Reclamă

Când încep bebelușii să își recunoască propriul nume. Ce spun specialiștii

Fiecare etapă în dezvoltarea micuților este importantă în primul lor an de viață. Dacă vrei să știi când încep bebelușii să își recunoască propriul nume, află ce spun specialiștii în articolul de mai jos. Dacă ești nerăbdătoare ca acest lucru să se întâmple, află că fiecare copil este diferit și sfaturile primite nu se potrivesc fiecăruia în aceeași măsură.

Portret de familie cu mamă, tată și bebeluș care este ținut în brațe
Dacă vrei să știi când încep bebelușii să își recunoască propriul nume, află ce spun specialiștii în articolul de mai jos / Shutterstock

În timp ce aștepți ca timpul să treacă și bebelușul tău să crească este util să comunici cu el de fiecare dată. Acesta nu trebuie să se afle în etapa premergătoare vorbirii ca să te înțeleagă. În ciuda faptului că nu recunoaște cuvintele în adevăratul lor sens, îți va putea simți corpul și felul în care îi transmiți lucrurile vorbite.

Când încep bebelușii să își recunoască propriul nume

Cei mai mulți cercetători susțin că un copil își poate recunoaște propriul nume în jurul vârstei de 7 luni. Fii atentă la privirea pe care o are atunci când rostești sunetele integrate în numele său sau când alt membru al familiei face acest lucru. Atât comunicarea verbală cât și cea non-verbală este importantă în fiecare stadiu de dezvoltare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate că recunoașterea propriu zisă a numelui începe undeva înainte de primul an de naștere, situația are o incredibilă fereastră de transformare chiar din burtică. Fătul în dezvoltare recunoaște vocea mamei, dar și a tatălui încă din pântec. Ulterior reușește să distingă între stările liniștite și cele agitate ale tuturor din jur, chiar dacă nu a început încă să vorbească.

Atunci când îți privești micuțul în ochi și îi vorbești sau gesticulezi anumite situații pe care dorești să le transmiți, reușești să îi facilitezi învățarea propriului nume, dar și a cuvintelor pe care le va pronunța în viitor. Aceste momente te ajută fără doar și poate să te contectezi. De asemenea, muzica, zâmbelte, chiar și anumite gesturi copilărești pe care le faci îi vor transmite o idee clară despre lumea înconjurătoare.

Reclamă

Etapele de dezvoltare a limbajului bebelușilor

Până împlinesc o lună de la naștere, nou-născuții descoperă lumea prin simțuri. Tot ceea ce văd și aud îi conduce la o viitoare descoperire ce se traduce prin limbaj propriu-zis. Bebelușii pot distinge foarte ușor vocile străine de cele ale părinților lor. Acest lucru îi ajută să aibă încredere în ceea ce se întâmplă în jurul lor și să fie atenți la posibilele pericole. Atunci când tonul vocii se schimbă și starea lor devine diferită. Atunci când sunt atinși, reușesc foarte ușor să intre într-o stare de confort.

Între cea de-a doua și cea de-a treia lună de la naștere, bebelușii sunt foarte activi cu persoanele care le sunt apropate. Atunci când vorbești, vei observa că își întorc capul pentru a-ți căuta vocea. Comunică prin zâmbete și prin mișcări ale picioarelor și mâinilor. De la 4 la 7 luni, aceștia au deja legături strâns create cu părinții sau îngrijitorii lor. Observă foarte ușor atunci când cineva străin este în preajma lor. Își recunosc propriul nume și cunosc cu exactitate atunci când vorbești despre ei. În această etapă răspund prin sunete repetitive, arată babycenter.com.

Cum poți ajuta bebelușii să-și recunoască propriul nume

Mulți părinți așteaptă cu nerăbdare ca micuții lor să-și recunoască numele, ba chiar să-l și rostească. Există mai multe tehnici pe care le poți practica alături de cei mici pentru ca aceștia să-și dezvolte aceste abilități mult mai repede.

Reclamă

Încearcă să le repeți numele în fiecare conversație și să îi privești de fiecare dată când vorbești cu ei. În acest fel vor avea mult mai clar în minte sunetele care alcătuiesc cuvântul. Vorbește-le de fiecare dată când vrei să transmiți ceva. Indiferent dacă o faci prin cântec, dans sau mișcare a brațelor, acest lucru îi ajută enorm.

Cititul este o altă formă importantă pentru dezvoltarea limbajului celor mici. Optează pentru cărți potrivite vârstei lor și caută să achiziționezi ceea ce simți că le-ar face plăcere să asculte. Gesticulează atunci când vorbești pentru că altfel vei fi mult mai ușor înțeleasă și va fi o plăcere să comunici în acest sens. Reducerea distragerilor din mediul în care vă aflați este foarte importantă. Atunci când comunici cu bebelușii trebuie să lași deoparte orice dispozitiv care ar putea interveni între voi. Tonul vocii este de asemenea foarte important.

