Reclamă

Cele mai populare nume de bebeluși în 2024. Ce alegeri pot face părinții pentru micuții lor

Alegerea numelui poate să fie copleșitoare pentru cei care urmează să devină părinți. Dacă nu te-ai decis la un nume perfect pentru micuțul tău sau îți dorești puțină inspirație, atunci poți să te inspiri din listele întocmite de specialiști. Descoperă cele mai populare nume de bebeluși în 2024 și vezi dacă acestea se potrivesc cu dorințele tale.

Un bebelu; care st[ pe burtic[ ]ntr-un pat alb pentru a putea ilustra cele mai populare nume de benelu;i ]n anul 2024
Descoperă cele mai populare nume de bebeluși în 2024 și vezi dacă acestea se potrivesc cu dorințele tale / Shutterstock

Când vine vorba de numele copilului, pe umerii părinților se află o presiune uriașă. Este un moment important care va defini viața micuțului tău. Astfel, este important să alegi un nume care să-l reprezinte pe copil și care să-ți aducă la fel de multă bucurie pe cât îți va aduce venirea pe lume a micuțului.

Cele mai populare nume de bebeluși în 2024

Specialiștii au întocmit câteva liste cu nume care vor căpăta tot mai multă popularitate în anul 2024. Nameberry este unul dintre cele mai mari generatoare de nume de bebeluși și este consultat de oamenii de pretutindeni pentru a vedea care sunt alegerile celor care au devenit părinți recent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tendințele în materie de nume de bebeluși tind să se schimbe fiind constant influențate de contextul social și nu numai.

Nume pentru bebelușii care vor fi într-o zi adulți

Atunci când alegi numele pentru cel mic este esențial să iei în considerare faptul că acesta va deveni într-o zi un adult. Astfel, poți alege un nume atemporal, care să nu se demodeze odată cu trecerea timpului.

Părinții care aleg numele gândindu-se la viitorul copiilor au avut anul acesta preferințe neașteptate. Uite ce nume au crescut în popularitate în anul 2024.

Reclamă

Agnes

Agnes este un nume perfect pentru o fetiță. În spatele său se află și o semnificație aparte. Agnes a fost, de asemenea, al treilea cel mai popular nume pentru femei în lumea persoanelor vorbitoare de limba engleză timp de mai bine de 400 de ani, scrie publicația Parade.com.

Este un nume care nu se va demoda și care va vibra pe buzele celor care îl vor pronunțat. Totodată, Agnes se traduce ca „pură” sau „sfântă”, fiind un nume potrivit pentru o fetiță dulce și inocentă.

Reclamă

Carla

Un nume ce are origini germane și romane, Carla este plin de feminitate. Acest nume este sinonim cu „libertatea” și este perfect pentru o fetiță care abia așteaptă să descopere lumea care o înconjoară.

Este un nume potrivit pentru un spirit liber și curios. Totodată, specialiștii de la Nameberry susțin că este un nume care va fi tot mai popular în 2024.

Florence

Numele își are originea în limba latină și este tradus ca „prosperitate” sau „înflorire”. Este un nume feminin, care denotă gingășia, inocența și frumusețea unei persoane. Este o alegere minunată pentru bebelușul tău în anul 2024.

Sylvia

Sylvia este un nume la fel de feminin ca Florence și își are originile tot în limba latină. Forma franceză, Sylvine, a prins tot mai multă popularitate în anul 2024. Numele este asociat cu cel al zeului mitologic al pădurii, Silvanus. Specialiștii susțin că acesta va urca tot mai mult în clasamentul preferințelor din 2024.

Lionel

Pentru mamele de băieței, numele de Lionel pare să primească tot mai multă apreciere din partea viitorilor părinți. Tradus drept „micul leu”, Lionel este un nume ideal pentru un băiețel curios, energic și plin de viață.

Stanley

Pe lista cu cele mai populare nume de bebeluși în anul 2024 se află și Stanley. Un nume cu origine britanică, Stanley este un nume de băiat perfect pentru un bebeluș care se va naște în anul 2024.

Este un nume puternic și atemporal. Cei care vor pronunța acest nume nu-l vor putea uita, având o vibrație puternică, citează Parents.com.

