Reclamă

Ghid pentru congelarea mâncării bebelușilor. Tot ce trebuie să știi

Dacă vrei să știi cum poți păstra ceea ce gătești pentru o lungă perioadă de timp, articolul de mai jos îți vine în ajutor. Acest ghid pentru congelarea mâncării bebelușilor este tot ce ai nevoie. Care sunt metodele perfecte pentru a face acest pas, cele mai indicate mâncăruri, dar și cât timp pot fi acestea ținute la congelator, vei afla în continuare.

Piure pentru bebeluși de culoare portocalie într-un recipient alb
Acest ghid pentru congelarea mâncării bebelușilor este tot ce ai nevoie. Care sunt metodele perfecte pentru a face acest pas / Shutterstock

Prepararea mâncării pentru cel mic te ajută să economisești bani, dar este și o metodă sigură prin care știi că acesta are o dietă conformă, plină de nutrienți și sănătoasă. Timpul este cel mai mare dușman atunci când vine vorba despre rețete încercate zilnic. De aceea, congelarea vine ca un ajutor atât pentru mamă cât și pentru copil.

Ghid pentru congelarea mâncării bebelușilor

Chiar dacă multe dintre mămici știu deja cum funcționează ideea congelării mâncării penru bebeluși, mai rămân totuși câteva întrebări fără răspuns la care specialiștii vin cu răspunsuri prompte. Nu este deloc ciudat să afli noi modalități de a păstra alimentele pentru o perioadă mai lungă de timp, dar nici care dintre acestea se pot consuma în siguranță fără a crea probleme de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Congelarea mâncării pentru bebeluși schimbă cu adevărat situația. Este o idee foarte inteligentă de a economisi timp și bani, dar și de a te asigura că cel mic are un mix de ingredinete potrivit dezvoltării sale.”, spune Alicia Chacha Miller, dietician la The Cardamom.

Reclamă

Există mai multe modalității prin care poți congela mâncarea pentru bebeluși. Cel mai simplu este să folosești recipientele pe care le ai deja pentru gheață. Potrivit specialiștilor, acestea sunt în general cele mai puțin costisitoare opțiuni.

“Odată ce mâncarea este congelată în acest fel, poate fi transferată foarte ușor în punguțe ce se închid ermetic. Unii părinți găsesc la îndemână și pungile pentru păstarea laptelui matern.”, spune Pierrette Mimi Poinsett, doctor pediatru și consultant pentru Mom Loves Best. Indiferent de alegerea pentru care optezi, trebuie să ai grijă ca acestea să fie fie non-toxic ( mai precis BPA – free). Bisfenolul A este o substanță chimică folosită în producția de materiale plastice din policarbonat.

Singurele recipiente pe care ar trebui să le eviți sunt cele de sticlă. Acestea se pot crăpa în congelator și pot produce daune ulterioare. Atunci când congelezi mâncarea, asigură-te că ai notat data exactă la care ai realizat acest proces. De asemenea, cantitatea trebuie să fie cât mai mică pentru a evita risipirea. Aproximativ 30 de grame de mâncare este indicată a fi congelată într-o singură porție.

Cele mai potrivite alimente pentru bebeluși care pot fi congelate

O veste bună pentru părinți este că există foarte puține restricții în ceea ce privește mâncarea care poate congelată pentru bebeluși. Orice fel de meniu pe care aceștia îl preferă poate fi păstrat și consumat la fel de bine și după un timp dat. Au acceași consistență și aceeași textură și este la fel de bine savurat. Printre recomandările doctorilor se numără următoarele piureuri preferate de cei mici: dacă vorbim despre fructe avem cele de piersică, afine sau alte fructe de pădure, iar dacă vorbim despre legume, le avem pe cele de brocoli, cartof dulce, dovleac, conopidă, mazăre sau morcov.

Reclamă

Atunci când vine vorba despre creșterea micuțului, vrem să ne asigurăm că ai toate informațiile necesare pentru a-i putea oferi tot ce este necesar. În ceea ce privește alimentația, proteinele sunt foarte importante. Carnea de pui, cea de vită, dar și peștele sunt alimente care se pot congela foarte ușor.

Peștele, pastele, orezul, dar și tofu își pot schimba textura după congelare, așa că specialiștii recomandă prepararea lor înainte de acest pas. Unele alimente sunt recomandate a fi congelate per porție și ulterior transformate în piureuri. Printre acestea se numără citricele, caisele, strugurii, mango, pepenele, papaya, perele și prunele.

Unele fructe ca bananele, merele, căpșusine și avocado tind să-și schimbe culoarea atunci când sunt înghețate. Cu toate acestea, valoarea lor nutrițională nu se modifică. Specialiștii recomandă să fie stropite cu suc de lămâie pentru a reduce această problemă.

