Reclamă

Cu bebe acasă: ce trebuie să pregătești înainte de a te întoarce de la maternitate

Ești proaspătă mămică și în câteva zile mergi cu bebe acasă? Atunci poate ar fi bine să arunci o privire peste textul de mai jos. Îți vom spune ce trebuie să pregătești înainte de a aduce bebelușul acasă de la maternitate.

Mama stă pe pat și se uită la bebelușul nou-născut
Înainte de a naște, fă o listă cu lucrurile pe care să le cumperi înainte de marea întâlnire / Shutterstock

Există câteva lucruri și aspecte pe care ar fi bine să le rezolvi înainte de a aduce bebelușul acasă de la maternitate. Motivul este foarte simplu: s-ar putea să nu mai ai nici timpul necesar și nici starea să te ocupi lucrurile acestea. Așadar, chiar înainte de a naște, fă-ți o listă cu ce trebuie să pregătești înainte de a aduce bebelușul acasă de la maternitate.

Cu bebe acasă: ce trebuie să pregătești înainte de a te întoarce de la maternitate

Probabil vei mai auzi și de la alte mămici că înainte de a ieși cu bebelușul din spital, ar fi indicat să ai deja gata aranjate câteva lucruri. Iată despre ce este vorba și ce trebuie să pregătești înainte de a aduce bebelușul acasă de la maternitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

Hainele cu care scoți copilul din maternitate

Cel mai bine ar fi să cumperi din timp hainele cu care îl vei îmbrăca pe bebeluș atunci când ieși din maternitate. În principiu, ai avea nevoie de body, pantaloni, șosete, o bluziță și o căciulită. În funcție de sezonul în care naști, vei cumpără fie o pătură, fie o salopetă groasă, dacă este iarnă, fie o pălărie de soare dacă este vară. De asemenea, mamele cu experiență recomandă să cumperi incluziv câteva salopete de somn pentru acasă, câteva body-uri și două-trei perechi de pantaloni. E bine să le ai pregătite, deoarece sunt șanse minime ca în primele zile după naștere să-ți dorești să mergi la cumpărături.

Scaunul de mașină

Scaunul de mașină e un accesoriu obligatoriu pentru transportul micuțului. Așadar, pentru că sigur vei vrea să îl alegi chiar tu, ar fi indicat să te uiți peste oferte înainte de a naște. Eventual, poți merge să și vezi modelele prin magazine. Când alegi scaunul de mașină ține cont de caracteristicile lui, să fie adecvat pentru nou-născut, să aibă diferite trepte de ajustare și, bineînțeles, să poată fi instalat în mașina voastră.

Pătuțul

Pătuțul este printre obiectele de care vei avea mare nevoie, încă din momentul în care vei intra în casă. Așadar, alege un model care ti se potrivește. Fie unul de lemn, fie unul de călătorii, care se poate plia. În cazul în care nu ai spațiu suficient pentru pătuț, poți opta pentru o protecție pătuț pe care să o pui la patul în care vei dormi cu el. Aceasta funcționează ca o plasă de protecție, astfel încât bebelușul să nu cadă din pat.

Gelul de duș, serul fiziologic, pansamentele sterile și cremele de corp

Printre lucrurile de care vei avea mare nevoie, chiar de când ajungi cu bebe acasă se numără și gelul de duș, serul fiziologic, pansamentele sterile și crema pentru scutec. Alege produse fără alcool și fără parfum. Pentru cordonul ombilical, ai nevoie și de betadină. Nu uita că din a 14-a zi de viață, trebuie să începi să-i administrezi și vitamina D. Iar medicii pediatri mai recomandă să ai în casă și o cutie de lapte formulă în cazul în care alăptarea nu funcționează și un antitermic pentru nou-născuți. Mai pune în coșul de cumpărături și un termometru, care-ți va fi de mare ajutor.

