Reclamă

Cum îți dai seama că bebelușului tău îi este prea cald. Semnele pe care nu ar trebui să le ignori

Bunăstarea bebelușului se datorează mai multor factori extrem de importanți. Acesta are nevoie de un anumit grad de confort pentru a se simți bine. Atunci când acesta se confruntă cu un disconfort va încerca să-ți ofere câteva semne și indicii cu privire la ceea ce îl deranjează. Iată cum îți dai seama că bebelușului tău îi este prea cald.

O mămică care ține un termometru deasupra pătuțului copilului ei pentru a arăta cum îți dai seama că bebelușului tău îi este prea cald
Iată cum îți dai seama că bebelușului tău îi este prea cald. Acesta va încerca să-ți ofere câteva semne importante / Shutterstock

Unu dintre lcururile care ar putea să-i provoace copilului tău disconfort este dat de căldura în exces. Temperaturile crescute ar putea să-i provoace acestuia disconfort. Dacă bebelușului tău s-a încălzit prea în timpul somnului, atunci s-ar putea să nu se odihnească cum trebuie, iar în cazuri mai grave ar putea să dezvolte o erupție cutanată de la căldură.

Cum îți dai seama că bebelușului tău îi este prea cald

Este important să fii atentă la modul în care se simte bebelușul tău, mai ales în timpul somnului. Cele mai recente studii arată că supraîncălzirea micuțului poate crește riscul de moarte în somn al sugarului. Cercetătorii sunt de părere că hainele groase sau temperaturile ridicate din cameră cresc vizibil riscul de deces al sugarului în timpul somnului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mult, studiile au arătat că cele mai multe decese datorate căldurii în exces au avut loc în timpul iernii. Chiar dacă pare contraintuitiv, cercetările au arătat că părinții și-au îmbrăcat micuții prea gros sau au crescut temperatura din încăpere excesiv din dorința de a-i menține copilului confortul și căldura.

Bebelușii se pot încălzi foarte tare deoarece corpul lor nu-și poate regla temperatura la fel de repede ca trupul unui adult. În primul rând, medicii specialiști spun că temperatura sugarilor crește mult mai repede decât cea a adulților.

În plus, spre deosebire de adulți și copii, bebelușii transpiră mult mai puțin, lucru care îi face pe bebeluși să fie predispuși la „supraîncălzire”.

Unul dintre motivele pentru care bebelușii nu-și pot regla temperatura coprului prin procesul de transpirație este datorat faptului că glandele lor sudoripare nu sunt pe deplin dezvoltate. Acest lucru poate duce, totodată, și la apariția erupțiilor cutanate.

Medicii specialiști susțin că este important să te asiguri că sugarul care are până în șase luni are o temperatură confortabilă pe timpul nopții și nu numai.

Reclamă
Reclamă

Care este temperatura normală a unui bebeluș

Medicii specialiști spun că o temperatură normală pentru un bebeluș este de aproximativ 36,4 grade Celsius. Atunci când îi este prea cald sau are febră, temperatura bebelușului poate ajunge chiar și la 38 de grade Celsius sau mai mult.

Important de reținut este faptul că temperatura corpului unui sugar poate varia pe timpul unei zile. Totodată, temperatura bebelușului poate varia în funcție de sezon și de hainele pe care le poartă.

Semne care îți indică faptul că bebelușului tău îi este prea cald

Există câteva trucuri simple prin care poți să-ți dai seama dacă micuțului tău îi este prea cald. Dacă vrei să verifici temperatura acestuia, specialiștii recomandă să-i atingi urechile și gâtul.

Dacă urechile lor sunt roșii și fierbinți, iar gâtul este deja transpirat, cel mai probabil copilului tău îi este mult prea cald. Există și alte indicii care îți pot arăta că bebelușului tău i este prea cald. Primul semn este acela că bebelușul este cald la atingere.

Pielea roșie, bătaia rapidă a inimii, febra fără transpirație, letargia și vărsăturile sunt alte posibile semne care îți pot arăta că este mai cald decât ar trebui în mod normal.

Din nefericire, copilul este prea mic pentru a-ți putea comunica verbal nevoia sa.

Mai mult, specialiștii de la HappiestBaby.com spun că este foarte important să-l monitorizezi pe micuț în timpul somnului. În timp ce un bebeluș căruia îi este frig s-ar putea trezi din somn, un bebelus „supraîncălzit” va avea o stare de letargie.

De aceea, specialiștii spun că este important să-ți monitorizezi bebelușul și să observi eventualele semne care să-ți indice că este prea fierbinte. Medicii spun că temperatura ideală în camera copilului ar trebui să varieze între 20 – 22 de grade Celsius.

Cum poți preveni creșterea temperaturii bebelușului în timpul somnului

Este important să te asiguri că îi creezi micuțului tău spațiul ideal pentru o bună dezvoltare. Pe lângă setarea termostatului la temperatura ideală de somn, menționată anterior, medicii spun că ar trebui să fii atentă la îmbrăcămintea pe care o alegi pentru micuț.

Aceștia recomandă hainele lejere pentru a împiedica temperatura corpului bebelușului să crească prea mult. Aceștia spun că ar trebui să eviți hăinuțele care au în componența lor o glugă sua o pălărie.

