Rețeta de supă cremă este prietenoasă cu bugetul și poate fi personalizată în funcție de preferințele celui mic. Vei avea nevoie de câteva ingrediente simple pentru a putea pune pe masă un preparat sănătos și plin de nutrienți.
Supă cremă de morcovi și cartof dulce
Această supă cremoasă de cartofi dulci și morcovi este amestecată cu un blender de mână. Dacă nu ai, nu este o problemă. Supa poate fi adăugată într-un blender sau robot de bucătărie.
Trebuie să fii atentă ca ingredientele supei să nu fie complet fierbinți. Această supă de morcovi și cartofi dulci este pregătită rapid și se păstrează foarte bine la frigide. Mai jos găsești ingredientele și modul de preparare.
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă galbenă
- 2 tulpini de țelină
- 700 g cartofi dulci
- 700 g morcovi
- 1 linguriță de sare
- ½ linguriță de piper negru
- 1 linguriță de turmeric
- ½ linguriță de coriandru
- ¼ linguriță de fulgi de ardei roșu dulce
- 5- 6 căni de bulion vegetal
Această supă ușoară de morcovi și cartofi dulci se prepară rapid și fără prea multe ingrediente. Începe prin a spăla legumele și a le toca mărunt. Adaugă uleiul, ceapa tocată și țelina într-o oală mare de supă. Călește legumele la foc mediu. Ai grijă să le călești până când ceapa este moale și translucidă. Adaugă mai apoi peste legume condimentele uscate.
Amestecă bine și mai gătește pentru câteva minute. Legumele se vor aromatiza perfect de la condimentele uscae. Adaugă mai apoi morcovii tăiați, cartofii dulci și bulionul vegetal plus câteva căni de apă. Lasă totul la fiert până când legumele devin moi. Redu treptat focul și gătește supa până când cartofii și morcovul sunt fragezi.
Oprește focul și amestecă supa până când se omogenizează. Poți să decorezi supa cu crutoane sau câteva semințe sănătoase.
Sfaturi pentru cea mai bună supă de morcovi și cartofi dulci
Fierbe supa până când cartofii dulci și morcovul sunt fragezi. Mai apoi, amestecă totul în blender pentru a căpăta o consistență cremoasă.
Dacă supa este prea groasă după amestecare, atunci mai poți adăuga puțină apă caldă. Cartofii dulci adaugă o dulceață plăcută și o mulțime de nutrienți acestei supe. De asemenea, ei pot fi înlocuiți cu dovleacul dulce.
Morcovii au un gust grozav în combinație cu cartofii dulci sau cu dovleacul plăcintar. Ceapa galbenă poate fi folosită doar ca ingredient opțional. Aceasta poate fi înlocuită cu ușurință cu praz. În ceea ce privește ierburile aromatice, bucătării recomandă pătrunjelul tocat pentru un plus de prospețime.
Crutoanele sunt cele care vor completa perfect supra cremă și îi vor adăuga o textură specială. Supa cremă de morcovi și cartofi dulci trebuie lăsată să se răcească complet, apoi se poate păstra într-un recipient închis ermetic.
Supa paote fi păstrată în frigider pentru maxim 3 zile. Supa cremă poate fi și congelată. Cel mai important este să-l bucuri pe cel mic cu un prânz sănătos și bogat în nutrienți.