Murele pot fi introduse în alimentația copilului încă din momentul în care acesta este pregătiți să consume alimente solide. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în jurul vârstei de 6 luni. Cu toate acestea, specialiștii spun că este important să te consulți cu medicul pediatru. Fiecare copil se dezvoltă în propriul său ritm.
Momentul în care poți introduce murele în alimentația copilului
Murele sunt cultivate în climatele temperate și pot fi o gustare bogată în nutrienți. Acestea sunt bogat eîn fivre și pot promova sănătatea intestinului.
Totodată, murele sunt bogate în vitamina C un nutrienți care ajută la susținerea sistemului imunitar și care poate ajuta organismul să absoarbă fierul.
Murele conțin și alți antioxidanți puternici, cum ar fi antocianine, flavonoide și acizi fenolici. De altfel, specialiștii spun că murele sunt unele dintre cele mai bogate fructe în antioxidanți. Deși murele nu sunt un alergen comun, ele pot provoca anumite probleme.
Cazurile raportate de alergie la mure sunt destul de limitate, spun specialiștii de la Solidstarts.com.
Este important să introduci murele treptat în alimentația copilului pentru a putea observa dacă micuțul are o reacție alergică. Dacă există o reacție adversă, atunci trebuie să contactezi imediat medicul pediatru al micuțului tău.
Murele pot reprezenta un pericol de sufocare
Murele sunt mici, rotunde și uneori destul de ferme. Toate aceste aspecte fac murele să fie un pericol de sufocare.
Pentru a reduce riscul este important să le servești în funcție de vârsta copilului, Este important să te asiguri că ai un mediu sănătos și sigur de hrănire a copilului. Pentru copiii care au șase luni sau mai mult, murele ar trebui servite coapte, proaspete sau congelate.
Murele trebuie să fie votate pentru a putea fi zdrobite de cel mic cu ușurință. Murele fierte și incluse în rețete pot fi lăsate întregi sau tocate.
Pentru copiii mai mari de nouă luni poți să le oferi mure moi, coapte, în sferturi, pe lungime. Acest lucru le permite celor mici să prindă murele cu ușurință și sp le mestece fără să se sufoce.
În cazul în care cel mic nu se descurcă, atunci poți încerca să zdrobești murele sub forma unui piure. În jurul vârstei de 12 luni, copiii mici sunt gata să mănânce mure întregi coapte. Dacă alegi să le oferi fructe de pădure întregi, optează pentru cele mai mari și mai moi.
Specialiștii spun că fructele de pădure mai mari pot prezenta de fapt un risc de sufocare mai mic decât fructele de pădure mai mărunte. Specialiștii recomandă să-ți urmărești copilul cu atenție pentru a putea determina dacă acesta este pregătit să consume merele coapte întregi.
Ține cont că fiecare micu se dezvoltă în propriul său ritm, iar procesul de diversificare poate varia de la un copil la altul.