Cât timp poți ține alimentele pentru bebeluși în congelator

Potrivit declarațiilor doctorului Pierrette Mimi Poinsett, mâncarea pentru bebeluși poate fi congelată pentru o lungă perioadă de timp, aproximativ până la șase luni. Poate fi consumată în cea mai bună calitate în decurs de trei luni. Astfel, valorile nutriționale nu se vor pierde. Mâncarea comercializată pentru bebeluși poate fi ținută pentru o perioadă mai lungă în congelator asta datorită faptului că este pasteurizată, spun cei de la parents.com.

Când vrei să-i servești celui mic mâncare congelată, recomandarea este de a fi păstrată înainte la frigider pentru a reveni la forma inițială. Nu este recomandat să fie lăsată la temperatura camerei pentru că acest lucru favorizează creșterea bacteriilor. Dacă te grăbești, încearcă să folosești cuptorul cu microunde pe modul “decongelare”.

Dacă vorbim despre piureurile de legume gătite, acestea pot fi ținute la congelator între 6 și 8 luni. Același lucru este valabil și pentru piureurile de fructe sau pește. Situația se schimbă însă atunci când vorbim despre carne precum vită sau miel ori pui ( între 4 și 6 luni). Somonul sau tonul poate rămâne congelat fără a-și pierde proprietățile între 3 și 4 luni. Sosurile, pâine, baconul sau supele se pot congelat până la 3 luni.

Modalități sigure pentru decongelarea alimentelor pentru bebeluși

Atunci când te pregătești să-i servești mâncarea copilului, trebuie să te gândești în primul rând la faptul că mediul în care aceasta trebuie consumată să fie unul steril. De asemenea, dacă bebelușul mai lasă mâncare în farfurie, aceasta trebuie neapărat aruncată, arată madeformums.com. Alimentele nu mai pot fi recongelate, cel mult depozitate în frigider timp de două zile.

Dacă îți dorești să gătești pentru cel mic și timpul permite această activitate, este perfect. Cu toate acestea, specialiștii nu ezită să recomande mâncarea semipreparată în aceste cazuri.

Te-ar mai putea interesa și
o mămică care ține mâinile pe burtică pentru a simți primele mișcări ale bebelușului
Primele mișcări ale bebelușului: la câte săptămâni apar
Primele mișcări ale bebelușului: la câte săptămâni apar
Bebeluș care stă pe oliță cu o suzetă în gură într-o cameră luminoasă
Diareea la bebeluși și copii. Cauze și remedii
Diareea la bebeluși și copii. Cauze și remedii
O fetiță care stă la fereastra avionului în timp ce își ține în brațe jucăria de pluș
Lucruri pe care e recomandat să le verifici înainte să zbori cu un copil mic. Sfaturi utile pentru o călătorie reușită
Lucruri pe care e recomandat să le verifici înainte să zbori cu un copil mic. Sfaturi utile pentru o călătorie reușită
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
o mămică care ține mâinile pe burtică pentru a simți primele mișcări ale bebelușului
Primele mișcări ale bebelușului: la câte săptămâni apar
Fiecare viitoare mămică este nerăbdătoare să simtă primele mișcări ale bebelușului său. Nivelul de activitate al bebelușului diferă de la un copil la altul. Mișcările sale vor evolua pe parcursul sarcinii, iar în timp vei ajunge să......
Primele mișcări ale bebelușului: la câte săptămâni apar
2
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
3
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Mămică, îmbrăcată un tricou gri cu text în jurul pieptului, ține în brațe un bebeluș care plânge, ilustrând de ce își arcuiesc bebelușii spatele
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Pe lângă faptul că plâng atunci când îi supără ceva pe bebeluși, mai fac un gest, destul de înfricoșător pentru părinți, și anume își arcuiesc spatele. Acest lucru este absolut normal, mai ales că până învață să vorbească......
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Parteneri
Cele mai noi
Mama și bebelușul stau întinși pe podea
18 noiembrie, 06:09
Cele mai bune exerciții postpartum pe care le poți face
Cele mai bune exerciții postpartum pe care le poți face
Gravidă spală legumele
17 noiembrie, 08:11
Cum să eviți toxinele ascunse în timpul sarcinii
Cum să eviți toxinele ascunse în timpul sarcinii
Bebeluș care stă pe oliță cu o suzetă în gură într-o cameră luminoasă
16 noiembrie, 07:37
Diareea la bebeluși și copii. Cauze și remedii
Diareea la bebeluși și copii. Cauze și remedii
O fetiță care stă la fereastra avionului în timp ce își ține în brațe jucăria de pluș
16 noiembrie, 06:51
Lucruri pe care e recomandat să le verifici înainte să zbori cu un copil mic. Sfaturi utile pentru o călătorie reușită
Lucruri pe care e recomandat să le verifici înainte să zbori cu un copil mic. Sfaturi utile pentru o călătorie reușită
Tata se joacă jenga cu cele două fete
15 noiembrie, 06:59
Parentingul intensiv: ce este și ce beneficii are
Parentingul intensiv: ce este și ce beneficii are
Fetiță completează vision board-ul
15 noiembrie, 06:17
Cum să creezi un vision board pentru copii
Cum să creezi un vision board pentru copii
Închide