Reclamă

Cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București, indiferent dacă e vreme rea sau bună

Indiferent că este vorba de un weekend sau de vacanța copilului, activitățile în familie nu ar trebui să lipsească. Iarna se apropie cu pași repezi, iar vremea de afară nu mai este la fel de prietenoasă. În timp ce în unele zile încă de bucurăm de un timp prielnic pentru a-l petrece în parc, în aer liber, există și momente în care este necesar să petrecem timpul cu cei mici în spații închise. Dacă ai rămas în pană de idei de activități, te invităm să descoperi cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București, indiferent dacă e vreme rea sau bună.

Instalația cu lumini Alice în Țara Minunilor care a fost amplasată în Grădina Botanică din București
Dacă ai rămas în pană de idei de activități, te invităm să descoperi cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București / Shutterstock

Organizarea programului unui copil poate să devină o adevărată provocare atunci când vremea nu ține cu tine. Partea cea mai bună este că Bucureștiul oferă o mulțime de posibilități părinților cu copii mici și nu numai. Există o mulțime de locuri diverse care să satisfacă nevoile tuturor. Copiii se vor bucura de experiențe memorabile, iar părinții se vor bucura alături de ei.

Cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București

Atunci când ai un copil, trebuie să-ți organizezi foarte bine programul astfel încât să petreceți cât mai mult timp împreună.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zilele tale libere se vor transforma în modalități noi de a petrece timpul cu cel mic și cel mai adesea vei avea nevoie de idei noi astfel încât să-l faci pe cel mic să fie curios de următoarea voastră aventură împreună.

Vestea bună este că poți face o mulțime de activități în aer liber atunci când vremea este și ea prietenoasă.

Capitala României oferă o mulțime de parcuri și locuri care abia așteaptă să fie explorate de cei mici.

Mai jos găsești o listă de locuri de vizitat atunci când este vreme bună. Am selectat pentru tine locuri accesibile sau care nu costă nimic pentru a fi vizitate.

Reclamă

Grădina Zoologică

Dacă ai vizitat deja toate parcurile din București, poți să-l faci curios pe cel mic cu o vizită la Grădina Zoologică. Grădina Zoologică se află în sectorul 1 din București și a fost înființată în anul 1955.

Reclamă

Conform site-ului oficial, există peste 40 de specii de mamifere care abia așteaptă să-i întâlnească pe cei mici. Tot site-ul Grădinii Zoologice oferă informații despre programul de vizitare. Conform acestuia, între 1 noiembrie și 31 martie, programul de vizitare este de marți până duminică între orele 10 – 17.

Grădina botanică

Pentru că cei mici iubesc animalele, dar și natura, a doua propunere pe de listă o reprezintă Grădina botanică. Grădina Botanică Dimitrie Brândză este un loc perfect pentru a-l aduce pe cel mic mai aproape de natură, fără a fi nevoie să părăsești capitala.

În plus, în interiorul grădinii vei găsi nenumărate specii de plante și arbuști pentru a-i atrage atenția celui mic. De asemenea, în această perioadă are loc și expoziția „Grădina luminilor”. Expoziția grandioasă, intitulată „Frumoasa și Bestia”, a fost inaugurată pe 25 octombrie și poate fi vizitată zilnic până pe 2 martie 2025. Biletele se găsesc pe site-ul oficial al evenimentului, la fel și alte informații despre programul de vizitare.

Orășelul copiilor

Orășelul copiilor București este unul dintre cele mai animate locuri pentru cei mici. Spațiile de joacă, zonele de relaxare și colțurile cu bunătăți dulci sunt întotdeauna inundate de bucuria copiilor. Aceasta este doar o metodă de a crește cu copil fericit.

Intrarea în Orășelul Copiilor este gratuită, însă părinții vor fi nevoiți să plătească dacă cei mici vor vrea să se distreze în trenuleț sau să privească parcul Tineretului din roata panoramică. Orășelul Copiilor este accesibil și poți ajunge rapid cu metroul, pe magistrala 2, la stația Constantin Brâncoveanu. Tramvaiele merg, de asemenea, în această zonă. Poți merge cu tramvaiul 1 și 10 sau cu autobuzele 116, 223 și 381.

