Bioșele sunt ușoare, pufoase, îndulcite n mod natural și pline cu căpșuni dulci și suculente. Aceste brioșe se încadrează cu succes la categoria deserturilor sănătoase, potrivite pentru cei mici. Sunt perfecte pentru diminețile aglomerate sau pentru gustarea dintre mese.
Brioșe cu căpșuni
A început sezonul căpșunilor, iar cei mici se pot bucura de o mulțime de preparate delicioase. Căpșunile proaspete și coapte nu trebuie să lipsească din alimentația lor. Când sunt în sezon în lunile de vară, acestea sunt accesibile și gustoase.
Pe lângă un smoothie delicios de căpșuni, acestea pot fi incluse și în rețele de brioșe. Rețeta pe care ți-o propunem necesită căpșuni zemoase. Sunt o alegere de desert sănătos pentru cei mici și pot fi servite simple sau alături de o cupă de înghețată de casă.
Pentru a avea parte de reușita garantată vei avea nevoie de făină integrală sau făină de grâu fără gluten, căpșuni tocate, sirop de arțar de bună calitate sau miere, unt sau ulei de măsline, iaurt grecesc, lapte, ouă, extract de vanilie, scorțișoară, bicarbonat de sodiu și puțină sare.
Mai jos găsești și cantitățile necesare pentru pregătirea a 12 brioșe cu căpșuni.
- 1 ¾ căni de făină integrală albă de grâu
- 1 linguriță de praf de copt
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță de sare
- 1 linguriță de scorțișoară
- ½ cană sirop de arțar
- 1 ½ cană de unt topit sau ulei de măsline
- 1 ½ cană de lapte
- 1 ½ cană de iaurt
- 2 ouă mari
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 cană de căpșuni
Cum prepari rețeta de brioșe de căpșuni
Pentru a prepara rețeta de brioșe de căpșuni vei avea nevoie să aduci toate ingredientele la temperatura camerei. Începe prin a amesteca toate ingredientele uscate împreună.
Într-un castron separat, amestecă toate ingredientele umede împreună. După acești doi pași tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele umede cu ingredientele uscate până când acestea se combină perfect.
La final adaugă și căpșunile în compoziție și amestecă ușor pentru a nu le sfărâma. Pune brioșele într-o tavă specială care a fost unsă cu puțin unt. Coace brioșele cu căpșuni timp de 18 – 20 de minute sau până când se rumenesc.
Opțional poți să prepari și o cremă cu brânză cu căpșuni pentru a glazura brioșele tale. Glazura se poate face într-un castron mic. Tot ce trebuie să faci este să amesteci crema de brânză, laptele, extractul de vanilie și căpșunile zdrobite.
După ce s-au răcit brioșele acestea pot fi glazurate cu amestecul dulce și delicios. Odată ce brioșele s-au răcit complet poți să le depozitezi într-un recipient închis ermetic. Acestea pot fi păstrate pe blatul de bucătărie până la 4 zile și la frigider până la o săptămână.
Pentru a congela brioșele vei avea nevoie de o pungă cu fermoar sau o pungă specială pentru congelare. Brioșele pot fi congelate până la 3 luni.
Dezghețarea se face prin lăsarea brioșelor peste noapte în frigider. Ulterior se recomandă încălzirea ușoară a acestora în cuptorul cu microunde, recomandă cei de la BabyFoode.com.
Cum implici copiii în pregătirea rețetei de brioșe cu căpșuni
Brioșele sunt o rețetă excelentă pentru ca cei mici să-și dezvolte abilitățile în bucătărie. Există mai multe moduri prin care copiii se pot implica în pregătirea acestei rețete.
Copiii mici pot ajuta la numărarea căpșunilor folosite pentru brioșe. Ei mai pot ajuta la măsurarea și plasarea ingredientelor în bol, la amestecarea ingredientelor, dar și la introducerea aluatului în fromele speciale de brioșe.
Copiii mai mari pot alege și măsura singuri toate ingredientele, ei pot ajuta la tocare căpșunilor folosind un cuțit de unt, iar mai apoi pot amesteca ingredientele și pot turna aluatul în formele speciale.
În funcție de vârsta și nivelul de îndemânare al copilului, acesta poate pune forma cu brioșe la cuptor, sub supravegherea unui adult.
Descoperă și rețeta de vafe cu legume pentru copii. Este perfectă pentru momentele în care îți dorești un prânz rapid și sănătos.