Reclamă

Cum să alegi un sistem de purtare. Câteva lucruri importante de care ar trebui să ții cont

Pentru mulți părinți, sistemele de purtare sunt din ce în ce mai utile. Acestea le permit să se ocupe de sarcinile zilnice și să se deplaseze cu ușurință prin locuri aglomerate, în timp ce bebelușul doarme. În plus, sistemele de purtare sunt utile și în perioada colicilor, liniștindu-i pe mulți dintre bebeluși. Descoperă cum să alegi un sistem de purtare, care să fie confortabil atât pentru tine, cât și pentru bebeluș. 

Mămică blondă, îmrăcată cu o bluză albastră, care a ieșit în parc cu bebelușul pe care îl ține într-un wrap, ilustrând cum să alegi un sistem de purtare
Poate fi dificil să știi cum să alegi un sistem de purtare, dar în articolul acesta vei găsi lucruri interesante, de care poți ține cont / Shutterstock
Cum să alegi un sistem de purtare. Câteva lucruri importante de care ar trebui să ții cont

Atunci când folosești sistemele de purtare, asigură-te că sunt potrivite vârstei bebelușului și că nu-i forțează șoldurile. În plus, încearcă să folosești îmbrăcăminte adecvată, pentru a evita supraîncălzirea în zilele prea călduroase și niciodată nu-i acoperi fața. 

Cum să alegi un sistem de purtare dintre mai multe tipuri

Sistemele de purtare oferă, pe lângă siguranță, și acel sentiment de apropiere și conectare cu bebelușul. Există mai multe modele din care poți alege, iar printre acestea se numără: sling-ul, wrap-ul, marsupiul și rucsacul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

Slingul

Este o țesătură dintr-o sigură bucată, care trece peste un umăr, creând un spațiu în care-ți poți ține bebelușul în față. Slingul vine cu sau fără inele pentru ajustare și poate fi căptușit sau nu. Mamele le adoră datorită croiul lejer și intimității pe care o pot crea pentru alăptare.

Sling-ul este ideal, deoarece o ajută pe mamă să-și țină bebelușul aproape de corp, în loc să folosească un cărucior. În plus, aceasta are brațele libere pentru a îndeplini sarcinile zilnice și poate rămâne activă. 

Mamă, îmbrăcată cu un tricou alb cu dungi negre, având pe cap o eșarfă și un sistem de purtare sling portocaliu în care stă un bebeluș, fiind ieșiți la o plimbare în parc
Sling-ul este ideal, deoarece o ajută pe mamă să-și țină bebelușul aproape de corp, în loc să folosească un cărucior / Shutterstock

Cu toate acestea, există și dezavantaje. Sling-ul poate fi dificil de purtat pentru mamele mici de statură, iar suportul pentru un singur umăr poate fi destul de inconfortabil, mai ales dacă greutatea bebelușului este mai mare de 4,5 kg. Un alt dezavantaj semnificativ îl reprezintă și faptul că majoritatea sling-urilor nu pot fi spălate la mașina de spălat.

Wrap-ul

În timp sling-ul trece peste un umăr, wrap-ul este o bucată de țesătură mai mare, pe care o porți în jurul corpului și peste ambii umeri. Acestea oferă un loc de odihnă sigur pentru bebeluși, fiind confecționate din țesături ușoare, moi, care oferă susținere.

Multe mămici le consideră utile, deoarece sunt versatile și ușor de ajustat. La fel ca și sling-urile, wrap-urile sunt excelente pentru a-ți alăpta bebelușul discret și pentru a-ți îndeplini eficient sarcinile zilnice. În plus, și acestea sunt ideale pentru nou-născuți, care nu pot încă să țină bine capul. 

Reclamă
Mamă, îmbrăcată cu un hanorac verde, la o plimbare cu bebelușul la munte, pe care îl ține într-un sistem de purtare wrap
Wrap-urile oferă un loc de odihnă sigur pentru bebeluși, fiind confecționate din țesături ușoare, moi și de susținere / Shutterstock

Printre dezavantaje se numără faptul că înfășurările pot necesita mult timp pentru a fi puse și scoase. Și, ca și în cazul sling-urilor, nu sunt confortabile pentru transportul bebelușilor cu o greutate mai mare. 

Marsupiul

Marsupiul oferă un sprijin uimitor pentru bebeluși și curele confortabile pentru părinți. Acesta este o opțiune excelentă dacă ai nevoie de un sistem de purtare flexibil, cu mai multă structură. Cele mai multe dintre modele pot fi purtate atât în față, cât și în spate. În plus, sunt incredibil de sigure, deoarece au curele care merg în jurul umerilor, o cataramă care trece peste spate și o cataramă în jurul taliei.

Deși au un preț mai mare, marsupiile sunt mai rezistente și oferă sprijin și structură, astfel încât atât mama, cât și bebelușul să poată sta confortabil și în siguranță.

Mămică cu părul șaten, cu bebelușul în marsupiu, pe un pod
Marsupiul oferă un sprijin uimitor pentru bebeluși și curele confortabile pentru părinți / Shutterstock

Printre dezavantaje se poate enumera faptul că marsupiul se simte prea mare pentru bebeluș și nu este la fel de bun pentru alăptare precum este sling-ul sau wrap-ul.

Rucsacul pentru copii

Rucsacul pentru copii este asemănător cu rucsacul de camping, doar că vine echipat cu un scaun se atașează la spate cu un cadru și curele care trec pe umeri.

Rucsacul este ideal pentru familiile care iubesc drumețiile și călătoriile. În plus, poți pune în el și pungi cu snack-uri, sticlele de lapte sau scutece. Mai mult, unele modele vin chiar și cu o umbrelă de soare încorporată.

