Lumea noastră evoluează în fiecare secundă. Ceea ce înseamnă a fi copil s-a schimbat dramatic în ultimii 25 de ani. Viața de zi cu zi a celor mici se schimbă mereu. Stilurile parentale se schimbă și ele foarte des, iar așteptările pe care le avem nu sunt niciodată aceleași.
Moduri în care s-a schimbat copilăria celor mici în ultimii 25 de ani
Viața copiilor reflectă oportunitățile și cultura în care trăiesc. Cu discursul despre interese generații devenind un punct de discuție major ăn online, este imposibil să ignorăm, de assnea, toate modurile în care discursul societal și progresele tehnologice au schimbat dramatic cu arată copilăria în ultimele decenii.
Copiii nu mai au voie să fie nesupravegheați decât mult mai târziu în viață
Potrivit specialiștilor, copii sunt tratați ca niște copii pentru o perioadă mai lungă de timp decât au fost generațiile mai în vârstă.
De la a sta singuri acasă până la a li se permite să iasă singuri din casă. Generațiile mai în vârstă recunosc că au fost mai aproape de vârsta de 6 ani, în timp ce copiilor din generația Alpha și generația Z li s-a oferit acest lux doar la sfârșitul adolescenței.
În ciuda ratelor mai scăzute ale criminalității, a existat un impul în ceea ce privește haosul mass-media. Teama de pericol cauzată de știrile alarmante și de filme i-a împiedicat pe părinți să-și trimită de bunăvoie copiii singuri.
Fără libertatea de a explora, de a se bucura de natură și de a ieși din casă până mai târziu, mai mulți copii ca oricând dezvoltă probleme de sănătate mintală.
Copiii sunt mai dependenți de tehnologie
De la comunicarea directă cu părinții lor, până la socializarea online, generațiile mai tinere de copii se bazează mai mult pe tehnologie pentru a-și trăi viața.
Începând din 2021, aproape 42% dintre copii aveau un telefon mobil până la vârsta de 10 ani.
Folosite atât ca metodă de suraveghere de către părinți, cât și ca o conexiune cu lumea de către copii, tehnica și rețelele sociale au devenit indispensabile din viața multor copii.
Copiii petrec mai mult timp făcând activități academice
Odată cu utilizarea sporită a tehnologii, rețelelor sociale și creșterea presiuni pentru a obține excelența academică și extracurriculară.
Mulți tineri nu au ocazia de a experimenta timpul liber în viața lor de zi cu zi. Cu calendarele pline până la refuz, conexiunile sociale online, mulți copii nici măcar nu au șansa să petreci timp cu familia sau cu generațiile mai în vârstă.
Copiii nu mai fac sporturi recreative ocazional
Odată cu creșterea specializării în sport, barierele financiare în calea aderării la echipele sportive ale copiilor și tendința familiilor de a-și pune copiii la spoturi au dispărut.
Copiii sunt scoși la aceste sporturi ocazionale. Ele sunt menite să promoveze conexiunea socială și exercițiile fizice pentru copii.
Copiii au acces mai mare la prietenie și familie, indiferent de unde locuiesc
Odată cu creșterea accesului la tehnologie, este imposibil să ignorăm beneficiile pe care această conectivitate le-a avut pentru copiii mici. Să vorbești cu bunicii este mult mai ușor acum.
În general, copiii din ziua de astăzi sunt mai sănătosși din punct de vedere fizic
În timp ce un raport din 2021 susține că, în medie, copiii sunt mai sănătoși decât acum 25 de ani există unele erori. Copiii neasigurați au mai multe șanse să rămână fără îngrijire astăzi din cauza costurilor ridicate.
Există totuși o tendință de sănătate mai bună la copiii din ziua de azi, spun specialiștii. În mod cert, copilăria arată diferit față de acum 25 de ani, iar generațiile actuale se confruntă cu o mulțime de alte provocări.