din fericire, puful în plus este doar temporar. În mod normal, părul ar trebui să revină la normal la aproximativ șase luni după ce ai născut. Totuși, în sarcină ar trebuie să fii puțin mai precaută când alegi unele metode pentru epilare. Ar trebui să faci asta pentru că anumite substanțe sau proceduri pot să dăuneze bebelușului.
Metode pentru îndepărtarea părului nedorit în sarcină
Chiar dacă ești însărcinată, nu înseamnă că nu-ți dorești să te îngrijești în continuare. Iată tot ce trebuie să știi despre cele mai sigure metode pentru îndepărtarea părului nedorit în sarcină.
Pensat și epilarea cu ață
Pentru modelarea sprâncenelor și îndepărtarea firelor de păr de pe bărbie sau de pe buza superioară, penseta și firul de ață sunt probabil cele mai bune opțiuni.
Desigur, penseta o poți folosi comod acasă, însă pentru epilarea cu ață ai nevoie de ajutorul unui profesionist. Deoarece niciuna dintre ele nu implică folosirea substanțelor chimice, ambele sunt complet sigure în timpul sarcinii.
Rasul cu lama
Îndepărtarea părului cu lama sau epilatorul electric sunt sigure în sarcină. Deși lama poate să-l facă să crească mai des și mai viguros, este o metodă rapidă. Asta mai ales dacă este vorba de zone mai mari.
Epilarea zonei intime, când ești însărcinată poate fi mai complicată, mai ales în ultimele luni, când burta este mare și nu prea poți vedea ce se întâmplă jos. Dar, dacă ești atentă și ai răbdare, poți reuși să o faci. Iată câteva sugestii care să te ajute:
- Fă un duș pentru a-ți înmuia pielea și părul înainte de a te rade.
- Stai în picioare în timp ce te razi. Dacă stai jos, vei vedea mai greu zona și este mai probabil să te rănești.
- Folosește întotdeauna o cremă sau un gel de ras și rade în direcția de creștere a părului, clătind lama des.
- După ce te-ai ras, folosește o cremă hidratantă, fără parfum, pentru a reduce uscarea pielii.
- Atunci când te razi pe picioare, fă-o cu grijă, deoarece este posibil să ai probleme cu echilibrul.
Epilarea cu ceară sau zahăr
Epilarea cu ceară sau zahăr (în care un amestec de zahăr încălzit este întins pe piele și apoi îndepărtat odată cu părul) sunt metode care îndepărtează pe termen lung părul nedorit. În general, sunt sigure, dacă sarcina nu ți-a făcut pielea prea sensibilă. Trebuie să ai în vedere că în timpul sarcinii epilarea cu ceară sau zahăr va fi mai dureroasă decât de obicei, deoarece fluxul crescut de sânge către pielea ta o face super sensibilă.
Ca întotdeauna, aceste produse nu ar trebui să fie folosite niciodată pe nas, urechi sau sfârcuri, pe vene varicoase, alunițe sau negi. De asemenea, nu ar trebui să le utilizezi dacă ai pielea iritată, crăpată sau arsă de soare.
Evită epilarea cu ceară a zonelor corpului afectate de melasmă sau dacă folosești un antibiotic. De asemenea, discută cu medicul înainte de a te epila cu ceară, pentru a afla dacă există un motiv anume pentru care nu ar trebui să folosești această metodă.
În plus, asigură-te că salonul pe care îl alegi este curat, iar profesionistul poartă mănuși și să folosește o spatulă nouă între aplicări, pentru a preveni schimbul de germeni. Cere-i să testeze ceara pe o mică zonă a pielii pentru a vedea dacă reacționează diferit în timpul sarcinii. Folosește o loțiune antiseptică calmantă, înainte și după epilare. Aceasta poate reduce iritația, diminuează roșeața și previne infecțiile.
Deși zahărul poate părea mai natural decât ceara, acesta poate provoca aceleași iritații și infecții ale pielii. De aceea, procedează cu aceleași precauții ca și la epilarea cu ceară.
Cremele de epilare
Deși pot părea o opțiune ușoară, nu se știe exact cât sunt de sigure în timpul sarcinii. Aceste produse conțin ingredientele active care fac ca părul să se dizolve. Pe lângă faptul că au un miros neplăcut, pot provoca și reacții alergice.
Înainte de a le folosi, obține mai întâi acordul medicului. De asemenea, asigură-te că le aplici pe o zonă bine ventilată, după ce ai testat produsul pe o mică porțiune de piele.