Aceste brioșe cu legume și brânză pot fi servite la micul dejun sau puse în pachețelul de prânz al copilului. Brioșele au un gust incredibil și sunt foarte ușor de făcut. Poți personaliza rețeta în funcție de preferințele celui mic și de ingredientele pe care le ai deja în casă.
Brioșe cu brânză și legume
Pentru rețeta de brioșe cu legume și brânză poți să folosești chiar și făina de migdale. Acest lucru scd numărul de carbohidrați la jumătate și le face să fie la fel de gustoase. Mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare:
- 1 cană de broccoli tocată mărunt
- 1 cană de morcov ras
- ½ cană de porumb dulce
- 1½ cană de brânză cheddar
- 1/3 cană lapte la alegere
- 1/3 cană de smântână sau iaurt grecesc
- ¼ cană de ulei de măsline
- 2 ouă
- 2 căni de făină la alegere
- 2 linguri praf de copt
- ½ linguriță condimente italiene
- ¾ linguriță de sare
Modul de preparare este și el simplu și rapid. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă de brioșe cu 12 forme speciale sau pulverizează tava cu puțin ulei.
Într-un castron mare combină boccoli, morcovul, porumbul, brânza, laptele, smântâna, uleiul și ouăle. Apoi adaugă făina, praful de copt, sarea și amestecul de condimente.
Se amestecă totul până când se încorporează. Aluatul va fi unul gros. Umple formele de brioșe și apasă pe aluat ușor în jos. Coace brioșele timp de 20 – 23 de minute sau până când trec testul scobitorii. Brioșele se lasă în tavă timp de 5 minute și apoi se transferă pe un grătar pentru a le lăsa la răcit.
Brioșele se păstrează într-un recipient închis ermetic, în frigider. Această rețetă funcționează și cu făina de migdale. Poți să le faci ca atare sau să adaugi un ou în plus pentru a avea mai multe proteine. Legumele pot fi alese în funcție de preferințele celui mic sau de ceea ce ai deja în casă.
Sfaturi pentru cele mai bune brioșe cu legume și brânză
Brioșele cu legume și brânză pot fi făcute din timp, astfel încât să le ai pregătite pentru cutiuța de prânz a copilului tău.
Acestea vor rezista aproximativ trei zile dacă sunt păstrate într-un recipient închis ermetic. Brioșele pot fi congelate până la trei luni dacă dorești să prepari un lot mai amre, spun specialiștii. Acestea trebuie scoase din congelator cu o seară înainte de servire.
Copiii tăi vor adora aceste brioșe cu legume și brânză și se vor bucura de o mulțime de nutrienți benefici pentru organism. Brioșele cu legume și brânză sunt bogate în vitamine, fibre și proteine. Ingredientele sunt dintre cele mai simple și conțin nutrienți benefici organismului.
În plus, brioșele sunt sănătoase deoarece poți controla în totalitate cantitatea și calitatea ingredientelor pe care le folosești.