Brioșele uscate sunt ușor de preparat. Nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente și le vei putea pregăti indiferent de sezon. Rețata este ușor de personalizat și paote fi adaptată în funcție de preferințele copilului tău. Brioșele sunt ideale pentru cutiile de prânz, pot fi servite alături de o supă caldă sau pot fi consumate cu puțin unt sărat.
Brioșe cu legume
Brioșele savuroase pot fi pregătite din timp pentru a fi luate ulterior de el mic la școală. Vei avea nevoie de o tavă specială pentru brioșe și puțină răbdare.
Ingredientele sunt dintre cele mai simple, iar modul de preparare este potrivit chiar și pentru mămicile care nu petrec prea mult timp în bucătărie. Mai jos găsești lista de ingrediente, dar și modul de preparare:
- 1 dovlecel mediu ras / 210 g
- 1 morcov mediu ras / 110 g
- ¼ cană de mazăre congelată / 30 g
- ¼ cană de porumb congelat / 30 g
- 1 cană de brânză cheddar rasă / 125 g
- ½ cană de lapte / 125 ml
- ¼ cană de iaurt grecesc simplu / 60 g
- ¼ cană de ulei de măsline / 60 ml
- 2 ouă
- 3 linguri pătrunjel tocat
- 2 căni de făină integrală simplă / 250 g
- 2 linguri praf de copt
- ½ linguriță sare.
Tot ce trebuie să faci este să preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius și să setezi programul cu ventilator.
Pune dovlecelul și morcovul ras pe un șervețel curat. Înfășoară șervețelul în jurul legumelor și încearcă să storci totul foarte bine. Pune dovleceii și morcovii într-un castron mare împreună cu mazărea și porumbul dulce.
Adaugă brânza, laptele, iaurtul, uleiul de măsline, oul i pătrunjelul. Amestecă totul bine până ce se omogenizeaza ingredientele.
Amestecă făina și praful de copt i apoi adaugă încet ingredientele umede.Pulverizează o tavă cu brioșe cu 12 găuri cu ulei sau unge cu unt. Toarnă amestecul în mod egal și lasă brioșele să se coacă pentru 20 – 25 de minute.
Informații despre ingrediente și alternative pentru acestea
Dovlecelul și morcovul sunt două ingrediente esențiale pentru această rețetă. Acestea îmbunătățesc aroma și umiditatea aluatului. În plus sunt două ingrediente bogate în nutrienți.
Porumbul și mazărea au o textură aparte și oferă brioșelor mai multă dulceață. Brânza amplifică aroma brioșelor tale. De obicei se folosește cheddar matur, deoarece adaugă o aromă aparte. Cu toate acestea, specialiștii de la Healthylittlefoodies spun că poți folosi orice fel de brânză aromată.
Laptele adaugă și el aromă și umiditate, iar în cele mai multe cazuri poți opta și pentru lapte vegetal. Iaurtul ajută la menținerea umidității aluatului și adaugă brioșelor tale proteine și grăsimi sănătoase.
Aceste brioșe sărate sunt ușor de adaptat și există multe alte ingrediente grozave pe care le poți încerca. Legumele precum ceapa verde, spanacul tocat mărunt sau ardei gras, pot fi incluse în rețetă.
Roșiile uscate la soare, masinele, bacan și ierburile proaspete pot îmbogăți, de asemenea, aroma intensă a brioșelor tale.
Înainte de a găti brioșele, asigură-te că legumele sunt slate bine în prealabil. Nu uita că legumele răzuite trebuie stoarse foarte bine înainte de a fi adăugate peste amestecul uscat.
Pentru că vrem să te bucuri de acest preparat cât mai mult timp, mai jos descoperi cum poți să depozitezi brioșele în mod corect.
Cum depozitezi brioșele cu legume
Pentru început trebuie să lași brioșele să se răcească complet pe un grătar. Dacă lași brioșele în formă, acestea riscă să devină mult prea umede și să fie mai greu de transferat.
Odată așezate pe grătarul de răcire, bioșele trebuie lăsate până ce aluatul devine complet rece. Brioșele pot fi depozitate și la congelator și pot rezista până la 2 luni, spun specialiștii.
Pentru a te asigura că le păstrezi cât mai bine, este esențial să înfășori individual brioșele în folie alimentară și apoi să le pui în pungi cu fermoar sau recipiente de congelare. Pentru a le reîncălzi trebuie scoase din congelator și puse înapoi în tava de brioșe.
Cuptorul trebuie pornit la 170 de grade Celsius, iar brioșele trebuie lăsat până ce se încălzesc din nou. Alternativ, le poți lăsa să se dezghete și apoi să le reîncălzești la cuptorul cu microunde.
Brioșele pot fi depozitate și în frigider, dar nu este recomandat. Temperatuile din frigider pot modifica textura brioșei și o pot face să-și schimbe gustul rapid.
Depozitarea la temperatura camerei este mai bună decât refrigerarea când vine vorba de calitatea brioșelor. Specialiștii nu recomandă să păstrezi brioșele mai mult de două zile dacă le depozitezi la temperatura camerei.