Reclamă

Cum poți îndepărta așchiile blocate sub piele. Trucuri pentru a face această experiență cât mai puțin dureroasă pentru copilul tău

Așchiile pot fi destul de supărătoare pentru un adult, iar pentru cei mici pot reprezenta adevărate provocări. O așchie blocată sub piele poate fi dureroasă pentru cel mic. Este bine să-l ajuți cu blândețe să treacă peste aceste momente. Află cum poți îndepărta așchiile blocate sub piele. Aceste trucuri sunt utile pentru a face experiența cât mai puțin dureroasă pentru micuțul tău.

O mamă care încearcă să scoată așchia de sub piele din mâna băiețelului său
Află cum poți îndepărta așchiile blocate sub piele. Aceste trucuri sunt utile pentru a face experiența cât mai puțin dureroasă / Shutterstock

Copiii mici se joacă în diferite locuri și pot lua așchii cu ușurință. Fie că este vorba de o jucărie de lemn, o piesă de mobilier sau un loc de joacă finisat, așchiile pot ajunge sub pielea copilului tău. Când vine vorba de îndepărtarea așchiilor procesul poate fi rapid și lipsit de durere.

Cum poți îndepărta așchiile blocate sub piele

Dacă există o așchie sub pielea copilului tău, atunci trebuie să apelezi la câteva trucuri pentru a face această experiență cât mai puțin dureroasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

S-ar putea să ai nevoie de o pensetă pentru a putea îndepărta bucățica mică de lemn. Începe prin a spăla mâinile cu săpun și apă călduță.

Așchia de sub piele poate strânge bacterii dacă zona nu este curățată cu atenție. Sterilizează penseta înainte să o folosești pentru a îndepărta așchia. Înainte de a începe procesul de extragere încearcă să-l liniștești pe cel mic.

Este important să-ți păstrezi calmul pentru a-l relaxa pe cel mic. Încearcă să-i explici ce urmează să faci și să-l asiguri că totul va fi în regulă.

Dacă copilul tău este supărat, plânge sau țipă, experții spun că poți încerca să-i distragi atenția cu o mică gustare în timp ce încerci să îndepărtezi așchia.

Dacă se poate observa o mică parte din așchie ieșind afară, utilizează penseta pentru a puca acea parte și trage ușor în direcția în care a intrat în piele.

Reclamă

Odată ce așchia este scoasă, tamponează cu unguent antibiotic sau vaselină și acoperă locul cu un bandaj.

Urmărește cu atenție semnele vindecării pentru a putea preveni eventualele infecții, spun specialiștii de la Parents.com.

Uneori o așchie poate să intre mult prea adânc în piele. În acest caz poți utiliza un ac sterilizat, curățat cu alcool, și să faci o mică deschidere în stratul superior al pielii pentru a expune vârful așchiei.

Dacă simți că nu poți să stăpânești acest proces, atunci poți apela la ajutorul medicului de familie. Este important să te folosești de o lupă pentru a vedea cu atenție capătul așchiei.

Încearcă să faci capătul așchei accesibil pentru a-l putea scoate cu penseta.

Reclamă

Cum poți scoate o așchie fără pensetă

Una dintre cele mai blânde metode de îndepărtare a așchiei este folosirea benzii adezive. Rupe pur și simplu o bucată mică, apas-o peste vârșul așchiei și apoi trage banda în direcția în care așchia a intra în piele.

Dacă așchia nu este intrată adânc, aceasta ar trebui să se lipească imediat de bandă și să iasă.

Folosește mirea

Poți încerca, de asemenea, să ungi cu puțină miere zona și să lași să se usuce. Mierea va înmuia pielea și va facilita alunecare așchiei, spun specialiștii de la Whattoexpect.com.

Pentur ca această metodă să funcționeze este important ca așchia să nu fie adânc intrată în piele.

