Reclamă

Doi tineri au devenit părinții a patru bebeluși în trei luni. 8 ani s-au luptat cu infertilitatea, dar viața le-a zâmbit într-un final

Un cuplu din Pennsylvania care și-a petrecut ultimii opt ani încercând să aibă un copil sunt acum părinții a patru copii născuți în două nașteri diferite. Știrea că doi tineri au devenit părinții a patru bebeluși în trei luni a devenit virală pe internet.

Patru bebeluși nou născuți fotografiați în haine albastre
Brittney Wolfe a născut tripleții pe care i-au numit Knox, Noa și Navie / Shutterstock

Zac și Brittney Wolfe din St. Mary's au adoptat-o pe fiica Charlie, imediat după nașterea ei, pe 27 iulie 2023. Patru luni mai târziu, pe 19 octombrie, Brittney Wolfe, în vârstă de 32 de ani, a născut tripleți, două fete și un băiat, care au fost concepuți prin adopție de embrioni.

„Întotdeauna am vorbit despre o familie mare”, a spus Zac Wolfe, în vârstă de 31 de ani, pentru „Good Morning America”. „Este ceva la care visam.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Soții Zac și Brittney Wolfe s-au căsătorit în anul 2015

Lunga călătorie a soților Wolf pentru a deveni părinți a început imediat după ce s-au căsătorit în 2015. Cuplul a spus că a încercat să aibă un copil pe cale naturală timp de aproximativ un an înainte de a merge la un specialist în fertilitate.

Specialistul le-a recomandat inseminarea intrauterină, dar din păcate nici așa nu au reușit. Mai apoi, ei au încercat fertilizarea in vitro sau FIV, un proces în care ovulele unei femei și spermatozoizii unui bărbat sunt combinați într-un laborator pentru a crea un embrion sau embrioni.

La acel moment, Zac Wolfe a spus că el și soția sa lucrau amândoi. În ciuda programului lor încărcat, ei parcurgeau un două ore până la clinica de fertilitate, pe lângă injecțiile și medicamentele pe care Brittney Wolfe trebuia să le ia ca parte a procesului de FIV.

Reclamă

Medicii le-au pus un diagnostic care le-a rănit sufletul

„A fost foarte dificil pentru că încă lucram și încercam să ne aranjam programul în așa fel încât să ajungem și la clinică și la serviciu”, a spus Zac Wolfe. „Așadar, a fost mult stres pentru noi și este mult stres pentru relații, deoarece este greu.”

Soții Wolf au văzut luminița de la capătului tunelului când Brittney a rămas însărcinată la a doua rundă de FIV. Din păcate, sarcina s-a terminat cu un avort spontan câteva săptămâni mai târziu.

Reclamă

După ce și-au luat o pauză pentru a se recupera atât emoțional, cât și fizic, cuplul a reluat tratamentele în 2020, doar s-au confruntat cu mai multe dezamăgiri.

Soții Wolfe au spus că medicii le-au pus diagnostic de „infertilitate inexplicabilă”, ceea ce înseamnă că testele nu au arătat nicio cauză evidentă pentru problemele lor în conceperea unui copil.

„Nu eram siguri la început dacă a fost și din cauza rănii mele”, a spus Zac Wolfe, care a rămas paralizat de la brâu în jos în urma unui accident de mașină în 2011. „Trebuia să-mi fac toate testele și a fost foarte greu”.

Cei doi au făcut cursuri pentru adopția unui copil

Pe măsură ce luptele lor de infertilitate continuau, soții s-au gândit și la adopție. Au urmat cursuri astfel încât să fie apți să primească un copil. Cuplul a creat, de asemenea, un site web despre dorința lor de a adopta, în speranța că va ajuta la promovarea dorinței lor de a avea un copil.

După ce și-au exprimat speranțele de adopție pe rețelele sociale și pe site-ul lor web, soții Wolfe au spus că au primit multe răspunsuri, dar niciunul cu oportunități reale de adopție. Când o rudă le-a spus despre adopția de embrioni, Brittney Wolfe a mărturisit că au devenit interesați și de această opțiune.

Adoția de embrioni a fost și ea pe lista lor de opțiuni

Odată cu adopția de embrion, o persoană poate alege un embrion care a fost donat și apoi poate duce ea însăși sarcina respectivă. Donatorii de embrioni sunt persoane care au embrioni neutilizați, înghețați, rămași din procesul de FIV.

La sfârșitul anului 2022, soții Wolfe au mers la un centru de donare de embrioni din Tennessee.

„Am avut acces la baza lor de date cu embrioni și am avut primul nostru transfer în decembrie 2022”, a spus Brittney Wolfe.

Soții Wolf au spus că, la scurt timp după transfer, au aflat că Brittney Wolfe era însărcinată. Din păcate, o altă dezamăgire devastatoare a apărut în viața lor doar câteva săptămâni mai târziu. Aatunci femeia a suferit un alt avort spontan.

În ciuda pierderii, cei doi au spus că au decis să încerce încă o rundă de adopție de embrioni.

Cum au ajuns să adopte un copil

La începutul acestui an, soții Wolfe au primit un telefon neașteptat de la un vecin. Acesta îi întreba dacă mai sunt interesați să adopte un copil. Cuplul a spus da. Apoi au fost prezentați unei femei însărcinate din localitate care dorea să renunțe la copilul ei.

