Reclamă

Adevăruri amuzante despre băieți descoperite de mame

Să fii mamă de băiat este o adevărată aventură. Una amuzantă, specială și plină de provocări. Iar în marea majoritate a zilelor, energia trebuie să fie mereu la cote maxime. Asta pentru a putea face față micilor năzdrăvani. Însă, nimic nu poate egala starea pe care ți-o aduce fiecare zi petrecută alături de micuț. Mai ales atunci când descoperi adevăruri amuzante despre băieți.

O mamă se distrează cu băiatul ei în parc
Dacă ești mamă de băiat, probabil înțelegi perfect și aprobi aceste adevăruri amuzante despre băieți / Shutterstock

Băieții sunt adesea plini de energie și iubesc joaca. Sunt aventuroși și creativi, motiv pentru care, fiecare zi petrecută alături de ei este plină de surprize. Dar asta nu e o noutate pentru nicio mamă de băiat. Dimpotrivă, adesea, multe dintre ele descoperă adevăruri amuzante despre băieți care le fac să zâmbească și să se distreze alături de ei. E drept, unele pot fi ușor și deranjante, mai ales când provoacă dezordine, însă nu într-atât încât să nu-ți fure un zâmbet.

10 adevăruri amuzante despre băieți ce au fost descoperite de mame de-a lungul timpului

Dacă ești mamă de băiat, probabil înțelegi perfect și aprobi aceste adevăruri amuzante despre băieți descoperite de mamele din întreaga lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

Băieții iubesc murdăria

Nu-i așa că și tu ai observat că băieții au o pasiune pentru murdărie? Aproape toate mamele descoperă acest adevăr încă de la cele mai fragede vârste. Oriunde merg sau orice fac, e imposibil să nu se murdărească sau să nu-și păteze hainele cu ceva. Julie Hoag, mamă a doi băieți, explică pentru herviewfromhome.com că acest adevăr a început să iasă la iveală în cazul băieților ei încă de la începutul diversificării.

Iubesc super eroii

Cu foarte puține excepții, băieții sunt înnebuniți după super eroi. Personajele devin rapid preferatele lor și aproape că nu ies din casă fără unul sau doi sub braț. În plus, aceștia devin rapid protagoniștii aventurilor imaginare.

Preferă haosul și dezordinea

Cine a mai văzut casă de băieți în care lucrurile să fie la locul lor. Oricât ai insista, cel puțin la vârste mici, băieții trăiesc pentru și în dezordine. Larisa, mamă a cinci copii, povestește pe blogul ei raisingliss.com cât de ușor se pot observa diferențele dintre băieți și fete în ceea ce privește dezordinea.

Transformă orice încăpere într-un spațiu de joacă

Iată un adevăr amuzant care aduce și beneficii. Având această abilitate de a-și găsi jucării pe oriunde și oricând, ca mamă nu mai trebuie să-ți faci griji că băiatul se va plictisi. Scobitorile pot deveni rapid soldați, șervețelele câmp de luptă, iar ustensilele de bucătărie se pot transforma ușor în diverse personaje.

Se luptă inclusiv cu alimente

Da, băieții sunt mari amatori de lupte. De aceea, orice aliment cu care intră în contact se poate transforma rapid într-o armă. Mazărea sau cartofii devin rapid proiectile care ”zboară” prin toată casă. Mai ales dacă micuțul are și un partener pe măsură.

Reclamă

Distrug și reconstruiesc

Se pare că băieții au un talent înnăscut pentru a demonta și a reconstrui orice obiect pe care-l găsesc. Același lucru se întâmplă și cu jucăriile noi. Mai întâi sunt desfăcute piesă cu piesă, după care sunt reconstruite la loc. Evident că unele piese nu-și vor mai găsi locul în jucărie.

Sunt foarte competitivi

Pare că băieții se nasc cu această caracteristică. Ei sunt mereu într-o continua competiție atât cu alții, cât și cu ei înșiși. Își doresc să fie cei mai buni în jocuri și competiții, dar și mai târziu, la școală.

