Reclamă

Ceaiul în sarcină. Cât de sigur este pentru sănătatea mămicii și a bebelușului

Ceaiul în sarcină ar putea pune în pericol sănătatea mămicii și a bebelușului. Specialiștii sunt de părere că nu toate ceaiurile sunt considerate sigure pentru sarcină. Băuturile care conțin cofeină ar trebui eliminate sau consumate cu moderație de femeile care așteaptă un copil.

O femeie însărcinată care consumă o ceșacă de ceai
Ceaiul în sarcină ar putea pune în pericol sănătatea mămicii și a bebelușului. Specialiștii sunt de părere că nu toate ceaiurile sunt considerate sigure / Shutterstock

Ceaiul negru, ceaiul alb sau ceaiul matcha ar trebui consumat cu măsură în sarcină. Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume, dar în timpul sarcinii trebuie să fim mult mai atente la ceea ce obișnuim să consumăm pentru a nu pune în pericol copilul.

Ceaiul în sarcină

Cele mai multe femei folosesc ceaiul ca remediu natural pentru simptomele legate de sarcină sau ca un tonic pentru a se pregăti pentru naștere în ultimele săptămâni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Multe femei pot crede că ceaiul este probabil sigur de băut în timpul sarcinii, deoarece este firesc. În realitate, femeile se pot bucura de ceai în timpul sarcinii, dar trebuie să fie foarte atente la tipul pe care aleg să-l consume.

Ceaiurile negre, verzi, albe, matcha, chai și oolong sunt toate obținute din frunzele plantei Camellia Sinensis.

Ele conțin cofeină, un stimulent natural care ar trebui limitat în timpul sarcinii. Fiecare tip de ceai furnizează aproximativ următoarea cantitate de cofeină pe cană:

  • Matcha: 60–80 mg
  • Ceai oolong: 38–58 mg
  • Ceai negru: 47–53 mg
  • Chai: 47–53 mg
  • Ceai alb: 25–50 mg
  • Ceai verde: 29–49 mg
Reclamă

Cofeina poate traversa cu ușurință placenta, iar ficatul nedezvoltat al copilului tău ar putea avea probleme în a o descompune.

Ca atare, sugarii au mai multe șanse să experimenteze efectele secundare din cantitățile de cofeină care altfel sunt considerate complet sigure pentru adulți.

Reclamă

Studiile arată că sugarii expuși la prea multă cofeină în timpul sarcinii pot avea un risc mai mare de a se naște prematur sau cu o greutate scăzută la naștere. Aportul ridicat de cofeină în timpul sarcinii poate crește, de asemenea, riscul de avort spontan, scriu specialiștii de la Healthline.

Toate aceste riscuri pot fi evitate dacă femeile limitează aportul de cofeină la un maximum de 300 mg pe zi. Cu toate acestea, unele femei sunt mai sensibile la efectele cofeinei.

Studiile au arătat că această proporție mică de femei poate avea un risc de 2,4 ori mai mare de avort spontan atunci când consumă între 100 și 300 mg de cofeină pe zi.

Ceaiul de plante în sarcină

Anumite tipuri de ceai pe bază de plante pot avea efecte secundare riscante. Ceaiurile din plante sunt făcute din flori uscate, condimente sau ierburi, și, prin urmare, nu conțin cofeină.

Cu toate acestea, ele pot conține compuși considerați nesiguri în timpul sarcinii, ceea ce poate duce la efecte secundare riscante.

Printre ceaiurile care pot crește riscul de avort spontan se numără: fenicul, salvie, busuioc, cimbru, mușețel (în cantități mari), licorice, lovage și altele.

Mai mult, în cazuri rare, ceaiul de eucalipt poate provoca greață, vărsături sau diaree. Un raport a arătat că ceaiul de mușețel consumat în mod regulat în timpul sarcinii poate duce la un flux de sânge slab prin inima unui copil.

