Generația milenialilor, sau generația Y, este formată din persoanele care s-au născut între 1981 și 1996. Este vorba despre o generație care a crescut într-o perioadă de tranziție tehnologică rapidă. Aceștia sunt părinții care au adoptat tehnologia ca parte integrantă a vieții lor de zi cu zi și sunt adesea dornici să vadă succesul în viața copiilor lor.
Motivul pentru care părinții mileniali își doresc copii de succes
Conform studiilor, în 2016, 80% dintre copii s-au născut din părinți mileniali. Peste 72 de milioane de părinți americani fac parte din această generație.
De cele mai multe oi, specialiștii spun că aceștia sunt părinții permisivi. Milenialii au fost modelați de anumite condiții economice, evenimente culturale și stiluri de parenting diferite. În 2016, patru din cinci copii s-au născut din părinți mileniali.
În măsura în care multe zeci de milioane de oameni au un sens definitoriu și unificator a ceea ce înseamnă să fii părinte astăzi.
Studiile arată că mulți părinți mileniali sunt obsedați de succesul propriilor copii și sunt dispuși să depășească orice obstacol pentru ei. Milenialii, în ciuda experienței și a diversității lor, au multe în comun. Milenialii sunt prima generație din istoria americii despre care se așteaptă să aibă averi mai mici decât cele ale părinților lor.
Acești părinți au mai puține căi de câștiguri tradiționale ale bogăției decât cele ale părinților lor. Părinții mileniali sunt, de asemenea, împovărați de costurile educației timpurii. Această realitate economică are implicații care merg dincolo de a avea bani.
La ce concluzii au ajuns cercetătorii
Studiile sugerează că majoritatea părinților din această generație vor să aibă copii de succes. De asemenea, este mult mai probabil să-și laude copiii mai mult decât generațiile anterioare. Studiile arată că această generație de părinți este mult mai implicată în creșterea copiilor.
Aceste tipologii de părinți încearcă să observe evoluția copiilor și să ghideze pașii acestora. Părinții mileniali sunt, în linii mari, relativ încrezători în capacitatea lor de a-și ghida copii.
Peste jumătate dintre mamele mileniale au declarat că fac o treabă minunată când vine vorba de educația copiilor, au spus studiile. Părinții mileniali au, de asemenea, mult mai multe șanse să vorbească cu copii lor despre bani.
Aproape jumătate dintre părinții mileniali au spus că vor începe să vorbească despre economisirea banilor cu copii lor înainte de a împlini vârsta de 12 ani. Banii par să modeleze mare parte a viziunii acestor părinți asupra lumii.
Părinții ar trebui să-și sprijine copiii în alegerile pe care le fac, însă aceștia nu ar trebui să le impună celor mici ce carieră să urmeze. Părinții ar trebui să fie susținătorii în educația și în viața de zi cu zi a copiilor lor.
Studiile arată că toți milenialii sunt mai implicați în creșterea copiilor lor decât orice altă generație. Aceștia sunt părinții care își doresc să-și pregătească copiii pentru un viitor financiar incert. Milenialii sunt părinții care își doresc să aibă copii de succes din toate punctele de vedere.