Reclamă

Brioșe cu legume pentru copii. Rețeta de care aveai nevoie pentru o zi de weekend

Rețeta de brioșe cu legume pentru copii este perfectă pentru momentele în care vrei să pregășeti ceva sănătos și rapid. Rețeta este simplă, iar ingredientele sunt sănătoase și se găsesc cu ușurință în orice sezon. Nu ai nevoie de foarte mult timp pentru a-i oferi micuțului tău o masă sănătoasă și hrănitoare.

O mămică care stă în bucătărie și gătește alături de fetița ei
Rețeta de brioșe cu legume pentru copii este perfectă pentru momentele în care vrei să pretășeti ceva sănătos și rapid / Shutterstock

Dacă ai rămas fără idei de rețete pentru micul dejun, atunci aceasta este perfectă pentru tine. Brioșele cu legume pot fi servite dimineața sau pot fi incluse în pachețelul pentru școală al celui mic. În plus, poți să-i ceri ajutorul celui mic pentru a le prepara și pentru a petrece mai mult timp împreună.

Brioșe cu legume pentru copii

Brioșele cu legume pentru copii reprezintă o adevărată porție de sănătate. Poți include în rețeta ta un curcubeu de legume. Cel mai adesea se recomandă folosirea morcovului și a porumbului, dar poți include cu încredere dovlecei și mazăre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru părinții care vor să includă legumele în alimentația copilului, acest preparat va fi perfect. Dimensiunile mici ale brioșelor le fac ideale pentru pachețelul celui mic.

Totodată, acesta pot fi luate la pachet atunci când mergeți în excursii de familie.

Nu în ultimul rând, versatilitatea rețetei te va face să o îndrăgești încă din primele momente. Cel mic se va bucura de un preparat sănătos, dar într-o mulțime de alte variante.

Reclamă

Cum alegi cele mai bune ingrediente

Pentru a pregăti rețeta de brioșe cu legume pentru copii vei avea nevoie de câteva ingrediente simple. Începe prin a aduce pe masa de lucru dovlecelul și morcovul.

Aceste două ingrediente îmbogățesc aroma brioșelor și le oferă acestora mai multă umiditate. Adaugă mai apoi porumbul și mazărea. Aceste două ingrediente vor oferi preparatului tău mai multă culoare, dar și o textură crocantă.

Reclamă

În rețetă mai poți adăuga puțină brânză pentru a amplifica aroma brioșelor, dar și lapte pentru a face brioșele tale să fie mai moi și pufoase.

Bucătarii profesioniști recomandă, de asemenea, folosirea făinii din fulgi de ozăv. Aceasta este mult mai sănătoasă pentru micuțul tău.

Aceste brioșe sărate sunt destul de ușor de adaptat și există o mulțime de posibilități prin care poți să adaugi ingrediente noi.

Dacă îți plac rețetele simple, îți propunem și câteva preparate fără ou. Acestea sunt ideale pentru momentele în care nu ai foarte mult timp de petrecut în bucătărie.

  • 1 tavă de brioșe cu 12 găuri
  • 1 doclevel mediu, ras
  • 1 morcov mediu, ras
  • ¼ cană de mazăre congelată
  • ¼ cană de porumb dulce
  • 1 cană de brânză cheddar, rasă
  • ½ cană de lapte
  • 60 g iaurt simplu grecesc
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 ou
  • 3 linguri de pătrunjel tocat (opțional)
  • 250 g făină de ovăz
  • 2 linguri praf de copt
  • ½ lingurițe de sare (nu se adaugă dacă se servesc brioșele pentru bebeluși)

Cum prepari rețeta de brioșe cu legume pentru copii

Începe prin a da pe răzătoarea mică morcovul și dovlecelul. Pune aceste două ingrediente într-un prosop curat, iar mai apoi încearcă să storci excesul de lichid.

Combină mai apoi ingredientele umede cu cele uscate. Pune pe masa de lucru un castron mare în care adaugă treptat: dovleceii, morcovii, mazărea, porumbul dulce, brânza rasă, laptele, uleiul de măsline și oul. Pentru această rețetă este indicat să folosești un strop de ulei de măsline și un singur ou.

Amestecă totul bine până ce ingredientele se omogenizează. Combină indragitele umede cu cele uscate prin adăugarea prafului de copt și a făinii din fulgi de ovă.

