Reclamă

Diareea la bebeluși și copii. Cauze și remedii

Dacă te confrunți cu schimbatul mult prea des al scutecelor și gândul că nimic nu mai funcționează, atunci acest articol cu siguranță te poate ajuta. Citește despre diareea la bebeluși și copii mici și vezi care sunt cauzele și remediile în acest sens. Această afecțiune are o varietate de cauze și cele mai multe dintre acestea îi fac pe micuți să se simtă inconfortabil și să dezvolte erupții.

Bebeluș care stă pe oliță cu o suzetă în gură într-o cameră luminoasă
Dacă te confrunți cu schimbatul mult prea des al scutecelor și gândul că nimic nu mai funcționează, atunci acest articol cu siguranță te poate ajuta. Citește despre diareea la bebeluși și copii mici și vezi care sunt cauzele și remediile în acest sens / Shutterstock

Diareea poate duce de asemenea la dezhidratare, ceea ce le poate afecta sănătatea. Monitorizează ori de câte ori scutecul este ud, asta pentru că bebelușii ar trebui să ude scutecul aproximativ de 6 ori în 12 ore.

Diareea la bebeluși și copii

Dacă te gândeai la faptul că cel mic ar putea fi bolnav atunci când are diaree, este posibil însă nu fie așa întotdeauna. Această problemă poate fi cauzată de mai multe lucruri. Infecțiile virale ca rotavirusul sau alți viruși reprezintă cea mai comună cauză pentru diareea severă la copii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar și răcerile sezoniere pot produce diaree. Mai pot fi întâlnite simptome precum febră, durere abdominală, lipsa apetitului, dezhidratare sau vomă. Boala gură-mână-picior poate provoca de asemenea diaree. Apare în cele mai calde luni ale anului și are o durată de trei sau mai multe zile.

Antibioticele pot deregla balanța bacteriilor din corp și pot provoca diaree. Dacă alăptezi, orice tip de antibiotic pe care îl folosești poate provoca dereglarea intestinală la copii. Infecțiile provenite de la bacteriile alimentare aduc cu sine vomă și diaree care durează mai multe ore până la câteva zile. Schimbările în alimentație pot provoca diaree, însă fără alte simptome.

Câteodată, dar nu întotdeauna, diareea poate fi cauzată de mai mulți factori. Învață să le identifici pe fiecare în parte pentru ca alte probleme să fie evitate.

Factorii care predispun bebelușii și copii la diaree

Infecțiile virale precum rotavirus sau norovirus sunt cele mai comune. Chiar și răcelile banale pot cauza diaree. Printre acestea avem febră, durere abdominală, lipsa apetitului, dezhidratare și vomă. Enterovirusurile precum gură-mână-picior pot provoca de asemenea diaree. De obicei apar în lunile mai călduroase din an și durează câteva zile. Printre simptome se numără mâncărimile.

Folosirea antibioticelor poate modifica balanța bacteriilor din corpul celui mic, astfel apărând diareea. Dacă alăptezi și ești nevoită să iei antibiotic, trebuie să ții cont că asta îi va provoca modificări intestinale copilului.

Reclamă

Infecțiile bacteriene ca E. Coli sau salmonella pot provoca diaree și vomă la doar câteva ore de la consumul alimentelor contaminate. Modificările în dietă aduc schimbări în corp, însă fără alte simptome. În cantități prea mari, zahărul din sucul de fructe îi poate provoca micuțului diaree. De fapt, aceste produse sunt folosite pentru a trata constipația, arată whattoexpect.com.

Alergiile alimentar pot fi la fel de întâlnite. De asemenea produc diaree și vomă. Creșterea dinților în cazul bebelușilor provoacă diaree, chiar dacă mulți nu cred asta.

Cum arată scaunele moi în cazul bebelușilor și copiilor mici

Atunci când vorbim despre scaunele celor mici, există o varietate de momente în care putem considera normală această situație. Chiar dacă unele apar într-o altă culoare nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare.

Te confrunți cu diaree atunci când scaunul celui mic este mult mai lichid față de normal. De asemenea, culoarea poate fi verde sau galben ori acoperită cu mucus. Trebuie ținută o evidență a scaunelor celui mic pentru ca nimic să scape de sub control. Chiar dacă o singură dată nu sunt ridicate întrebări, îngrijorarea poate să apară.

