Reclamă

Mic dejun fără ouă. Ce poți să-i mai pui copilului tău în pachetul pentru școală

Dacă micuțul tău are alergie la ouă sau pur și simplu îți dorești să prepari ceva fără acest ingredient, atunci nutriționiștii îți vin în ajutor cu câteva rețete de mic dejun fără ouă. Descoperă ce poți să-i pui copilului tău în pachetul pentru școală.

O felie de pâine cu salată și roșii care face parte din lista de idei de mic dejun fără ouă
Nutriționiștii îți vin în ajutor cu câteva rețete de mic dejun fără ouă. Descoperă ce poți să-i pui copilului tău în pachetul pentru școală / Shutterstock

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a pregăti un mic dejun simplu și rapid. Ouăle sunt bogate în proteine, dar poți găsi și alte surse alternative. Proteinele vegetale pot fi la fel de bune ca cele de origine animală.

Mic dejun fără ouă

Rețetele de mai jos sunt simple, ușoare și gustoase. Ele pot fi puse în pachețelul celui mic pentru la școală. Nu vei avea nevoie de foarte mult timp la dispoziție pentru a pregăti ceva gustos și sățios. Micuțul tău se va bucura de o masă sănătoasă și va avea suficientă energie pentru a face față tuturor activităților din prima parte a zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

Iaurt cu fructe

Dacă micuțul tău iubește iaurtul, atunci sigur se va bucura de un iaurt cu fructe care a fost preparat în casă.

Este o modalitate minunată de a oferi un gust delicios iaurtului simplu. La final vei avea parte de un iaurt cu fructe similar cu cel pe care l-ai fi cumpărat idn magazin.

Rețeta va fi mult mai gustoasă și mai sănătoasă. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:piersici proaspete sau  congelate, suc de lămâie (opțional), miere sau sirop de arțar, iaurt simplu sau iaurt grecesc.

Dacă alegi să folosești piersici proaspete, atunci ai grijă să îndepărtezi sâmburii. Pentru a prepara acest mic dejun simplu trebuie să pui jumătățile de piersică într-un blender.

Peste acestea adaugă sucul de lămâie și mierea. La final vei obține un piure fin de piersici. Pune piureul de piersici într-o cratiță mică la foc mediu. Adu piureul la punctul de fierbere și gătește totul până ce se înmoaie. Îndulcește la final după gust.

Reclamă

Lasă piureul de piersici să se răcească, apoi adaugă-l în iaurt. Poți să depozitezi acest preparat în recipiente ermetice. Specialiștii de la Parents.com sugerează să nu lași acest preparat mai mult de 5 zile la frigider.

Batoane cu iaurt

Ca majoritatea preparatelor congelate, aceste batoane cu iaurt ar trebui consumate cât mai rapid. Sunt gustări ireale pentru cei mici, mai ales în zilele toride de vară.

Dacă vrei să-l surprinzi pe cel mic cu un preparat sănătos, atunci acesta nu ar trebui să lipsească de pe lista ta.

Pentru a prepara batoanele cu iaurt vei avea nevoie de următoarele ingrediente: banane, iaurt grecesc, sirop de arțar, extract de vanilie, granola (opțional), afine (opțional).

Pentru a prepara batoanele cu iaurt începe prin a adăuga bananele, iaurtul, extractul de vanilie, afinele și siropul de arțar într-un blender.

Blenduiește până ce totul se transformă într-o pastă fină. Pe o tavă pune hârtie de copt. Presară peste hârtia de copt puțină granola și întinde-o uniform.

Peste aceasta pune amestecul de iaurt cu banane și sirop de arțar. Congelează totul timp de 4 -6 ore. La final tot ce trebuie să faci este să le porționezi cu ajutorul unui cuțit. Vei avea un desert simplu, rapid și răcoritor.

Smoothie cu banane și lapte vegetal

Rețeta de smoothie cu banane și lapte vegetal poate fi ideală pentru un mic dejun rapid. Cel mic se poate bucura de nutrienții din această băutură delicioasă.

Pentru a prepara rețeta pe care ți-o propunem vei avea nevoie de banane coapte și laptele tău preferat. Opțional mai poți adăuga și sirop de arțar sau miere pentru a îndulci rețeta. Pentru un plus de savoare, poți folosi banane congelate.

