Reclamă

Metode prin care poți să crești un copil fericit. Sfaturi utile de la specialiști

Cu atât de multe informații poate fi dificil să-ți dai seama care este cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru viitorul copilului tău. Specialiștii în parenting susțin că există anumite metode prin care poți să crești un copil fericit. Descoperă ce poți face pentru a avea un micuț cu zâmbetul pe buze.

O familie fericită care se joacă într-un loc special în care sunt bile de plastic
Specialiștii în parenting susțin că există anumite metode prin care poți să crești un copil fericit. Află ce poți face pentru micuțul tău / Shutterstock

Fericirea are o definiție unică pentru fiecare persoană. Atunci când întrebi un părinte și un copil care au fost cele mai fericite momente pe care le-au petrecut împreună, de multe ori răspunsurile lor vor fi complet diferite. Specialiștii sunt de părere că părinții au tendința să subestimeze cât de fericiți sunt de fapt copiii lor.

Metode prin care poți să crești un copil fericit

Diferența de perspectivă dintre părinți și copii cu privire la un episod de fericire diferă și este complet normal ca acest lcuru să fie așa. Aceste perspective diferite au la bază două elemente importante, spun cei de la Parents.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prejudecățile positive stau la baza anumitor judecăți. De cele mai multe ori, un părinte cu prejudecăți pozitive are tendința de a supraestima fericirea copiilor lor, subestimând în același timp emoțiile negative prin care pot trece micuții lor. Cea de-a doua judecată este legată de prejudecată egocentrică.

Aceasta este tendința părinților de a judeca nivelul de fericire al copiilor folosind propriul nivel de fericire în timpul amintirilor pe care le-au împărtășit împreună.

Specialiștii spun că este esențial să-ți cunoști micuțul pentru a-i putea oferi un moment autentic de fericire.

Micuțul are nevoie să experimenteze sentimente profunde de fericire. Mai jos descoperi câteva metode prin care poți interacționa cu copiii tăi pentru a-i face cu adevărat fericiți.

Reclamă

Organizează experiențe în aer liber

Nimic nu se compară cu câteva ore petrecute în natură. Cercetările au arătat că timpul în interiorul casei și la școală domină cea mai mare parte a timpului unui copil.

Reclamă

Cu un program atât de încărcat, momentul petrecut în aer liber va fi unul eliberator pentru cel mic. Activitățile în aer liber, cum ar fi petrecerea timpului în natură, un picnic sau o plimbare prin parc, pot ridica gradul de fericire al unui copil.

Aceste episoade reprezintă o pauză de la monotonia care poate apărea în urma rutinei zilnice. Studiile sugerează că cei mici sunt mai fericiți atunci când petrec timp în natură, departe de casă, deoarece știu că părinții le vor dedica mai multă atenție.

Un copil va simți întotdeauna dacă părintele este prezent în totalitate pentru el și dacă se va implica în activitățile pe care le fac împreună.

Alege să faci activități comune cu micuțul tău

Activitățile pe care le faceți împreună sunt importante pentru buna dezvoltare a copilului. Activitățile împreună, precum gătitul, realizarea treburilor casnice, creare de obiecte de artă, reprezintă momente de fericire pentru cei mici.

Un alt moment recurent, care se referă la episoadele de fericire, este atunci când cel mic își ajută părintele la o activitate.

Studiile au raportat modul în care aceste activități au creat apropierea între părinți și copii. Învățarea unui copil să pună tacâmurile pe casă sau să șteargă praful l-ar putea face să primească cunoștințe, valori și abilități importante.

Copiii învață să coopereze cu oamenii din jurul lor, iar în același timp au parte de momente de calitate cu părinții lor.

Crează momente jucăușe

Copiii se bucură de momentele libere în care se pot juca împreună cu copii lor. Aceștia își doresc ca adulții să devină partenerii or de joacă.

Fie că alegeți să faceți un puzzle împreună sau să jucați un joc de societate, important este să vă implicați la fel de mult în activitatea aleasă.

Jocurile de baschet, fotbal sau momentele în care vă plimbați cu bicicleta pot fi, de asemenea, surse de fericire pentru ce mici. Cercetările au arătat că cei mici exprimă o varietate de emoții pozitive. Printre acestea se numără bucuria și satisfacția. Totodată, în timpul jocului, copiii eliberează sentimente negative, cum ar fi anxietatea.

Timpul de joacă între părinți și copii le permite adulților să înțeleagă gândurile și emoțiile copiilor lor, dar, de asemenea, reprezintă o oportunitate pentru părinți de a redeveni copii. Descoperă și ce influență au competițiile sportive asupra unui copil.

Fii deschisă și afectuoasă cu copilul tău

Acțiunea emoțională joacă un rol esențial în ceea ce privește fericirea unui copil. Gesturile de afecțiune pot consolida legătura dintre un părinte și un copil.

Acest lucru îi oferă micuțului tău sentimente de bucurie, căldură și siguranță.

Afectivitatea emoțională include aspectele afective ale relațiilor, cum ar fi sprijinul emoțional, împărtășirea, intimitatea și proximitatea. Afectivitatea ia în considerare aspectele pozitive ale relației copil – părinte.

Surprinde-l pe cel mic cu un cadou simbolic

Studiile au arătat că momentele de fericire vin uneori din cadourile simbolice pe care cei mici le primesc de la părinții lor. Cadourile îi pot face pe copii să simtă că nevoile și dorințele lor au fost ascultate.

Cu toate acestea, părinții tind să creadă că doar aceste momente îi pot aduce fericirea copilului. Aceștia au tendința să înlocuiască momentele de calitate cu lucrurile materiale. Importanța darurilor materiale evoluează cu vârsta, crescând în preadolescență și scăzând treptat în adolescență.

Părinții și copiii pot avea moduri diferite de a primi dragostea și de a oferi pe aceasta în dar. Învățarea „limbajului iubirii” unui copil și investiția în experiențe vesele poate contribui mult mai mult la fericirea acestuia, au notat specialiștii de la Forbes.com.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Un copil independent care își strânge singur cuburile din cameră
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
O fetiță frumoasă care arată a cameră faptul că a pierdut un dinte de lapte
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
Un băiețel care doarme învelit cu o păturică albastră în timp ce își ține în brațe ursulețul
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mama și fiica ei pun împreună bani în pușculiță
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii este una din cele mai bune investiții pe care un părinte o poate face în dezvoltarea copilului. Aceasta îl  pregătește pe copil să facă față responsabilităților financiare pe care le va întâlni în......
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
2
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
3
articol cu video
Dorina Codreanu și Laura Cosoi, împreună, elegante, la interviul DePărinți.ro
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Invitata vedetei este medic primar obstetrică și ginecologie, doctor în științe medicale specializat în infertilitate și reproducere asistată.......
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
Cele mai noi
Mama ține bebelușul în brațe și toarnă ceai în pahare în timp ce cască de oboseală
18 mai, 06:54
Semne că suferi de epuizare maternă
Semne că suferi de epuizare maternă
O mamă care stă pe o canapea și își ceartă fetița
18 mai, 06:12
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
Mama stă pe podea cu mâinile la cap, în timp ce copilul se joacă pe lângă ea
16 mai, 07:32
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Înghețată cu iaurt și căpșuni pusă pe un blat de lemn alături de un bol plin cu căpșuni
16 mai, 07:17
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
articol cu video
Lorina Buga, alături de Laura Cosoi, în platoul DePărinți.ro
15 mai, 10:29
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
O farfurie pe care se află mai multe clătite cu căpșuni pregătite pentru copii
15 mai, 07:55
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Închide