Reclamă

Mic dejun fără ouă. Ce poți să-i mai pui copilului tău în pachetul pentru școală

Dacă micuțul tău are alergie la ouă sau pur și simplu îți dorești să prepari ceva fără acest ingredient, atunci nutriționiștii îți vin în ajutor cu câteva rețete de mic dejun fără ouă. Descoperă ce poți să-i pui copilului tău în pachetul pentru școală.

O felie de pâine cu salată și roșii care face parte din lista de idei de mic dejun fără ouă
Nutriționiștii îți vin în ajutor cu câteva rețete de mic dejun fără ouă. Descoperă ce poți să-i pui copilului tău în pachetul pentru școală / Shutterstock

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a pregăti un mic dejun simplu și rapid. Ouăle sunt bogate în proteine, dar poți găsi și alte surse alternative. Proteinele vegetale pot fi la fel de bune ca cele de origine animală.

Mic dejun fără ouă

Rețetele de mai jos sunt simple, ușoare și gustoase. Ele pot fi puse în pachețelul celui mic pentru la școală. Nu vei avea nevoie de foarte mult timp la dispoziție pentru a pregăti ceva gustos și sățios. Micuțul tău se va bucura de o masă sănătoasă și va avea suficientă energie pentru a face față tuturor activităților din prima parte a zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

Iaurt cu fructe

Dacă micuțul tău iubește iaurtul, atunci sigur se va bucura de un iaurt cu fructe care a fost preparat în casă.

Este o modalitate minunată de a oferi un gust delicios iaurtului simplu. La final vei avea parte de un iaurt cu fructe similar cu cel pe care l-ai fi cumpărat idn magazin.

Rețeta va fi mult mai gustoasă și mai sănătoasă. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:piersici proaspete sau  congelate, suc de lămâie (opțional), miere sau sirop de arțar, iaurt simplu sau iaurt grecesc.

Dacă alegi să folosești piersici proaspete, atunci ai grijă să îndepărtezi sâmburii. Pentru a prepara acest mic dejun simplu trebuie să pui jumătățile de piersică într-un blender.

Peste acestea adaugă sucul de lămâie și mierea. La final vei obține un piure fin de piersici. Pune piureul de piersici într-o cratiță mică la foc mediu. Adu piureul la punctul de fierbere și gătește totul până ce se înmoaie. Îndulcește la final după gust.

Reclamă

Lasă piureul de piersici să se răcească, apoi adaugă-l în iaurt. Poți să depozitezi acest preparat în recipiente ermetice. Specialiștii de la Parents.com sugerează să nu lași acest preparat mai mult de 5 zile la frigider.

Batoane cu iaurt

Ca majoritatea preparatelor congelate, aceste batoane cu iaurt ar trebui consumate cât mai rapid. Sunt gustări ireale pentru cei mici, mai ales în zilele toride de vară.

Dacă vrei să-l surprinzi pe cel mic cu un preparat sănătos, atunci acesta nu ar trebui să lipsească de pe lista ta.

Pentru a prepara batoanele cu iaurt vei avea nevoie de următoarele ingrediente: banane, iaurt grecesc, sirop de arțar, extract de vanilie, granola (opțional), afine (opțional).

Pentru a prepara batoanele cu iaurt începe prin a adăuga bananele, iaurtul, extractul de vanilie, afinele și siropul de arțar într-un blender.

Blenduiește până ce totul se transformă într-o pastă fină. Pe o tavă pune hârtie de copt. Presară peste hârtia de copt puțină granola și întinde-o uniform.

Peste aceasta pune amestecul de iaurt cu banane și sirop de arțar. Congelează totul timp de 4 -6 ore. La final tot ce trebuie să faci este să le porționezi cu ajutorul unui cuțit. Vei avea un desert simplu, rapid și răcoritor.

Smoothie cu banane și lapte vegetal

Rețeta de smoothie cu banane și lapte vegetal poate fi ideală pentru un mic dejun rapid. Cel mic se poate bucura de nutrienții din această băutură delicioasă.

Pentru a prepara rețeta pe care ți-o propunem vei avea nevoie de banane coapte și laptele tău preferat. Opțional mai poți adăuga și sirop de arțar sau miere pentru a îndulci rețeta. Pentru un plus de savoare, poți folosi banane congelate.

Rețeta va fi mult mai răcoritoare în zilele călduroase. Tot ce trebuie să faci este să pui ingredientele într-un blender și să le amesteci bine. Bananele sunt bogate în potasiu și pot ajuta la întărirea sistemului imunitar. Totuși, dacă micuțul tău nu preferă bananele, poți face această rețetă și cu alte fructe.

Căpșunile pot fi o altă opțiune gustoasă și răcoritoare. Căpșunile sunt bogate în antioxidanți și ajută la combaterea radicalilor liberi din organism. Nu uita că poți prepara rețete de smoothie și cu legume verzi. Acestea sunt ideale pentru un sistem imunitar puternic, spun specialiștii de la Yummy Toddler Food.com.

Terci de ovăz cu morcov

Acest desert este ideal pentru momentele în care vrei să-i oferi celui mic ceva dulce, dar sănătos. Este o modalitate grozavă de a începe dimineața cu mai multă energie.