Indiferent de vârstă, bebelușii recunosc atunci când mama are o anumită stare, indiferent dacă aceasta este tristețe sau bucurie. O altă tehnică pentru ca bebelușii să-și recunoască propriul nume este cu ajutorul fotografiilor. Atunci când le arăți poze, descrie cine se află acolo și spune-le pe nume, spun cei de la healthline.com.

De ce este important ca bebelușii să-și recunoască propriul nume

Pentru o înțelegere mai rapidă și concretă a lumii înconjurătoare este important ca micuții să-și recunoască propriul nume. Specialiștii nu cunosc cu exactitate consecințele faptului că bebelușii nu-și pot recunoaște propriul nume. Putem observa totuși că lipsa acestei abilități conduce la frustrare pe termen lung. De asemenea, dacă pe parcurs copiii se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește propriul nume, pot găsi grea și adaptarea la grădiniță sau școală.

Bebelușii pot pronunța mult mai ușor cuvintele care se rostesc cu partea din față a gurii, precum “mama”. Dacă sunt nevoiți să repete sunete mai complicate vor deveni mai anxioși. Dacă bebelușii nu își recunosc propriul nume și nu îl pot rosti până la vârsta de 9 luni, specialiștii recomandă ca doctorul pediatru să cunoască această problemă. Acesta poate verifica probleme cu auzul sau întârzieri ale dezvoltării generale. De asemenea, poate fi un semn al autismului.

Comunicarea cu bebelușii este foarte importantă în primele etape ale dezvoltării, dar și ulterior. Nu trebuie să te aștepți ca micuții să realizeze tot ceea ce te aștepți ca la carte, însă poți fi atentă la anumite semne care ar putea indica probleme serioase.

Te-ar mai putea interesa și
Femeie bucuroasă cu mâna pe burtică într-o cameră luminată cu o cană în mână
Ce să faci înainte de a rămâne însărcinată, potrivit experților. Fii pregătită în orice situație
Ce să faci înainte de a rămâne însărcinată, potrivit experților. Fii pregătită în orice situație
Femeie însărcinată cu mâinile pe burtă într-o cameră luminoasă
Diareea în cazul travaliului. De ce este un semn că nașterea se apropie
Diareea în cazul travaliului. De ce este un semn că nașterea se apropie
Femeie însărcinată care face un test într-o cameră însorită
Sfaturi pentru a rămâne însărcinată mai repede. Ce spun specialiștii
Sfaturi pentru a rămâne însărcinată mai repede. Ce spun specialiștii
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
3
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
4
Femeie însărcinată care face un test într-o cameră însorită
Sfaturi pentru a rămâne însărcinată mai repede. Ce spun specialiștii
Dacă îți dorești să devii mămică în curând, citește aceste sfaturi pentru a rămâne însărcinată mai repede. Specialiștii te ajută în acest sens și îți oferă cele mai bune recomandări. În ciuda statisticilor legate de vârsta......
Sfaturi pentru a rămâne însărcinată mai repede. Ce spun specialiștii
5
Bebeluș se joacă pe podea într-o zi luminoasă și un câine este în spatele lui
Ce trebuie să știi despre tremurul la bebeluși. Cum se manifestă și care sunt cauzele
Atunci când ești părinte pentru prima oară este normal să te îngrijorezi la fiecare mișcare anormală pe care o face micuțul tău. Vezi ce trebuie să știi despre tremurul la bebeluși și când reprezintă acesta o problemă mult mai mare.......
Ce trebuie să știi despre tremurul la bebeluși. Cum se manifestă și care sunt cauzele
Parteneri
Cele mai noi
Fetiță stă jos și citește dintr-o carte
08:20
Ce este hiperlexia? Iată de ce unii copii încep să citească extrem de devreme
Ce este hiperlexia? Iată de ce unii copii încep să citească extrem de devreme
O femeie care își alăptează copilul
07:39
Alăptarea afectează libidoul: cum să menții pasiunea în cuplu în timpul acestui proces
Alăptarea afectează libidoul: cum să menții pasiunea în cuplu în timpul acestui proces
Mama se uită împreună cu copii pe o carte
06:11
Cum ajuți copilul să învețe mai repede o limbă străină
Cum ajuți copilul să învețe mai repede o limbă străină
Mama stă jos lângă pătuțul bebelușului și se ține cu mâna de cap
13 iunie, 08:35
Durerile de cap post-partum: cum scapi de ele
Durerile de cap post-partum: cum scapi de ele
O fetiță care mănâncă ciocolată
13 iunie, 06:59
Când poți să-i oferi bebelușul ciocolată. Sfaturi de la specialiștii în nutriție
Când poți să-i oferi bebelușul ciocolată. Sfaturi de la specialiștii în nutriție
Băiețel se joacă singur cu dinozaurii
13 iunie, 06:40
Joaca independentă este importantă pentru copil: iată de ce
Joaca independentă este importantă pentru copil: iată de ce
Închide