Medic pediatru

Tot înainte de a veni cu bebe acasă, ar trebui să cauți și un medic pediatru care să monitorizeze evoluția și starea de sănătate a bebelușului. Cel mai bine ar fi să vorbești din timp cu un medic, astfel încât, în prima săptămână de viață să poată să vină în vizită la bebeluș.

Reclamă

Ce trebuie să știi înainte de a veni cu bebe acasă

Pe lângă lucrurile de care ai nevoie pentru bebeluș, mai există și câteva lucrurile pentru care trebuie să te pregătești. Mai exact să te informezi cum anume vor decurge zilele și lunile alături de micuț.

Somnul

În ceea ce privește somnul bebelușului, trebuie să știi că în primele săptămâni, acesta ar trebui să doarmă între 20 și 22 de ore pe zi. De asemenea, se va trezi destul de des pentru a mânca. Iar la un moment dat, s-ar putea să confunde ziua cu noaptea și invers. Tocmai de aceea, ar trebui să-i stabilești încă de la început o rutină de somn.

Mâncarea

În privința mâncării, lucrurile pot sta în următoarele feluri. Dacă vei alăpta, cel mai probabil, medicul pediatru te va sfătui să-i oferi sânul la cerere. Cel puțin în primele săptămâni. De asemenea, trebuie să știi că la o masă, ar trebui să mănânce din ambii sâni. Și că s-ar putea să petreacă aproximativ 35-40 de minute mâncând. În cazul în care îl vei hrăni cu biberonul, pe cutie de lapte formulă vei găsi toate indicațiile. Cei de la maternitate, te vor sfătui și ei în privința acestui mod de hrană.

Plânsul

Da, bebelușii plâng mult. Însă trebuie să știi că prin plâns, ei comunică, de fapt. Astfel va plânge de foame, de sete, va plânge că s-a umplut scutecul sau că îi este somn. Tot prin plâns îți va transmite că se simte rău sau că îi este frig sau cald. Așadar, pregătește-te pentru reprize serioase de plâns. Ce trebuie să reții este că oricât de obosită ai fi, n0ar trebui să-l scuturi pe copil când plânge. Scuturarea unui bebeluș poate provoca leziuni la nivelul creierului și poate duce chiar la moarte, avertizează specialiștii.

Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mama ține adolescenta în brațele sale
Depresia la adolescenți: cum o recunoști și cum o tratezi
Depresia la adolescenți este o realitate cu care se confruntă din ce în ce mai mulți tineri. Din păcate, ea are un impact negativ asupra vieții și dezvoltării lor, motiv pentru care, e important ca părinte să recunoști semnele ei și să......
Depresia la adolescenți: cum o recunoști și cum o tratezi
2
Opal Sandy se dă pe tobogan
O fetiță a putut auzi pentru prima dată după ce a primit o terapie genetică care tratează surditatea
O fetiță a putut auzi pentru prima dată după ce a primit o terapie genetică care tratează surditatea. Opal Sandy poate auzi aproape perfect după o intervenție chirurgicală revoluționară care a durat doar 16 minute. În acest fel, micuța......
O fetiță a putut auzi pentru prima dată după ce a primit o terapie genetică care tratează surditatea
3
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
5
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
Parteneri
Cele mai noi
O farfurie pe care se află mai multe clătite cu căpșuni pregătite pentru copii
07:55
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Gravidă ține în mâini două suzete de culori diferite
07:01
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Mai multe bioșe cu căpșuni puse pe un grătar alături de câteva flori albe
14 mai, 08:31
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
O femeie însărcinată cu mâna pe burtă
14 mai, 08:12
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
O mamă care stă cu cei trei copii în timp ce încearcă să și calce
14 mai, 08:06
Ce este sindromul copilului mijlociu și cum să îi protejezi personalitatea
Ce este sindromul copilului mijlociu și cum să îi protejezi personalitatea
Mama stă de vorbă pe canapea cu fiica ei
14 mai, 07:24
Comunicarea deschisă: cum încurajezi copilul să vorbească sincer cu tine
Comunicarea deschisă: cum încurajezi copilul să vorbească sincer cu tine
Închide