Această cremă de brânză de vaci este bogată în proteine, are o textură netedă și cremoasă și este perfectă pentru a înmuia legume în ea, biscuiți delicioși sau pentru a tartina rețetele de sandvișuri. Ingredientele sunt dintre cele mai simple și cel mai probabil le ai deja în bucătărie.
Cremă de brânză pentru copii
Rețeta de cremă de brânză se prepară rapid și este versatilă. Mai jos îi oferim ingredientele necesare și modul de preparare. Instrucțiunile de preparare te vor ajuta să ai pe masă o gustare sățioasă și sănătoasă. Pentru rețeta de cremă de brânză pentru copii vei avea nevoie de:
- 250 de grame de brânză de vaci
- ½ linguriță de praf de ceapă
- 1 mână de frunze de spanac
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 lingură de arpagic
- 1 – 2 ridichi
- ¼ linguriță de sare
- 1 lingură de ulei
Uleiul este opțional pentru această rețetă. Specialiștii recomandă folosirea uleiului de măsline extravirgin.
Brânza de vaci ar trebui aleasă cu un grad mai ridicat de grăsime, deoarece brânza de vaci plină de grăsime face ca această rețetă să fie mult mai cremoasă.
Pudra de ceapă poate fi înlocuită la nevoie cu praful de usturoi. Ține cont că această rețetă nu este baby friendly și nu este potrivită pentru bebeluși.
Spanacul va da o culoare mult mai plăcută rețetei tale. Ridichiile răzuite for adăuga și ele un plus de savoare acestei rețete.
Opțional poți adaugi puțin piper negru dacă copilul tău preferă mâncărurile picante. Sarea trebuie adăugată cu atenție, recomandă specialiștii. Mai jos găsești instrucțiunile de pregătire pas cu pas.
Cum prepari rețeta de cremă de brânză pentru copii
Pentru început spală ingredientele care necesită curățarea atentă, cum ar fi spanacul și ridichiile, Pune apoi toat eingredientele într-un blender sau într-un robot de bucătărie.
Amestecă ingredientele până la omogenizare și răzuiește treptat lateralele blenderului cu o spatulă pentru a obține o consistență cât mai netedă. Asezonează după gust.
Specialiștii recomandă să folosești condimentele preferate de copilul tău. Poți crește sau micșora sara și sucul de lămâie în funcție de preferințe.
Poți să servești această cremă de brânză cu legume precum: țelină, morcovi, castraveți, ardei capia sau biscuiții preferați.
Crema de brânză poate fi folosită și pentru a tartina o felie de pâine prăjită. Totodată, această cremă de brânză poate fi folosită în rețetele de paste.
În ceea ce privește depozitarea, specialiștii recomandă să pui crema de brânză într-un recipient ermetic pe care sl pui la frigider.
Crema de brânză poate fi păstrată la frigider până la 4 zile, spun nutriționiștii. Această rețetă îi va bucura pe cei mici ori de câte ori va fi preparată. Est eo rețetă versatilă, care poate fi pregătită indiferent de sezon și personalizată în funcție de preferințele copilului tău.