Reclamă

Metode prin care poți să crești un copil fericit. Sfaturi utile de la specialiști

Cu atât de multe informații poate fi dificil să-ți dai seama care este cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru viitorul copilului tău. Specialiștii în parenting susțin că există anumite metode prin care poți să crești un copil fericit. Descoperă ce poți face pentru a avea un micuț cu zâmbetul pe buze.

O familie fericită care se joacă într-un loc special în care sunt bile de plastic
Specialiștii în parenting susțin că există anumite metode prin care poți să crești un copil fericit. Află ce poți face pentru micuțul tău / Shutterstock

Fericirea are o definiție unică pentru fiecare persoană. Atunci când întrebi un părinte și un copil care au fost cele mai fericite momente pe care le-au petrecut împreună, de multe ori răspunsurile lor vor fi complet diferite. Specialiștii sunt de părere că părinții au tendința să subestimeze cât de fericiți sunt de fapt copiii lor.

Metode prin care poți să crești un copil fericit

Diferența de perspectivă dintre părinți și copii cu privire la un episod de fericire diferă și este complet normal ca acest lcuru să fie așa. Aceste perspective diferite au la bază două elemente importante, spun cei de la Parents.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prejudecățile positive stau la baza anumitor judecăți. De cele mai multe ori, un părinte cu prejudecăți pozitive are tendința de a supraestima fericirea copiilor lor, subestimând în același timp emoțiile negative prin care pot trece micuții lor. Cea de-a doua judecată este legată de prejudecată egocentrică.

Aceasta este tendința părinților de a judeca nivelul de fericire al copiilor folosind propriul nivel de fericire în timpul amintirilor pe care le-au împărtășit împreună.

Specialiștii spun că este esențial să-ți cunoști micuțul pentru a-i putea oferi un moment autentic de fericire.

Micuțul are nevoie să experimenteze sentimente profunde de fericire. Mai jos descoperi câteva metode prin care poți interacționa cu copiii tăi pentru a-i face cu adevărat fericiți.

Reclamă

Organizează experiențe în aer liber

Nimic nu se compară cu câteva ore petrecute în natură. Cercetările au arătat că timpul în interiorul casei și la școală domină cea mai mare parte a timpului unui copil.

Reclamă

Cu un program atât de încărcat, momentul petrecut în aer liber va fi unul eliberator pentru cel mic. Activitățile în aer liber, cum ar fi petrecerea timpului în natură, un picnic sau o plimbare prin parc, pot ridica gradul de fericire al unui copil.

Aceste episoade reprezintă o pauză de la monotonia care poate apărea în urma rutinei zilnice. Studiile sugerează că cei mici sunt mai fericiți atunci când petrec timp în natură, departe de casă, deoarece știu că părinții le vor dedica mai multă atenție.

Un copil va simți întotdeauna dacă părintele este prezent în totalitate pentru el și dacă se va implica în activitățile pe care le fac împreună.

Alege să faci activități comune cu micuțul tău

Activitățile pe care le faceți împreună sunt importante pentru buna dezvoltare a copilului. Activitățile împreună, precum gătitul, realizarea treburilor casnice, creare de obiecte de artă, reprezintă momente de fericire pentru cei mici.

Un alt moment recurent, care se referă la episoadele de fericire, este atunci când cel mic își ajută părintele la o activitate.

Studiile au raportat modul în care aceste activități au creat apropierea între părinți și copii. Învățarea unui copil să pună tacâmurile pe casă sau să șteargă praful l-ar putea face să primească cunoștințe, valori și abilități importante.

Copiii învață să coopereze cu oamenii din jurul lor, iar în același timp au parte de momente de calitate cu părinții lor.

Crează momente jucăușe

Copiii se bucură de momentele libere în care se pot juca împreună cu copii lor. Aceștia își doresc ca adulții să devină partenerii or de joacă.

Fie că alegeți să faceți un puzzle împreună sau să jucați un joc de societate, important este să vă implicați la fel de mult în activitatea aleasă.

Jocurile de baschet, fotbal sau momentele în care vă plimbați cu bicicleta pot fi, de asemenea, surse de fericire pentru ce mici. Cercetările au arătat că cei mici exprimă o varietate de emoții pozitive. Printre acestea se numără bucuria și satisfacția. Totodată, în timpul jocului, copiii eliberează sentimente negative, cum ar fi anxietatea.

