Înghețata cu iaurt și căpșuni este perfectă pentru a învinge zilele călduroase de vară. Popsicles cu iaurt și căpșuni se prepară ușor și rapid. Vei avea nevoie de câteva ingrediente simple, puțină răbdare și iubire. Această rețetă va deveni preferata copiilor tău.
Înghețată cu iaurt și căpșuni
Această rețetă are nevoie de 4 ingrediente simple. Pentru a pregăti înghețată cu iaurt și căpșuni vei avea nevoie de căpșuni, iaurt, sirop de arțar și vanilie.
Este un deliciu care poate fi savurat de întreaga familie. Cei pofticioși se vor bucura de curajul tău în bucătărie. Pentru a pregăti șase înghețate vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 căni de căpșuni
- 2-4 linguri de sirop de arțar
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 ½ cană de iaurt
Într-o cratiță medie, pune căpșunile, siropul de arțar și vanilie și încălzește totul la foc mediu timp de 10 minute. Folosind o furculiță presează căpșunile în bucăți cât mai mici.
Dacă ai o paletă specială atunci poți să o folosești pe aceasta. La final trebuie să ai un piure de căpșuni. Lasă acest amestec să se răcească timp de 10 – 15 minute.
După ce compoziția s-a răcit, adaugă în aceasta iaurtul. Amestecă treptat pentru a se încorpora cât mai bine.
Umple tăvile pentru înghețată cu amestecul de iaurt și căpșuni. Pune în fiecare formă un bețișor și lasă formele la congelator timp de 5 ore, de preferat peste noapte.
La final trebuie să scoți ușor înghețata din formă și poate fi savurată de către micuții tăi. Descoperă și o listă cu alimente bogate în calciu, pentru toddleri. Sunt ideale pentru buna creștere a copilului tău.
Cum alegi cele mai bune ingrediente pentru rețeta de înghețată cu căpșuni
O listă completă de ingrediente trebuie să conțină și câteva instrucțiuni în ceea ce privește alegerea celor mai bune produse.
Căpșunile proaspete sau congelate sunt perfecte pentru aceste rețete. De obicei se folosesc căpșuni congelate în această rețetă pentru că sunt la îndemână. Însă vara este perfectă pentru a te bucura de prospețimea căpșunilor de pe piață. Iaurtul poate fi folosit simplu sau aromat cu vanilie sau miere.
Dacă folosești iaurt simplu poți oricând să adaugi câteva linguri de sirop de arțar în iaurt înainte de a-l amesteca în baza de căpșuni.
Siropul de arțar este folosit pentru a îndulci înghețata, iar extractul de vanilie este folosit pentru a întregi aromele de căpșuni și sirop de arțar.
Adăugarea extractului de vanilie este opțională, spun cei de la BabyFoode.com. Această rețetă este ideală pentru cei mici deoarece căpșunile sunt pline de vitamine și minerale. Căpșunile sunt bogate în vitamina C și antioxidanți.
În plus, acest desert este răcoritor și poate fi hidratant pentru copilul tău. Copii se pot implica în procesul de pregătire al rețetei sub supravegherea părinților.
Dacă această rețetă a fost pe placul tău, poți încerca oricând să te joci și cu alte ingrediente. Înghețata de casă poate fi o experiență delicioasă pentru adulți și cei mici.