Acești biscuiți cu cartofi dulci sunt cea mai bună alegere pentru o gustare sănătoasă. Biscuiții au o aromă intensă datorită cartofilor dulci și o textură crocantă și apetisantă. În plus, nu vei avea nevoie de foarte mult eingrediente pentru a pregăti câteva porții generoase.
Atunci când vine vorba de crackers cu cartofi dulci, sigur nu o să te poți opri la unul singur. Aceste gustări sunt delicioase și pot fi servite în pauzele dintre ore.
În plus, biscuiții aperitiv cu cartofi dulci pot fi asociați și cu alte preparate. Biscuiții pot fi consumați alături de câteva felii de castravete și puțină cremă de brânză.
De asemenea, sunt grozavi serviți în cutiile de prânz împreună cu o omletă pentru copii.
Crackers cu cartofi dulci
Oricum alegi să-i servești, important este că la final ai un preparat pe care l-ai pregătit chiar tu în casă. Mai jos o să găsești ingredientele și modul de preparare:
- ½ cană de piure de cartofi dulci / 120 g
- ¾ cană de făină universală / 105 g
- 1 ½ linguriță ulei de măsline
- ½ linguriță de cimbru uscat
- ¼ linguriță de usturoi pudră
- ¼ linguriță de praf de ceapă
- ¼ linguriță de praf de copt
- ¼ linguriță de sare
Vei începe prin a aduce pe masa de lucru un bol mare. Adaugă în acesta toate ingredientele uscate, apoi pe cele umede și amestecă până se formează aluatul.
Dacă aluatul tău este mult prea lipicios, atunci trebuie să mai adaugi puțină făină, spun bucătării de la Healthylittlefoodies.com. Adaugă treptat câte o lingură de făină până când aluatul are consistența dorită. Oferă totul cu o foaie de prospețime și lasă aluatul la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Între timp, preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul până ce capătă o grosime de aproximativ 3 mm.
Dacă vrei ca biscuiții să aibă o textură mai crocantă, atunci va trebui să întinzi aluatul să fie mai subțire. Folosește un cuțit ascuțit și taie aluatul în pătrățele sau în formă rotundă.
Adună aluatul rămas în exces și folosește-l din nou până termini. Transferă biscuiții pe foaia de copt tapetată cu hârtie de copt. Lasă puțin spațiu între biscuiții deoarece aceștia vor crește.
Coace biscuiții pentru cel puțin 10 minute și răstoarnă-i apoi într-un bol. Înainte de servire, specialiștii recomandă să lași biscuiții al răcit pentru cel puțin 10 minute.
Ce trebuie să știi despre ingredientele pentru crackers cu cartofi dulci
Piureul de cartofi dulci va reprezenta ingredientul tău de bază. Acesta va fi combinat cu făina pentru a ajunge la textura dorită a aluatului.
Poți folosi făină normală sau făină de ovăz pentru a avea rezultate mai bune. Uleiul de măsline adaugă aromă și grăsimi sănătoase rețetei tale.
Praful de copt va ajuta biscuiții să fie crocanți și să crească. Condimentele sunt adaugate pentru un plus de savoare.
Biscuiții pot fi aromați în funcție de preferințe. Ține cont că poți adăuga mai multă făină dacă aluatul tău este prea lipicios.
Specialiștii recomandă să nu sari peste pasul de răcire. Refrigerarea ajută la întărirea aluatului. La fel de important este și timpul de coacere.
Dacă lași biscuiții prea mult la cuptor, atunci aceștia se pot arde. Acești cracker cu cartofi dulci pot fi păstrați într-un recipient ermetic până la 5 zile. Dacă alegi să-i congelezi ține cont că acești trebuie congelați într-o pungă specială și pot fi păstrați până la 5 luni.