Reclamă

Cum să îți securizezi casa atunci când ai un copil

Atunci când ai un copil, securizarea casei trebuie să fie pe primul loc în asigurarea unui mediu sigur. Chiar dacă ai încredere în copilul tău, nu este indicat să îl lași nesupravegheat. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla și este bine să fii pregătită. Asta cu atât mai mult cu cât cele mai multe accidente pentru care cei mici ajung la urgență sunt cele care au loc în casă. Află cum să îți securizezi casa atunci când ai un copil pentru a avea un mediu propice creșterii lui.

Copil în bucătătărie mobilată cu aragaz pe care stă o tigaie, dulaă și etajeră, care se urcă de pe un scaun maro, pe dulap și se agață de etajeră
Fiecare dintre camerele unei case poate avea obiecte care îi pot răni pe cei mici și ar trebui să știi cum să o securizezi / Shutterstock

Pentru a începe procesul de securizare, încearcă să arunci o privire asupra a ceea ce poate fi periculos. Așează-te în genunchi, chiar de la nivelul copilului. În plus, mai trebuie să ții cont și de faptul că anumite obiecte care protejează un bebeluș , pot fi periculoase când acesta mai crește. De aceea, e bine ca, din când în când, să reevaluezi procesul care implică cum să îți securizezi casa atunci când ai un copil.

Cum să îți securizezi casa atunci când ai un copil, pe camere

Fiecare dintre camerele unei case poate avea obiecte mai mari sau mai mici care ar putea să îi rănească pe copii. Îți oferim un ghid care să te ajute să bifezi cele mai importante elemente. Totuși, ține cont de faptul că și cel mai securizat spațiu poate avea mici scăpări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

Cum să îți securizezi casa atunci când ai un copil și are acces în living

Dacă ai jaluzele care se rulează, trebuie să ai mare grijă să prinzi firele la înălțime. O clipă de neatenție și un copil ar putea să se stranguleze cu ele. Pentru geamuri, cu atât mai mult cu cât stai la etaj, ai nevoie de elemente care restricționează deschiderea. Poți pune și o extra protecție pentru a preveni căderea și pentru a te bucura de aer curat, în timp ce copilul e în siguranță.

Pune neapărat protecții pe colțurile măsuței de cafea. Nu știi cum se poate împiedica și se poate lovi destul de tare în zona capului.

Televizorul ar trebui fixat bine pe perete, la o înălțime suficient de mare, astfel încât copilul să nu poată ajunge să tragă de el. În plus, orice cablu ar trebui ascuns, iar prizele acoperite cu dopuri speciale.  

Dacă ai geamuri glisante, pe care copilul nu le-ar putea observa în trecere, marchează-le cu stickere.

Elimină pe cât posibil obiectele de mici dimensiuni (sub 2,5 centimetri), care ar putea fi tentante pentru copii și s-ar putea sufoca dacă le-ar înghiți.

Reclamă

Ce poți face în dormitor

Inspectează mai întâi pătuțul. Deși poate este tentant să cumperi unul deja utilizat, pentru o siguranță mai mare, nu face asta. Un pătuț vechi poate fi colorat cu vopsea toxică sau poate avea mici părți deteriorate. Mai mult, poate avea bare mult prea distanțate, unde copilul își poate bloca mâinile sau picioarele. În Statele Unite, de exemplu, au fost interzise pătuțurile care au o latură care se reglează. Bebelușii pot aluneca între saltea și aceasta latură și se pot sufoca, spune un articol apărut pe parents.com.

Mizează pe un pătuț cu toate laturile fixe. Și pentru că nici apărătorile nu sunt 100% sigure, ar fi bine să alegi un sac pentru dormit, cu element pentru ascunderea capătului fermoarului.

De asemenea, nu lăsa în pătuț niciun fel de jucărie din pluș pentru că, în răsucire, copilul și-o poate pune pe față și își poate bloca nasul și gura.

Măsuța de înfășat ar trebui să fie pusă pe jos sau să aibă o centură de protecție, spune safewise.com. Într-o secundă de neatenție, în timp ce te întorci după o cremă, bebelușul se poate rostogoli. În cădere se poate lovi serios la cap sau membre.

Dacă ai un dulap cu sertare de care ar putea să tragă, și să cadă peste copil, ar fi bine să le sigilezi cu siguranțe speciale. Același lucru ar trebui să folosești și în cazul dulapurilor cu uși, unde ar putea să-și prindă degetele.

Obiecte periculoase în bucătărie

Pe lângă sigilarea dulapurilor, trebuie să ai grijă la aparatele care se încing și îi pot arde pe cei mici. Printre acestea se numără cuptorul, fierbătorul de apă sau cuptorul cu microunde. Asigurați-vă că cei mici nu sunt prin preajmă când scoateți ceva fiebinte preparat și care ar putea să se răstoarne cu ușurință.

Ascunde suportul de cuțite, oricât de util ți s-ar părea. Pentru copii poate fi foarte tentant și pe măsură de periculos.

