Reclamă

Primele mișcări ale bebelușului: la câte săptămâni apar

Fiecare viitoare mămică este nerăbdătoare să simtă primele mișcări ale bebelușului său. Nivelul de activitate al bebelușului diferă de la un copil la altul. Mișcările sale vor evolua pe parcursul sarcinii, iar în timp vei ajunge să cunoști tiparele de lovitură ale bebelușului. Iată la ce poți să te aștepți când vine vorba de mișcarea fetală.

o mămică care ține mâinile pe burtică pentru a simți primele mișcări ale bebelușului
Dacă nu simți nicio mișcare până la mijlocul lunii 5, atunci medicul poate cere o ecografie pentru a vedea cum se simte micuțul tău / Shutterstock

Mămicile pot experimenta sentimente și stări profunde. Spre deosebire de tătici, mămicile vor simți loviturile copilului la un cu totul alt nivel. O viitoare mămică poate să simtă atunci când copilul se răsucește, când sughite sau când lovește cu mânuțele și piciorușele. Este dovada care demonstrează că în tine se dezvoltă o nouă viață.

Primele mișcări ale bebelușului

Mișcare fătului în timpul sarcinii poate, de asemenea, să aducă o mulțime de întrebări pentru viitoarele mămici. Deși fiecare copil este diferit, atunci când vine vorba de mișcarea fătului, specialiștii spun că aceasta apare în jurul săptămânii 18 – 22.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Majoritatea femeilor simt prima mișcare etală, cunoscută sub numele de accelrare în timpul sarcinii. Deși ea apare în jurul săptămânii 18, s-ar putea să simți acele semne inițiale de activitate în orice momente între săptămâna 14 și săptămâna 26 de sarcină.

Înainte de acest interval de timp, bebelușul este, în general, prea mic și poziționat prea adânc pentru a-și putea face simțită prezența.

Reclamă

Femeile care sunt însărcinate pentru a doua oara ar putea avea mai multe șanse să simtă primele mișcări puțin mai devreme. Femeile care așteaptă al doilea copil ar putea simți primele mișcări în jurul lunii 4.

Totuși, specialiștii spun că în cea mai mare parte a timpului, femeile nu sunt conștiente de primele mișcări ale copilului decât după primele 5 luni.

Poziția placentei poate avea un impact semnificativ atunci când vine vorba de mișcarea fetală. Dacă placenta este orientată în față, aceasta poate atenua loviturile și poate prelungi așteptarea primelor semne.

Reclamă

Dacă nu simți nicio mișcare până la mijlocul lunii 5, atunci medicul poate cere o ecografie pentru a vedea cum se simte micuțul tău.

Partenerii pot simți mișcarea copilului mult mai târziu. De regulă, acestea încep să se simtă la sfârșitul celui de-al doilea trimestru sau chiar în al treilea trimestru, spun cei de la What to Expect.

Cum se simt mișcările bebelușului

Loviturile bebelușului se pot simți ca mici valuri. S-ar putea simți ca un mic ghiont sau ca o senzație de răsturnare interioară.

Sentimentul va continua să se schimbe de-a lungul sarcinii de la mișcări coregrafiate la 6 luni și pumni și lovituri mai puternice la 7 luni, până la zvâcniri și întoarceri pe măsură ce bebelușul crește rapid în lunile 8 și 9. Trebuie reținut fapul că bebelușii sunt unici.

Ritmurile și tiparele de activități variază de la un copil la altul. Este important să nu compari mișcarea bebelușului tău cu a altora.

Nu există un număr stabil de mișcări pe care ar trebui să le simți în fiecare zi. Fiecare copil este diferit în felul său.

Ar trebui să simți mișcarea în fiecare zi în al treilea trimestru, începând în jurul săptămânii 28 și până la sfârșitul sarcinii. Este important să-ți cunoști bebelușul.

Cum se schimbă ritmul de mișcare al bebelușului

Ritmul de mișcare al copilului se schimbă în funcție de momentele zile și de activitățile pe care le facem. În timpul zilei, mișcarea copilului tău ar putea fi mai rară, spun cei de la HuffPost.

Deseori mămicile sunt concentrate asupra multor lucruri și nu vor simți mișcările. Totuși, seara când mămicile stau în pat și se odihnesc s-ar putea să observe mult mai des mișcările copilului.

Totodată, studiile arată că atunci când o mămică este nervoasă, copilul poate să devină mai activ. Bebelușii pot avea, de asemenea, sughiț.

Cel mai probabil vei simți mișcarea sa mult mai profundă în momentul în care sughite.

Ce înseamnă un bebeluș activ în pântec

Specialiștii recomandă să nu tragi concluzii singură. Dacă un copil este activ în pântec, nu înseamnă că mai târziu acesta va fi agitat sau că este destinat să devină atlet de performanță.

Loviturile copilului sunt considerate o parte normală și sănătoasă a dezvoltării fetale. O creștere bruscă a loviturilor în al treilea trimestru, care este diferită de tiparele pe care le cunoști, ar putea necesita o vizită la medic.

