Dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului având grijă de copiii tăi, sunt șanse să dedici o parte din acel timp și dorinței de a gestiona utilizarea ecranelor de către aceștia. În cazul adolescenților, ecranele în cauză sunt, de obicei, propriile telefoane.
Telefoanele reprezintă locul în care se află linia în continuă schimbare dintre locul unde se termină responsabilitatea părintelui și începe libertatea unui adolescent.
Cum gestionezi timpul pe care un adolescent îl petrece pe telefon
Un nou studiu a arătat că ceea ce cred adolescenți și părinții despre itmpul petrecut pe telefon, atât al celor, cât și al celuilalt, este mult prea mare.
O concluzie plină de speranță din date este că adolescenții și părinții împărtășesc câteva puncte de vedere comune. Părinții au o oportunitate unică de a modela modul în care adolescenții folosesc telefoanele.
Un număr considerabil de adolescenți au declarat pentru HuffPost că simt că petrec prea mult timp pe telefon. Treizeci și opt la sută au spus că cred că stau prea mult pe telefoane.
Interesant este că, în timp ce o mică majoritate spune că petrece aproape timpul potrivit pe telefoane, pest 70% au spus că uneori sau adesea se simt fericiți atunci când nu au telefoanele la ei.
Totuși, au existat și adolescenți care au declarat că se simt anxioși atunci când nu au telefoanele la ei. Cei mai mulți adolescenți sunt de părere că beneficiile telefoanelor inteligente depășesc daunele pe care le-ar putea provoca.
Specialiștii sunt de părere că telefoanele îngreunează dezvoltarea relațiilor sănătoase. Sondajele întocmite de specialiști au arătat că adolescenții au o problemă complexă atunci când vine vorba de timpul petrecut pe telefon.
Ce cred părinții despre utilizarea telefoanelor de către adolescenți
Părinții înțeleg clar că pot exista unele dezavantaje ale timpului excesiv de pe ecran. Majoritatea părinților au spus că monitorizează utilizarea telefonului de către adolescenți a fost o prioritate pentru ei.
Părinții adolescenților mai tineri (13 – 14 ani) au fost mai predispuși să stabilească limite pentru utilizarea telefoanelor.
În general, părinții au fost împărțiți în mai multe tabere în ceea ce privește modul de gestionare a timpului pe ecran al adolescenților.
Cei mai mulți părinți stabilesc limite clare în ceea ce privește utilizarea telefonului.
Părinții și adolescenții sunt de acord: telefoanele pot reprezenta o sursă de conflict
Un loc în care opiniile adolescenților și părinților s-au aliniat în totalitate a fost conflictul. 38% dintre adolescenți și același număr de părinți au raportat că timpul petrecut la telefon ala dolescențilro a fost adesea o sursă de conflict.
Rapoartele au arătat un număr impresionat în ceea ce privește aceste opinii. Experții și-ar dori să-i vadă pe părinți că poartă discuții cu adolescenții lor atunci când vine vorba de limitarea timpului petrecut pe telefoane.
Părinții ar trebui să petreacă mai mult timp cu copiii lor pentru a vedea o limitarea a utilizării telefonului modbil, sunt de părere specialiștii.