Reclamă

Superalimente recomandate pentru dieta unui copil. Ce poți include în mesele principale ale micuțului tău

Dezvoltarea armonioasă a copilului este strâns legată de alimentația pe care acesta o are. Primii ani din viață joacă un rol crucial în ceea ce privește dezvoltarea sistemului imunitar. Micuții noștri au nevoie de vitamine și nutrienți pentru a crește sănătos și armonios. Decoperă mai jos o listă cu superalimente recomandate pentru dieta unui copil.

Doui băieței care stau la masă și mânâncă superalimente recomandate pentru dieta unui copil
Micuții noștri au nevoie de vitamine pentru a crește sănătos. Decoperă mai jos o listă cu superalimente recomandate pentru dieta unui copil / Shutterstock

Superalimentele sunt acele produse alimentare care sunt bogate în nutrienți benefici și care promovează sănătatea organismului. Nu există un singur superaliment care să ofere toți nutrienții esențiali de care copilul tău are nevoie, dar poți să încorporezi o variatate de legume și fructe pentru a-i întări sistemul imunitar copilului.

Superalimente recomandate pentru dieta unui copil

Nutriționiștii sunt de părere că farfuria copilului ar trebui să includă cât mai multe superalimente pentru a-i asigura acestuia necesarul de nutrienți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Copilul are nevoie de o alimentație bogată și echilibrată pentru a se bucura de o viață sănătoasă și de un organism puternic. Mai jos găsești unele dintre cele mai populare superalimente, potrivit specialiștilor de la Babycenter.com.

Reclamă

Avocado

Avocado conține o mulțime de grăsimi mononesaturate și fibre solubile. Acestea lucrează împreună și ajută la scăderea nivelului colesterolului rău, LDL.

Mai mult, studiile au arătat că avocado are un conținut ridicat de potasiu. Acesta din urmă ajută, de asemenea, la controlul tensiunii arteriale. Astfel avocado devine o alegere excelentă pentru sănătatea inimii. Mai mult, avocado conține fibre insolubile, care ajută la ameliorarea simptomelor constipației.

Pentru a-l face cât mai apetisant, avocado trebuie integrat cu grijă în dieta copilului.

Poți să pasezi avocado cu puțin suc de lime și să-l servești ci roșii tăiate cubulețe și puțin usturoi. În felul acesta vei avea o porție rapidă de guacamole. Avocado tăiat cubulețe poate fi inclus într-o omletă delicioasă.

Reclamă

Fasole și linte

Fasolea și lintea conțin proteine vegetale, fibre și zinc. Toate aceste elemente sunt excelente pentru a înlocui carnea dintr-o masă a zilei.

Totodată, specialiștii în nutriție susțin că fasolea și lintea ajută la sănătatea sistemului digestiv și promovează mișcările intestinale regulate.Aceste superalimente au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii.

Alimentele antiinflamatorii ajută la reducerea radicalilor liberi și a daunelor provocate de stresul oxidativ. Lintea poat fi adăugată într-o rețetăă sănătoasă de tacos, iar fasolea poate fi integrată într-o rețetă reinterpretată de hummus.

Afine

Afinele nu ar trebui să lipsească din alimentația copilului tău. Aceste fructe sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți.

Afinele pot ajuta, de asemenea, la gestionarea nivelului de colesterol, pot îmbunătăți funcția cognitivă și starea de spirit.

Fie că alegi să i le oferi copilului tău proaspete sau congelate, ele sunt recomandate pentru dieta copilului de către nutriționiști. Afinele pot fi incluse într-un smoothie delicios sau adăugate unei porții de iaurt grecesc. Totodată, afinele pot fi integrate în rețetele sănătoase de brioșe.

Ouă

Studiile arată că ouăle sunt o sursă excelentă de vitamina A, D, E, B12 și colină. De asemenea, ouăle conțin luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care sunt de ajutor pentru sănătatea ochilor.

Majoritatea nutrienților se află în gălbenuș. Astfel nutriționiștii recomandă ca ouăle să fie consumate complet. Ouăle pot fi servite fierte sau preparate sub forma unei omlete sănătoase. Indiferent de modul în care alegi să le prepari, acestea nu ar trebui să lipsească din alimentația copilului tău.

Nuci

Nucile au fost de multe ori asociate cu sănătatea creierului. Nucile conțin proteine, fibre, vitamine și grăsimi sănătoase.

Totodată, studiile au arătat că nucile ar putea reduce riscul de hipertensiune arterială. Totuși, nucile trebuie incluse cu mare atenție în alimentația copilului deoarece acestea ar putea reprezenta un pericol de sufocare.

Copiii cu vârste până în patru ani nu ar trebui să consume nuci. Dacă totuși vrei să-i oferi nuci, acestea ar trebui integrate în diferite rețete și să fie măcinate, recomandă specialiștii de la Parents.com.

