Reclamă

Cum alegi un spray împotriva insectelor pentru copilul tău. La ce anume e recomandat să fii atentă

Dacă plănuiești o vacanță într-un loc exotic sau pur și simplu vrei să-ți protejezi micuțul de posibilii dăunători, atunci trebuie să știi cum alegi un spray împotriva insectelor pentru copilul tău. Specialiștii atrag atenția cu privire la ingredientele care sunt folosite pentru conceperea unui astfel de produs. Este important să alegi un spray potrivit pentru copilul tău și care să nu-i afecteze starea de sănătate.

O mamă care îi aplică băiețelului ei un spray împotriva insectelor în timp ce se află într-o vacanță într-un loc tropical
Trebuie să știi cum alegi un spray împotriva insectelor pentru copilul tău. Specialiștii atrag atenția cu privire la ingredientele folosite / Shutterstock

Primăvara și-a intrat în drepturi, iar curând vremea va fi din ce în ce mai caldă. Vremea mai caldă înseamnă și o dorință mult mai mare a copiilor de a petrece mai mult timp în aer liber. Fie că este vorba de o scurtă plimbare prin parc sau de o excursie la mute, trebuie să te pregătești pentru un posibil „atac” al insectelor.

Cum alegi un spray împotriva insectelor pentru copilul tău

Vremea mai caldă înseamnă, de asemenea, și apariția insectelor. Insectele care mușcă, cum ar fi țânțarii și muștele, pot face copii nefericiți și le pot provoca mâncărimi la nivelul pielii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai îngrijorător este faptul că mușcăturile unor insecte pot provoca boli. În funcție de locul în care locuiești, este posibil să fii deja familiarizată cu boli care sunt răspândite de insecte la oameni.

Reclamă

De exemplu, boala Lyme este una dintre cele mai cunoscute boli răspândite de o insectă. Acesta se ia, cel mai adesea, în urma mușcăturii unei căpușe și poate avea efecte devastatoare asupra organismului unui copil.

Alte tipuri de boli transmise de insecte sunt Zika și West Nile. Află și ce faci dacă te înțeapă o căpușă. Descoperă câteva măsuri pe care le poți lua pentru prevenirea apariției bolii Lyme.

Aceste lucruri se datorează și schimbărilor climatice prin care planta noastră a trecut în ultimii ani. O modalitate bună de a-ți proteja copilul de mușcături de insecte este să folosiți un spray sau un unguent împotriva insectelor.

Alege un produs pentru insecte care este eficient în prevenirea mușcăturilor și urmează cu atenție instrucțiunile de pe etichetă.

Reclamă

Nu în ultimul rând, ai grijă să te consulți cu mediul tău pediatru înainte de a alege un produs pentru copilul tău.

Ține cont de faptul că majoritatea acestor produse resping insectele, dar nu contribuie la uciderea acestora. Insectele care mușcă, nu insectele care înțeapă, sunt ținute la distanță de substanțele repelente.

Insectele care mușcă, inclusiv țânțarii, puricii și căpușele trebuie ținute la distanță cu alte produse. Descoperă aici o listă cu plante naturale care ajută la îndepărtarea insectelor.

Alege repelente de insecte apropbate ca sigure șie ficiente

Repelentele sunt acele produse care conțin substanțe ce țin insectele la distanță.

Academia Americană de Pediatrie și Centrele pentru Controlul și Prevenirea bolilor recomandă utilizarea unui produs care a fost înregistrat în prealabil de Agenția pentru Protecția Mediului.

Aceste produse conțin, de cele mai multe ori, ingrediente precum DEET, picaridin, ulei de eucalipt sau alte ingrediente active înregistrate de Agenția pentru Protecția Mediului.

Fii atentă la produsele care conțin DEET

DEET este prescurtarea pentru dietiltoluamidă, un compus chimic folosit ca mijloc de protecție împotriva insectelor. Este cunoscută datorită capacității sale de a ție la distanță diferite tipuri de insecte. Totuși, DEET-ul poate declanșa reacții alergice la persoanele sensibile și la femeile gravide.

Totodată, nu este recomandat pentru copii mai mici de doi ani. Mai multe produse repelent cu DEET sunt aprobate ca sigur eși eficiente. Concentrația de DEET dintr-un produs indică cât timp va fi eficient produsul ales.

Alege produse cu cea mai mică concentrație a acestui ingredient, recomandă specialiștii de la HealthyChildren.org. Un pordus cu 10% DEET oferă o protecțIe de până la două ore pentru copii.

Ține cont de faputl că produsel ecare conțin DEET provoca erupții cutanate, mai ales atunci când sunt folosite în concentrații mai mari.

Ai grijă la produsele care conțin picaridin

Similar cu produsele fabricate cu DEEt, insecticidele cu picaridin oferă protecție împotriva țânțarilor și căpușelor pentru o perioadă de timp care se bazează pe concentrația de picaridin.

De exemplu, produsele care conțin 5 % picaridin țin insectele la distanță timp de 3 până la 4 ore.

Totuși aceste substanțe pot fi periculoase pentru un copil și trebuie consultat un medic specialist înainte de a alege să achiziționezi un spray cu picaridin.