Edenland Park

De data aceasta îți propunem o destinație care se află în afara orașului. Dacă îți dorești să scapi de zgomotul citadelei, atunci te poți relaxa la 20 de minute distanță de București. Pe Str. Cantonului nr 12, în Balotești, se află Edenland Park.

Acesta este locul ideal pentru a petrece timp în aer liber cu cei mici. Parcul de aventură oferă o mulțime de activități în aer liber pentru prichindei. De la plimbări cu bicicleta, până la echitație și trasee în copaci, aici  să găsești o mulțime de activități pentru copii dornici de aventură.

Ferma Animalelor

Tot în apropiere de București se găsește și Ferma Animalelor. Acest loc este special amenajat pe o suprafață de peste 40.000 mp.

Cei mici se pot împrieteni cu animale domestice și pot interacționa cu ele într-un cadru sigur și supravegheat. Ferma Animalelor se află pe Str. Sf. Gheorghe nr 20, Pantelimon. Cei mici se vor putea împrieteni cu animalele, în timp ce părinții se vor relaxa alături de ei.

Parcul Liniei

Parcul Liniei este cel mai nou parc din capitală, inaugurat în vara anului 2023. Acesta se întinde de la Lujerului până în spatele mall-ului Afi Cotroceni.

Cu o suprafață de aproximativ 8 hectare, parcul se mândrește cu câteva zone ideale pentru cei mici. Locurile de joacă amenajate sunt moderne și le oferă copiilor un spațiu sigur de distracție.

Unde poți merge cu copiii atunci când vremea este rea

Atunci când vremea nu este prietenoasă, poate fi dificil să găsești activități interactive pentru cei mici. Aceștia au nevoie să-și consume energia și devine o provocare pentru părinții care sunt și așa obosiți. Pentru astfel de momente îți venim în ajutor cu câteva propuneri utile.

Muzeul Antipa

Bucureștiul se mândrește cu o mulțime de locuri interesante, iar printre acestea se numără și Muzeul Antipa. Muzeul de Istorie Naturală oferă o surpriză plăcută copiilor curioși.

Pe lângă expozițiile despre animale, există expoziții despre corpul uman, dar și despre evoluția speciei noastre. Nu doar muzeul Antipa îi așteaptă pe cei mici. Muzeul copiilor și Muzeul de Geologie sunt alte două opțiuni interactiv pentru cei mici.

Reptiland

Reptiland reprezintă o expoziție permanentă de reptile. Aceasta poate fi vizitată pe tot parcursul anului. Conform site-ului oficial, expoziția găzduiește peste 40 de specii de reptile.

Expoziția de găsește pe Bulevardul Expoziției numărul 1C.

Destiny Park

Destiny Park le oferă copiilor un cadru excelent de joacă și relaxare. Cei mici au la dispoziție peste 40 de activități din toate domeniile; medicină, aviație, IT și multe altele.

Fiecare experiență este unică și este organizată într-un cadru specific. Copiii sunt îndemnați să înțeleagă cum anume este „să mergi la muncă”, dar și cum te poți distra cheltuind banii pe care i-ai câștigat.

CyberJump

CyberJump Park Lake este un parc de trambuline unde copiii își pot consuma energia în moduri inedite. Parcul dispune de 14 terenuri diferite cu jocuri interactive care se întind pe 1200 de mp.

Există pereți de cățărare, trambuline, terenuri de battle baschet și multe altele. La finalul zilei, copilul tău își va consuma întreaga energie și va avea parte de amintiri de neuitat.

MINA Kids

MINA Kids, Explorarium: călătorie educațională digitală, reprezintă un portal către universul imaginației.

