Reclamă

Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur

Siguranța copilului este prioritară pentru orice părinte. Însă ce te faci atunci când ai acasă un  micuț curios, dornic să exploreze și să descopere tot ce se află în jurul său? Există anumite obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. Iată la ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur pentru micuțul tău.

Un copil curios care ține o suzetă în gură și împinge cu putere ăn sertarul de la un corp de bucătărie
Există anumite obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. Iată la ce anume ar trebui să fii atentă / Shutterstock

Venirea pe lume a unui copil vine cu multe provocări. Pe măsură ce copilul crește, acesta devine din ce în ce mai curios. Poate fi dificil să-l supraveghezi constant, iar neatenția poate duce la apariția micilor incidente.

Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios

Venirea pe lume a unui copil poate fi un moment uimitor. Cu toate acestea, nu este nimic rău în a la măsuri de precauție pentru siguranța celui mic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există anumite obiecte de uz casnic care se pot transforma în pericole pentru cel mic. Pericole vor exista tot timpul, depinde doar de tine cum alegi să gestionezi anumite situații. Există multe obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un micuț curios.

Dacă ai acasă un toddler care abia așteaptă să-ți deschidă sertarele sau ușile de la dulap, atunci acest articol o să-ți fie de ajutor. Iată care sunt cele mai periculoase obiecte de uz casnic la care ar putea ajunge copilul tău.

Reclamă

Obiecte ascuțite

În mod inevitabil vei avea în casă obiecte ascuțite. Chiar și colțurile unui dulap pot fi periculoase pentru un copil care aleargă cu neatenție prin încăperile din casă.

Cu toate acestea, este important să iei în calcul cât de accesibile sunt obiectele periculoase pentru copilul tău. Este recomandat să nu lai la îndemâna celor mici cuțitele, furculițele sau alte obiecte ascuțite.

De asemnea, dacă ai o mașină de spălat vase, atunci încearcă să te asiguri că cel mic nu are acces la ea. Pune obiectele ascuțite cît mai departe de locul în care ar putea ajunge cel mic.

Reclamă

Obiectele din sticlă pot fi, de asemenea, periculoase pentru cei mici dacă ajung să se spargă. Fii mereu atentă la aceste obiecte și la aranjarea lor în casă.

Produse chimice pentru curățare

Multe dintre produsele de curățare în casă pot fi otrăvitoare pentru cel mic. Aceste produse conțin substanțe chimice care îl pot răni pe cel mic. În ultima vreme s-a vorbit tot mai des despre copii care au ajuns să ingereze diferite produse de curățare.

Specialiștii recomandă să eviți să depozitezi substanțele chimice în locuri care sunt accesibile copilului tău. Cel mai multe dintre aceste substanțe sunt găsite adeseori în bucătărie sau în baie. Încearcă să le depozitezi în dulăpioare care sunt încuiate sau închise foarte bine.

Capacele superioare trebuie închise cu atenție, iar mai apoi produsele trebuie duse departe de cel mic.

Aceste substanțe chimice fie pot irita pielea copilului tău atunci când intră în contact cu ele, fie pot fi periculoase dacă sunt inhalate.

Obiecte mici care pot fi înghițite

Obiectele mici și sclipitoare pot fi atractive pentru cei mici. Bateriile, nasturii sau cheile sunt doar câteva exemple de obiecte care pot fi pierdute cu ușurință și găsite pe jos de către copilul tău curios.

Este important să păstrezi podelele cât mai curate și să te asiguri că nu se află nimic ce poate fi înghițit la îndemâna celui mic.

Toate aceste obiecte lăsate nesupravegheate pot fi un pericol de sufocare pentru cel mic.

Bucățile de plastic, nasturii, bănuții, toate acestea pot să se rostogolească pe jos și să ajungă în gura micuțului tău, spun specialiștii de la Parents.com.

Ai grijă la scări și ferestre

Ferestrele pot fi un pericol pentru cei mici, mai ales dacă acestea sunt joase. Copiii mici sunt la vârsta la care sunt curioși și dornici să exploreze.

Cel mai bine este să păstrezi ferestrele închise pentru a evita o tragedie. Dacă este necesar să deschizi geamul, atunci încearcă să-l rabatezi. Același principiu se aplică și scărilor.

Copilul ar trebui să fie însoțit atunci când urmează să coboare sau să urce pe scări.

Prizele electrice pot fi periculoase pentru cei mici

Lista pericolelor ce țin de electricitate este lungă când vine vorba de curiozitatea celor mici. Dacă ai posibilitatea, atunci încearcă să găsești huse de protecție pentru prize.

Este bine să-l supraveghezi pe cel mic și să te asiguri că nu are acces la prize și întrerupătoare. Prelungitoarele și cablurile ar trebui ținute la distanță de un copil mic.

Dacă ai multe fire în cameră, atunci încearcă să te asiguri că sunt strânse într-un loc și că cel mic nu are acces la acestea, recomandă cei de la Pangeare.com.

Animalele de casă pot fi mult rea jucăușe

Copilul tău poate avea o relație foarte bună cu animalul de companie. Totuși, cei doi nu ar trebui să fie lăsați nesupravegheați.

Animalele de companie pot fi parte a familiei noastre, dar nu trebuie să uităm că pot fi imprevizibile. Indiferent de rasa animalului de companie, este important să înțelegi că și el are emoții și schimbări de dispoziție.

Încearcă să te asiguri că cel mic nu rămâne niciodată singur cu animalul de companie. Iar dacă cel mic s-a confruntat recent cu pierderea animalului de companie, iată cum poți să-i faci perioada de doliu mai ușoară.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
O fetiță care stă pe un telefon care are inteligență artificială în timp ce mama sa îi explică ceva
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Un copil trist care stă pe o bancă pentru că s-a confruntat cu cyberbullying
Cum protejăm copilul de cyberbullying. Ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic în mediul online
Cum protejăm copilul de cyberbullying. Ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic în mediul online
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată își ține bebelușul în brațe și-l privește
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Te-ai uitat vreodată la bebelușul tău și ai avut senzația că îl vezi pe tatăl lui în miniatură? Nu e doar o impresie! Genetica joacă un rol fascinant în determinarea trăsăturilor fizice și comportamentale ale copilului. Iar unele......
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
2
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Pe măsură ce timpul se schimbă și tehnologia avansează, este nevoie și de o schimbare în viața celor mici. Descoperă și tu cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Jocurile reprezintă cea mai bună metodă pentru......
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
3
Fetiță neglijată se uită tristă pe fereastră
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Știi momentul ăla când intri în cameră și uiți instant ce căutai? Sau când încerci să ții minte ce ai de cumpărat, dar ajungi acasă cu totul… mai puțin ce îți trebuia? Ei bine, memoria de lucru e implicată în toate astea.......
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
4
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
5
Copil își roade unghiile
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Te-ai întrebat vreodată ce face diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii la copii? De multe ori, e greu să le diferențiezi, dar înțelegerea acestora poate face o mare diferență în abordarea corectă și în......
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
6
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
8
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Cele mai noi
Carucioare practice: O mamă își plimbă copilul în cărucior.
28 aprilie, 18:58
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală
17 aprilie, 17:44
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
Fetiță este încântată de porția de paste cu legume
7 aprilie, 16:22
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
Un tată care îi dă mâncare copilului
2 aprilie, 06:53
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Un copil care face teme cu mama sa
1 aprilie, 07:06
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Copil alergic la polen stă pe iarbă și strănută
31 martie, 06:26
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Închide