Reclamă

Nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate în 2024. Ce alegeri nu mai fac părinții pentru copiii lor

Trendurile vin și pleacă, iar acest lucru se aplică inclusiv în cazul numelor de copii. Experții de la BabyCenter au întocmit un clasament cu nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate în anul 2024. Aceste nume sunt „pe cale de dispariție” în perioada ce urmează.

Un bebeluș fericit care stă pe un covoraș și se joacă cu cuburi colorate
Experții de la BabyCenter au întocmit un clasament cu nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate în anul 2024 / Shutterstock

În timp ce unele nume de copii prind tot mai multă popularitate, altele ajungă să fie date uitării. An de an se întocmesc clasamente cu cele mai populare nume de copii. Părinții și cei care așteaptă un copil consultă astfel de clasamente pentru a vedea care sunt trendurile din anul respectiv.

Nume de bebeluși care devin tot mai populare în 2024

De prea puține ori a fost acordată atenție numelor care și-au pierdut din popularitate. Acestea nu mai sunt în atenția publicului și implicit ies treptat din folosință.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

BabyCenter a întocmit anul acesta o listă cu nume de bebeluși care ar putea să nu mai fie folosite de părinți pentru micuții lor.

Experții au fost surprinși să vadă că inclusiv nume care obișnuiau să fie populare în urmă cu 2 – 3 ani, au ajuns acum să ocupe cele mai joase poziții în topurile de popularitate.

Brooke, un nume popular în 2022, este tot mai rar întâlnit pe listele din 2024, iar în anii ce urmează ar putea să nu mai fie folosit deloc. Nume date milenialilor precum Michelle, Amanda și Bradley par să fie și ele date uitării.

Este normal ca numele care au fost populare într-o generație să nu mai fie folosite la fel de des întâlnite într-alta. Experții de la Huffpost spun că în 2024 sunt tot mai populare numele scurte, formate din puține litere. Totodată, numele lungi par să-și fi pierdut complet din popularitate.

Reclamă

Brooke

Brooke este un nume neutru. Acesta are origini vechi și înseamnă „apă” sau „pâru mic”. Se crede că numele a derivat dintr-un cuvânt englez vechi. În trecut era folosit ca nume de familie, însă ulterior a devenit un prenume popular.

Reclamă

În ciuda popularității sale, în ultimii ani a ajuns să fie pe lista de nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate.

Blake

Blake este un nume de fetiță care a fost popular printre multe vedete de la Hollywood. Originea sa este britanică și înseamnă „întunecat”.

Este un nume misterios, dar puternic. În ciuda sonorității sale, Blake a ieșit din preferințele părinților în ultimii ani.

Charlie

Cândva un nume deseori întâlnit printre fetițele din întreaga lume, Charlie este un nume pe care rareori o să-l întâlnești la copiii născuți în 2024.

Traducerea numelui este „om liber”, iar în unele culturi înseamnă „războinic”. Numele a fost folosit atât pentru fetițe, cât și pentru băieți. Alte variații ale numelui au inclus Charlotte și Charlene.

Amanda

Amanda este un nume care provine din latină și se traduce ca „cea care trebuie să fie iubită” sau „vrednică de iubire”. Forma diminutivă a inclus nume precum Mandy, Manda și Amy.

Toate aceste forme au devenit mai puțin populare în ultimii ani, iar astăzi nu mai rare printre preferințele părinților.

Michelle

Michelle sau „cea care i se aseamănă lui Dumnezeu” este versiunea englezească a numelui francez Michele. Numele este tot mai rar în 2024 și nu se mai află pe lista celor mai populare opțiuni, scrie un raport întocmit de Parents.com.

Julius

Julius este un nume masculin, de origine greacă. Numele se traduce ca „devotat iubirii”. Acest nume este legat de zeul roman Jupiter, cunoscut sub numele de Jove. Este un nume puternic, dar care și-a pierdut din popularitate.