Vei avea nevoie de un pliculeț de praf de copt și de două căni de făină de ovăz. Unge mai apoi o tavă de brioșe cu ulei de măsline sau unt.

Distribuie compoziția în mod egal. Folosește o cupă de înghețată pentru a împărți mai bine compoziția. Brioșele se lasă la cuptor pentru 20 – 25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Sfaturi pentru reușita brioșelor tale

Dacă îți dorești ca brioșele tale să iasă perfect, atunci ar fi bine să urmezi aceste sfaturi. Pentru început este important să te asiguri că legumele rase au fost stoarse bine.

Va fi nevoie să elimini acel exces de apă pentru reușita aluatului tău. Încearcă să nu amesteci prea mult ingredientele pentru a nu strica compoziția acestuia.

Compoziția de brioșe nu trebuie să se transforme într-o pastă fină, spun cei de la Healthy Foodies.com. Tava pentru brioște trebuie și ea unsă foarte bine. În felul acesta te vei asigura că brioșele tale ies ușor din tava specială.

Folosește un spray cu ulei pentru a te asigura că formele tale sunt unse în mod uniform. Nu în ultimul rând, specialiștii recomandă să fii atentă la timpul de coacere.

Testul scobitoarei ar trebui să te ajute să-ți dai seama dacă brioșele tale mai au nevoie de câteva minute în cuptor sau dacă sunt gata pentru a fi scoase la temperatura camerei.

Păstrarea brioșelor este și ea la fel de importantă. După ce le-ai scos din cuptor este recomandat să le lași pe un grătar de răcire. Brioșele au nevoie de un timp între 5 – 7 minute pentru a se răci.

Modul perfect de preparare al brioșelor este la temperatura camerei. După răcirea completă acesta pot fi păstrate până la 3 zile în frigider, însă depozitate în felul acesta și-ar pueta schimba gustul. Brioșele pot fi, de asemenea, congelate. Acestea pot fi păstrate în pungi speciale până la 3 luni în frigider, spun cei de la Parents.com.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți copii care se joacă și cooperează împreună
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
o mămică care își îmbrățișează fiica și aplică parenting blând
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
o mamă care stă pe canapea și își mângâie fiica care își ține fața în palme și plânge
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată își ține bebelușul în brațe și-l privește
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Te-ai uitat vreodată la bebelușul tău și ai avut senzația că îl vezi pe tatăl lui în miniatură? Nu e doar o impresie! Genetica joacă un rol fascinant în determinarea trăsăturilor fizice și comportamentale ale copilului. Iar unele......
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
2
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Pe măsură ce timpul se schimbă și tehnologia avansează, este nevoie și de o schimbare în viața celor mici. Descoperă și tu cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Jocurile reprezintă cea mai bună metodă pentru......
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
3
Fetiță neglijată se uită tristă pe fereastră
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Știi momentul ăla când intri în cameră și uiți instant ce căutai? Sau când încerci să ții minte ce ai de cumpărat, dar ajungi acasă cu totul… mai puțin ce îți trebuia? Ei bine, memoria de lucru e implicată în toate astea.......
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
4
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
5
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
6
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
7
O fetiță care joacă cărți
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Crazy Eights este un joc clasic de cărți, potrivit pentru toate vârstele. Află cum se joacă Crazy Eights și descoperă sfaturi utile care îi vor ajuta pe cei mici să joace și să câștige. Dacă vrei un joc de cărți ușor de învățat,......
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
8
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Parteneri
Cele mai noi
O mămică care îți îmbrățișează copilul, pe stradă, iar copilul are o cămașă cu dungi și un ghiozdan albastru, înainte de a intra în grădiniță
7 iulie, 10:38
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Mai mulți copii care se joacă și cooperează împreună
3 iulie, 10:19
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
o mămică care își îmbrățișează fiica și aplică parenting blând
30 iunie, 13:10
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tânără gravidă îi explică medicului că respiră greoi
26 iunie, 10:52
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
o mamă care stă pe canapea și își mângâie fiica care își ține fața în palme și plânge
23 iunie, 11:51
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Mama își ține fetița strâns în brațe
19 iunie, 09:41
3 capcane frecvente ale parentingului
3 capcane frecvente ale parentingului
Închide