Ovăz

Aceste cereale integrale sunt bogate în beta-glucan. Totodată, ovăzul conține o fibră care ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Ovăzul este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina B1. Se spune că această vitamină ajută la creșterea copiilor. Ovăzul paote fi inclus într-o mulțime de rețete sănătoase pentru cei mici.

Somon

Somonul este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de pește. Somonul este bogat în grăsimi omega-3. Acestea au o mulțime de beneficii pentru sănătate, indiferent de vârstă.

La copii, grăsimile omega-3 sunt legate de dezvoltarea sănătoasă a creierului, ochilor și sistemului nervos. La copiii mai mari, omega-3 ajută la îmbunătățirea memoriei și la concentrare.

Somonul nu ar trebui servite copiilor cu vârste sub patru ani deoarece ar putea reprezenta un pericol de sufocare.

Spanac

Spanacul este plin de vitamine și minerale. De asemenea, spanacul conține un antioxidant puternic numit acid alfa-lipoic. Acesta din urmă ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și poate preveni deteriorarea celulelor.

Spanacul este bogat în fier și vitamina C. Acesta poate fi inclus în rețete sănătoase de smoothie care pot întări sistemul imunitar.

Cartofi dulci

Pe lista de superalimente recomandate pentru dieta unui copil se află și cartofii dulci. Aceștia sunt bogați în vitamina A și beta-caroten. Beta-carotenul este un antioxidant puternic și este legat de sănătatea ochilor și a plămânilor. Cartofi dulci pot fi integrați într-o mulțime de rețete delicioase pentru cei mici.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Mamă care îi dă o îmbrățișare băiețelului supărat, amândoi sunt îmbrăcați cu tricouri albe, mama stă cu spatele și băiețelul cu fața
Ce să-i spui copilului atunci când ai greșit
Ce să-i spui copilului atunci când ai greșit
Femeie bucuroasă cu mâna pe burtică într-o cameră luminată cu o cană în mână
Ce să faci înainte de a rămâne însărcinată, potrivit experților. Fii pregătită în orice situație
Ce să faci înainte de a rămâne însărcinată, potrivit experților. Fii pregătită în orice situație
Femeie însărcinată cu mâinile pe burtă într-o cameră luminoasă
Diareea în cazul travaliului. De ce este un semn că nașterea se apropie
Diareea în cazul travaliului. De ce este un semn că nașterea se apropie
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
3
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
4
articol cu video
Alina Bordea și Laura Cosoi, împreună la interviul DePărinți.ro
Alina Bordea a vorbit despre ce se întâmplă cu mama și copilul în timpul unei nașteri naturale la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi
Alina Bordea a vorbit despre ce se întâmplă cu mama și copilul în timpul unei nașteri naturale la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Invitata din acest episod este medic specialist obstetrică și ginecologie, doctor în științe......
Alina Bordea a vorbit despre ce se întâmplă cu mama și copilul în timpul unei nașteri naturale la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Parteneri
Cele mai noi
Femeie cu halat alb, care ține bebelușul, îmbrăcat în alb, cu fundul pe blatul de la bucătărie și îl alăptează în timp ce taie cu cuțitul un măr în felii
22 iunie, 06:36
Alimente și băuturi recomandate în alăptare
Alimente și băuturi recomandate în alăptare
Dulap cu etajere și suport pentru masa de înfășat bebelușul, cu coș pentru scutece, loc pentru hainuțe, scutece și produse de îngrijire pentru bebeluși și un carusel
21 iunie, 08:34
Obiecte pentru bebeluși pe care nu merită să dai banii
Obiecte pentru bebeluși pe care nu merită să dai banii
Femeie însărcinată, care are minile ridicate și își ține capul între palme, are o bluză albă și burta de gravidă descoperită și cu multe postit-uri colorate pe ea
21 iunie, 07:31
Ce este creierul de gravidă: mit sau realitate
Ce este creierul de gravidă: mit sau realitate
Femeie însărcinată, cu burta descoperită, care ține o mână pe burtă și cu cealaltă respinge o mână care ține pe o farfurie mică un hamburger
21 iunie, 06:37
Alimente și băuturi pe care să le eviți în sarcină
Alimente și băuturi pe care să le eviți în sarcină
Băiețel stă pe bancă și plânge
20 iunie, 08:44
5 comportamente ale copilului care nu ar trebui să te îngrijoreze
5 comportamente ale copilului care nu ar trebui să te îngrijoreze
Două fetițe îi dau mamei să mănânce și ea morcovi
20 iunie, 07:22
10 nutrienți de care are nevoie fiecare copil
10 nutrienți de care are nevoie fiecare copil
Închide