Reclamă

Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur

Siguranța copilului este prioritară pentru orice părinte. Însă ce te faci atunci când ai acasă un  micuț curios, dornic să exploreze și să descopere tot ce se află în jurul său? Există anumite obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. Iată la ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur pentru micuțul tău.

Un copil curios care ține o suzetă în gură și împinge cu putere ăn sertarul de la un corp de bucătărie
Există anumite obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. Iată la ce anume ar trebui să fii atentă / Shutterstock

Venirea pe lume a unui copil vine cu multe provocări. Pe măsură ce copilul crește, acesta devine din ce în ce mai curios. Poate fi dificil să-l supraveghezi constant, iar neatenția poate duce la apariția micilor incidente.

Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios

Venirea pe lume a unui copil poate fi un moment uimitor. Cu toate acestea, nu este nimic rău în a la măsuri de precauție pentru siguranța celui mic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există anumite obiecte de uz casnic care se pot transforma în pericole pentru cel mic. Pericole vor exista tot timpul, depinde doar de tine cum alegi să gestionezi anumite situații. Există multe obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un micuț curios.

Dacă ai acasă un toddler care abia așteaptă să-ți deschidă sertarele sau ușile de la dulap, atunci acest articol o să-ți fie de ajutor. Iată care sunt cele mai periculoase obiecte de uz casnic la care ar putea ajunge copilul tău.

Reclamă

Obiecte ascuțite

În mod inevitabil vei avea în casă obiecte ascuțite. Chiar și colțurile unui dulap pot fi periculoase pentru un copil care aleargă cu neatenție prin încăperile din casă.

Cu toate acestea, este important să iei în calcul cât de accesibile sunt obiectele periculoase pentru copilul tău. Este recomandat să nu lai la îndemâna celor mici cuțitele, furculițele sau alte obiecte ascuțite.

De asemnea, dacă ai o mașină de spălat vase, atunci încearcă să te asiguri că cel mic nu are acces la ea. Pune obiectele ascuțite cît mai departe de locul în care ar putea ajunge cel mic.

Reclamă

Obiectele din sticlă pot fi, de asemenea, periculoase pentru cei mici dacă ajung să se spargă. Fii mereu atentă la aceste obiecte și la aranjarea lor în casă.

Produse chimice pentru curățare

Multe dintre produsele de curățare în casă pot fi otrăvitoare pentru cel mic. Aceste produse conțin substanțe chimice care îl pot răni pe cel mic. În ultima vreme s-a vorbit tot mai des despre copii care au ajuns să ingereze diferite produse de curățare.

Specialiștii recomandă să eviți să depozitezi substanțele chimice în locuri care sunt accesibile copilului tău. Cel mai multe dintre aceste substanțe sunt găsite adeseori în bucătărie sau în baie. Încearcă să le depozitezi în dulăpioare care sunt încuiate sau închise foarte bine.

Capacele superioare trebuie închise cu atenție, iar mai apoi produsele trebuie duse departe de cel mic.

Aceste substanțe chimice fie pot irita pielea copilului tău atunci când intră în contact cu ele, fie pot fi periculoase dacă sunt inhalate.

Obiecte mici care pot fi înghițite

Obiectele mici și sclipitoare pot fi atractive pentru cei mici. Bateriile, nasturii sau cheile sunt doar câteva exemple de obiecte care pot fi pierdute cu ușurință și găsite pe jos de către copilul tău curios.

Este important să păstrezi podelele cât mai curate și să te asiguri că nu se află nimic ce poate fi înghițit la îndemâna celui mic.

Toate aceste obiecte lăsate nesupravegheate pot fi un pericol de sufocare pentru cel mic.

Bucățile de plastic, nasturii, bănuții, toate acestea pot să se rostogolească pe jos și să ajungă în gura micuțului tău, spun specialiștii de la Parents.com.

Ai grijă la scări și ferestre

Ferestrele pot fi un pericol pentru cei mici, mai ales dacă acestea sunt joase. Copiii mici sunt la vârsta la care sunt curioși și dornici să exploreze.

Cel mai bine este să păstrezi ferestrele închise pentru a evita o tragedie. Dacă este necesar să deschizi geamul, atunci încearcă să-l rabatezi. Același principiu se aplică și scărilor.