Până în al treilea trimestru te poți aștepta la o mișcare fetală în fiecare zi. Pentru a te asigura că totul progresează conform așteptărilor, medicul te poate consulta periodic.

Acesta îți poate cere să notezi cât de dese sunt loviturile copilului pentru a face o numerotare a acestora. Este important de reținut faptul că numărul de lovituri va crește pe măsură ce se apropie momentul nașterii.

Mișcarea bebelușului înainte de travaliu

Bebelușul tău se poate întoarce cu capul în jos, spre pelvis, cu până la după până la trei săptămâni înainte de naștere.

Modelele de mișcare ale copilului se pot schimba din nou. S-ar putea să simți mișcările mult mai puternică. Există și câteva trucuri prin care îl poți face pe copil să fie mai activ în burtică.

Tiparele de activitate din ultimele săptămâni înainte de naștere pot varia de la o sarcină la alta. Indiferent de ce formă de mișcare va avea copilul în ultima lună de sarcină, ar trebui să simți în continuare acele mici lovituri de mai multe ori pe zi.

Dacă există o scădere sau o creștere notabilă a mișcărilor, este important să te consulți cu medicul tău specialist.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
femeie care are un calendar în mână și își ține mâna la burtă
Află dacă poți rămâne însărcinată în timpul menstruației. Ce spun specialiștii
Află dacă poți rămâne însărcinată în timpul menstruației. Ce spun specialiștii
Un tată care se joacă cu cei doi copii ai săi și le sporește fericirea
Obiceiuri care pot să sporească fericirea copiilor. Ce poți face pentru a-i aduce zâmbetul pe buze celui mic
Obiceiuri care pot să sporească fericirea copiilor. Ce poți face pentru a-i aduce zâmbetul pe buze celui mic
Doi părinți mileniali care se joacă cu fetițele lor prin casă
Motivul pentru care părinții mileniali își doresc copii de succes. La ce concluzii au ajuns cercetătorii
Motivul pentru care părinții mileniali își doresc copii de succes. La ce concluzii au ajuns cercetătorii
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată își ține bebelușul în brațe și-l privește
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Te-ai uitat vreodată la bebelușul tău și ai avut senzația că îl vezi pe tatăl lui în miniatură? Nu e doar o impresie! Genetica joacă un rol fascinant în determinarea trăsăturilor fizice și comportamentale ale copilului. Iar unele......
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
2
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Pe măsură ce timpul se schimbă și tehnologia avansează, este nevoie și de o schimbare în viața celor mici. Descoperă și tu cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Jocurile reprezintă cea mai bună metodă pentru......
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
3
Fetiță neglijată se uită tristă pe fereastră
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Știi momentul ăla când intri în cameră și uiți instant ce căutai? Sau când încerci să ții minte ce ai de cumpărat, dar ajungi acasă cu totul… mai puțin ce îți trebuia? Ei bine, memoria de lucru e implicată în toate astea.......
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
4
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
5
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
6
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
7
O fetiță care joacă cărți
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Crazy Eights este un joc clasic de cărți, potrivit pentru toate vârstele. Află cum se joacă Crazy Eights și descoperă sfaturi utile care îi vor ajuta pe cei mici să joace și să câștige. Dacă vrei un joc de cărți ușor de învățat,......
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
8
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Cele mai noi
femeie care are un calendar în mână și își ține mâna la burtă
12 iunie, 14:53
Află dacă poți rămâne însărcinată în timpul menstruației. Ce spun specialiștii
Află dacă poți rămâne însărcinată în timpul menstruației. Ce spun specialiștii
Sandalele sunt dintre cele mai bune alegeri pentru încălțămintea pentru sezonul cald. Vezi care sunt avantajele purtării sandalelor pentru copii
10 iunie, 15:17
Care sunt avantajele purtării sandalelor pentru copii?
Care sunt avantajele purtării sandalelor pentru copii?
Bebeluș care zâmbește și i se văd dinții de lapte din față, de sus și jos, și este îmbrăcat cu un maiou alb și salopetă gri
9 iunie, 10:03
Îngrijirea dinților de lapte: sfaturi pentru o igienă corectă
Îngrijirea dinților de lapte: sfaturi pentru o igienă corectă
Un tată care se joacă cu cei doi copii ai săi și le sporește fericirea
5 iunie, 10:03
Obiceiuri care pot să sporească fericirea copiilor. Ce poți face pentru a-i aduce zâmbetul pe buze celui mic
Obiceiuri care pot să sporească fericirea copiilor. Ce poți face pentru a-i aduce zâmbetul pe buze celui mic
Un bol plin cu piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
2 iunie, 09:56
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
Sport în ritmul tău: cum să transformi mişcarea într-o parte a vieţii tale
30 mai, 12:59
(P) Sport în ritmul tău: cum să transformi mişcarea într-o parte a vieţii tale
(P) Sport în ritmul tău: cum să transformi mişcarea într-o parte a vieţii tale
Închide