Reclamă

Cum îți dai seama că bebelușului tău îi este prea cald. Semnele pe care nu ar trebui să le ignori

Bunăstarea bebelușului se datorează mai multor factori extrem de importanți. Acesta are nevoie de un anumit grad de confort pentru a se simți bine. Atunci când acesta se confruntă cu un disconfort va încerca să-ți ofere câteva semne și indicii cu privire la ceea ce îl deranjează. Iată cum îți dai seama că bebelușului tău îi este prea cald.

O mămică care ține un termometru deasupra pătuțului copilului ei pentru a arăta cum îți dai seama că bebelușului tău îi este prea cald
Iată cum îți dai seama că bebelușului tău îi este prea cald. Acesta va încerca să-ți ofere câteva semne importante / Shutterstock

Unu dintre lcururile care ar putea să-i provoace copilului tău disconfort este dat de căldura în exces. Temperaturile crescute ar putea să-i provoace acestuia disconfort. Dacă bebelușului tău s-a încălzit prea în timpul somnului, atunci s-ar putea să nu se odihnească cum trebuie, iar în cazuri mai grave ar putea să dezvolte o erupție cutanată de la căldură.

Cum îți dai seama că bebelușului tău îi este prea cald

Este important să fii atentă la modul în care se simte bebelușul tău, mai ales în timpul somnului. Cele mai recente studii arată că supraîncălzirea micuțului poate crește riscul de moarte în somn al sugarului. Cercetătorii sunt de părere că hainele groase sau temperaturile ridicate din cameră cresc vizibil riscul de deces al sugarului în timpul somnului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mult, studiile au arătat că cele mai multe decese datorate căldurii în exces au avut loc în timpul iernii. Chiar dacă pare contraintuitiv, cercetările au arătat că părinții și-au îmbrăcat micuții prea gros sau au crescut temperatura din încăpere excesiv din dorința de a-i menține copilului confortul și căldura.

Bebelușii se pot încălzi foarte tare deoarece corpul lor nu-și poate regla temperatura la fel de repede ca trupul unui adult. În primul rând, medicii specialiști spun că temperatura sugarilor crește mult mai repede decât cea a adulților.

În plus, spre deosebire de adulți și copii, bebelușii transpiră mult mai puțin, lucru care îi face pe bebeluși să fie predispuși la „supraîncălzire”.

Unul dintre motivele pentru care bebelușii nu-și pot regla temperatura coprului prin procesul de transpirație este datorat faptului că glandele lor sudoripare nu sunt pe deplin dezvoltate. Acest lucru poate duce, totodată, și la apariția erupțiilor cutanate.

Medicii specialiști susțin că este important să te asiguri că sugarul care are până în șase luni are o temperatură confortabilă pe timpul nopții și nu numai.

Reclamă
Reclamă

Care este temperatura normală a unui bebeluș

Medicii specialiști spun că o temperatură normală pentru un bebeluș este de aproximativ 36,4 grade Celsius. Atunci când îi este prea cald sau are febră, temperatura bebelușului poate ajunge chiar și la 38 de grade Celsius sau mai mult.

Important de reținut este faptul că temperatura corpului unui sugar poate varia pe timpul unei zile. Totodată, temperatura bebelușului poate varia în funcție de sezon și de hainele pe care le poartă.

Semne care îți indică faptul că bebelușului tău îi este prea cald

Există câteva trucuri simple prin care poți să-ți dai seama dacă micuțului tău îi este prea cald. Dacă vrei să verifici temperatura acestuia, specialiștii recomandă să-i atingi urechile și gâtul.

Dacă urechile lor sunt roșii și fierbinți, iar gâtul este deja transpirat, cel mai probabil copilului tău îi este mult prea cald. Există și alte indicii care îți pot arăta că bebelușului tău i este prea cald. Primul semn este acela că bebelușul este cald la atingere.

Pielea roșie, bătaia rapidă a inimii, febra fără transpirație, letargia și vărsăturile sunt alte posibile semne care îți pot arăta că este mai cald decât ar trebui în mod normal.

Din nefericire, copilul este prea mic pentru a-ți putea comunica verbal nevoia sa.

Mai mult, specialiștii de la HappiestBaby.com spun că este foarte important să-l monitorizezi pe micuț în timpul somnului. În timp ce un bebeluș căruia îi este frig s-ar putea trezi din somn, un bebelus „supraîncălzit” va avea o stare de letargie.

De aceea, specialiștii spun că este important să-ți monitorizezi bebelușul și să observi eventualele semne care să-ți indice că este prea fierbinte. Medicii spun că temperatura ideală în camera copilului ar trebui să varieze între 20 – 22 de grade Celsius.

Cum poți preveni creșterea temperaturii bebelușului în timpul somnului

Este important să te asiguri că îi creezi micuțului tău spațiul ideal pentru o bună dezvoltare. Pe lângă setarea termostatului la temperatura ideală de somn, menționată anterior, medicii spun că ar trebui să fii atentă la îmbrăcămintea pe care o alegi pentru micuț.