Rețeta va fi mult mai răcoritoare în zilele călduroase. Tot ce trebuie să faci este să pui ingredientele într-un blender și să le amesteci bine. Bananele sunt bogate în potasiu și pot ajuta la întărirea sistemului imunitar. Totuși, dacă micuțul tău nu preferă bananele, poți face această rețetă și cu alte fructe.

Căpșunile pot fi o altă opțiune gustoasă și răcoritoare. Căpșunile sunt bogate în antioxidanți și ajută la combaterea radicalilor liberi din organism. Nu uita că poți prepara rețete de smoothie și cu legume verzi. Acestea sunt ideale pentru un sistem imunitar puternic, spun specialiștii de la Yummy Toddler Food.com.

Terci de ovăz cu morcov

Acest desert este ideal pentru momentele în care vrei să-i oferi celui mic ceva dulce, dar sănătos. Este o modalitate grozavă de a începe dimineața cu mai multă energie.

Această rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințele celui mic. Dacă nu este adeptul morcovilor, atunci poți opta pentru măr răzuit.

Pentru a putea pregăti rețeta vei avea nevoie de fulgi de ovăz fini, lapte vegetal, morcovi dați prin răzătoare, extract de vanilie, scorțișoară și miere. Începe prin a pregăti terciul ingredientele de pe masa de lucru. Morcovul trebuie dat prin răzătoare.

Pune laptele vegetal, fulgii de ovăz, morcovul și extractul de vanilie într-o cărticioară. Fierbe totul la foc mic până ce ingredientele se gătesc suficient.

Oprește flacăra aragazului în momentul în care terciul este gătit. Lasă terciul să se răcească pentru 3- 5 minute, iar mai apoi adaugă sirop de arțar, miere sau scorțișoară. Vei adăuga un plus de savoare preparatului tău. Încearcă aceeași rețetă și cu măr răzuit.

Iaurt cu fulgi de ovăz și mango

Dacă vrei să prepari o rețetă delicioasă pentru micul dejun atunci specialiștii îți propun o rețetă cu iaurt grecesc, mango și fulgi de ovăz. Este o rețetă perfectă chiar și pentru un copil mofturos la mâncare.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci iaurtul grecesc cu fulgii de ovăz și să dai totul la frigider într-un recipient închis ermetic.

Dimineața, taie câteva cubulețe de mango și adaugă-le preparatului tot. La final poți stropi totul cu puțină miere sua puțin sirop de arțar. Dacă această rețetă ți se pare simplă, poți încerca și rețeta de budincă de semințe de chia. Micuțul tău se va bucura de un mic dejun sățios și gustos.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
O linguriță plină cu ursuleți gumați făcuți în casă alături de câteva fructe și legume
Cum poți face ursuleți gumați la tine acasă. Rețeta simplă și rapidă
Cum poți face ursuleți gumați la tine acasă. Rețeta simplă și rapidă
Vafe cu fulgi de ovăz și piersici puse pe o farfurie albastră alături de două bucăți de piersică
Vafe cu fulgi de ovăz și piersici. Rețeta ideală pentru cei mici
Vafe cu fulgi de ovăz și piersici. Rețeta ideală pentru cei mici
O formă specială pentru ursuleți înghețați alături de câteva pipete și de câțiva ursuleți gumați
Ursuleți de înghețată. Un desert răcoritor pentru cei mici
Ursuleți de înghețată. Un desert răcoritor pentru cei mici
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Adolescenta stă supărată pe podea, cu telefonul în mână
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
Sadfishing-ul este un termen recent apărut care descrie practica de a exagera sau de a inventa probleme emoționale pe rețelele sociale pentru a atrage atenția și simpatia din partea celorlalți. Deși poate părea inofensiv, acest comportament......
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
3
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Parteneri
Cele mai noi
Femeie tânără stă singură pe canapea
25 iulie, 06:47
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
Un copil care stă pe un colac portocaliu în piscină
24 iulie, 08:04
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Gravidă ține în mână biletul de avion și pașaportul
23 iulie, 07:39
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Un băiețel care ține în mână două jumătăți de scmohine
23 iulie, 07:13
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Două mame cu doi copii se joacă pe terasă cu copiii
22 iulie, 09:58
Cum să protejezi copilul de caniculă
Cum să protejezi copilul de caniculă
Un bebeluș care stă la măsuță și consumă bucăți mici de caise
22 iulie, 09:56
Când poți introduce caisele în alimentația copilului tău. Sfaturi utile pentru diversificarea alimentației
Când poți introduce caisele în alimentația copilului tău. Sfaturi utile pentru diversificarea alimentației
Închide