Mămică, îmbrăcată cu o cămașă în carouri roșii și bleumarin, care are un sistem de purtare rucsac în care își ține bebelușul și se plimbă printr-un lan înverzit cu flori galbene
Rucsacul este ideal pentru familiile care iubesc drumețiile și călătoriile / Shutterstock

Ce trebuie să iei în considerare pentru a ști cum să alegi un sistem de purtare

Există o serie de factori de care trebuie să ții cont atunci când stabilești ce sistem de purtare este potrivit pentru tine și bebeluș:

  • Prețul. Deși sling-urile sunt mai ieftine, este important ca prețul să nu fie singurul factor în decizia ta. Asigură-te că verifici confortul, siguranța și să se potrivească ție și bebelușului, înainte de a face o achiziție.
  • Confortul tău. Sistemul de purtare trebuie să se potrivească mărimii și tipului tău de corp și să îți permită să porți copilul fără efort.
  • Confortul bebelușului. Sistemul de purtare ideal ar trebui să susțină capul și gâtul bebelușului. Dacă optezi pentru un marsupiu frontal, asigură-te că găurile pentru picioare sunt suficient de largi, dar nu atât de largi încât acesta să alunece prin ele.
  • Versatilitate. Caută un sistem care să se potrivească cu bebelușul în creștere. Ia în considerare cumpărarea unuia reglabil.
  • Securitate. Asigură-te că sistemul îți susține copilul în siguranță și că toate cataramele și curelele sunt durabile și de înaltă calitate.
  • Alăptarea. Dacă ești în căutarea unui sistem de purtare care să-ți permită să alăptezi discret, atunci sling-ul și wrap-ul ar putea fi alegerea ideală.
  • Ușor de curățat. Cel mai ușor de curățat sunt marsupiile, care se pot spăla la mașină.
  • Potrivit pentru vreme. Unele sisteme pot fi prea călduroase Dacă locuiești într-o zonă cu caniculă, alege un sistem fabricat dintr-o țesătură mai ușoară.
Te-ar mai putea interesa și
Mămică, îmbrăcată cu un maiou alb, care ține un bebeluș într-un sistem de purtare, ilustrând purtarea bebelușului
Purtarea bebelușului. 5 sfaturi pentru folosirea sistemelor de purtare în siguranță
Purtarea bebelușului. 5 sfaturi pentru folosirea sistemelor de purtare în siguranță
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mămică blondă, îmbrăcată cu o bluză albă, care zgâlțâie și ceartă un bebeluș îmbrăcat cu body alb, în timp ce stă pe un fotoliu galben, sindromul copilului zgâlțâit
Sindromul copilului zgâlțâit. Cum apare și care sunt principalele semne și simptome
Se știe că bebelușii pot plânge destul de mult, mai ales că este modalitatea lor de a transmite diferite informații. Prin plâns, bebelușii ne pot spune că le este foame, somn sau au nevoie să le fie schimbate scutecele. Uneori, în......
Sindromul copilului zgâlțâit. Cum apare și care sunt principalele semne și simptome
2
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
3
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
4
Băiețelul împinge castronul cu mâncare
10 strategii eficiente pentru a preveni mâncatul pretențios la copii
Mâncatul pretențios la copii poate fi o provocare pentru mulți părinți, iar introducerea unor obiceiuri alimentare sănătoase și diverse poate fi esențială pentru sănătatea și dezvoltarea optimă a copilului tău. Iată 10 strategii......
10 strategii eficiente pentru a preveni mâncatul pretențios la copii
5
Gravidă stă pe pat și se ține cu mâna de burtă
Flatulența în sarcină: remedii care te ajută să scapi de ea
Sarcina vine cu multe emoții, stări, dar și cu unele provocări. Iar printre unele din cele mai frecvente astfel de provocări se numără și flatulența. Deși adesea jenantă și inconfortabilă, flatulența în sarcină este un simptom normal......
Flatulența în sarcină: remedii care te ajută să scapi de ea
Parteneri
Cele mai noi
Copil mic stă întins pe pat cu urticarie
08:10
Urticaria la copii: ce este, simptome și diagnostic
Urticaria la copii: ce este, simptome și diagnostic
Gravidă stă pe pat și își suflă nasul
07:32
Răceala în sarcină. 7 tratamente utile 
Răceala în sarcină. 7 tratamente utile 
Fetița care stă cu capul plecat deoarece este certată
07:26
Semne că s-ar putea să crești un copil agresor. Cum îți dai seama de greșeli
Semne că s-ar putea să crești un copil agresor. Cum îți dai seama de greșeli
articol cu video
Ministerul Sănătății a declarat epidemie națională de rujeolă. S-au înregistrat aproape 2.000 de cazuri la nivel național
7 decembrie, 13:08
Ministerul Sănătății a declarat epidemie națională de rujeolă. S-au înregistrat aproape 2.000 de cazuri la nivel național
Ministerul Sănătății a declarat epidemie națională de rujeolă. S-au înregistrat aproape 2.000 de cazuri la nivel național
Mama și fiica urlă una la cealaltă
7 decembrie, 07:25
Parentingul toxic și efectele sale asupra copiilor
Parentingul toxic și efectele sale asupra copiilor
Mama își ține în brațe bebelușul care ține în gură o jucărie de dentiție
6 decembrie, 08:12
Primul dinte al bebelușului: lucruri pe care e indicat să le știi
Primul dinte al bebelușului: lucruri pe care e indicat să le știi
Închide