Reclamă

Când încep bebelușii să își recunoască propriul nume. Ce spun specialiștii

Fiecare etapă în dezvoltarea micuților este importantă în primul lor an de viață. Dacă vrei să știi când încep bebelușii să își recunoască propriul nume, află ce spun specialiștii în articolul de mai jos. Dacă ești nerăbdătoare ca acest lucru să se întâmple, află că fiecare copil este diferit și sfaturile primite nu se potrivesc fiecăruia în aceeași măsură.

Portret de familie cu mamă, tată și bebeluș care este ținut în brațe
Dacă vrei să știi când încep bebelușii să își recunoască propriul nume, află ce spun specialiștii în articolul de mai jos / Shutterstock

În timp ce aștepți ca timpul să treacă și bebelușul tău să crească este util să comunici cu el de fiecare dată. Acesta nu trebuie să se afle în etapa premergătoare vorbirii ca să te înțeleagă. În ciuda faptului că nu recunoaște cuvintele în adevăratul lor sens, îți va putea simți corpul și felul în care îi transmiți lucrurile vorbite.

Când încep bebelușii să își recunoască propriul nume

Cei mai mulți cercetători susțin că un copil își poate recunoaște propriul nume în jurul vârstei de 7 luni. Fii atentă la privirea pe care o are atunci când rostești sunetele integrate în numele său sau când alt membru al familiei face acest lucru. Atât comunicarea verbală cât și cea non-verbală este importantă în fiecare stadiu de dezvoltare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate că recunoașterea propriu zisă a numelui începe undeva înainte de primul an de naștere, situația are o incredibilă fereastră de transformare chiar din burtică. Fătul în dezvoltare recunoaște vocea mamei, dar și a tatălui încă din pântec. Ulterior reușește să distingă între stările liniștite și cele agitate ale tuturor din jur, chiar dacă nu a început încă să vorbească.

Atunci când îți privești micuțul în ochi și îi vorbești sau gesticulezi anumite situații pe care dorești să le transmiți, reușești să îi facilitezi învățarea propriului nume, dar și a cuvintelor pe care le va pronunța în viitor. Aceste momente te ajută fără doar și poate să te contectezi. De asemenea, muzica, zâmbelte, chiar și anumite gesturi copilărești pe care le faci îi vor transmite o idee clară despre lumea înconjurătoare.

Reclamă

Etapele de dezvoltare a limbajului bebelușilor

Până împlinesc o lună de la naștere, nou-născuții descoperă lumea prin simțuri. Tot ceea ce văd și aud îi conduce la o viitoare descoperire ce se traduce prin limbaj propriu-zis. Bebelușii pot distinge foarte ușor vocile străine de cele ale părinților lor. Acest lucru îi ajută să aibă încredere în ceea ce se întâmplă în jurul lor și să fie atenți la posibilele pericole. Atunci când tonul vocii se schimbă și starea lor devine diferită. Atunci când sunt atinși, reușesc foarte ușor să intre într-o stare de confort.

Între cea de-a doua și cea de-a treia lună de la naștere, bebelușii sunt foarte activi cu persoanele care le sunt apropate. Atunci când vorbești, vei observa că își întorc capul pentru a-ți căuta vocea. Comunică prin zâmbete și prin mișcări ale picioarelor și mâinilor. De la 4 la 7 luni, aceștia au deja legături strâns create cu părinții sau îngrijitorii lor. Observă foarte ușor atunci când cineva străin este în preajma lor. Își recunosc propriul nume și cunosc cu exactitate atunci când vorbești despre ei. În această etapă răspund prin sunete repetitive, arată babycenter.com.

Cum poți ajuta bebelușii să-și recunoască propriul nume

Mulți părinți așteaptă cu nerăbdare ca micuții lor să-și recunoască numele, ba chiar să-l și rostească. Există mai multe tehnici pe care le poți practica alături de cei mici pentru ca aceștia să-și dezvolte aceste abilități mult mai repede.