Copilul ar trebui să fie însoțit atunci când urmează să coboare sau să urce pe scări.

Prizele electrice pot fi periculoase pentru cei mici

Lista pericolelor ce țin de electricitate este lungă când vine vorba de curiozitatea celor mici. Dacă ai posibilitatea, atunci încearcă să găsești huse de protecție pentru prize.

Este bine să-l supraveghezi pe cel mic și să te asiguri că nu are acces la prize și întrerupătoare. Prelungitoarele și cablurile ar trebui ținute la distanță de un copil mic.

Dacă ai multe fire în cameră, atunci încearcă să te asiguri că sunt strânse într-un loc și că cel mic nu are acces la acestea, recomandă cei de la Pangeare.com.

Animalele de casă pot fi mult rea jucăușe

Copilul tău poate avea o relație foarte bună cu animalul de companie. Totuși, cei doi nu ar trebui să fie lăsați nesupravegheați.

Animalele de companie pot fi parte a familiei noastre, dar nu trebuie să uităm că pot fi imprevizibile. Indiferent de rasa animalului de companie, este important să înțelegi că și el are emoții și schimbări de dispoziție.

Încearcă să te asiguri că cel mic nu rămâne niciodată singur cu animalul de companie. Iar dacă cel mic s-a confruntat recent cu pierderea animalului de companie, iată cum poți să-i faci perioada de doliu mai ușoară.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
O mamă care își ceartă fiica, o femeie deja adultă, care stă la masă și își sprijină capul în mâini
Copiii care au fost protejați în exces ar putea manifesta aceste obiceiuri la maturitate. La ce să fii atentă pentru a crește un adult sănătos
Copiii care au fost protejați în exces ar putea manifesta aceste obiceiuri la maturitate. La ce să fii atentă pentru a crește un adult sănătos
Fetiță tristă care stă cu capul pe perete în fața unei cărți cu multe litere care zboară pe lângă ea
Cum poți ajuta un copil cu dislexie în afara școlii. Sfaturi pentru părinți de la specialiști
Cum poți ajuta un copil cu dislexie în afara școlii. Sfaturi pentru părinți de la specialiști
Femeie pe patul doctorului pentru un control ginecologic
Când are loc concepția unui copil. Cât timp durează să rămâi însărcinată
Când are loc concepția unui copil. Cât timp durează să rămâi însărcinată
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Fetiță fericită stă pe canapea și se uită la telefon
Când să-i cumperi copilului telefon: ce spun experții
În ultimul timp, din ce în ce mai mulți psihologi atrag atenția asupra timpului petrecut de copii pe telefon, dar și asupra vârstei la care aceștia au acces la el. Aproape în unanimitate, specialiștii recomandă să amâni cât pot de mult......
Când să-i cumperi copilului telefon: ce spun experții
3
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
4
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Parteneri
Cele mai noi
Bebeluș cu scutec fără haine, care stă așezat în fund, pe podea, cu spatele, sprijinit cu un cot de o oliță mov
15 aprilie, 08:42
Renunțarea la scutec. Când este cel mai bun moment
Renunțarea la scutec. Când este cel mai bun moment
Bebelușul doarme în pătuțul lui
15 aprilie, 08:28
Somnul bebelușului în timpul erupției dentare: cum îl ajuți să gestioneze durerile gingivale
Somnul bebelușului în timpul erupției dentare: cum îl ajuți să gestioneze durerile gingivale
Un bebeluș în măsuța de înfășat, cu mâinile ridicate
15 aprilie, 06:59
Tot ce trebuie să știi despre reflexul Moro
Tot ce trebuie să știi despre reflexul Moro
Mama care doarme lângă bebelușul ei
14 aprilie, 08:17
10 de moduri prin care te poți conecta cu bebelușul
10 de moduri prin care te poți conecta cu bebelușul
Băiat ține în mână trainerul dentar
14 aprilie, 07:26
Ce este trainerul dentar: beneficii pentru dinții copiilor
Ce este trainerul dentar: beneficii pentru dinții copiilor
Gravidă care mănâncă un iaurt
14 aprilie, 07:09
Administrarea de probiotice în sarcină: cât de benefice sunt pentru mamă și făt
Administrarea de probiotice în sarcină: cât de benefice sunt pentru mamă și făt
Închide