Dacă există un lucru pe care majoritatea femeilor însărcinate îl au în comun este să-și țină mâinile pe burtică. Pentru unele mămici, atingerea și mângâierea burticii în mod constant poate fi liniștitoare.
Pentru altele, aceasta este o modalitate de a se simți mai aproape de copilul lor. Indiferent de motiv, mângâierea burticii este ceva ce le face pe viitoarele mămici să se simtă bine.
Bebelușul poate să simtă atunci când mămica își mângâie burtica
Atingerea este primul simț pe care copilul îl dezvoltă în uter, chiar înainte de vedere și auz. De fapt, bebelușii gemeni vor interacționa în mod regulat și se vor atinge reciproc încă de la începutul celui de-al doilea trimestru, spun studiile.
Pe măsură ce îți mângâi burtica, poți observa fără îndoială prezența copilului tău. Mămicile pot simți capul și membrele care împing în burtică din toate direcțiile. Pe măsură ce începi să simți loviturile copilului, de obicei în jurul săptămânii 18 – 22, copilul tău va simți și el că îl mângâi.
Reacția pe care o are bebelușul la mângâierile tale pe burtică este una pozitivă, spun experții. Au existat o mulțime de studii care au analizat atingerea executată de mămici în timpul sarcinii.
Cerrcetătorii au efectuat sonograme femeilor însărcinate în al doilea și al treilea trimestru. În felul acesta au urmărit mișcările bebelușilor atunci când mamele lor le vorbeau sau își mângâiau burtica.
Ca rezultat, bebelușii și-au mișcat brațele, capul și bura atunci când mămicile și-au mângâiat burtica. De asemenea, au răspuns la atingerea maternă mai devreme decât se aștepta anterior, între săptămânile 21 și 25 de sarcină.
Cum poți interacționa cu copilul tău în sarcină
Pe lângă mângâierea burticii, există și alte moduri prin care poți crea o legătură puternică cu copilul tău. Prezintă-i micuțului tău muzica preferată în timp ce este în pântec. El este capabil să audă sunete, înfundate, până la jumătatea sarcinii.
Poți purta conversații cu el în timp ce îi faci treburile. Aceste modalități mici pot crea un atașament de la început, iar copilul se obișnuiește cu vocea ta. Nu este prea devreme să-i citești o poveste. Chiar dacă micuțul tău se află în burtică, poți să-i citești o poveste în timp ce îl mângâi armonios.
Poți începe să îți notezi într-un jurnal gândurile și momentele în care ai interacționat cu copilul tău în perioada sarcinii. Ai putea transforma acest jurnal într-un cadou pentru copilul tău atunci când acesta va crește mare, recomandă cei de la What to expect.com.
Mângâierea burticii este un mod blând și intimi de a te conecta cu bebelușul tău și de a-ți arăta dragostea față de acesta.
Studiile au arătat că bebelușii sunt receptivi și răspund mângâierii primite de la mămica lor. Această modalitate specială te poate ajuta să te simți mai aproape de copilul tău pe măsură ce sarcina avansează.
De asemenea, este o metodă foarte bună prin care îl poți ajuta pe partenerul tău să se conecteze cu micuțul vostru.