Reclamă

6 „sarcini invizibile” care le pot lăsa pe mămici fără energie. La ce să fii atentă atunci când îți asumi responsabilități în familie

Mamele sunt adevărate supereroine. De multe ori fac mai multe decât își dau seama pentru familiile lor. Experții au identificat 6 „sarcini invizibile” care le pot lăsa pe mămici fără energie. Descoperă la ce e recomandat să fii atentă atunci când îți asumi responsabilități în familie.

O mămică fără energie care stă pe marginea canapelei și privește jucăriile împrăștiate prin camera de zi
Experții au identificat 6 „sarcini invizibile” care le pot lăsa pe mămici fără energie. Descoperă la ce e recomandat să fii atentă / Shutterstock

Pentru a avea o familie fericită, părinții depun mult efort. Mămicile sunt cele care, de cele mai multe ori, se ocupă de buna gestionare a lucrurilor în casă sa gospodărie. Există câteva sarcini fizice care consumă energie în mod evident. Totodată, există sarcini casnice care impun multă dedicare, dar care de multe ori ajung să fie făcute în mod automat, fără a sesiza cât de mult te pot consuma.

6 „sarcini invizibile” care le pot lăsa pe mămici fără energie

Experții sunt de părere că majoritatea acestor „sarcini invisible” ajung să cadă pe umerii mămicilor, chiar și atunci când ambii parteneri lucrează împreună pentru gospodăria lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bărbații din ziua de azi își asumă mai multe responsabilități domestice practice decât o făceau în trecut. Cu toate acesta, femeile încă poartă cea mai mare parte a poverii sarcinilor mentale, spun cei de la HuffPost.com.

Munca depusă de mămici implică forță mentală și emoțională. Mămicile anticipează li planifică cum să satisfacă nevoile familie sale.

Medicii, profesorii și antrenorii apelează cel mai adesea la o mămică atunci când apare o problemă cu copilul. De altfel, mămicile sunt cele care se informează cel mai adesea despre cursurile extrașcolare sau despre proietele necesare pentru dezvoltarea copilului.

Aceste sarcini invizibile necesită adesea mai mult timp și energie decât se vede la prima vedere.

Reclamă

Pregătirea hăinuțelor pentru cei mici

Păstrarea „garderobei” bebelușilor și a copiilor mici la zi cu articolele care se potrivesc este o adevărată provocare. Această sarcină cade adesea pe umerii mămicilor.

Reclamă

Copiii cresc destul de repede, iar mămicile trebuie să țină pasul pentru a nu fi prinse pe picior greșit. Sarcina de a cumpăra lucruri noi și de a pune deoparte, a dona sau a vinde lucrurile vechi care nu se mai potrives cade cel mai adesea pe umerii mămicilor.

Aceste sarcini necesită mult timp și multe resurse de energie.

Nu numai că mămicile trebuie să se asigure că hainele sunt potrivite pentru sezon, dar ele trebuie să se asigure că acestea au mărimea potrivită pentru cei mici.

Planificarea meselor

Cea mai solicitantă activitate este de departe cea care ține de planificarea meselor. Mămicile nu doar că trebuie să găsească idei de preparate, dar trebuie să întocmească și un meniu echilibrat pentru cei mici.

Mămicile se străduiesc constant să găsească modalități noi de a-o determina pe cei mici să consume alimente sănătoase.

De altfel, diversificarea poate fi o adevărată provocare la început de drum. De asemenea, este important să îți amintești că cei mici nu se bucură adesea de mâncare, iar ora mesei poate fi o adevărată probă de rezistență.

Atunci când există plângeri și nemulțumiri legate de masă, acestea sunt reproșate cel mai adesea mămicilor.

Este nevoie de timp pentru a planifica cu atenție piesele și a crea o listă de umpărături. Uneori, mămicile pregătesc mesele în avans dacă știu că vor fi foarte ocupare într-o anumită zi.

Urmărirea articolelor de uz casnic

Aceasta poate să nu pară o sarcină dificilă, dar rămâne în permanență pe lista de preocupări a mamicilor. Acestea trebuie să se asigure tot timpul că au scutece, articole de toaletă, curățenie, gustările și hrană pentru animalele de companie.

Mama este cea care știe ce produse sunt necesare pentru casă și ce produse trebuie înlocuite curând.

Chiar dacă această sarică poate părea simplă, ea se numără pe lista de activități invizibile care le lasă pe mămici fără energie, spun cei de la Parents.com.

Gestionarea programelor școlare

Sarcinile legate de școală implică mai multe emoții decât se pot vedeta. Mămicile sunt cele care sunt, de cele mai multe ori, la curent cu tot ceea ce se întâmplă la școală.

Totodată, acestea sunt prezente la ședințele cu părinții și încearcă să-și găsească timp atunci când sunt chemate de urgență la școală sau la grădiniță.

Chiar dacă tăticii se implică și ei în astfel de activități, mămicile sunt cele care sunt contactate cel mai adesea de instituțiile de învățământ.

Alte sarcini invizibile includ: înscrierea la activitățile extrașcolare, asistență la strângerea de fonduri școlare, obținerea adeverințelor pentru absențele justificare și răspunsul la întrebările primite de la profesori.