Pune într-un dulap la care nu poate ajunge și paharele sau farfuriile care se pot sparge cu ușurință.

Blochează accesul la baie

„Baia este un loc în care accidente periculoase pot avea loc“, avertizează Meghann Wellard, asistent pediatru, într-un articol de pe today.com. „Copiii se pot îneca într-o cantitate mica de apă, chiar și în câțiva centimetri.“

De asemenea, se pot îneca jucându-se în toaletă. Se pot urca pe înălțătoare și pot deschide dulapuri în care părinții țin medicamente și le pot ingera.

Pentru asta, este bine să folosești butoni speciali, care sigilează ușile și nu le permite accesul celor mici înăuntru.

Limitează accesul la scări sau în anumite camere

Dacă te-ai hotărât să pui portiță pentru a securiza scările sau o cameră, asigură-te că e bine fixată. Poți să o pui între tocurile ușii sau între mâna curentă și zid. Alege un sistem care să fie ușor de deschis pentru tine, pentru a nu fi tentată să lași portița deschisă în cazul în care te grăbești, recomandă babycenter.com. Ai grijă că atunci când mai crește, ar putea să încerce să sară peste ea. În acest caz, ar fi bine să o scoți. De asemenea, atunci când copilul se mărește și înțelege ce îi spui, îi poți explica care sunt regulile de siguranță.

Te-ar mai putea interesa și
O fetită blondă, care se uită la televizor
Expunerea copiilor la ecrane. De ce este nocivă și ce consecințe are
Expunerea copiilor la ecrane. De ce este nocivă și ce consecințe are
Bebeluș vesel, îmbrăcat în body alb cu steluțe bleu, care stă ridicat pe marginea patului din lemn alb
Bebelușul nu vrea să doarmă. Care sunt recomandările specialiștilor
Bebelușul nu vrea să doarmă. Care sunt recomandările specialiștilor
Mamă, îmbrăcată cu cămașă și pantaloni din jeans, care poartă ochelari de vedere, cu rame negre, care stă pe o canapea gri și se uită în telefon, în timp ce băiețelul ei, deși are o tabletă la dispoziție, s-a plictisit și stă pe genunchi și o trage pe mama ui de ramele de la ochelari, ilustrând 5 studii legate de folosirea ecranelor
5 studii legate de folosirea ecranelor. De ce părinții ar trebui să renunțe la telefon
5 studii legate de folosirea ecranelor. De ce părinții ar trebui să renunțe la telefon
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Două asistente lângă un incubator cu gemeni
O femeie de 70 de ani din Uganda a născut gemeni pe care i-a conceput prin FIV
O femeie de 70 de ani din Uganda a născut gemeni pe care i-a conceput prin FIV. Ea a devenit una dintre cele mai bătrâne mame din lume, a declarat un spital din Uganda. În 2019, Yerramatti Mangayamma, în vârstă de 73 de ani, din India, a......
O femeie de 70 de ani din Uganda a născut gemeni pe care i-a conceput prin FIV
2
Bebeluș stă în fund și bea din biberon
Studiu: laptele formulă nu oferă beneficii nutriționale copiilor
Cele mai recente studii efectuate de către Academia Americană de Pediatrie susțin că laptele formulă nu oferă beneficii nutriționale copiilor cu vârste mai mari de 1 an. De altfel, acest tip de lapte praf nu trebuie să îndeplinească......
Studiu: laptele formulă nu oferă beneficii nutriționale copiilor
3
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Femeie gravidă se află în cabinetul medicului pentru consult
5 semne că o să ai un bebeluș mare
Așteptarea unui bebeluș este unul dintre cele mai emoționante momente din viața unei femei. Pe măsură ce săptămânile de sarcină încep să treacă, apar și întrebările legate de cum va fi bebelușul. Iar una dintre cele mai întâlnite......
5 semne că o să ai un bebeluș mare
Parteneri
Cele mai noi
Medicul consultă bebelușul în urechi
08:32
Infecțiile urechii la copii: ghid pentru părinți
Infecțiile urechii la copii: ghid pentru părinți
Tânără femeie se află în cabinetul medicului
07:35
Tot ce trebuie să știi despre menstruație și concepție
Tot ce trebuie să știi despre menstruație și concepție
Bebelușul face baie în cădiță
06:20
Cum îi faci baie nou-născutului
Cum îi faci baie nou-născutului
Mama îi citește bebelușului dintr-o carte
2 decembrie, 06:58
Idei de joacă pentru dezvoltarea vorbirii la bebeluși
Idei de joacă pentru dezvoltarea vorbirii la bebeluși
Proaspeți părinți se uită la bebelușul dintre ei
1 decembrie, 08:21
Cum să eviți conflictele cu partenerul după naștere
Cum să eviți conflictele cu partenerul după naștere
Mama și fetița ei sunt în cabinetul medicului pentru un consult
1 decembrie, 07:13
Vaginita la copii: cauze, simptome, tratament
Vaginita la copii: cauze, simptome, tratament
Închide