Aceste brioșe cu ouă, conopidă și brânză vor fi ideale pentru zilele în care vrei să faci ceva rapid și gustos de mâncare. Cunoscute drept „mini frittatas”, brioșele sunt atât de rapid și ușor de făcut încât nu vei avea nevoie decât de câteva ingrediente.
Brioșe cu ouă, conopidă și brânză
Rețeta de brioșe cu ouă, conopidă și brânză poate fi savurată atât de cei mari, cât și de cei mici. Ingredientele sunt simple și cel mai probabil le ai deja în bucătărie.
Nu va fi nevoie de mult efort din partea ta pentru a pune pe masă un mic dejun simplu și delicios. În plus, brioșele sunt versatile și pot fi incluse chiar și în pachetul de prânz al copilului tău.
Mai jos găsești ingredientele necesare și rețeta pas cu pas:
- 350 g de buchețele de conopidă
- 5 oup
- 1 cană de brânză cheddar rasă
- 1 linguriță de praf de ceapă
- sare și piper
- frunze de spanac și roșii cherry – opțional
Rețeta nu este complexă, iar modul de preparare este unul simplu și rapid. Începe prin a spăla foarte bine buchețelele de conopidă.
Mai apoi taie grosier conopida sau folosește piure de conopidă. Dacă folosești conopidă, amestecă totul într-un robot de bucătărie până când seamănă cu o pudră fină, cum ar fi cușcușul.
Bate ouăle separat, iar în paralel amestecă brânza și conopida. Asezonează totul cu sare, piper și praf de ceapă.
Umple formele de brioșe pe care le-ai uns în prealabil cu puțin unt. Decorează totul cu frunze de spanac sau rochii cherry. Coace biroșele la 180 de grade Celsius timp de 15 – 20 de minute sau până când devin ferme la atingere.
Lasă brioșele să se răcească pentru cel puțin 5 minute înainte de servire.
După ce s-au răcit complet, acestea pot fi depozitate într-un recipient închis ermetic și păstrate până la patru zile, spun specialiștii. Rețeta este versatilă și poți include în ea și alte ingrediente sănătate.
Beneficiile consumului de conopidă pentru copii
Conopida este o legumă versatilă și poate fi inclusă într-o mulțime de rețete sănătoase. În plus, aceasta are o mulție menutrineți beneficirgenaimului.
Conopida conține magneziu, fosfor, potasiu, mangan și complex de vitamina B. Fibrele din aceasta îndeplinesc un rol important în menținerea sănătății sistemului intestinal. În plus, fibrele din conopidă pot diminua riscul de a dezvolta la maturitate cancer de colon.
Proprietățile antioxidante ale conopidei reduc, de asemenea, riscul de a dezvolta boli inflamatorii. Nu în ultimul rând, conopida este bogată în vitamina K. Principalul rol al acestei substanțe îl reprezintă coagularea sângelui.
De asemenea, vitamina K mai ajută la sprijinirea sănătății oaselor. În perioada sezonului rece este recomandat să consumi conopidă deoarece aceasta are un aport suficient de vitamina C.
Conopida poate asigura o bună parte a aportului zilnic necesar de vitamina C. Indiferent de felul în care alegi să o gatești, conopida nu ar trebui să lipsească din alimentația copilului tău.