Reclamă

O fetiță a putut auzi pentru prima dată după ce a primit o terapie genetică care tratează surditatea

O fetiță a putut auzi pentru prima dată după ce a primit o terapie genetică care tratează surditatea. Opal Sandy poate auzi aproape perfect după o intervenție chirurgicală revoluționară care a durat doar 16 minute.

Opal Sandy se dă pe tobogan
Medicii spun că marchează o nouă eră în tratarea surdității și este un pas imens în tratamentele medicale / Profimedia Images

În acest fel, micuța a devenit prima persoană din lume care a luat parte la un studiu pionierat de terapie genetică. Medicii spun că marchează o nouă eră în tratarea surdității și este un pas imens în tratamentele medicale.

O fetiță a putut auzi pentru prima dată după ce a primit o terapie genetică

Opal Sandy s-a născut fără auz din cauza neuropatiei auditive, o afecțiune care perturbă impulsurile nervoase care călătoresc de la urechea internă la creier și poate fi cauzată de o genă defectuoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar după ce a primit o perfuzie care conține o copie funcțională a genei în timpul unei intervenții chirurgicale inovatoare care a durat doar 16 minute, micuța în vârstă de doar 18 luni poate auzi aproape perfect. Cea mai mare bucurie a ei după intervenție a fost să se joace cu tobe de jucărie, scrie theguardian.com.

Reclamă

Părinții ei au rămas „uimiți” când și-au dat seama că putea auzi pentru prima dată după tratament. „Nu îmi venea să cred”, a spus mama lui Opal, Jo Sandy. „A fost ceva nebunesc pentru noi.”

Opal Sandy, care locuiește în Oxfordshire cu părinții ei, a fost tratată la spitalul Addenbrooke, parte a fundației NHS al spitalelor universitare din Cambridge, care conduce procesul Chord. Mai mulți copii surzi din Marea Britanie, Spania și SUA sunt recrutați în proces și toți vor fi urmăriți pentru o perioadă de cinci ani după intervenție.

Profesorul Manohar Bance, chirurg ORL-ist în trust și coordonator șef al studiului, a spus că rezultatele inițiale au fost „mai bune decât am sperat sau mă așteptam” și ar putea vindeca pacienții cu acest tip de surditate.

„Avem rezultate de la Opal care sunt foarte spectaculoase. Atât de aproape de restaurarea auzului normal. Așa că sperăm că ar putea fi un potențial remediu.”

Reclamă

El a adăugat: „A fost atât de multă muncă, zeci de ani de muncă pentru a vedea în sfârșit ceva care a funcționat de fapt la oameni. A fost destul de spectaculos și într-adevăr un pic uluitor. S-a simțit foarte special.”

Ce este neuropatia auditivă și cum poate fi acum remediată

Neuropatia auditivă poate fi cauzată de o defecțiune a genei OTOF, care produce o proteină numită otoferlină. Acest lucru permite celulelor din ureche să comunice cu nervul auditiv. Pentru a corecta surditatea, noua terapie de la firma de biotehnologie Regeneron trimite o copie funcțională a genei la ureche.

Un al doilea copil a primit recent și tratamentul de terapie genică la spitalele universitare din Cambridge, cu rezultate pozitive.

Procesul general Chord constă din trei părți, trei copii surzi, inclusiv Opal, primesc o doză mică de terapie genetică doar la o ureche.

Un set diferit de trei copii va primi o doză mare pe o parte. Apoi, dacă se dovedește că este sigur, mai mulți copii vor primi o doză în ambele urechi în același timp. În total, 18 copii din întreaga lume vor fi recrutați în proces.

Opal este primul pacient la nivel global care a primit terapia și este „cel mai tânăr la nivel global care a beneficiat de ea până în prezent, din câte știm”, a spus Bance.

Terapia genică – DB-OTO – este special pentru copiii cu mutații OTOF. Un virus inofensiv este folosit pentru a transporta gena în pacient.

Studiul este „doar începutul terapiilor genetice”, a spus Bance. „Marchează o nouă eră în tratamentul pentru surditate.”

Martin McLean, consilier principal în politici la Societatea Națională a Copiilor Surzi, a spus că surditatea nu ar trebui să fie niciodată o barieră în calea fericirii sau împlinirii. „Multe familii vor saluta aceste evoluții și așteptăm cu nerăbdare să aflăm despre rezultatele pe termen lung pentru copiii tratați.”

Odată cu auzul restabilit lui Opal, părinții ei au acum o nouă problemă cu care să se confrunte: noul hobby preferat al fiicei lor este să trântească tacâmurile pe masă pentru a face cât mai mult zgomot.

Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
o mămică care ține mâinile pe burtică pentru a simți primele mișcări ale bebelușului
Primele mișcări ale bebelușului: la câte săptămâni apar
Fiecare viitoare mămică este nerăbdătoare să simtă primele mișcări ale bebelușului său. Nivelul de activitate al bebelușului diferă de la un copil la altul. Mișcările sale vor evolua pe parcursul sarcinii, iar în timp vei ajunge să......
Primele mișcări ale bebelușului: la câte săptămâni apar
2
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
3
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Mămică, îmbrăcată un tricou gri cu text în jurul pieptului, ține în brațe un bebeluș care plânge, ilustrând de ce își arcuiesc bebelușii spatele
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Pe lângă faptul că plâng atunci când îi supără ceva pe bebeluși, mai fac un gest, destul de înfricoșător pentru părinți, și anume își arcuiesc spatele. Acest lucru este absolut normal, mai ales că până învață să vorbească......
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Parteneri
Cele mai noi
Ochi de copil afectat de conjunctivită
18 noiembrie, 07:36
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Mama și bebelușul stau întinși pe podea
18 noiembrie, 06:09
Cele mai bune exerciții postpartum pe care le poți face
Cele mai bune exerciții postpartum pe care le poți face
Gravidă spală legumele
17 noiembrie, 08:11
Cum să eviți toxinele ascunse în timpul sarcinii
Cum să eviți toxinele ascunse în timpul sarcinii
Bebeluș care stă pe oliță cu o suzetă în gură într-o cameră luminoasă
16 noiembrie, 07:37
Diareea la bebeluși și copii. Cauze și remedii
Diareea la bebeluși și copii. Cauze și remedii
O fetiță care stă la fereastra avionului în timp ce își ține în brațe jucăria de pluș
16 noiembrie, 06:51
Lucruri pe care e recomandat să le verifici înainte să zbori cu un copil mic. Sfaturi utile pentru o călătorie reușită
Lucruri pe care e recomandat să le verifici înainte să zbori cu un copil mic. Sfaturi utile pentru o călătorie reușită
Tata se joacă jenga cu cele două fete
15 noiembrie, 06:59
Parentingul intensiv: ce este și ce beneficii are
Parentingul intensiv: ce este și ce beneficii are
Închide