Sunt mai aventuroși decât par

Chiar dacă par mai rezervați în comparație cu fetele, se pare că băieții au o sete de aventură și dorința de a explora care îi fac uneori să meargă până la limitele impuse.

Nu se tem de insecte sau ploaie

Cu mâinile pline de furnici sau îmbrăcați în haine ude după o ploaie torențială, băieții nu par să se teamă de micile vietăți ale naturii.

Își exprimă afecțiunea în mod diferit

Adesea, mamele pot observa că băieții își exprimă afecțiunea diferit față de fete. Pentru ei joaca bruscă sau bătaia ușoară pot fi semne ale aprecierii sau ale atașamentului.

Aceste descoperiri fac parte din frumusețea de a fi mamă de băiat și contribuie la legătura specială dintre orice mamă și fiul ei.

Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mama și fiica ei stau pe covor și fac yoga
7 modalități prin care încurajezi atitudinea pozitivă la copii
Cu toții ne dorim ca micuții noștri să crească cu o atitudine pozitivă asupra vieții și asupra situațiilor cu care se vor confrunta. Unora ne iese, altora mai puțin. E bine de știut însă, că există 7 modalități prin care încurajezi......
7 modalități prin care încurajezi atitudinea pozitivă la copii
2
Mâna unei mane, cu unghiile date cu lac maro, care are mânuța unui bebeluș strânsă în jurul degetului arătător, ilutrând de ce îți țin bebelușii pumnii strânși
De ce își țin bebelușii pumnii strânși 
Pentru părinți, bebelușii pot face anumite lucruri care pot părea ciudate, dar, în definitiv, sunt absolut normale. În primele săptămâni poți observa anumite reflexe la nou-născut, care apar la sunete, lumini și atingeri. Unul dintre......
De ce își țin bebelușii pumnii strânși 
3
Mămică, îmbrăcată un tricou gri cu text în jurul pieptului, ține în brațe un bebeluș care plânge, ilustrând de ce își arcuiesc bebelușii spatele
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Pe lângă faptul că plâng atunci când îi supără ceva pe bebeluși, mai fac un gest, destul de înfricoșător pentru părinți, și anume își arcuiesc spatele. Acest lucru este absolut normal, mai ales că până învață să vorbească......
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Parteneri
Cele mai noi
Un bebeluș care stă în pat și plânge
29 noiembrie, 07:36
Perioada de plâns purpuriu. Ce este și cum îi poți face față
Perioada de plâns purpuriu. Ce este și cum îi poți face față
Carton cu mesaj aniversar de 30 de ani pentru ziua Antenei
29 noiembrie, 07:08
De 30 de ani Antena creează ce urmează!
De 30 de ani Antena creează ce urmează!
Capul unui bebeluș care este măsurat cu un centimetru albastru pentru a vedea dacă se confruntă cu hidrocefalia
29 noiembrie, 07:04
Hidrocefalia. Care sunt tipurile și cum se poate trata
Hidrocefalia. Care sunt tipurile și cum se poate trata
Băiețel, îmbrăcat cu o bluză albă cu dungi albastre, în cabinetul medicului, stând pe un scaun alb, în timp ce medicul îi palpează ganglionii de la gât și el scoate limba, confirmând scarlatina
29 noiembrie, 06:57
Scarlatina. Care sunt semnele și simptomele acesteia și cum o poți evita
Scarlatina. Care sunt semnele și simptomele acesteia și cum o poți evita
Tânără gravidă care bea apă
28 noiembrie, 05:20
Câtă apă e indicat să bei în timpul sarcinii
Câtă apă e indicat să bei în timpul sarcinii
Mama și fetița ei aranjează lucrurile micuței în cutii
28 noiembrie, 05:13
Stilul minimalist: cum îl înveți pe copil să-l adopte
Stilul minimalist: cum îl înveți pe copil să-l adopte
Închide