Reclamă

Nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate în 2024. Ce alegeri nu mai fac părinții pentru copiii lor

Trendurile vin și pleacă, iar acest lucru se aplică inclusiv în cazul numelor de copii. Experții de la BabyCenter au întocmit un clasament cu nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate în anul 2024. Aceste nume sunt „pe cale de dispariție” în perioada ce urmează.

Un bebeluș fericit care stă pe un covoraș și se joacă cu cuburi colorate
Experții de la BabyCenter au întocmit un clasament cu nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate în anul 2024 / Shutterstock

În timp ce unele nume de copii prind tot mai multă popularitate, altele ajungă să fie date uitării. An de an se întocmesc clasamente cu cele mai populare nume de copii. Părinții și cei care așteaptă un copil consultă astfel de clasamente pentru a vedea care sunt trendurile din anul respectiv.

Nume de bebeluși care devin tot mai populare în 2024

De prea puține ori a fost acordată atenție numelor care și-au pierdut din popularitate. Acestea nu mai sunt în atenția publicului și implicit ies treptat din folosință.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

BabyCenter a întocmit anul acesta o listă cu nume de bebeluși care ar putea să nu mai fie folosite de părinți pentru micuții lor.

Experții au fost surprinși să vadă că inclusiv nume care obișnuiau să fie populare în urmă cu 2 – 3 ani, au ajuns acum să ocupe cele mai joase poziții în topurile de popularitate.

Brooke, un nume popular în 2022, este tot mai rar întâlnit pe listele din 2024, iar în anii ce urmează ar putea să nu mai fie folosit deloc. Nume date milenialilor precum Michelle, Amanda și Bradley par să fie și ele date uitării.

Este normal ca numele care au fost populare într-o generație să nu mai fie folosite la fel de des întâlnite într-alta. Experții de la Huffpost spun că în 2024 sunt tot mai populare numele scurte, formate din puține litere. Totodată, numele lungi par să-și fi pierdut complet din popularitate.

Reclamă

Brooke

Brooke este un nume neutru. Acesta are origini vechi și înseamnă „apă” sau „pâru mic”. Se crede că numele a derivat dintr-un cuvânt englez vechi. În trecut era folosit ca nume de familie, însă ulterior a devenit un prenume popular.

Reclamă

În ciuda popularității sale, în ultimii ani a ajuns să fie pe lista de nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate.

Blake

Blake este un nume de fetiță care a fost popular printre multe vedete de la Hollywood. Originea sa este britanică și înseamnă „întunecat”.

Este un nume misterios, dar puternic. În ciuda sonorității sale, Blake a ieșit din preferințele părinților în ultimii ani.

Charlie

Cândva un nume deseori întâlnit printre fetițele din întreaga lume, Charlie este un nume pe care rareori o să-l întâlnești la copiii născuți în 2024.

Traducerea numelui este „om liber”, iar în unele culturi înseamnă „războinic”. Numele a fost folosit atât pentru fetițe, cât și pentru băieți. Alte variații ale numelui au inclus Charlotte și Charlene.

Amanda

Amanda este un nume care provine din latină și se traduce ca „cea care trebuie să fie iubită” sau „vrednică de iubire”. Forma diminutivă a inclus nume precum Mandy, Manda și Amy.

Toate aceste forme au devenit mai puțin populare în ultimii ani, iar astăzi nu mai rare printre preferințele părinților.

Michelle

Michelle sau „cea care i se aseamănă lui Dumnezeu” este versiunea englezească a numelui francez Michele. Numele este tot mai rar în 2024 și nu se mai află pe lista celor mai populare opțiuni, scrie un raport întocmit de Parents.com.

Julius

Julius este un nume masculin, de origine greacă. Numele se traduce ca „devotat iubirii”. Acest nume este legat de zeul roman Jupiter, cunoscut sub numele de Jove. Este un nume puternic, dar care și-a pierdut din popularitate.

Johnny

Johnny era cândva un nume extrem de popular printre bărbați. Unii dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood poartă acest nume. Cândva un nume popular, astăzi este tot mai rar. Părinții și-au pierdut interesul pentru acest nume, iar tot mai puțini bebeluși îl vor mai purta în viitor.

Ronan

Ronan este un nume de băiat de origine irlandeză. Acesta se află pe lista de nume de bebeluși care și-au pierdut din popularitate în 2024. Cel mai probabil nu vei mai auzi acest nume în viitor la fel de des. Chiar dacă este un nume sonor, ușor de reținut, Ronan nu se mai află printre preferințele părinților.