Anumite ceaiuri din plante pot conține, de asemenea, compui care interacționează cu medicamentele. Prin urmare, femeile însărcinate trebuie să se consulte cu medicul lor atunci când se află sub medicamentație și vor să consume anumite ceaiuri pe bază de plante.

Unele studii arată că ceaiurile pot fi contaminate. Ceaiurile nu sunt testate strict sau reglementate. Acest lucru înseamnă că unele ceaiuri pot fi contaminate cu compuși nedoriți, cum ar fi metalele grele.

Din cauza lipsei de reglementare, există riscul ca ceaiurile din plante să conțină ingrediente care nu sunt listate pe etichetă.

Ceaiuri care ar putea fi sigure în timpul sarcinii

Majoritatea ceaiurilor fără cofeină sunt considerate sigure în timpul sarcinii, atât timp cât nu se depășește aportul zilnic recomandat de 300 mg de cofeină.

Când vine vorba de ceaiurile pe bază de plante, nu există foarte multe cercetări cu privire la efectele lor asupra fătului.

Ca atare, majoritatea specialiștilor sfătuiesc femeile însărcinate să evite consumarea oricărei plante în cantități mai mari decât ar exista în alimente.

Potrivit unor studii aceste ceaiuri din plante ar putea fi sigure pentru femeile însărcinate: frunze de zmeură, mentă și ghimbir.

Specialiștii de la Parade sfătuiesc femeile însărcinate să consume aceste ceaiuri cu măsură. Ceaiul din frunze de zmeură este considerat a fi sigur la fel și cel de mentă. Ceaiul de mentă este folosit pentru a reduce balonarea și a ameliora greața și durerile de stomac.

Ceaiul de ghimbir pare să fie sigur în timpul sarcinii, dar este recomandat ăs nu se depășească mai mult de un gram de ghimbir pe zi. Deși, în general, considerată sigură, frunza de zmeură poate provoca, de asemenea, contracții uterine.

Menta, de asemenea, poate stimula fluxul menstrual. Există studii contradictorii cu privire la aceste două ceaiuri în primul trimestru de sarcină. Specialiștii recomandă să eviți aceste două ceaiuri în primele 12 săptămâni de sarcină.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
mână de femeie și mână de bărbat pe un fundal deschis la culoare cu un test de sarcină
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
O fetiță care stă pe un telefon care are inteligență artificială în timp ce mama sa îi explică ceva
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată își ține bebelușul în brațe și-l privește
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Te-ai uitat vreodată la bebelușul tău și ai avut senzația că îl vezi pe tatăl lui în miniatură? Nu e doar o impresie! Genetica joacă un rol fascinant în determinarea trăsăturilor fizice și comportamentale ale copilului. Iar unele......
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
2
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Pe măsură ce timpul se schimbă și tehnologia avansează, este nevoie și de o schimbare în viața celor mici. Descoperă și tu cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Jocurile reprezintă cea mai bună metodă pentru......
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
3
Fetiță neglijată se uită tristă pe fereastră
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Știi momentul ăla când intri în cameră și uiți instant ce căutai? Sau când încerci să ții minte ce ai de cumpărat, dar ajungi acasă cu totul… mai puțin ce îți trebuia? Ei bine, memoria de lucru e implicată în toate astea.......
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
4
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
5
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
6
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
7
O fetiță care joacă cărți
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Crazy Eights este un joc clasic de cărți, potrivit pentru toate vârstele. Află cum se joacă Crazy Eights și descoperă sfaturi utile care îi vor ajuta pe cei mici să joace și să câștige. Dacă vrei un joc de cărți ușor de învățat,......
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
8
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Parteneri
Cele mai noi
Un bol alb plin cu supă de primăvară cu legume și carne de pui
15 mai, 09:39
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței
12 mai, 15:10
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
mână de femeie și mână de bărbat pe un fundal deschis la culoare cu un test de sarcină
12 mai, 09:40
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Carucioare practice: O mamă își plimbă copilul în cărucior.
28 aprilie, 18:58
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
Copil își roade unghiile
21 aprilie, 09:56
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală
17 aprilie, 17:44
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
Închide