Ray

Acest nume poate fi oferit atât unei fetițe, cât și unui băiețel. Cu toate acestea, clasamentele întocmite de specialiști au arătat că numele Ray a devenit tot mai popular printre părinții de băieței. Ray, „protectorul înțelept” este un nume care va prinde tot mai multă popularitate în anul 2024. Este un nume perfect pentru un cuplu care își dorește un nume simplu, dar cu o sonoritate aparte.

Nume de fete care au devenit tot mai populare printre băieți în anul 2024

Nu este nimic neobișnuit ca numele de fete să fie împrumutate și băieților. De altfel, în ultimii ani una dintre tendințele de top a fost folosirea numelor de băieți pentru fetițe și invers. Specialiștii spun că în anul 2024 asistăm la o inversare în care numele atribuite fetelor sunt acum folosite pentru băieți.

Blair

Acest nume este tot mai popular printre băieței. Numele este perfect pentru un băiețelcare va veni pe lume în anul 2024. Se crede că acesta ar însemna „câmp de luptă” în istoria Scoției. Numele este unul puternic, potrivit pentru un băiețel curios.

Cleo

Cleo este o alegere neutră când vine vorba de sexul copilului. Acest nume este folosit pentru fetițe, dar și pentru băieței. Dacă ești în căutarea unui nume pentru un bebeluș care îți dorește să aibă parte de succes, atunci aceasta este alegerea potrivită pentru tine. Specialiștii spun că va fi unul dintre cele mai apreciate nume ale anului 2024.

Jade

Numele este unul britanic și poate fi folosit pentru ambele sexe. Cu toate acestea, în anul 2024 a devenit tot mai popular printre băieți. Numele este potrivit pentru un băiețel care va avea un viitor strălucitor deoarece este tradus ca „piatră prețioasă”.

Rue

Rue nu este un nume des întâlnit în România. Cu toate acestea, numele a devenit tot mai cunoscut în Statele Unite ale Americii. În ultimii ani a fost ales de părinții de băieței, iar în 2024 se așteaptă să ajungă pe lista cu cele mai populare nume de bebeluși.

Romy

Romy înseamnă și „roma mării”. Numele evocă sentimente puternice de iubire și recunoștință. Este un nume perfect pentru părinții care vor o alegere simplă, sonoră și atemporală.

Nume de bebeluși inspirate din lumea muzicii

Mulți părinți aleg numele copiilor în funcție de vedeta preferată. Astfel, specialiștii au conchis faptul că în 2024 sunt populare numele de bebeluși inspirate din lumea muzicii. Nameberry prezice o creștere tot mai mare în popularitatea numelor inspirate din cântece, trupe și cântăreți.

Ziggy

Ziggy este un nume masculin și își are originile în Germania. Numele este tradus ca „protector victorios”. Pe lângă etimologia impresionant, Ziggy este și numele unui muzician, Ziggy Marley.

Elvis

Alegerea este tot mai des făcută de părinții de băieței. Numele a devenit popular datorită celebrului artist Elvis Presley. Numele ar deriva din vechiul nume norvegian, Alviss. Cel mai adesea este asociat cu cuvântul „înțelept”.

Iggy

Este un nume neutru din punct de vedere al genului. Este cunoscut datorită cântăreței Iggy Azalea și este tot mai popular în anul 2024. Nu este un nume atât de întâlnit în România, însă se află printre preferințele părinților din Statele Unite ale Americii și nu numai.

Lennon

Numele are origine irlandeză și semnifică „iubirea”. Lennon este un nume neutru din punct de vedere al genului, astfel că poate fi folosit și pentru fetie, dar și pentru băieței. Este un nume care se anunță a fi printre preferințele părinților în anul 2024.

Elton

Elton, un nume tot mai popular în anul 2024. Mulți dintre părinții de băieței s-au inspirat de la celebrul artist Elton John. Numele se află printre preferințele părinților, iar specialiștii susțin că va ajunge pe lista cu cele mai populare nume de bebeluși în anul 2024.

Priscilla

Numele Priscilla își are originile în limba latină și înseamnă „vulnerabil” sau „înțelept”. Priscilla este un nume feminin, perfect pentru un cuplu care așteaptă venirea pe lume a unei fetițe. Este un nume sonor, care va rămâne ușor în amintirea celor ce îl întâlnesc.

Nume de bebeluși inspirate din natură

Natura a reprezentat întotdeauna un loc perfect pentru inspirație. Mulți părinți au ales pentru micuții lor nume inspirate din mediul înconjurător. Printre cele mai populare alegeri se numără: Aura, Azure, Sol, Solana, Sky, Storm și multe altele. Am selectat mai jos câteva nume pe care le poți alege în 2024.

