Omleta clasică cu spanac și brânză este una dintre cele mai rapide rețete pe care le poți prepara dimineața sau în orice moment al zilei. Dacă ai la îndemână o pungă de spanac și niște brânză rasă, tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă. La final vei avea o masă delicioasă și va fi gata în aproximativ cinci minute. O omletă la abur cu spanac și brânză este tot ce ai nevoie pentru ca micuțul tău să aibă parte de o masă hrănitoare.
Omletă la abur cu spanac și brânză
Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a pune la punct această rețetă. Tot ce trebuie să faci este să aduci ingredientele pe masa de lucru și să te apuci de treabă. Rețeta este simplă și ușoară.
Combinația de ouă cu spanac este ideală pentru momentele în care îți dorești ceva sănătos și hrănitor pentru copilul tău. Ouăle se combină foarte bine cu gustul spanacului, iar această combinație aduce mai mult echilibru în farfuria ta.
Este o combinație clasică care îți oferă o doză minunată de proteine și vitamine, iar spanacul pentru copii este o legumă cu adevărat la îndemână. Pentru ca rețeta ta să aibă un gust mai bun, bucătării recomandă să gătești spanacul înainte de a-l pune în omletă.
Spanacul este plin de umiditate, iar pregătirea în prealabil îl usucă puțin, astfel încât să nu afecteze textura omletei. Este nevoie de foarte puțin timp pentru ca o mână mare de spanac să se gătească într-o tigaie fierbinte. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 ouă mari
- 1/8 linguri de condimente (sare și piper negru proaspăt măcinat)
- 1 cană de spanac
- 100 gr de brânză rasă
- 1 linguriță de parmezan ras
- 1 lingură de unt nesărat
Modul de preparare este și el unul simplu și rapid. Pentru început trebuie să pregătești spanacul la abur cu puțin unt pentu a scăpa de umiditata acestuia.
Pune spanacul mai apoi într-un bol sau o farfurie. Topește untul rămas în aceeași tigaie, adaugă ouăle bătute și gătește totul bine la abur.
Sper final poți adăuga brânza rasă și spanacul. Omleta cu spanac și brânză poate fi servită alături de câteva legume delicioase sau poate fi decorată cu parmezan și servită ca atare.
Beneficiile consumului de spanac pentru copii
Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, iar spanacul reprezintă alegerea ideală când vine vorba de suplinirea vitaminelor pentru cel mic. Spanacul are o serie de nutrienți care îmbunătățesc sănătatea generală.
Datorită profilului său nutritiv, spanacul susține funcțiile organismului pe toată perioada anului. Pentru început, spanacul este o sursă importantă de fier. Fierul contribuie la asigurarea transportului de oxigen în sânge. Fierul are un rol esențial pentru a susține mai multe procese importante din organism.
Asociat cu vitamina C, poți obține o absorbție mult mai bună a fierului în organism. Studiile au arătat, de asemenea, că fierul sprijină sănătatea ochilor și reduce efectele stresului oxidativ.
Spanacul ar trebui inclus în dieta copilului pentru un plus de vitamine și alți nutrienți benefici organismului.