Reclamă

Metode prin care poți să crești un copil fericit. Sfaturi utile de la specialiști

Cu atât de multe informații poate fi dificil să-ți dai seama care este cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru viitorul copilului tău. Specialiștii în parenting susțin că există anumite metode prin care poți să crești un copil fericit. Descoperă ce poți face pentru a avea un micuț cu zâmbetul pe buze.

O familie fericită care se joacă într-un loc special în care sunt bile de plastic
Specialiștii în parenting susțin că există anumite metode prin care poți să crești un copil fericit. Află ce poți face pentru micuțul tău / Shutterstock

Fericirea are o definiție unică pentru fiecare persoană. Atunci când întrebi un părinte și un copil care au fost cele mai fericite momente pe care le-au petrecut împreună, de multe ori răspunsurile lor vor fi complet diferite. Specialiștii sunt de părere că părinții au tendința să subestimeze cât de fericiți sunt de fapt copiii lor.

Metode prin care poți să crești un copil fericit

Diferența de perspectivă dintre părinți și copii cu privire la un episod de fericire diferă și este complet normal ca acest lcuru să fie așa. Aceste perspective diferite au la bază două elemente importante, spun cei de la Parents.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prejudecățile positive stau la baza anumitor judecăți. De cele mai multe ori, un părinte cu prejudecăți pozitive are tendința de a supraestima fericirea copiilor lor, subestimând în același timp emoțiile negative prin care pot trece micuții lor. Cea de-a doua judecată este legată de prejudecată egocentrică.

Aceasta este tendința părinților de a judeca nivelul de fericire al copiilor folosind propriul nivel de fericire în timpul amintirilor pe care le-au împărtășit împreună.

Specialiștii spun că este esențial să-ți cunoști micuțul pentru a-i putea oferi un moment autentic de fericire.

Micuțul are nevoie să experimenteze sentimente profunde de fericire. Mai jos descoperi câteva metode prin care poți interacționa cu copiii tăi pentru a-i face cu adevărat fericiți.

Reclamă

Organizează experiențe în aer liber

Nimic nu se compară cu câteva ore petrecute în natură. Cercetările au arătat că timpul în interiorul casei și la școală domină cea mai mare parte a timpului unui copil.

Reclamă

Cu un program atât de încărcat, momentul petrecut în aer liber va fi unul eliberator pentru cel mic. Activitățile în aer liber, cum ar fi petrecerea timpului în natură, un picnic sau o plimbare prin parc, pot ridica gradul de fericire al unui copil.

Aceste episoade reprezintă o pauză de la monotonia care poate apărea în urma rutinei zilnice. Studiile sugerează că cei mici sunt mai fericiți atunci când petrec timp în natură, departe de casă, deoarece știu că părinții le vor dedica mai multă atenție.

Un copil va simți întotdeauna dacă părintele este prezent în totalitate pentru el și dacă se va implica în activitățile pe care le fac împreună.

Alege să faci activități comune cu micuțul tău

Activitățile pe care le faceți împreună sunt importante pentru buna dezvoltare a copilului. Activitățile împreună, precum gătitul, realizarea treburilor casnice, creare de obiecte de artă, reprezintă momente de fericire pentru cei mici.

Un alt moment recurent, care se referă la episoadele de fericire, este atunci când cel mic își ajută părintele la o activitate.

Studiile au raportat modul în care aceste activități au creat apropierea între părinți și copii. Învățarea unui copil să pună tacâmurile pe casă sau să șteargă praful l-ar putea face să primească cunoștințe, valori și abilități importante.

Copiii învață să coopereze cu oamenii din jurul lor, iar în același timp au parte de momente de calitate cu părinții lor.

Crează momente jucăușe

Copiii se bucură de momentele libere în care se pot juca împreună cu copii lor. Aceștia își doresc ca adulții să devină partenerii or de joacă.

Fie că alegeți să faceți un puzzle împreună sau să jucați un joc de societate, important este să vă implicați la fel de mult în activitatea aleasă.

Jocurile de baschet, fotbal sau momentele în care vă plimbați cu bicicleta pot fi, de asemenea, surse de fericire pentru ce mici. Cercetările au arătat că cei mici exprimă o varietate de emoții pozitive. Printre acestea se numără bucuria și satisfacția. Totodată, în timpul jocului, copiii eliberează sentimente negative, cum ar fi anxietatea.

Timpul de joacă între părinți și copii le permite adulților să înțeleagă gândurile și emoțiile copiilor lor, dar, de asemenea, reprezintă o oportunitate pentru părinți de a redeveni copii. Descoperă și ce influență au competițiile sportive asupra unui copil.

