Servește acest somon și piure de cartofi cu legumele vezi preferate pentru o masă completă care va deveni cu siguranță favorite familiei tale. Poți folosi pentru rețetă file de somon proaspăt sau congelat.
Piure de cartofi cu somon la abur
Pentru a prepara această rețetă este recomandat să începi mai întâi cu piureul de cartofi. Va dura mai mult decât somonul și sunt mai ușor de încălzit. Pentru un somon suculent, specialiștii recomandă să-l gătești la cuptor. La final poți să decorezi somonul cu un sos alb și ierburi aromatice.
Rețeta este reconfortantă și oferă o mulțime de beneficii nutriționale micuțului tău. Somonul este bogat în proteine și acizi grași omega-3.
Dacă copilul tău nu preferă somonul, poți să-l schimbi cu un pește alb precum codul sau halibutul. Adaugă puțină verdeață în sos cu ajutorul unor frunze de spanac congelat.
Acest fel de mâncare are nevoie de un acompaniament de legume. Broccoli la abur, sparanghelul sau mazărea reprezintă o opțiune ușoară și rapidă. Mai jos îți oferim ingredientele necesare și rețeta pas cu pas.
Pentru piureul de cartofi:
- 1 kg de cartofi
- 1 lingură de sare
- 3 linguri de unt
- ¼ cană de smântână
Pentru somon:
- 4 fileuri de somon
- ½ linguriță de sare
- ½ linguriță de piper 2
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru sos:
- 1 lingură de unt
- ½ cană de apă
- ½ cană de bulion
- 1 cană de smântână
- ½ linguriță de dijon
- ½ cană de parmezan
- 2 linguri ierburi tocate
- ¼ lingurițe sare
- ¼ linguriță piper
Cum prepari rețeta de piure de cartofi cu somon la abur
Pune cartofii într-o oală mare și adaugă sarea. Toarnă suficientă apă rece pentru a acoperi complet cartofii. Pune oala la fiert și lasă cartofii să se pătrundă. Scurge bine cartofii și lasă-i să stea câteva minute pentru a se evapora umiditatea suplimentară.
Folosește un dispozitiv special pentru a zdrobi cartofii și adaugă 3 linguri de unt și smântână. Amestecă totul până când se combină în mod armonios.
Pentu somon, începe cu asezonarea acestuia cu sare și piper. Pune somonul într-o tavă și toarnă puțină apă. Acoperă tava cu folie de aluminiu și dă la cuptor pentru cel mult 30 de minute sau până când somnul s-a gătit foarte bine. În tot acest timp poți prepara sosul.
Topește untul într-o tigaie și adaugă mai apoi puțină apă, bulionul, smântâna și o linguriță de dijon. Gătește totul imp de 3 minute, apoi presară parmezan și amestecă până când acesta s-a topit complet. Adaugă mai apoi iebuile proaspete tocate și gătește din nou sosul. Într-o farfurie pune piureul de cartofi, somonul și puțin sos peste acesta.
Copilul tău se va bucura de un preparat sănătos și sățios. Rețeta este simplă și poate fi adaptată în funcție de preferințele micuțului tău.