Timpul de joacă între părinți și copii le permite adulților să înțeleagă gândurile și emoțiile copiilor lor, dar, de asemenea, reprezintă o oportunitate pentru părinți de a redeveni copii. Descoperă și ce influență au competițiile sportive asupra unui copil.

Fii deschisă și afectuoasă cu copilul tău

Acțiunea emoțională joacă un rol esențial în ceea ce privește fericirea unui copil. Gesturile de afecțiune pot consolida legătura dintre un părinte și un copil.

Acest lucru îi oferă micuțului tău sentimente de bucurie, căldură și siguranță.

Afectivitatea emoțională include aspectele afective ale relațiilor, cum ar fi sprijinul emoțional, împărtășirea, intimitatea și proximitatea. Afectivitatea ia în considerare aspectele pozitive ale relației copil – părinte.

Surprinde-l pe cel mic cu un cadou simbolic

Studiile au arătat că momentele de fericire vin uneori din cadourile simbolice pe care cei mici le primesc de la părinții lor. Cadourile îi pot face pe copii să simtă că nevoile și dorințele lor au fost ascultate.

Cu toate acestea, părinții tind să creadă că doar aceste momente îi pot aduce fericirea copilului. Aceștia au tendința să înlocuiască momentele de calitate cu lucrurile materiale. Importanța darurilor materiale evoluează cu vârsta, crescând în preadolescență și scăzând treptat în adolescență.

Părinții și copiii pot avea moduri diferite de a primi dragostea și de a oferi pe aceasta în dar. Învățarea „limbajului iubirii” unui copil și investiția în experiențe vesele poate contribui mult mai mult la fericirea acestuia, au notat specialiștii de la Forbes.com.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
O mamă care își ceartă fiica, o femeie deja adultă, care stă la masă și își sprijină capul în mâini
Copiii care au fost protejați în exces ar putea manifesta aceste obiceiuri la maturitate. La ce să fii atentă pentru a crește un adult sănătos
Copiii care au fost protejați în exces ar putea manifesta aceste obiceiuri la maturitate. La ce să fii atentă pentru a crește un adult sănătos
Fetiță tristă care stă cu capul pe perete în fața unei cărți cu multe litere care zboară pe lângă ea
Cum poți ajuta un copil cu dislexie în afara școlii. Sfaturi pentru părinți de la specialiști
Cum poți ajuta un copil cu dislexie în afara școlii. Sfaturi pentru părinți de la specialiști
Femeie pe patul doctorului pentru un control ginecologic
Când are loc concepția unui copil. Cât timp durează să rămâi însărcinată
Când are loc concepția unui copil. Cât timp durează să rămâi însărcinată
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Fetiță fericită stă pe canapea și se uită la telefon
Când să-i cumperi copilului telefon: ce spun experții
În ultimul timp, din ce în ce mai mulți psihologi atrag atenția asupra timpului petrecut de copii pe telefon, dar și asupra vârstei la care aceștia au acces la el. Aproape în unanimitate, specialiștii recomandă să amâni cât pot de mult......
Când să-i cumperi copilului telefon: ce spun experții
3
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
4
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Parteneri
Cele mai noi
Bebeluș cu scutec fără haine, care stă așezat în fund, pe podea, cu spatele, sprijinit cu un cot de o oliță mov
15 aprilie, 08:42
Renunțarea la scutec. Când este cel mai bun moment
Renunțarea la scutec. Când este cel mai bun moment
Bebelușul doarme în pătuțul lui
15 aprilie, 08:28
Somnul bebelușului în timpul erupției dentare: cum îl ajuți să gestioneze durerile gingivale
Somnul bebelușului în timpul erupției dentare: cum îl ajuți să gestioneze durerile gingivale
Un bebeluș în măsuța de înfășat, cu mâinile ridicate
15 aprilie, 06:59
Tot ce trebuie să știi despre reflexul Moro
Tot ce trebuie să știi despre reflexul Moro
Mama care doarme lângă bebelușul ei
14 aprilie, 08:17
10 de moduri prin care te poți conecta cu bebelușul
10 de moduri prin care te poți conecta cu bebelușul
Băiat ține în mână trainerul dentar
14 aprilie, 07:26
Ce este trainerul dentar: beneficii pentru dinții copiilor
Ce este trainerul dentar: beneficii pentru dinții copiilor
Gravidă care mănâncă un iaurt
14 aprilie, 07:09
Administrarea de probiotice în sarcină: cât de benefice sunt pentru mamă și făt
Administrarea de probiotice în sarcină: cât de benefice sunt pentru mamă și făt
Închide