Reclamă

Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil

Fiecare părinte își dorește să-și crească micuțul cât mai bine. Stilul de parenting diferă de la o persoană la alta, însă de multe ori există și asemănări. Specialiștii au întocmit o listă cu tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Află și tu care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil.

O mămică care bate palma cu fiica sa în timp ce fac lecțiile împreună la un birou
Specialiștii au întocmit o listă cu tehnici de parenting din lume care te-ar putea face să te îndoiești de tine / Shutterstock

Părinții își iubesc copilul necondiționat și încearcă să-i ofere acestuia tot ce este mai bun. Experții au sesizat că există multe variații ale stilurilor de parenting pe care părinții le aplică, în funcție de cultura din care provin. Globalizarea a adus cu sine multe beneficii. Printre acestea se numără și faptul că este mult mai ușor să ai acces la obiceiurile diferitelor culturi.

Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine

Aceste practici parentale sunt considerate total normale în anumite țări, în timp ce în alte locuri de pe glob sunt văzute ca fiind complet bizare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă ești dispusă să-ți schimbi puțin viziunea, atunci vei rămâne surprinsă de beneficiile acestor tehnici de parenting.

Este un mod bun prin care poți să reexaminezi tehnicile tale de parenting și să vezi dacă poți ajusta ceva la ele. La final este important să aplici ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine și familia ta.

Descoperă mai jos care sunt acele tehnici de parenting din lume care te-ar putea face să te îndoiești de tine.

Reclamă

Copiii din Japonia merg singuri la școală

Agitația din marile orașe poate fi un impediment în ceea ce privește siguranța copilului tău. Părinții își doresc să-l protejeze pe cel mic și preferă să-l ducă la școală.

Specialiștii au analizat comportamentul părinților din Japonia și au sesizat că aceștia își trimit copiii singuri la școală. În Japonia nu este nimic neobișnuit să vezi copii de școală primară luând transportul în comun.

Reclamă

Aceștia iau transportul în comun pe cont propriu sau cu alți copii și demonstrează un oarecare grad de independență.

Acest lucru poate avea legătură și cu rata scăzută a criminalității din Japonia. În spații sigure și închise, cum ar fi școlile, copiilor li se acordă, de asemenea, responsabilități semnificative.

La vârsta de 6 ani, copiii au sarcina de a-și curăța sălile de clasă, uneori chiar și băile. Pentru mulți părinți poate fi ceva neobișnuit, însă pentru părinții japonezi acest lucru face parte din normalul vieții lor

Bebelușii scandinavi obișnuiesc să doarmă și în aer liber

În Danemarca și în alte țări cunoscute pentru iernile lungi, este perfect normal să vezi cărucioare cu copii în fața cafenelelor în timp ce micuții dorm liniștiți.

Un material postat recent pe rețelele de socializare a arătat această practică în mediul online. Există o credință culturală că aerul proaspăt îi ajută pe bebeluși să doarmă mai bine și să acest lucru este mai sănătos pentru ei.

În casele individuale și în grădinițe poți vedea bebeluși moțăind afară ascuns în căruciorele lor, precum și în fața magazinelor sau a restaurantelor unde părinții lor s-ar putea afla pentru a savura o băutură.

În timp ce părinții urmăresc micuții din interior, aceștia trag un pui de somn binemeritat. Deși practica este neobișnuită pentru noi, ea există de generații întregi în țările scandinave.

Unii bebeluși din China nu poartă scutece

În China nu este nimic neobișnuit să vezi un bebeluș fără scutece. De multe ori părinții aleg să-i lase pe copiii zile întregi fără scutece în încercarea de a-i învăța să facă la oliță.

Uneori, începând cu primele săptămâni din viață, bebelușii sunt ținuți deasupra oliței sau a toaletei. Părinții spun că în felul acesta îi învață pe copii din timp cum să se descurce să-și facă nevoile singuri.

Mulți părinți din China au fost văzuți făcând acest lucru chiar și în public. Adepții acestei practici spun că sunt capabili să reducă semnificativ numărul de scutece folosite.

