Pediatrii nutriționiștii dezvăluie de ce este important micul dejun în creșterea și dezvoltarea armonioasă a unui școlar. Copiii petrec cea mai mare parte a timpului la școală, iar activitățile de învățare necesită multă energie și putere de concentrare.
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală
Cei mai mulți copii nu își încep ziua cu un mic dejun care să le ofere suficientă pentegie pentru a se concentra în clasă până la pauza de prânz.
Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, 13% dintre copiii de vârstă școlară nu servesc micul dejun dimineața. Media crește la 27% pentru elevii de gimnaziu și liceu.
Cu siguranță orice mic dejun este mai bun decât niciunul, dar dacă vrei ca micuțul tău să aibă parte de performanțe școlare, specialiștii recomandă să ai grijă cu ce îl hrănești.
Specialiștii spun că există patru grupuri principale de nutrienți pe care un părinte ar trebui să se conecteze când vine vorba de micul dejun.
Carbohidrații, proteinele, fibrele și grăsimile sănătoase sunt nutrienți importanți pentru micul dejun. Aceste patru componente de bază le oferă copiilor energia de care au nevoie pentru a se concentra la școală.
Carbohidrații și proteinele sunt importante pentru a furniza energie creierului. Grăsimile sănătoase ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge constant.
Menținerea nivelului de zahăr din sânge constant ajută, de asemenea, la prevenirea apariției oboselii. Fibrele de la micul dejun sunt și ele importante.
Fibrele mențin sănătatea intestinului și buna funcționare a sistemului digestiv, arată studiile. În plus, fibrele inhibă senzația de foame până la servirea următoarei mese.
Cum le oferi copiilor o masă echilibrată în timpul școlii.
Pachetul de prânz al copilului ar trebui să conțină aceste patru grupe importante de nutrienți. Părinții sunt sfătuiți să țină cont și de etapele de dezvoltare ale copilului.
Atunci când copiii ajung la școala gimnazială, aceștia cresc într-un ritm mai rapid. Ei mai mulți elevi de gimnaziu vor avea nevoie de alimente bogate în carbohidrați sănătoși.
Totodată, copiii din școala gimnazială vor avea nevoie de un aport mai mare de proteine, pentru a ajuta la susținerea creșterii armonioasă.
Copiii de vârstă școlară mijlocie tind să aibă nevoie de mai multe calorii, proteine și calciu pentru a se pregăti pentru pubertate. Nivele de nutrienți pentru liceu și gimnaziu pot fi asemănătoare. Nu trebuie să face modificări majore în ceea ce privește alimentația.
Totuși, nevoile de fier vor fi mult mai mari în perioada liceului din cauza creșterii rapide. Legumele verzi, nucile, semințele, carnea roșie, toate acesta reprezintă surse bogate în fier.
Poți, de exemplu, să-i servești adolescentului tău pâine prăjită cu avocado și ao. Acest mic dejun suplinește nevoile de fibre, grăsimi sănătoase, carbohidrați și proteine. Indiferent de alegerea pe care o faci, specialiștii recomandă să eviți cerealele cu lapte la micul dejun.
De ce majoritatea cerealelor pentru micul dejun nu suplinesc nevoile copilului
Cerealele cu lapte sunt foarte populare printr copii și adolescenți. Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă să fie consumate cu măsură.
Cerealele pot avea un conținut crescut de zahăr și pot fi lipsite de nutrienții de bază necesari dezvoltării copilului. Același lucru se aplică chiflelor dulci, gogoșilor sua produselor de patiserie.
Atunci când copiii mănâncă un mic dejun bogat în zahăr, fără proteine, fibre sau grasimi sănătoase, ei tind să obosească repede.
Acest lucru se întâmplă deoarece carbohidrații simpli sunt absorbiți și digerați rapid. Acest lucru le oferă copiilor o explozie rapidă de energie, dar care nu durează mult timp.
Pentru ca micuțul tău să aibă parte de o bună dezvoltare este important să-i pregătești un mic dejun nutritiv și bogat în nutrienți benefici organismului.