„Ne-am întâlnit cu ea. Ne-a întrebat dacă îi vom adopta copilul”, și-a amintit Brittney Wolfe despre prima lor întâlnire cu femeia în martie. „Așadar, am fost prezenți în viața ei de la jumătatea sarcinii. Am fost cu ea la ecografia de 20 de săptămâni când am aflat că este o fată. Am fost acolo la toate întâlnirile ei”.

În timp ce cei doi au spus că sunt încântați de procesul de adopție, au decis să continue și să urmărească adopția de embrioni, în cazul în care oricare dintre opțiunile lor eșuează.

„Am avut transferul eșuat de embrioni. Am avut, de asemenea, atât de multe înșelătorii în procesul de adopție”, a spus Zac Wolfe.

„Știam că ar putea să nu funcționeze niciuna dintre variante. Este o șansă de 50-50”, a adăugat Brittney Wolfe.

Doi tineri au devenit părinții a patru bebeluși în trei luni

În aprilie, soții Wolf au spus că s-au întors în Tennessee pentru un alt transfer de embrioni. Au aflat din nou că transferul a dus la o sarcină. Cuplul a transferat trei embrioni și li s-a spus că există o șansă de mai puțin de 1% să aibă ca rezultat tripleți.

„Am primit prima ecografie și i-am spus medicului: „Poți să-mi spui că există una? Te rog, te rog, spune-mi că există una pentru că ne dorim cu adevărat asta”, și-a amintit Brittney Wolfe. „Ea a zâmbit și a spus: „Oh, sunt doi”, iar eu m-am uitat la Zac și am zâmbit amândoi. Și apoi medicul a spus că sunt trei.”

În ciuda faptului că a suferit mai multe avorturi spontane anterior, sarcina lui Brittney Wolfe cu tripleți a ajuns la termen fără complicații.

„Când treci prin asta, ești atât de stresat. Când Charlie a venit la noi, cred că nu eram atât de stresați. Sarcina lui Brittney a mers atât de bine pentru că nu ne-am concentrat pe negativ. L-am primit pe Charlie. Eram atât de fericiți și sarcina lui Brittney a decurs uimitor.”

Brittney Wolfe a născut tripleții pe care i-au numit Knox, Noa și Navie

Brittney Wolfe a născut tripleții pe care i-au numit Knox, Noa și Navie. Ei s-au născut prin operație de cezariană pe 19 octombrie, la 30 de săptămâni de sarcină.

Deși s-au născut prematur, tripleții, care cântăreau fiecare între 2 și 3 kilograme la naștere, sunt bine. În timp ce Brittney Wolfe a plecat acasă de la spital, tripleții au fost nevoiți să rămână în unitatea de terapie intensivă neonatală. Ei vor sta acolo câteva săptămâni, potrivit soților Wolfe.

Fiul lor, Knox, poartă numele Knoxville, orașul din Tennessee unde a avut loc transferul de embrioni. Fiica lor mai mare, Charlie, poartă numele restaurantului în care soții Wolfe au cunoscut-o pentru prima dată pe mama ei.

Soții Wolfe au spus că, odată ce tripleții vor fi externați, vor fi gata să îngrijească patru bebeluși sub vârsta de 1 an.

Te-ar mai putea interesa și
Două femei stau de vorbă la o masă
Ce să nu spui unei femei care nu poate rămâne însărcinată
Ce să nu spui unei femei care nu poate rămâne însărcinată
Cuplu fericit, care stă pe marginea patului și privește un test de sarcină pozitiv
Mituri despre concepție și infertilitate
Mituri despre concepție și infertilitate
Un băiețel cu părul blond și cămașă cu pătrățele, ridică cu o mână maioul mamei însărcinate
Cum știi că ești pregătită pentru al doilea copil
Cum știi că ești pregătită pentru al doilea copil
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mama și fiica ei pun împreună bani în pușculiță
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii este una din cele mai bune investiții pe care un părinte o poate face în dezvoltarea copilului. Aceasta îl  pregătește pe copil să facă față responsabilităților financiare pe care le va întâlni în......
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
2
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
3
articol cu video
Dorina Codreanu și Laura Cosoi, împreună, elegante, la interviul DePărinți.ro
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Invitata vedetei este medic primar obstetrică și ginecologie, doctor în științe medicale specializat în infertilitate și reproducere asistată.......
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
Cele mai noi
Mama ține bebelușul în brațe și toarnă ceai în pahare în timp ce cască de oboseală
18 mai, 06:54
Semne că suferi de epuizare maternă
Semne că suferi de epuizare maternă
O mamă care stă pe o canapea și își ceartă fetița
18 mai, 06:12
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
Mama stă pe podea cu mâinile la cap, în timp ce copilul se joacă pe lângă ea
16 mai, 07:32
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Înghețată cu iaurt și căpșuni pusă pe un blat de lemn alături de un bol plin cu căpșuni
16 mai, 07:17
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
articol cu video
Lorina Buga, alături de Laura Cosoi, în platoul DePărinți.ro
15 mai, 10:29
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
O farfurie pe care se află mai multe clătite cu căpșuni pregătite pentru copii
15 mai, 07:55
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Închide