Bradley

Bradley este un nume englezesc. Un nume puternic și foarte popular în trecut, astăzi a intrat în declin.

Dacă ești în căutarea unui pentru băiețelul tău, poți să consulți un top cu cele mai populare nume de bebeluși în 2024. Află cât de mult s-au schimbat prefetințele părinților din întreaga lume în ultimii ani.

Clayton

Clayton obișnuia să fie un nume popular în Marea Britanie și în Statele Unite ale Americii. În zilele noastre, Clayton nu mai este atât de popular.

Părinții și-au pierdut interesul pentru acest nume și și-au orientat alegerile într-o zonă mai nouă și modernă. Totuși, Clayton rămâne o alegere potrivită pentru un băiețel dornic să exploreze lumea.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Un bebelu; care st[ pe burtic[ ]ntr-un pat alb pentru a putea ilustra cele mai populare nume de benelu;i ]n anul 2024
Cele mai populare nume de bebeluși în 2024. Ce alegeri pot face părinții pentru micuții lor
Cele mai populare nume de bebeluși în 2024. Ce alegeri pot face părinții pentru micuții lor
Femeie însărcinată îmbrăcată cu un maiou și cardigan bej și colanți gri, are burta descoperită și postituri colorate cu semnul întrebării pe fiecare dintre ele lipite, care ilustrează alegerea numeleui bebelușului
Alegerea numelui bebelușului. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare
Alegerea numelui bebelușului. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare
Bebeluși, fetită cu ochelari de soare cu rame roz, care stă pe un colac roz, cu mâinile la ceafă și are costum de baie tricotat, alb cu rpz, și băiețel, care stă pe un colac albastru, cu ochelari de soare cu rame negre, care stă cu mâinile sub cap și are pantaloni scurți tricotati, alb cu bleu, iar dedesubt au un fundal de apă, ilustrând nume de nume de copii care înseamnă „speranță“ și „miracol“
Nume de copii care înseamnă „speranță“ și „miracol“
Nume de copii care înseamnă „speranță“ și „miracol“
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
3
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
4
Femeie cu un pahar de vin în mână stă la masă cu un bărbat
Cum să te pregătești pentru întâlniri dacă ești mamă singură
Ca mamă singură nu e tocmai ușor să-ți refaci viață. Trebuie să te împarți între copii, muncă, treburile casei și, cu siguranță, îți spui că nici prin cap nu-ți mai trece să ieși și la întâlniri. Cu toate acestea, viața......
Cum să te pregătești pentru întâlniri dacă ești mamă singură
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Parteneri
Cele mai noi
Băiatul stă jos, lângă canapea și este trist
18 aprilie, 07:51
Depresia la copii: ce trebuie să știe părinții
Depresia la copii: ce trebuie să știe părinții
O mămică care ăși ține copilul în brațe în timp ce citește de pe laptop câteva adevăruri inconfortabile despre parenting
18 aprilie, 07:15
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
Mamă, îmbrăcată cu bluză albă și jeanși, care stă pe jos, pe un covor bej, în dormitor, unde se mai găsește un dulap alb și o mașinuță colorată și un puzzle și citește pe o carte împreună cu bebelușul îmbrăcat în tricou lila și pantaloni gri și piciaorele goale
18 aprilie, 06:03
Încurajează bebelușul să vorbească. 7 modalități pe care le poți aplica și tu
Încurajează bebelușul să vorbească. 7 modalități pe care le poți aplica și tu
O mămică care își ridică în brațe fetița care poartă un costum de supererou
17 aprilie, 08:03
Obiceiuri prin care poți să-ți încurajezi copilul să fie de succes. Sfaturi utile pentru a-i crește încrederea
Obiceiuri prin care poți să-ți încurajezi copilul să fie de succes. Sfaturi utile pentru a-i crește încrederea
O fetiță cu gura deschisă, care are herpangină
17 aprilie, 07:29
Herpangina la copii: cauze, simptome, tratament
Herpangina la copii: cauze, simptome, tratament
Un băiețel care se confruntă cu durere și stă pe canapea
16 aprilie, 07:26
Tot ce trebuie să știi despre torsiunea testiculară: ce se întâmplă și cum poți ajuta copilul
Tot ce trebuie să știi despre torsiunea testiculară: ce se întâmplă și cum poți ajuta copilul
Închide