Reclamă

Încearcă să le repeți numele în fiecare conversație și să îi privești de fiecare dată când vorbești cu ei. În acest fel vor avea mult mai clar în minte sunetele care alcătuiesc cuvântul. Vorbește-le de fiecare dată când vrei să transmiți ceva. Indiferent dacă o faci prin cântec, dans sau mișcare a brațelor, acest lucru îi ajută enorm.

Cititul este o altă formă importantă pentru dezvoltarea limbajului celor mici. Optează pentru cărți potrivite vârstei lor și caută să achiziționezi ceea ce simți că le-ar face plăcere să asculte. Gesticulează atunci când vorbești pentru că altfel vei fi mult mai ușor înțeleasă și va fi o plăcere să comunici în acest sens. Reducerea distragerilor din mediul în care vă aflați este foarte importantă. Atunci când comunici cu bebelușii trebuie să lași deoparte orice dispozitiv care ar putea interveni între voi. Tonul vocii este de asemenea foarte important.

Indiferent de vârstă, bebelușii recunosc atunci când mama are o anumită stare, indiferent dacă aceasta este tristețe sau bucurie. O altă tehnică pentru ca bebelușii să-și recunoască propriul nume este cu ajutorul fotografiilor. Atunci când le arăți poze, descrie cine se află acolo și spune-le pe nume, spun cei de la healthline.com.

De ce este important ca bebelușii să-și recunoască propriul nume

Pentru o înțelegere mai rapidă și concretă a lumii înconjurătoare este important ca micuții să-și recunoască propriul nume. Specialiștii nu cunosc cu exactitate consecințele faptului că bebelușii nu-și pot recunoaște propriul nume. Putem observa totuși că lipsa acestei abilități conduce la frustrare pe termen lung. De asemenea, dacă pe parcurs copiii se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește propriul nume, pot găsi grea și adaptarea la grădiniță sau școală.

Bebelușii pot pronunța mult mai ușor cuvintele care se rostesc cu partea din față a gurii, precum “mama”. Dacă sunt nevoiți să repete sunete mai complicate vor deveni mai anxioși. Dacă bebelușii nu își recunosc propriul nume și nu îl pot rosti până la vârsta de 9 luni, specialiștii recomandă ca doctorul pediatru să cunoască această problemă. Acesta poate verifica probleme cu auzul sau întârzieri ale dezvoltării generale. De asemenea, poate fi un semn al autismului.

Comunicarea cu bebelușii este foarte importantă în primele etape ale dezvoltării, dar și ulterior. Nu trebuie să te aștepți ca micuții să realizeze tot ceea ce te aștepți ca la carte, însă poți fi atentă la anumite semne care ar putea indica probleme serioase.

Te-ar mai putea interesa și
Un copil independent care își strânge singur cuburile din cameră
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
O fetiță frumoasă care arată a cameră faptul că a pierdut un dinte de lapte
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
Un băiețel care doarme învelit cu o păturică albastră în timp ce își ține în brațe ursulețul
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mai multe bioșe cu căpșuni puse pe un grătar alături de câteva flori albe
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
Sezonul căpșunilor a început, iar tu poți să prepari o rețetă delicioasă și sănătoasă de brioșe cu căpșuni. Brioșele sunt moi, dulci și pot fi puse cu succes în pachețelul de la școală al copilului tău. Nu vei avea nevoie de......
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
2
articol cu video
Dorina Codreanu și Laura Cosoi, împreună, elegante, la interviul DePărinți.ro
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Invitata vedetei este medic primar obstetrică și ginecologie, doctor în științe medicale specializat în infertilitate și reproducere asistată.......
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
3
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
4
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
5
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Parteneri
Cele mai noi
Mama stă pe podea cu mâinile la cap, în timp ce copilul se joacă pe lângă ea
07:32
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Înghețată cu iaurt și căpșuni pusă pe un blat de lemn alături de un bol plin cu căpșuni
07:17
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Mama și fiica ei pun împreună bani în pușculiță
07:10
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
articol cu video
Lorina Buga, alături de Laura Cosoi, în platoul DePărinți.ro
15 mai, 10:29
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
O farfurie pe care se află mai multe clătite cu căpșuni pregătite pentru copii
15 mai, 07:55
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Gravidă ține în mâini două suzete de culori diferite
15 mai, 07:01
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Închide