Johnny

Johnny era cândva un nume extrem de popular printre bărbați. Unii dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood poartă acest nume. Cândva un nume popular, astăzi este tot mai rar. Părinții și-au pierdut interesul pentru acest nume, iar tot mai puțini bebeluși îl vor mai purta în viitor.

Ronan

Ronan este un nume de băiat de origine irlandeză. Acesta se află pe lista de nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate în 2024. Cel mai probabil nu vei mai auzi acest nume în viitor la fel de des. Chiar dacă este un nume sonor, ușor de reținut, Ronan nu se mai află printre preferințele părinților.

Bradley

Bradley este un nume englezesc. Un nume puternic și foarte popular în trecut, astăzi a intrat în declin.

Dacă ești în căutarea unui pentru băiețelul tău, poți să consulți un top cu cele mai populare nume de bebeluși în 2024. Află cât de mult s-au schimbat prefetințele părinților din întreaga lume în ultimii ani.

Clayton

Clayton obișnuia să fie un nume popular în Marea Britanie și în Statele Unite ale Americii. În zilele noastre, Clayton nu mai este atât de popular.

Părinții și-au pierdut interesul pentru acest nume și și-au orientat alegerile într-o zonă mai nouă și modernă. Totuși, Clayton rămâne o alegere potrivită pentru un băiețel dornic să exploreze lumea.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Un bebelu; care st[ pe burtic[ ]ntr-un pat alb pentru a putea ilustra cele mai populare nume de benelu;i ]n anul 2024
Cele mai populare nume de bebeluși în 2024. Ce alegeri pot face părinții pentru micuții lor
Cele mai populare nume de bebeluși în 2024. Ce alegeri pot face părinții pentru micuții lor
Femeie însărcinată îmbrăcată cu un maiou și cardigan bej și colanți gri, are burta descoperită și postituri colorate cu semnul întrebării pe fiecare dintre ele lipite, care ilustrează alegerea numeleui bebelușului
Alegerea numelui bebelușului. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare
Alegerea numelui bebelușului. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare
Bebeluși, fetită cu ochelari de soare cu rame roz, care stă pe un colac roz, cu mâinile la ceafă și are costum de baie tricotat, alb cu rpz, și băiețel, care stă pe un colac albastru, cu ochelari de soare cu rame negre, care stă cu mâinile sub cap și are pantaloni scurți tricotati, alb cu bleu, iar dedesubt au un fundal de apă, ilustrând nume de nume de copii care înseamnă „speranță“ și „miracol“
Nume de copii care înseamnă „speranță“ și „miracol“
Nume de copii care înseamnă „speranță“ și „miracol“
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mama și fiica ei pun împreună bani în pușculiță
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii este una din cele mai bune investiții pe care un părinte o poate face în dezvoltarea copilului. Aceasta îl  pregătește pe copil să facă față responsabilităților financiare pe care le va întâlni în......
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
2
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
3
articol cu video
Dorina Codreanu și Laura Cosoi, împreună, elegante, la interviul DePărinți.ro
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Invitata vedetei este medic primar obstetrică și ginecologie, doctor în științe medicale specializat în infertilitate și reproducere asistată.......
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
Parteneri
Cele mai noi
O mamă care stă pe o canapea și își ceartă fetița
18 mai, 06:12
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
Un copil care are alergie la căpșuni
17 mai, 07:44
Cum se manifestă alergia la căpșuni în cazul copiilor: la ce să fii atentă
Cum se manifestă alergia la căpșuni în cazul copiilor: la ce să fii atentă
Mama stă pe canapea lângă fiica ei supărată
17 mai, 07:26
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
Un medic embriolog în laborator
17 mai, 07:10
Crioconservarea ovocitelor: ce este si ce presupune
Crioconservarea ovocitelor: ce este si ce presupune
Mama stă pe podea cu mâinile la cap, în timp ce copilul se joacă pe lângă ea
16 mai, 07:32
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Înghețată cu iaurt și căpșuni pusă pe un blat de lemn alături de un bol plin cu căpșuni
16 mai, 07:17
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Închide