Preșcolarii din Italia au voie să folosească cuie și ciocane

Într-o grădiniță din Reggio Emilia au existat proiecte în care preșcolarii au avut voie să folosească ciocanul și lemnul.

Copiii de aici au fost încurajați să învețe prin explorare și să-și urmeze propriile interese. Filozofia educațională s-a răspândit de atunci în diferite zone de pe glob.

În această școală din Reggio copiii preșcolari sunt lăsați să mânuiască ciocane mici pentru a bate cuie. Părinții spun că sunt surprinși de cât de încrezători și competenți cunt copiii din aceste școli.

Este o practică neobișnuită pentru mulți dintre noi, dar una des întâlnită în aceste regiuni din Italia.

Copiii din Franța iau masa ca adulții

Îți va fi destul de greu să găsești un meniu special pentru copii în Franța. În mod similar, îți va fi dificil să găsești o masă separată pentru copii.

În timp ce multe restaurante din țară vin cu opțiuni de preparate speciale pentru copii, în Franța cei mici iau masa ca adulții.

Copiii din Franța stau la masă cu părinții și iau masa ămpreună, fiind unul dintr emotivele pentru care aceștia nu obișnuiesc să consume foarte multe gustări nesănătoase. Este, de asemenea, o metodă bună de a te confrunta cu copiii mofturoși la mâncare.

Descoperă aici câteva trucuri pentru părinții care au copii mofturoși la mâncare. Află cum îi poți ajuta pe cei mici să aibă o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Copiii din Italia merg târziu la culcare

Publicația Huffpost scrie că micuții din Italia merg destul de târziu la culcare. Acest lucru se întâmplă și din cauza faptului că italienii obișnuiesc să ia cina târziu.

La fel ca francezii, italienii iau masa împreună cu cei mici. Uneori se poate întâmpla ca programul de somn al copilului să fie decalat, însă acest lucru nu este deloc neobișnuit pentru italieni.

Desigur, copiii au nevoie de un program de somn bine pus la punct pentru a crește sănătoși. Totuși, un studiu recent a arătat că micuții din Italia obișnuiesc să doarmă mai puțin decât copiii din alte țări.

Copiii din India sunt îngrijiți de mai mulți membrii ai familiei

În timp ce pentru noi este ceva obișnuit ca cel mic să rămână uneori cu bunicii, în India lucrurile sunt duse la un cu totul alt nivel.

Copiii familiilor din India sunt crescuți „la comun”, spun sociologii pentru Parents.com. Susan Seymour, anthropologist, a descoperit că mamele își lasă uneori copiii în grija altor membri ai familiei.

Copiii ajung în grija verișorilor sau a altor membri mai tineri din familie pentru ca mamele să se poată ocupa și de alte sarcini. Copiii cresc în comunități extinse și sunt obișnuiți ca o mulțime de persoane să aibă grijă de ei. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
O mamă care își ține fiica în brațe
Ți-ai lovit copilul și ți-ai dat seama de greșeală. Ce e de făcut în această situație
Ți-ai lovit copilul și ți-ai dat seama de greșeală. Ce e de făcut în această situație
O mămică care ăși ține copilul în brațe în timp ce citește de pe laptop câteva adevăruri inconfortabile despre parenting
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
Femeie stă pe podea și privește tristă pe geam
5 semne că ai fost crescută de un părinte reactiv
5 semne că ai fost crescută de un părinte reactiv
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
3
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
4
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Parteneri
Cele mai noi
Femeie care se vaccinează
4 mai, 06:15
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
Mama își îmbrățișează fiica
3 mai, 07:26
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
O femeie gravidă care își mângâie burtica
3 mai, 06:22
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
Un băiețel cu buzele uscate și crăpate
3 mai, 06:04
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Mama își învață bebelușul să înoate
2 mai, 08:20
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Un copil independent care își strânge singur cuburile din cameră
2 mai, 08:19
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
Închide