Aire

Își are originile în ebraică și este un nume răspândit la scară largă. Este un nume potrivit atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. În ebraică, numele este popular deoarece se spune că îi oferă putere și curaj celui care îl poartă.

Lumi

Cei mai mulți specialiști sunt de părere că numele de Lumi este unul feminin de origine scandinavă. Numele ar fi asociat cu cuvântul „zăpadă”. Este un nume perfect pentru fetițele care vin pe lume în sezonul rece.

Sunny

Sunny este un nume perfect pentru un copil fericit, plin de veselie și iubire. Este un nume fermecător, perfect pentru o fetiță sau un băiețel. Este un nume neutru și are o sonoritate aparte. Este potrivit pentru un copil cu un temperament vesel și plin de lumină.

Nu putem nega faptul că tehnologia joacă un rol esențial în viețile noastre. Este atât de răspândită, încât părinții își doresc acum nume inspirate din concepte științifice și principii matematice.

Numele populare inspirate de tehnologie par să aducă un omagiu unora dintre cele mai strălucite minți ale lumii. Printre numele care vor prinde tot mai multă popularitate în 2024 se numără: Edison, Darwin, Cosmo, Astra, Franklin, Link, Onyx, Solar și Meridian.

Cele mai populare nume de bebeluși în 2024 inspirate de rețelele sociale

Mediul online reprezintă o parte preponderentă a vieții noastre. Potrivit experților de la Nameberry, multe nume de anul acesta sunt inspirate de imaginea unei „existențe idilice”. Archie, Celia, Flora, Harrys, Phoebe, Torin, Vera, Merrick, Flora, Viola, Cormac și Conard se află printre alegerile cele mai populare în anul 2024.

Dacă aceste nume nu te-au convins, atunci poți să arunci o privire asupra numelor de copii populare în 2023. Descoperă ce alegeri au făcut părinții cu doar un an în urmă și cât de mult au evoluat tendințele în ultimele 12 luni. 

Te-ar mai putea interesa și
Un bebeluș fericit care stă pe un covoraș și se joacă cu cuburi colorate
Nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate în 2024. Ce alegeri nu mai fac părinții pentru copiii lor
Nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate în 2024. Ce alegeri nu mai fac părinții pentru copiii lor
Femeie însărcinată îmbrăcată cu un maiou și cardigan bej și colanți gri, are burta descoperită și postituri colorate cu semnul întrebării pe fiecare dintre ele lipite, care ilustrează alegerea numeleui bebelușului
Alegerea numelui bebelușului. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare
Alegerea numelui bebelușului. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare
Bebeluși, gemeni, care se stau îmbrățișați și unt acoperiți cu o eșarfă albă
Nume de bebeluși populare în 2023
Nume de bebeluși populare în 2023
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mama și fiica ei pun împreună bani în pușculiță
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii este una din cele mai bune investiții pe care un părinte o poate face în dezvoltarea copilului. Aceasta îl  pregătește pe copil să facă față responsabilităților financiare pe care le va întâlni în......
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
2
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
3
articol cu video
Dorina Codreanu și Laura Cosoi, împreună, elegante, la interviul DePărinți.ro
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Invitata vedetei este medic primar obstetrică și ginecologie, doctor în științe medicale specializat în infertilitate și reproducere asistată.......
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
Parteneri
Cele mai noi
O mamă care stă pe o canapea și își ceartă fetița
18 mai, 06:12
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
Un copil care are alergie la căpșuni
17 mai, 07:44
Cum se manifestă alergia la căpșuni în cazul copiilor: la ce să fii atentă
Cum se manifestă alergia la căpșuni în cazul copiilor: la ce să fii atentă
Mama stă pe canapea lângă fiica ei supărată
17 mai, 07:26
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
Un medic embriolog în laborator
17 mai, 07:10
Crioconservarea ovocitelor: ce este si ce presupune
Crioconservarea ovocitelor: ce este si ce presupune
Mama stă pe podea cu mâinile la cap, în timp ce copilul se joacă pe lângă ea
16 mai, 07:32
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Înghețată cu iaurt și căpșuni pusă pe un blat de lemn alături de un bol plin cu căpșuni
16 mai, 07:17
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Închide