Aceștia recomandă hainele lejere pentru a împiedica temperatura corpului bebelușului să crească prea mult. Aceștia spun că ar trebui să eviți hăinuțele care au în componența lor o glugă sua o pălărie.

Acestea ar putea să alunece accidental pe fața micuțului în timpul somnului și să provoace dificultăți de respirație. Este important să înfășori bebelușul într-un material respirabil. Dacă alegi să nu-l înfășori, atunci poți să-l îmbraci într-un body cu mâneci scurte.

Atunci când este vremea mai rece, poți opta pentru un body din bumbac cu mâneci lungi. Specialiștii spun că nu ar trebui să folosești pături lungi sau pături electrice pentru încălzirea unui bebeluș în timpul somnului. Pătuțul bebelușului ar trebui să fie cât mai liber. Acest lucur ar trbui să facă parte din rutina de somn a bebelușului.

Cum ajuți un bebeluș să-și regleze temperatura corpului

Dacă crezi că bebelușul tău are temperatura mult prea ridicată poți face câteva lucruri pentru a-l ajuta. Pentru început, oferă-i micuțului tpu mai multe lichide. Dacă are mai puțin de 6 luni, atunci îi poți oferi lapte matern sau lapte praf.

Dacă are între 6 luni și un an, atunci poți să-i oferi și apă. Pentru a scădea temperatura corpului poți duce copilul într-o cameră mai răcoroasă, sugerează medicii pentru Parents.com.

Un alt sfat este acela să îmbraci copilul în faine mult mai lejere. Bumbacul și țesăturile largi respirabile sunt ideale în momentele în care bebelușui tău îi este prea cald.

De asemenea, mai poți să aplici o compresă rece pe membrele bebelușului. Dacă simptomele de „supraîncălzire„ nu scad, atunci este important să-ți contactezi medicul pediatru.

De ce apare erupția cutanată la căldură

Bebelușii dezoltă erupții curatante ca un răspuns la căldura excesivă. Acest lucru se întâmplă deoarece transpirația lor poate irita piele.

Cel mai frecvent, erupțiile cutanate apar pe gât, piept, spate sau pe coapsele bebelușului. Europția se prezintă sub formă de punct emici și roșii, care sunt foliculii de păr iritați.

Erupțiile cutanate pot fi însoțite uneori de febră, frisoane și umflături. De cele mai multe ori, erupția cutanată dispare de la sine în trei – patru zile.

Este important să-ți contactezi medicul specialist în astfel de situații. Acesta îți poate recomanda o pudră sau un unguent care să ajute la tratarea problemei.

Diferența dintre căldura în exces și febră

Medicii pediatri spun că este ceva firesc să crezi că bebelușul tpu „supraîncălzit” ar putea avea febră. Pentru a te asigura că micuțul nu are febră și că este doar un efect al factorilor externi, este important să-i iei temperatura cu un termometru.

Orice urmă de îngrijorare în plus poate fi liniștită de medicul specialist. Dacă bebelușul tău are febră atunci acesta poate experimenta și alte simptome.

Febra este însoțită de lipsa poftei de mâncare, lipsa interesului față de joacă, dificultatea de a dormi. Ceea ce este important de reținut este faptu că bebelușii nu își pot regla bine temperatura corpului. Este important să-l monitorizezi pe micuț și sp te asiguri că acestuia nu-i este prea cald.

Se recomandă evitarea temperaturilor extreme și o discuție cu medicul pediatru dacă bebelușul nu reușește să-și revină după îndepărtarea potențialilor factori care au dus la căldura în exces. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Un copil independent care își strânge singur cuburile din cameră
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
O fetiță frumoasă care arată a cameră faptul că a pierdut un dinte de lapte
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
Un băiețel care doarme învelit cu o păturică albastră în timp ce își ține în brațe ursulețul
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
3
Mama dă copilul cu cremă peste eczemele de pe piele
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Dermatofitoza, cunoscută și sub denumirea de infecție micotică sau tinea, este o afecțiune comună a pielii care afectează frecvent copiii. Această boală este provocată de un grup de fungi numiți dermatofiți, care se hrănesc cu cheratina......
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
4
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Parteneri
Cele mai noi
Femeie care ține în mână un calendar și un pix și stă jos
08:21
Cum poți recunoaște semnele ovulației: sfaturile specialiștilor
Cum poți recunoaște semnele ovulației: sfaturile specialiștilor
Fetiță care vomită în pungă
07:47
Cum să previi răul de mașină la copii: de ce apare și cum poate fi combătut
Cum să previi răul de mașină la copii: de ce apare și cum poate fi combătut
Băiatul stă cu mâna întinsă pentru a pune stop agresiunilor
07:29
Cum înveți copilul să se apere fără violență fizică
Cum înveți copilul să se apere fără violență fizică
O mamă care are grijă de fiica sa cu durere abdominală
8 mai, 07:15
Când și cum să discuți cu fiica ta despre prima menstruație. Pregătirea ei este importantă
Când și cum să discuți cu fiica ta despre prima menstruație. Pregătirea ei este importantă
Fetița se uită bucuroasă pe geamul trenului
7 mai, 06:52
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
Băiat se privește în oglindă
7 mai, 06:16
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Închide