Reclamă

Cu bebe acasă: ce trebuie să pregătești înainte de a te întoarce de la maternitate

Ești proaspătă mămică și în câteva zile mergi cu bebe acasă? Atunci poate ar fi bine să arunci o privire peste textul de mai jos. Îți vom spune ce trebuie să pregătești înainte de a aduce bebelușul acasă de la maternitate.

Mama stă pe pat și se uită la bebelușul nou-născut
Înainte de a naște, fă o listă cu lucrurile pe care să le cumperi înainte de marea întâlnire / Shutterstock

Există câteva lucruri și aspecte pe care ar fi bine să le rezolvi înainte de a aduce bebelușul acasă de la maternitate. Motivul este foarte simplu: s-ar putea să nu mai ai nici timpul necesar și nici starea să te ocupi lucrurile acestea. Așadar, chiar înainte de a naște, fă-ți o listă cu ce trebuie să pregătești înainte de a aduce bebelușul acasă de la maternitate.

Cu bebe acasă: ce trebuie să pregătești înainte de a te întoarce de la maternitate

Probabil vei mai auzi și de la alte mămici că înainte de a ieși cu bebelușul din spital, ar fi indicat să ai deja gata aranjate câteva lucruri. Iată despre ce este vorba și ce trebuie să pregătești înainte de a aduce bebelușul acasă de la maternitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

Hainele cu care scoți copilul din maternitate

Cel mai bine ar fi să cumperi din timp hainele cu care îl vei îmbrăca pe bebeluș atunci când ieși din maternitate. În principiu, ai avea nevoie de body, pantaloni, șosete, o bluziță și o căciulită. În funcție de sezonul în care naști, vei cumpără fie o pătură, fie o salopetă groasă, dacă este iarnă, fie o pălărie de soare dacă este vară. De asemenea, mamele cu experiență recomandă să cumperi incluziv câteva salopete de somn pentru acasă, câteva body-uri și două-trei perechi de pantaloni. E bine să le ai pregătite, deoarece sunt șanse minime ca în primele zile după naștere să-ți dorești să mergi la cumpărături.

Scaunul de mașină

Scaunul de mașină e un accesoriu obligatoriu pentru transportul micuțului. Așadar, pentru că sigur vei vrea să îl alegi chiar tu, ar fi indicat să te uiți peste oferte înainte de a naște. Eventual, poți merge să și vezi modelele prin magazine. Când alegi scaunul de mașină ține cont de caracteristicile lui, să fie adecvat pentru nou-născut, să aibă diferite trepte de ajustare și, bineînțeles, să poată fi instalat în mașina voastră.

Pătuțul

Pătuțul este printre obiectele de care vei avea mare nevoie, încă din momentul în care vei intra în casă. Așadar, alege un model care ti se potrivește. Fie unul de lemn, fie unul de călătorii, care se poate plia. În cazul în care nu ai spațiu suficient pentru pătuț, poți opta pentru o protecție pătuț pe care să o pui la patul în care vei dormi cu el. Aceasta funcționează ca o plasă de protecție, astfel încât bebelușul să nu cadă din pat.

Gelul de duș, serul fiziologic, pansamentele sterile și cremele de corp

Printre lucrurile de care vei avea mare nevoie, chiar de când ajungi cu bebe acasă se numără și gelul de duș, serul fiziologic, pansamentele sterile și crema pentru scutec. Alege produse fără alcool și fără parfum. Pentru cordonul ombilical, ai nevoie și de betadină. Nu uita că din a 14-a zi de viață, trebuie să începi să-i administrezi și vitamina D. Iar medicii pediatri mai recomandă să ai în casă și o cutie de lapte formulă în cazul în care alăptarea nu funcționează și un antitermic pentru nou-născuți. Mai pune în coșul de cumpărături și un termometru, care-ți va fi de mare ajutor.

Medic pediatru

Tot înainte de a veni cu bebe acasă, ar trebui să cauți și un medic pediatru care să monitorizeze evoluția și starea de sănătate a bebelușului. Cel mai bine ar fi să vorbești din timp cu un medic, astfel încât, în prima săptămână de viață să poată să vină în vizită la bebeluș.

Reclamă

Ce trebuie să știi înainte de a veni cu bebe acasă

Pe lângă lucrurile de care ai nevoie pentru bebeluș, mai există și câteva lucrurile pentru care trebuie să te pregătești. Mai exact să te informezi cum anume vor decurge zilele și lunile alături de micuț.

Somnul

În ceea ce privește somnul bebelușului, trebuie să știi că în primele săptămâni, acesta ar trebui să doarmă între 20 și 22 de ore pe zi. De asemenea, se va trezi destul de des pentru a mânca. Iar la un moment dat, s-ar putea să confunde ziua cu noaptea și invers. Tocmai de aceea, ar trebui să-i stabilești încă de la început o rutină de somn.

Mâncarea

În privința mâncării, lucrurile pot sta în următoarele feluri. Dacă vei alăpta, cel mai probabil, medicul pediatru te va sfătui să-i oferi sânul la cerere. Cel puțin în primele săptămâni. De asemenea, trebuie să știi că la o masă, ar trebui să mănânce din ambii sâni. Și că s-ar putea să petreacă aproximativ 35-40 de minute mâncând. În cazul în care îl vei hrăni cu biberonul, pe cutie de lapte formulă vei găsi toate indicațiile. Cei de la maternitate, te vor sfătui și ei în privința acestui mod de hrană.

Plânsul

Da, bebelușii plâng mult. Însă trebuie să știi că prin plâns, ei comunică, de fapt. Astfel va plânge de foame, de sete, va plânge că s-a umplut scutecul sau că îi este somn. Tot prin plâns îți va transmite că se simte rău sau că îi este frig sau cald. Așadar, pregătește-te pentru reprize serioase de plâns. Ce trebuie să reții este că oricât de obosită ai fi, n0ar trebui să-l scuturi pe copil când plânge. Scuturarea unui bebeluș poate provoca leziuni la nivelul creierului și poate duce chiar la moarte, avertizează specialiștii.

Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mama și fiica ei pun împreună bani în pușculiță
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii este una din cele mai bune investiții pe care un părinte o poate face în dezvoltarea copilului. Aceasta îl  pregătește pe copil să facă față responsabilităților financiare pe care le va întâlni în......
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
2
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
3
articol cu video
Dorina Codreanu și Laura Cosoi, împreună, elegante, la interviul DePărinți.ro
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Invitata vedetei este medic primar obstetrică și ginecologie, doctor în științe medicale specializat în infertilitate și reproducere asistată.......
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
Cele mai noi
Mama ține bebelușul în brațe și toarnă ceai în pahare în timp ce cască de oboseală
06:54
Semne că suferi de epuizare maternă
Semne că suferi de epuizare maternă
O mamă care stă pe o canapea și își ceartă fetița
06:12
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
Un copil care are alergie la căpșuni
17 mai, 07:44
Cum se manifestă alergia la căpșuni în cazul copiilor: la ce să fii atentă
Cum se manifestă alergia la căpșuni în cazul copiilor: la ce să fii atentă
Mama stă pe canapea lângă fiica ei supărată
17 mai, 07:26
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
Un medic embriolog în laborator
17 mai, 07:10
Crioconservarea ovocitelor: ce este si ce presupune
Crioconservarea ovocitelor: ce este si ce presupune
Mama stă pe podea cu mâinile la cap, în timp ce copilul se joacă pe lângă ea
16 mai, 07:32
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Închide