Efectuare și urmărirea programelor

Mămicile sunt cele care rămân responsabile de programările copiilor la doctor, spun cei de la HuffPost. Ele sunt cele care își asumă de cele mai multe ori această responsabilitate.

Este nevoie de timp pentru a efectua o planificare și o vizită la medicul specialist. Mămicile sunt cele care își asumă această responsabilitate și care se asigură că cel mic are parte de cel mai bun tratament.

Participarea la petreceri aniversare

Planificarea unei petreceri de naștere pentru copil poate fi o muncă dificilă, dar este un eveniment important.

Mămicile sunt cel mai adesea invitate alături de copii la petrecerile aniversare ale prietenilor celor mici. Nu doar că mămica este oaspete, dar aceasta devine și un ajutor de nădejde pentru celelalte persoane.

Participarea la o petrecere aniversară implică mult mai multă muncă care nu se vede.

Mămica este cea care se va ocupa de cumpărarea unui cadou, de transportul celui mic până la petrecere și de supravegherea acestuia pe perioada evenimentului. Chiar dacă aceste sarcini pot părea simple, ele pot consuma foarte multă energie.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Un bol în care se află piure de dovleac pentru copii
Piure de dovleac pentru copii. O rețetă simplă și delicioasă
Piure de dovleac pentru copii. O rețetă simplă și delicioasă
O femeie însăcrinată care are mai multe alimente în fața sa pentru a ilustra când apar poftele în sarcină
Când apar poftele în sarcină. Motivele pentru care preferințele tale alimentare s-ar putea schimba
Când apar poftele în sarcină. Motivele pentru care preferințele tale alimentare s-ar putea schimba
O femeie însărcinată care pune miere într-un castron cu cereale
Consumul de miere în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Consumul de miere în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Părinți care se joacă cu cei doi copii
Copiii părinților permisivi vs. copiii părinților autoritari. Care sunt trăsăturile pe care le dezvoltă fiecare copil și prin ce se diferențiază
Stilurile parentale sunt teorii folosite pentru a descrie diferitele strategii pe care părinții le folosesc atunci când cresc copiii. Aceste stiluri cuprind comportamentele și atitudinile părinților și mediul emoțional în care își cresc......
Copiii părinților permisivi vs. copiii părinților autoritari. Care sunt trăsăturile pe care le dezvoltă fiecare copil și prin ce se diferențiază
2
Copii la școală
Produsul care crește imunitatea copiilor ce merg în colectivitate. Poate face o mare diferență în starea de sănătate a organismului
Pentru părinți, „înapoi la școală” se poate traduce adesea ca „înapoi la germeni și bacterii”. Din fericire, câteva mici modificări ale rutinei zilnice pot ajuta la susținerea sistemului imunitar al copilului tău și pot face o......
Produsul care crește imunitatea copiilor ce merg în colectivitate. Poate face o mare diferență în starea de sănătate a organismului
3
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
4
Mămică, îmbrăcată un tricou gri cu text în jurul pieptului, ține în brațe un bebeluș care plânge, ilustrând de ce își arcuiesc bebelușii spatele
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Pe lângă faptul că plâng atunci când îi supără ceva pe bebeluși, mai fac un gest, destul de înfricoșător pentru părinți, și anume își arcuiesc spatele. Acest lucru este absolut normal, mai ales că până învață să vorbească......
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
5
Femeie însărcinată alături de familie, zâmbește
Ce se întâmplă dacă lovești burta pe parcursul sarcinii. Cum afectează dezvoltarea bebelușului
Știm că organismul și corpul uman poate îndura foarte multe și se poate regenera în timp. În momentul în care rămân însărcinate, femeile sunt conștiente că trebuie să afle tot mai multe informații despre această nouă etapă a......
Ce se întâmplă dacă lovești burta pe parcursul sarcinii. Cum afectează dezvoltarea bebelușului
Parteneri
Cele mai noi
Mama lucrează în timp ce își ține copilul în brațe
22 octombrie, 07:52
Cum să menții echilibrul între muncă și îngrijirea copilului: trucuri ce te pot ajuta
Cum să menții echilibrul între muncă și îngrijirea copilului: trucuri ce te pot ajuta
Mama ține în brațe bebelușul care plânge
22 octombrie, 06:53
4 semne că bebelușul poate fi stresat
4 semne că bebelușul poate fi stresat
Bebeluș cu sindromul bebelușului albastru plânge
21 octombrie, 13:25
Sindromul bebelușului albastru: cauze, simptome, tratament
Sindromul bebelușului albastru: cauze, simptome, tratament
Medic îi face gravidei o ecografie la rinichi pentru a depista cauza sângelui în urină
21 octombrie, 06:14
Ce înseamnă dacă ai sânge în urină în timpul sarcinii
Ce înseamnă dacă ai sânge în urină în timpul sarcinii
Mama îi face băiță bebelușului prematur
20 octombrie, 07:36
Băiţa prematurului: principii şi recomandări utile
Băiţa prematurului: principii şi recomandări utile
Mama stă pe canapea și alăptează bebelușul cu ajutorul unei perne de alăptare
20 octombrie, 07:07
Pernele de alăptare trebuie să îndeplinească noi standarde de siguranță. La ce să fii atentă
Pernele de alăptare trebuie să îndeplinească noi standarde de siguranță. La ce să fii atentă
Închide