Spațiul este conceput special pentru cei mici și găzduiește peste 10 instalații interactive pentru copii. Creativitatea este stimulată prin intermediul proiectului Lumiroom și a instalațiilor de lumini interactive. Aflat pe Str. George Constantinescu 2-4, acest loc le oferă celor mici o experiență de neuitat.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Mama, tata și cei doi copii pregătesc bagajul pentru vacanța în familie
7 limite pe care terapeuții le recomandă înainte de vacanța în familie
7 limite pe care terapeuții le recomandă înainte de vacanța în familie
O mămică ce se joacă cu doi copii într-o cameră plină cu jucării de lemn pentru a ilustra modul în care jocurile pot să îmbunătățească dispoziția unui copil
Jocurile ar putea să îmbunătățească dispoziția unui copil, spun specialiștii. Cum poți să-l faci pe micuțul tău să fie vesel
Jocurile ar putea să îmbunătățească dispoziția unui copil, spun specialiștii. Cum poți să-l faci pe micuțul tău să fie vesel
2 fetițe, îmbrăcate în prințese, cu coronițe pe cap, stau într-o cameră de copii, într-un cort roz și se joacă, ilustrând întâlnirile de joacă pentru copiii mai mari
Întâlnirile de joacă pentru copiii mai mari. Lucruri de care ar trebui să ții cont
Întâlnirile de joacă pentru copiii mai mari. Lucruri de care ar trebui să ții cont
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Copil prins între doi băieți care pun presiune pe el
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui
Observi că prietenul copilului tău are un comportament care îl influențează într-un mod negativ? Poate că a început să mintă, să ignore regulile sau să adopte atitudini care nu îi sunt caracteristice. Ca mamă, este firesc să îți......
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui
2
O fetiță supărată că se ceartă părinții ei
Semnele traumei la copii pe care orice părinte ar trebui să le știe. Ce trebuie să urmărești atât fizic, cât și comportamental
Trauma se manifestă diferit pentru fiecare copil, dar există și semne comune. Observarea acestora poate ajuta un terapeut să determine cauza, dar și cele mai bune soluții pentru rezolvarea situației. Ai mai jos lista cu semnele traumei la......
Semnele traumei la copii pe care orice părinte ar trebui să le știe. Ce trebuie să urmărești atât fizic, cât și comportamental
3
Mămică, îmbrăcată un tricou gri cu text în jurul pieptului, ține în brațe un bebeluș care plânge, ilustrând de ce își arcuiesc bebelușii spatele
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Pe lângă faptul că plâng atunci când îi supără ceva pe bebeluși, mai fac un gest, destul de înfricoșător pentru părinți, și anume își arcuiesc spatele. Acest lucru este absolut normal, mai ales că până învață să vorbească......
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
4
Fetița spală vase la chiuvetă
Cum să atribui sarcini casnice copiilor pentru a le dezvolta simțul responsabilității
Atribuirea de sarcini casnice copiilor reprezintă o modalitate excelentă de a-i ajuta să dezvolte un simț al responsabilității și al disciplinei. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Minnesota, implicarea copiilor încă de la o......
Cum să atribui sarcini casnice copiilor pentru a le dezvolta simțul responsabilității
5
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Parteneri
Cele mai noi
Gravidă se pregătește să-și ia vitaminele necesare pentru sarcină
11 ianuarie, 06:08
Importanța vitaminei D în sarcină, mai ales în lunile cu mai puțin soare
Importanța vitaminei D în sarcină, mai ales în lunile cu mai puțin soare
O mamă care verifică urechea fiicei sale
10 ianuarie, 06:10
Complicațiile răcelilor netratate la copii: ce riscuri există și cum pot fi prevenite
Complicațiile răcelilor netratate la copii: ce riscuri există și cum pot fi prevenite
Fetița și băiatul sar în brațele tatălui care a intrat în casă
10 ianuarie, 06:05
Cum să fii un tată prezent: sfaturi pentru a construi o relație puternică cu copiii
Cum să fii un tată prezent: sfaturi pentru a construi o relație puternică cu copiii
Mama are o discuție serioasă cu copilul
9 ianuarie, 06:13
Cuvintele dureroase folosite de părinți care le fac mult rău copiilor
Cuvintele dureroase folosite de părinți care le fac mult rău copiilor
O femeie care îi face aerosoli fetiței sale
9 ianuarie, 06:00
Laringita acută la copii: cum să recunoști atacurile nocturne de sufocare
Laringita acută la copii: cum să recunoști atacurile nocturne de sufocare
Bărbat îmbrățișează burtica de gravidă a partenerei
8 ianuarie, 07:30
Cum să-ți susții partenera în timpul sarcinii sau după naștere
Cum să-ți susții partenera în timpul sarcinii sau după naștere
Închide