Dacă ai rămas fără idei de rețete pentru micul dejun, atunci aceasta este perfectă pentru tine. Brioșele cu legume pot fi servite dimineața sau pot fi incluse în pachețelul pentru școală al celui mic. În plus, poți să-i ceri ajutorul celui mic pentru a le prepara și pentru a petrece mai mult timp împreună.
Brioșe cu legume pentru copii
Brioșele cu legume pentru copii reprezintă o adevărată porție de sănătate. Poți include în rețeta ta un curcubeu de legume. Cel mai adesea se recomandă folosirea morcovului și a porumbului, dar poți include cu încredere dovlecei și mazăre.
Pentru părinții care vor să includă legumele în alimentația copilului, acest preparat va fi perfect. Dimensiunile mici ale brioșelor le fac ideale pentru pachețelul celui mic.
Totodată, acesta pot fi luate la pachet atunci când mergeți în excursii de familie.
Nu în ultimul rând, versatilitatea rețetei te va face să o îndrăgești încă din primele momente. Cel mic se va bucura de un preparat sănătos, dar într-o mulțime de alte variante.
Cum alegi cele mai bune ingrediente
Pentru a pregăti rețeta de brioșe cu legume pentru copii vei avea nevoie de câteva ingrediente simple. Începe prin a aduce pe masa de lucru dovlecelul și morcovul.
Aceste două ingrediente îmbogățesc aroma brioșelor și le oferă acestora mai multă umiditate. Adaugă mai apoi porumbul și mazărea. Aceste două ingrediente vor oferi preparatului tău mai multă culoare, dar și o textură crocantă.
În rețetă mai poți adăuga puțină brânză pentru a amplifica aroma brioșelor, dar și lapte pentru a face brioșele tale să fie mai moi și pufoase.
Bucătarii profesioniști recomandă, de asemenea, folosirea făinii din fulgi de ozăv. Aceasta este mult mai sănătoasă pentru micuțul tău.
Aceste brioșe sărate sunt destul de ușor de adaptat și există o mulțime de posibilități prin care poți să adaugi ingrediente noi.
Dacă îți plac rețetele simple, îți propunem și câteva preparate fără ou. Acestea sunt ideale pentru momentele în care nu ai foarte mult timp de petrecut în bucătărie.
- 1 tavă de brioșe cu 12 găuri
- 1 doclevel mediu, ras
- 1 morcov mediu, ras
- ¼ cană de mazăre congelată
- ¼ cană de porumb dulce
- 1 cană de brânză cheddar, rasă
- ½ cană de lapte
- 60 g iaurt simplu grecesc
- 60 ml ulei de măsline
- 1 ou
- 3 linguri de pătrunjel tocat (opțional)
- 250 g făină de ovăz
- 2 linguri praf de copt
- ½ lingurițe de sare (nu se adaugă dacă se servesc brioșele pentru bebeluși)
Cum prepari rețeta de brioșe cu legume pentru copii
Începe prin a da pe răzătoarea mică morcovul și dovlecelul. Pune aceste două ingrediente într-un prosop curat, iar mai apoi încearcă să storci excesul de lichid.
Combină mai apoi ingredientele umede cu cele uscate. Pune pe masa de lucru un castron mare în care adaugă treptat: dovleceii, morcovii, mazărea, porumbul dulce, brânza rasă, laptele, uleiul de măsline și oul. Pentru această rețetă este indicat să folosești un strop de ulei de măsline și un singur ou.
Amestecă totul bine până ce ingredientele se omogenizează. Combină indragitele umede cu cele uscate prin adăugarea prafului de copt și a făinii din fulgi de ovă.
Vei avea nevoie de un pliculeț de praf de copt și de două căni de făină de ovăz. Unge mai apoi o tavă de brioșe cu ulei de măsline sau unt.
Distribuie compoziția în mod egal. Folosește o cupă de înghețată pentru a împărți mai bine compoziția. Brioșele se lasă la cuptor pentru 20 – 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Sfaturi pentru reușita brioșelor tale
Dacă îți dorești ca brioșele tale să iasă perfect, atunci ar fi bine să urmezi aceste sfaturi. Pentru început este important să te asiguri că legumele rase au fost stoarse bine.
Va fi nevoie să elimini acel exces de apă pentru reușita aluatului tău. Încearcă să nu amesteci prea mult ingredientele pentru a nu strica compoziția acestuia.
Compoziția de brioșe nu trebuie să se transforme într-o pastă fină, spun cei de la Healthy Foodies.com. Tava pentru brioște trebuie și ea unsă foarte bine. În felul acesta te vei asigura că brioșele tale ies ușor din tava specială.
Folosește un spray cu ulei pentru a te asigura că formele tale sunt unse în mod uniform. Nu în ultimul rând, specialiștii recomandă să fii atentă la timpul de coacere.
Testul scobitoarei ar trebui să te ajute să-ți dai seama dacă brioșele tale mai au nevoie de câteva minute în cuptor sau dacă sunt gata pentru a fi scoase la temperatura camerei.
Păstrarea brioșelor este și ea la fel de importantă. După ce le-ai scos din cuptor este recomandat să le lași pe un grătar de răcire. Brioșele au nevoie de un timp între 5 – 7 minute pentru a se răci.
Modul perfect de preparare al brioșelor este la temperatura camerei. După răcirea completă acesta pot fi păstrate până la 3 zile în frigider, însă depozitate în felul acesta și-ar pueta schimba gustul. Brioșele pot fi, de asemenea, congelate. Acestea pot fi păstrate în pungi speciale până la 3 luni în frigider, spun cei de la Parents.com.