Acestea ar putea să alunece accidental pe fața micuțului în timpul somnului și să provoace dificultăți de respirație. Este important să înfășori bebelușul într-un material respirabil. Dacă alegi să nu-l înfășori, atunci poți să-l îmbraci într-un body cu mâneci scurte.

Atunci când este vremea mai rece, poți opta pentru un body din bumbac cu mâneci lungi. Specialiștii spun că nu ar trebui să folosești pături lungi sau pături electrice pentru încălzirea unui bebeluș în timpul somnului. Pătuțul bebelușului ar trebui să fie cât mai liber. Acest lucur ar trbui să facă parte din rutina de somn a bebelușului.

Cum ajuți un bebeluș să-și regleze temperatura corpului

Dacă crezi că bebelușul tău are temperatura mult prea ridicată poți face câteva lucruri pentru a-l ajuta. Pentru început, oferă-i micuțului tpu mai multe lichide. Dacă are mai puțin de 6 luni, atunci îi poți oferi lapte matern sau lapte praf.

Dacă are între 6 luni și un an, atunci poți să-i oferi și apă. Pentru a scădea temperatura corpului poți duce copilul într-o cameră mai răcoroasă, sugerează medicii pentru Parents.com.

Un alt sfat este acela să îmbraci copilul în faine mult mai lejere. Bumbacul și țesăturile largi respirabile sunt ideale în momentele în care bebelușui tău îi este prea cald.

De asemenea, mai poți să aplici o compresă rece pe membrele bebelușului. Dacă simptomele de „supraîncălzire„ nu scad, atunci este important să-ți contactezi medicul pediatru.

De ce apare erupția cutanată la căldură

Bebelușii dezoltă erupții curatante ca un răspuns la căldura excesivă. Acest lucru se întâmplă deoarece transpirația lor poate irita piele.

Cel mai frecvent, erupțiile cutanate apar pe gât, piept, spate sau pe coapsele bebelușului. Europția se prezintă sub formă de punct emici și roșii, care sunt foliculii de păr iritați.

Erupțiile cutanate pot fi însoțite uneori de febră, frisoane și umflături. De cele mai multe ori, erupția cutanată dispare de la sine în trei – patru zile.

Este important să-ți contactezi medicul specialist în astfel de situații. Acesta îți poate recomanda o pudră sau un unguent care să ajute la tratarea problemei.

Diferența dintre căldura în exces și febră

Medicii pediatri spun că este ceva firesc să crezi că bebelușul tpu „supraîncălzit” ar putea avea febră. Pentru a te asigura că micuțul nu are febră și că este doar un efect al factorilor externi, este important să-i iei temperatura cu un termometru.

Orice urmă de îngrijorare în plus poate fi liniștită de medicul specialist. Dacă bebelușul tău are febră atunci acesta poate experimenta și alte simptome.

Febra este însoțită de lipsa poftei de mâncare, lipsa interesului față de joacă, dificultatea de a dormi. Ceea ce este important de reținut este faptu că bebelușii nu își pot regla bine temperatura corpului. Este important să-l monitorizezi pe micuț și sp te asiguri că acestuia nu-i este prea cald.

Se recomandă evitarea temperaturilor extreme și o discuție cu medicul pediatru dacă bebelușul nu reușește să-și revină după îndepărtarea potențialilor factori care au dus la căldura în exces. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
mână de femeie și mână de bărbat pe un fundal deschis la culoare cu un test de sarcină
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
O fetiță care stă pe un telefon care are inteligență artificială în timp ce mama sa îi explică ceva
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată își ține bebelușul în brațe și-l privește
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Te-ai uitat vreodată la bebelușul tău și ai avut senzația că îl vezi pe tatăl lui în miniatură? Nu e doar o impresie! Genetica joacă un rol fascinant în determinarea trăsăturilor fizice și comportamentale ale copilului. Iar unele......
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
2
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Pe măsură ce timpul se schimbă și tehnologia avansează, este nevoie și de o schimbare în viața celor mici. Descoperă și tu cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Jocurile reprezintă cea mai bună metodă pentru......
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
3
Fetiță neglijată se uită tristă pe fereastră
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Știi momentul ăla când intri în cameră și uiți instant ce căutai? Sau când încerci să ții minte ce ai de cumpărat, dar ajungi acasă cu totul… mai puțin ce îți trebuia? Ei bine, memoria de lucru e implicată în toate astea.......
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
4
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
5
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
6
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
7
O fetiță care joacă cărți
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Crazy Eights este un joc clasic de cărți, potrivit pentru toate vârstele. Află cum se joacă Crazy Eights și descoperă sfaturi utile care îi vor ajuta pe cei mici să joace și să câștige. Dacă vrei un joc de cărți ușor de învățat,......
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
8
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Parteneri
Cele mai noi
Un bol alb plin cu supă de primăvară cu legume și carne de pui
09:39
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței
12 mai, 15:10
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
mână de femeie și mână de bărbat pe un fundal deschis la culoare cu un test de sarcină
12 mai, 09:40
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Carucioare practice: O mamă își plimbă copilul în cărucior.
28 aprilie, 18:58
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
Copil își roade unghiile
21 aprilie, 09:56
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală
17 aprilie, 17:44
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
Închide