Atunci când bebelușul sau copilul mic are diaree, principală grijă este dezhidratarea. În special dacă totul se întâmplă în decurs de mai multe zile, micuțul va pierde astfel fluidele necesare, alături de sare și electroliți și apoi totul poate deveni periculos.

Reclamă

Cum poate fi tratată diareea la bebeluși și copii mici

Acest disconfort trece de la sine în câteva zile. Între timp, prioritarea ta numărul unu este să-l ajuți pe cel mic să rămână hidratat și să-i ofer alimente blânde pentru stomac, asta dacă apetitul său este crescut.

Dacă nu vomită sau nu arată semne de dezhidratare, este important să mănânce și să consume lichide ca în mod normal. Este important să comunici cu medicul pediatru pentru a vedea ce anume îi poți oferi celui mic ca și tratament.

Lichidele cu electroliți

Dacă suspectezi faptul că micuțul tău este dezhidratat, oferă-i apă cu electroliți. Această are mineralele esențiale ca sodiu și potasiu. Soluția trebuie consumată așa cum este, fără a fi amestecată cu lapte formula sau sucuri. Dacă poate ține sticla în mână, copilul ar trebui să consume apă cu electroliți la fiecare 30 de minute. Bebelușii au nevoie de 2 lingurițe la fiecare 30-60 de minute. Dacă nu ești convinsă care este dozajul corect, consultă medicul pediatru.

Alăptarea și laptele formula pentru bebelușii cu diaree

Ambele variante aduc rehidratarea celui mic, dar și îngrijirea de care are nevoie. Laptele matern îl poate ajuta să se vindece mai repede. Nu încerca să suplimentezi laptele formula cu apă, spun cei de la pregnancybirthbaby.org.au. Întotdeauna consultă medicul înainte de a lua orice fel de decizie în acest sens.

Pentru copiii mai mare, opțiunile de frană în cazul în care se confruntă cu diaree sunt bananele, paste, pâine prăjită sau orez ori biscuiți. Dacă apetitul este crescut, încearcă să-i ofer carne de pui fără piele, sau carne de curcan ori cartofi copți sau clătite fără sirop.

Te-ar mai putea interesa și
mână de femeie și mână de bărbat pe un fundal deschis la culoare cu un test de sarcină
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
O fetiță care stă pe un telefon care are inteligență artificială în timp ce mama sa îi explică ceva
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată își ține bebelușul în brațe și-l privește
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Te-ai uitat vreodată la bebelușul tău și ai avut senzația că îl vezi pe tatăl lui în miniatură? Nu e doar o impresie! Genetica joacă un rol fascinant în determinarea trăsăturilor fizice și comportamentale ale copilului. Iar unele......
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
2
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Pe măsură ce timpul se schimbă și tehnologia avansează, este nevoie și de o schimbare în viața celor mici. Descoperă și tu cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Jocurile reprezintă cea mai bună metodă pentru......
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
3
Fetiță neglijată se uită tristă pe fereastră
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Știi momentul ăla când intri în cameră și uiți instant ce căutai? Sau când încerci să ții minte ce ai de cumpărat, dar ajungi acasă cu totul… mai puțin ce îți trebuia? Ei bine, memoria de lucru e implicată în toate astea.......
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
4
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
5
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
6
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
7
O fetiță care joacă cărți
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Crazy Eights este un joc clasic de cărți, potrivit pentru toate vârstele. Află cum se joacă Crazy Eights și descoperă sfaturi utile care îi vor ajuta pe cei mici să joace și să câștige. Dacă vrei un joc de cărți ușor de învățat,......
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
8
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Parteneri
Cele mai noi
Un bol alb plin cu supă de primăvară cu legume și carne de pui
09:39
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței
12 mai, 15:10
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
mână de femeie și mână de bărbat pe un fundal deschis la culoare cu un test de sarcină
12 mai, 09:40
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Carucioare practice: O mamă își plimbă copilul în cărucior.
28 aprilie, 18:58
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
Copil își roade unghiile
21 aprilie, 09:56
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală
17 aprilie, 17:44
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
Închide