Încearcă să folosești sare Epsom

Există mai multe metode prin care poți înmuia zona afectată. Unii specialiști recomandă înmuierea pielii într-o cană cu sare Epsom și apă caldă timp de 10 minute.

Soluția de sare presează apoi așchia să iasă la suprafață, astfel încât aceasta să fie mai ușor accesibilă pentru pensată.

Ține cont de faptul că atunci când așchia este îndepărtată trebuie să verifici zona constant. Este important să te asiguri că cel mic are vaccinul antitetanos.

Deși rară, o infecție potențial gravă s-ar putea dezvolta fără protecție împotriva tetanosului.

Așchiile pot să iasă singure

O așchie mică, care este aproape de suprafața pielii, poate să iasă singură. În acest caz, așchia de lemn va ajunge singură la suprafață pe măsură ce pielea de descuamează.

Verifică dacă cel mic simte durere pentru a te asigura că așchia a ieșit de la sine. Acest lucru se poate întâmpla doar în cazul așchiilor care nu sunt intrate sub piele adânc.

Când este momentul să apelezi la medic

Majoritatea așchiilor la copii sunt îndepărtate cu ușurință, dar în unele cazuri va fi nevoie să apelezi la un profesionist.

Atunci când așchia peste intrată mult prea adânc în piele, atunci este momentul să ceri ajutorul unui specialist.

Așchia se poate rupe sau poate rămâne blocată și poți avea nevoie de ajutorului unui medic. De asemenea, dacă așchia este în apropiere de ochiul copilului, atunci este momentul să apelezi la specialiști.

Specialiștii spun că este necesar să ceri ajutorul medicului dacă pielea pare infectată sau copilul face febră.

Ce poți face pentru a preveni apariția așchiilor

Cel mai bun mod de a preveni așchiile este să fii atentă cu privire la activitățile copilului tău. Evită expunerea în locuri care pot fi un pericol de luare a așchiilor.

Încearcă să fii atentă la suprafețele cu care cel mic intră în contact.

Accidentele se pot întâmpla, în special la copiii curioși, dar este important să rămâi calmă și să-l ajuți pe cel mic să treacă cu ușurință peste acest moment.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
mână de femeie și mână de bărbat pe un fundal deschis la culoare cu un test de sarcină
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
O fetiță care stă pe un telefon care are inteligență artificială în timp ce mama sa îi explică ceva
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată își ține bebelușul în brațe și-l privește
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Te-ai uitat vreodată la bebelușul tău și ai avut senzația că îl vezi pe tatăl lui în miniatură? Nu e doar o impresie! Genetica joacă un rol fascinant în determinarea trăsăturilor fizice și comportamentale ale copilului. Iar unele......
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
2
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Pe măsură ce timpul se schimbă și tehnologia avansează, este nevoie și de o schimbare în viața celor mici. Descoperă și tu cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Jocurile reprezintă cea mai bună metodă pentru......
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
3
Fetiță neglijată se uită tristă pe fereastră
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Știi momentul ăla când intri în cameră și uiți instant ce căutai? Sau când încerci să ții minte ce ai de cumpărat, dar ajungi acasă cu totul… mai puțin ce îți trebuia? Ei bine, memoria de lucru e implicată în toate astea.......
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
4
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
5
Copil își roade unghiile
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Te-ai întrebat vreodată ce face diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii la copii? De multe ori, e greu să le diferențiezi, dar înțelegerea acestora poate face o mare diferență în abordarea corectă și în......
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
6
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
8
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Parteneri
Cele mai noi
Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței
12 mai, 15:10
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
mână de femeie și mână de bărbat pe un fundal deschis la culoare cu un test de sarcină
12 mai, 09:40
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
O fetiță care joacă cărți
8 mai, 09:50
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Carucioare practice: O mamă își plimbă copilul în cărucior.
28 aprilie, 18:58
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală
17 aprilie, 17:44
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
Fetiță este încântată de porția de paste cu legume
7 aprilie, 16:22
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
Închide