Fii deschisă și afectuoasă cu copilul tău

Acțiunea emoțională joacă un rol esențial în ceea ce privește fericirea unui copil. Gesturile de afecțiune pot consolida legătura dintre un părinte și un copil.

Acest lucru îi oferă micuțului tău sentimente de bucurie, căldură și siguranță.

Afectivitatea emoțională include aspectele afective ale relațiilor, cum ar fi sprijinul emoțional, împărtășirea, intimitatea și proximitatea. Afectivitatea ia în considerare aspectele pozitive ale relației copil – părinte.

Surprinde-l pe cel mic cu un cadou simbolic

Studiile au arătat că momentele de fericire vin uneori din cadourile simbolice pe care cei mici le primesc de la părinții lor. Cadourile îi pot face pe copii să simtă că nevoile și dorințele lor au fost ascultate.

Cu toate acestea, părinții tind să creadă că doar aceste momente îi pot aduce fericirea copilului. Aceștia au tendința să înlocuiască momentele de calitate cu lucrurile materiale. Importanța darurilor materiale evoluează cu vârsta, crescând în preadolescență și scăzând treptat în adolescență.

Părinții și copiii pot avea moduri diferite de a primi dragostea și de a oferi pe aceasta în dar. Învățarea „limbajului iubirii” unui copil și investiția în experiențe vesele poate contribui mult mai mult la fericirea acestuia, au notat specialiștii de la Forbes.com.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Cutia de prânz a copilului pentru școală pusă lângă mai multe caiete
Ce e recomandat să conțină pachetul pentru școală al copilului. Sfaturile medicului nutriționist
Ce e recomandat să conțină pachetul pentru școală al copilului. Sfaturile medicului nutriționist
Un tătic care se joacă acasă cu băiețelul său
„Tații mileniali” petrec mai mult timp cu copiii lor. Ce s-a schimbat la această generație
„Tații mileniali” petrec mai mult timp cu copiii lor. Ce s-a schimbat la această generație
O femeie însărcinată care este obosită și stă pe canapea
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mămică, îmbrăcată un tricou gri cu text în jurul pieptului, ține în brațe un bebeluș care plânge, ilustrând de ce își arcuiesc bebelușii spatele
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Pe lângă faptul că plâng atunci când îi supără ceva pe bebeluși, mai fac un gest, destul de înfricoșător pentru părinți, și anume își arcuiesc spatele. Acest lucru este absolut normal, mai ales că până învață să vorbească......
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
2
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
3
Copii în sala de clasă
Când începe vacanța de Crăciun 2024 pentru elevi și cât durează. Câte săptămâni de cursuri sunt până atunci
Potrivit calendarului școlar 2024 – 2025 pe data de 4 noiembrie a început al doilea modul de cursuri pentru elevi. Are o durată de 7 săptămâni și se va desfășura până la data de 20 decembrie. Când începe vacanța de Crăciun 2024......
Când începe vacanța de Crăciun 2024 pentru elevi și cât durează. Câte săptămâni de cursuri sunt până atunci
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
Un tătic care se joacă acasă cu băiețelul său
„Tații mileniali” petrec mai mult timp cu copiii lor. Ce s-a schimbat la această generație
Studiile arată că „tații mileniali” petrec mai mult timp cu copiii lor. Stilul lor de parenting pare că s-a schimbat complet pentru această generație. Cu fiecare nouă generație vine oportunitatea de a introduce noi perspective asupra......
„Tații mileniali” petrec mai mult timp cu copiii lor. Ce s-a schimbat la această generație
Parteneri
Cele mai noi
Doi frați se țin de după umeri
8 noiembrie, 07:32
Până la ce vârstă se pot vedea frații dezbrăcați. Ghid pentru părinți
Până la ce vârstă se pot vedea frații dezbrăcați. Ghid pentru părinți
Elevii se uită pe telefoane la școală
7 noiembrie, 06:15
Cu telefonul la școală: iată ce spune un profesor despre acest subiect
Cu telefonul la școală: iată ce spune un profesor despre acest subiect
O familie care ia masa împreună
6 noiembrie, 13:55
(P) Ce este nutriția
(P) Ce este nutriția
O femeie însărcinată care este obosită și stă pe canapea
6 noiembrie, 07:02
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Femeie răcită bea ceai
5 noiembrie, 06:45
Mituri despre răceală și gripă pe care părinții ar trebui să le cunoască
Mituri despre răceală și gripă pe care părinții ar trebui să le cunoască
Viitorii părinți stau în pat și fac un plan financiar pentru bebeluș
5 noiembrie, 06:11
Plan financiar pentru bebeluș: cum să te pregătești pentru primii ani de viață ai copilului
Plan financiar pentru bebeluș: cum să te pregătești pentru primii ani de viață ai copilului
Închide