Zahărul este considerat în momentul de față cauza principală a multor afecțiuni, atât la adulți, cât și la copii. Nu este nicio problemă să îndulcești un desert cu o cantitate mică de zahăr sau să pui un cubuleț de zahăr în ceai. Problema constă în alimentele procesate care sunt pline de zahăr, cum ar fi băuturile răcoritoare, prăjiturile și bomboane, chiar și ketchup-ul, atât de mult iubit de cei mici.
Cu ce poți îndulci mâncarea bebelușului
Din păcate, acele alimente enumerate mai sus fac parte din viața noastră și este nerealist să credem că le-am putea elimina cu totul. Cu toate acestea, pentru copiii noștri mici, putem începe să fim mai atenți la dieta zilnică.
Chiar dacă bebelușii au o înclinație spre dulce, ei nu știu ce gust are o băutură răcoritoare până nu o gustă. Gustul lor se dezvoltă în funcție de ceea ce adulții le oferă, așa că părinții sunt direct responsabili de sănătatea celor mici.
Specialiștii spun că oferindu-le alimente naturale care un un gust dulce, cum ar fi fructele sau chiar cartofi dulci, le poți satisface foarte bine pofta de dulce.
Fructe și legume dulci
Utilizarea fructelor sau legumelor ca îndulcitori ar trebui să fie prima opțiune, deoarece este cea mai sănătoasă și, uneori, cea mai eficientă modalitate nu numai de a îndulci, ci și de a adăuga aromă deserturilor pentru bebeluși și copii.
Banana este probabil primul fruct la care te gândești pentru a îndulci mâncarea unui bebeluș. Aceasta are o textură moale care funcționează extrem de bine în mai multe deserturi și preparate. Aroma naturală dulce va face cu ușurință deserturile suficient de dulci pentru copiii care nu sunt obișnuiți cu zahăr adăugat.
Utilizarea sosului de mere este o altă modalitate tipică de a îndulci preparatele, mai ales în combinație cu scorțișoară.
Legumele sunt, de asemenea, o opțiune excelentă. Cartofii dulci, de exemplu, sunt atât de versatili.
Vanilie
Vanilia este o aromă grozavă de adăugat în dieta bebelușului și are, de asemenea, unele proprietăți antioxidante. De asemenea, s-a dovedit că mirosul de vanilie are un efect calmant asupra sugarilor. Totuși, este important să știi ce tip să cumperi. Dacă este posibil, alege întotdeauna păstăile de vanilie din care puteți scoate singură semințele. Poți folosi și extract pur de vanilie, dar în cantități mici, o picătură sau două ar trebui să fie suficiente.
Fructe uscate
Fructele uscate precum curmalele sunt, de asemenea, opțiuni bune pentru îndulcirea alimentelor. Cu toate acestea, curmalele și alte fructe uscate au un conținut foarte mare de zahăr, așa că cu siguranță nu este ceva de oferit bebelușului tău de mai multe ori pe săptămână. . Sunt bogate în calorii, dar și în fibre, vitamine și minerale. De asemenea, sunt bogate în antioxidanți.
Lapte de cocos
Laptele de cocos este incredibil de bogat și cremos și funcționează foarte bine atât în mâncăruri dulci, cât și sărate. Poți face o budincă de orez cu lapte de cocos și poți adăuga și niște fructe pentru un plus de aromă. În acest fel, poți omite zahărul de cele mai multe ori.
Scorțișoară
Scorțișoara este un condiment care se impune când vine vorba de aromă. O poți folosi în mâncăruri sărate, dar este de obicei folosită și pentru a adăuga un plus de aromă mâncărurilor dulci. Mai ales în combinație cu merele. Încearcă să cumperi întotdeauna scorțișoară de Ceylon și nu folosi o cantitate prea mare.
Unt de nuci
Unturile de nuci, cum ar fi arahide sau alune, sunt un adaos excelent la dieta bebelușului. Nucile sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, fibre și proteine. Pentru bebelușii care cresc într-un ritm atât de rapid, dar au totuși un stomac mic, alimentele bogate în energie, cum ar fi nucile, sunt o alegere excelentă. De asemenea, sunt adesea folosite în mâncăruri dulci pentru a adăuga un plus de aromă. Poți folosi unturi de nuci în produse de patiserie, clătite, amestecate în iaurt, ca unt pe pâine, cu biscuiți sau pe o felie de măr. Opțiunile sunt nesfârșite.