Ulei de eucalipt de lămâie

Atunci când alegi astfel de produse ai grijă să fie certificate și verificate de specialiști. aCeste produse nu ar trebui utilizate pentru copii care au sub 3 ani. Produsele cu un astfel de ulei conțin chiar și 30% concetrație de ulei de eucalipt de lămâie. O concentrație de 10% poate ține la distanță insectele chiar și până la două ore. Produsele cu ulei „pur” din eucalipt de lămâie nu au fost testate pentru siguranța copiilor, spun specialiștii.

Ce trebuie să faci atunci când alegi un produs împotriva insectelor

Specialiștii recomandă să alegi prduse sub forme de spray sau loțiune. Următorul pas este să te consulți cu medicul pediatru al copilului.

După ce primești acordul acestuia, specialist și recomandă să citești cu atenție eticheta produsului pe care l-ai ales și să urmezi instrucțiunile de utilizare. Aplică produsul numai pe exteriorul îmbrăcăminte copilului și pe pielea expusă a acestuia, nu sub îmbrăcăminte.

Folosește o cantitate suficientă, dar încearcă să nu faci exces. Încearcă să folosești spray de insecte fără să afectezi respirația copulului. Specialiștii mai recomandă spălarea imediată a pielii copiilor cu apă și săpun după întoarcerea în casă.

Hainele trebuie spălate și ele înainte de a fi purtate din nou. Nu în ultimul rând, ține cont că aceste produse nu ar trebui să ajungă la îndemâna copiilor.

Copiii pot să se accidenteze dacă folosesc singuri un produs de tip spray. Din neatenție, aceștia și-ar putea pulveriza în ochi sau în alte zone sensibile de la nivelul feței.

Produse naturale pentru îndepărtarea insectelor

Există și ingrediente naturale care ajută la îndepărtarea insectelor. Aceste produse includ: citronella, geranium, menta și uleiul de soia.

Aceste produse sunt considerate sigure, dar nu au fost aprobate de EPA. Cel mai multe dintre aceste produse țin insectele departe doar pentru perioadă scurtă de timp. Mai mult, unii repelenți naturali pot provoca iritații la nivelul pielii.

De altfel, copilul tău poate avea o reacție alergică atât la un agent natural,cât și la unul chimic. Dacă bănuiești că micuțul tău are o reacție alergică, atunci este recomandat să contactezi medicul specialist.

Oprește utilizare produsului și încearcă să cureți pielea copilului cât mai bine cu apă și săpun. Contactează medicul și mergi cât mai repede la cabinetul acestuia. Dacă te temi să folosești un produs de îndepărtarea insectelor, atunci poți să-l rogi pe micuț să nu se avânte n zone în care se află foarte multe insecte.

Încearcă să-l îmbraci pe copil în haine cât mai potrivite, cum ar fi pantalonii lungi pentru zonele cu iarbă deasă și crescută. Evită să îmbraci copilul în culori luminoase deoarece ar putea să atragă anumite tipuri de insecte.

Speciașiștii de la Parade.com mai recomandă să eviți folosirea parfumurilor sau a fixativului de păr deoarece aceste produse pot atrage insectele. La finalul fiecărei plimbări verifică foarte bine pielea copilului și asigură-te că acesta este în siguranță. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Un copil independent care își strânge singur cuburile din cameră
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
O fetiță frumoasă care arată a cameră faptul că a pierdut un dinte de lapte
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
Un băiețel care doarme învelit cu o păturică albastră în timp ce își ține în brațe ursulețul
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mai multe bioșe cu căpșuni puse pe un grătar alături de câteva flori albe
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
Sezonul căpșunilor a început, iar tu poți să prepari o rețetă delicioasă și sănătoasă de brioșe cu căpșuni. Brioșele sunt moi, dulci și pot fi puse cu succes în pachețelul de la școală al copilului tău. Nu vei avea nevoie de......
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
2
articol cu video
Dorina Codreanu și Laura Cosoi, împreună, elegante, la interviul DePărinți.ro
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Invitata vedetei este medic primar obstetrică și ginecologie, doctor în științe medicale specializat în infertilitate și reproducere asistată.......
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
3
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
4
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
5
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Parteneri
Cele mai noi
articol cu video
Lorina Buga, alături de Laura Cosoi, în platoul DePărinți.ro
15 mai, 10:29
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
O farfurie pe care se află mai multe clătite cu căpșuni pregătite pentru copii
15 mai, 07:55
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Gravidă ține în mâini două suzete de culori diferite
15 mai, 07:01
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
O femeie însărcinată cu mâna pe burtă
14 mai, 08:12
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
O mamă care stă cu cei trei copii în timp ce încearcă să și calce
14 mai, 08:06
Ce este sindromul copilului mijlociu și cum să îi protejezi personalitatea
Ce este sindromul copilului mijlociu și cum să îi protejezi personalitatea
Mama stă de vorbă pe canapea cu fiica ei
14 mai, 07:24
Comunicarea deschisă: cum încurajezi copilul să vorbească sincer cu tine
Comunicarea deschisă: cum încurajezi copilul să vorbească sincer cu tine
Închide