Aceste chifteluțe de broccoli sunt crocante și distractive de pregătit. Ele reprezintă un aperitiv delicios, o garnitură grozavă sau o gustare pentru mesele de la școală ale copilului tău. Chiftelele sunt bogate în legume sănătoase.
Chifteluțe de broccoli pentru copii
Chifteluțele sunt coapte, ceea ce le face mult mai ușor de gătit. Ele sunt delicioase atât pentru adulți, cât și pentru copii. Pentru a prepara această rețetă delicioasă vei avea nevoie de: broccoli tăiat cubulețe, capă, pesmet, brânză, ouă, ulei de măsline, sare și piper.
Chifteluțele nu sunt recomandate copiilor mai mici de 18 luni, spun specialiștii. Broccoli ar trebui să fie tocat cubulețe sau tăiat fin.
Poți să folosești un robot de bucătărie pentru a-l pregăti mai bine. Totodată, poți să folosești broccoli congelat.
Conopida funcționează și ea la fel de bine pentru această rețetă. Ceapa roșie sau maro este perfectă, iar pesmetul trebuie folosit pentru a trece chifteluțele prin el.
Brânza cheddar este o alegere ideală și aromată pentru această rețetă. Ea poate adăuga un plus de aromă chifteluțelor tale. În ceea ce privește ouăle, alege două ouă de dimensiuni mari pentru această rețetă.
Mai jos găsești lista completă de ingrediente și rețeta pas cu pas.
- 2 căni de broccoli tocată mărunt
- ½ ceapă tocată mărunt
- 1 cană de pesmet
- 1 cană de brânză rasă cheddar
- 2 ouă de dimensiuni mari
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare și piper
Cum prepari rețeta de chifteluțe de broccoli pentru copii
Pentru început trebuie să preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius.
Taie broccoli grosier și gătește-l la abur timp de 3-4 minute dacă este congelat. Broccoli ar trebui fiert cu atenție până capătă consistența dorită. Între timp trebuie să toci ceapa cât mai fin cu putință.
Pune buchețelele de broccoli aburite într-un robot de bucătărie sau într-un castron mare și folosește un zdrobitor de cartofi sau o furculiță pentru a obține un piure de broccoli.
Adaugă toate ingredientele rămase în bol și amestecă-le până se combină. Ouăle și pesmetul ar trebui să se integreze bine în aluat astfel încât să poți forma din ele câteva biluțe perfecte.
Folosește o lingără penru a măsura cantitate ape care o folosești pentru fiecare chifteluță. Așează chifteluțele de broccoli pe o tavă de copt pe care ai tapeta-o în prealabil cu hârtie.
Coace chifteluțele de broccoli timp de 20 – 30 de minute până când devin ușor aurii i crocant la exterior. Acestea pot fi servite cu un sos de sănătos de smântână.
Chifteluțele de broccoli nu ar trbui servite copiilor mici deoarece au un conținut de sare. Sarea în alimentația copilului trebuie controlată cu mare atenție pentru a nu depăși necesarul zilnic recomandat. Aceste chifteluțe pot fi incluse cu ușurință în pachețelul de la școală.
Totodată, dacă micuțul tău este implicat în bucătărie și curios, atunci poți să-l implici și pe el în procesul de preparare al chifteluțelor de broccoli.