A fac eursuleți gumați la tine acasă este mult mai ușor decât pare. Poți pregăti aceste gustări distractive în doar câteva minute. Textura și aromele ursuleților gumați pot varia în funcție de preferințe. Chiar dacă ursuleții tăi gumați vor fi puțin diferiți de cei din magazin, aceștia vor fi mult mai sănătoși și mai bogați în nutrienți.
Cum poți face ursuleți gumați la tine acasă
Câțiva ursuleți gumați pot fi un element jucăuș în cutia de prânz a copilului tău. Aceste gustări sunt bogate în nutrienți și nu conțin zahăr adăugat.
În plus, ursuleții gumați pot fi gata în aproximativ 15 minute. Pentru rețetă poți folosi orice suc de fructe 100% natural.
Cu toate acestea, specialiștii de la Parents.com spun că nu ar trebui să folosești suc proaspăt de ananas, kiwi, mango sau papaya. Să te joci cu aromele ursuleților reprezintă jumătate din distracția de a-i prepara. Poți adăuga puțină miere pentru a oferi un gust mult mai echilibrat.
Dacă optezi pentru suc de portocale, adaugă în rețetă și câțiva stropi de lămâie. Mai jos îți prezentăm ingredientele necesare:
- ½ cană suc de fructe
- suc de la 1 lămâie
- 3 linguri de gelatină fără aromă
- ¼ cană de miere
Modul de preparare este și el simplu și rapid. Într-o cratiță mare trebuie să adaugi zeama de lămâie și gelatina.
Amestecă ușor cu o lingură și lasă amestecul să stea pentru cel puțin 5 minute. Apoi adaugă mierea în amestec.
Aprinde focul și încălzește amestecul în timp ce amesteci ușor. Focul trebuie să fie mic pentru a te asigura că amestecul nu începe să fiarbă.
Pe măsură ce amestecul se încălzește acesta se va transforma în lichid. Oprește focul și scoate spuma care se formează cu ajutorul unei linguri.
Umple o formă de ursuleți cu amestecul obținut. Lasă ursuleții gumați să se întărească pentru 15 minute. În acest moment trebuie să muți formele umplute de pe blatul de bucătărie în frigider.
Lasă ursuleții la frigider pentru 1 sau 2 ore. La final trebuie să scoți ursuleții din formă și să-i depozitezi întrun recipient închis ermetic. Aceștia pot fi păstrați la frigider până la 7 zile, spun specialiștii de la HuffPost.com.
Trucuri pentru a obține cei mai buni ursuleți gumați
Primul pas pentru reușita rețetei tale este să amesteci gelatina cu sucu rece. Amestecul trebuie lăsat la înmuiat pentru cel puțin 5 minute. În felul acesta gelatina o să înceapă să absoarbă lichidul din vas.
Fără acest pas s-ar putea să nu ai parte de reușita rețetei tale. Ursuleții din comerț își obțin amestecul și din siropul de porumb.
oți obține un rezultat asemănător folosind mierea. Dacă reduci cantitatea de miere, ursuleții tăi gumați vor avea o textură mult mai moale.
Mierea trebuie adăugată în amestecul de gelatină și încălzită la foc mic în timp ce amesteci ușor. Ai grijă ca acest amestec să nu înceapă să fiarbă. Gelatina se va dizolva complet și va curge ușor.
Ursuleții gumați trebuie lăsați la frigider pentru cel puțin o oră pentru a căpăta textura perfectă. Dacă îți plac aceste rețete, atunci îți recomandăm să încerci și înghețata de casă. Acest desert răcoritor se prepară simplu și rapid.