Această rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințele celui mic. Dacă nu este adeptul morcovilor, atunci poți opta pentru măr răzuit.

Pentru a putea pregăti rețeta vei avea nevoie de fulgi de ovăz fini, lapte vegetal, morcovi dați prin răzătoare, extract de vanilie, scorțișoară și miere. Începe prin a pregăti terciul ingredientele de pe masa de lucru. Morcovul trebuie dat prin răzătoare.

Pune laptele vegetal, fulgii de ovăz, morcovul și extractul de vanilie într-o cărticioară. Fierbe totul la foc mic până ce ingredientele se gătesc suficient.

Oprește flacăra aragazului în momentul în care terciul este gătit. Lasă terciul să se răcească pentru 3- 5 minute, iar mai apoi adaugă sirop de arțar, miere sau scorțișoară. Vei adăuga un plus de savoare preparatului tău. Încearcă aceeași rețetă și cu măr răzuit.

Iaurt cu fulgi de ovăz și mango

Dacă vrei să prepari o rețetă delicioasă pentru micul dejun atunci specialiștii îți propun o rețetă cu iaurt grecesc, mango și fulgi de ovăz. Este o rețetă perfectă chiar și pentru un copil mofturos la mâncare.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci iaurtul grecesc cu fulgii de ovăz și să dai totul la frigider într-un recipient închis ermetic.

Dimineața, taie câteva cubulețe de mango și adaugă-le preparatului tot. La final poți stropi totul cu puțină miere sua puțin sirop de arțar. Dacă această rețetă ți se pare simplă, poți încerca și rețeta de budincă de semințe de chia. Micuțul tău se va bucura de un mic dejun sățios și gustos.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
O fetiță care apreciază mâncarea sănătoasă
Alimentația sănătoasă pentru copii. Ce ar trebui să mănânce un copil în funcție de vârstă
Alimentația sănătoasă pentru copii. Ce ar trebui să mănânce un copil în funcție de vârstă
Două pahare pline cu terci de banane și căpșuni alături de câteva căpșuni întregi
Terci cu banane și căpșuni. Un mic dejun potrivit pentru orice copil
Terci cu banane și căpșuni. Un mic dejun potrivit pentru orice copil
Înghețată cu iaurt și căpșuni pusă pe un blat de lemn alături de un bol plin cu căpșuni
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mamă care îi dă o îmbrățișare băiețelului supărat, amândoi sunt îmbrăcați cu tricouri albe, mama stă cu spatele și băiețelul cu fața
Ce să-i spui copilului atunci când ai greșit
Fiecărui părinte, la un moment dat, din cauza stresului acumulat de-a lungul unei zile de muncă, i se întâmplă să reacționeze greșit față de copil. Și, oricât de mult ne-am dori să îi tratăm pe copii cu bunătate și înțelegere,......
Ce să-i spui copilului atunci când ai greșit
2
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
3
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
4
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
5
Bebeluș care doarme pe burtică cu mâinile sub bărbie și pe cap are o căciulă bleu, tricotată, cu un curcubeu pe ea
Bebelușii curcubeu. O minune în viața părinților
Din păcate, pierderea unui bebeluș, indiferent de momentul în care se produce, aduce multă suferință familiei. După mai multe încercări, mămicile norocoase pot da naștere unor copii perfect sănătoși, care se numesc bebeluși curcubeu.......
Bebelușii curcubeu. O minune în viața părinților
Parteneri
Cele mai noi
O mămică care își ține copilul în brațe și îl alăptează
07:27
Cum poți pierde în greutate în timp ce alăptezi. Sfaturi de la nutriționiști
Cum poți pierde în greutate în timp ce alăptezi. Sfaturi de la nutriționiști
Bebeluș cu guler la gât
07:21
Torticolis: tipuri, cauze, simptome și tratament
Torticolis: tipuri, cauze, simptome și tratament
Femeie cu halat alb, care ține bebelușul, îmbrăcat în alb, cu fundul pe blatul de la bucătărie și îl alăptează în timp ce taie cu cuțitul un măr în felii
22 iunie, 06:36
Alimente și băuturi recomandate în alăptare
Alimente și băuturi recomandate în alăptare
Dulap cu etajere și suport pentru masa de înfășat bebelușul, cu coș pentru scutece, loc pentru hainuțe, scutece și produse de îngrijire pentru bebeluși și un carusel
21 iunie, 08:34
Obiecte pentru bebeluși pe care nu merită să dai banii
Obiecte pentru bebeluși pe care nu merită să dai banii
Femeie însărcinată, care are minile ridicate și își ține capul între palme, are o bluză albă și burta de gravidă descoperită și cu multe postit-uri colorate pe ea
21 iunie, 07:31
Ce este creierul de gravidă: mit sau realitate
Ce este creierul de gravidă: mit sau realitate
Femeie însărcinată, cu burta descoperită, care ține o mână pe burtă și cu cealaltă respinge o mână care ține pe o farfurie mică un hamburger
21 iunie, 06:37
Alimente și băuturi pe care să le eviți în sarcină
Alimente și băuturi pe care să le eviți în sarcină
Închide