Reclamă

Experiențe la fel de intense ca nașterea. Ce alte dureri se aseamănă și sunt echivalente

Nu există nicio îndoială a faptului că durerea resimțită de mamă atunci când aduce pe lume un copil este mare. Totuși, specialiștii au strâns laolaltă mai multe experiențe la fel de intense ca nașterea. Astfel, toată lumea poate vedea acum ce alte dureri se aseamănă și sunt echivalente.

Femeie care acuză dureri și stă pe o canapea pe un fundal deschis la culoare
Nu există nicio îndoială a faptului că durerea resimțită de mamă atunci când aduce pe lume un copil nu se compară cu nimic altceva / Shutterstock

Există un singur lucru pe care mămicile îl știu, faptul că nașterea este extrem de dureroasă. Indiferent că are loc prin cezariană sau natural, urmele pe care le lasă sunt ușor de recunoscut. În schimb, fiecare experiență de acest gen este unică.

Experiențe la fel de intense ca nașterea

Este foarte important ca organizarea precoce să ajute anumite complicații care ar putea fi evitate. Există de asemenea și medicamente care ușurează durerea, însă nu o reduc în totalitate. Există persoane care sunt mult mai tolerante la durere și pot face față într-un mod diferit acestei experiențe. Pentru cei care nu știu despre ce este vorba atunci când vine vorba despre naștere, în acest articol am adunat mai mult situații care pot fi denumite ca similare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oasele rupte

Durerea resimțită atunci când avem oasele rupte nu poate fi descrisă. Chiar dacă nu toate oasele se rup la fel, unele te pot face chiar să leșini. Pe lângă faptul că ai nevoie de un ghips foarte mare ulterior, este posibil să ai nevoie și de operație. Zona în care ți-ai rupt osul și modalitatea în care ai folosit zona respectivă va spune și cât de puternică este durerea.

O coastă ruptă va dura mai mult timp până să se vindece și îți va îngreuna respirația. În cazul unui deget rupt, aici lucrurile se pot stabiliza mai ușor. Femeile care au avut oase rupte și au și născut, au spus că durerea este similară. Totuși, fiecare experiență este diferită.  

Durerile de cap

În cazul acestor situații, durerea poate varia. Migrenele pot avea o durată de la câteva ori până la câteva zile. Sunt însoțite și de alte simptome precum greața, vomă, sensibilitate scăzută, vedere încețoșată. Cele mai multe persoane care suferă de migrene sau alte dureri de cap ajung să se bazeze pe anumite prescripții ale doctorilor pentru a-și ușura situația. Unele femei au asoiate durerile de cap cu cele ale nașterii, doar că la final nu există surpriza de a-ți ține micuțul în brațe.

Pietrele la rinichi

Nisipul și pietrele la rinichi se formează în tractul urinar și trebuie să depășească acea zonă. Acest lucru înseamnă că pietrele se sparg sau traversează locul în aceeași formă. În cazul unor situații foarte dificile este nevoie de operație, arată Parents.com. Printre simptomele care apar în cazul pietrelor la rinichi se numără febră, transpirație, dureri de spate, greață, vomă.

Calculi biliari

Sunt pietre mai mici care sunt stocate în vezică și cauzează durere. Chiar dacă medicamentele ajută în acest sens, acestea pot veni în valuri. Atacurile includ simptome precum durere la urinare, greață, durere de spate, febră, junghiuri.

Reclamă

Infecțiile urinare

Aceste probleme pot cauza foarte multă durere. Uneori, femeile însărcinate pot avea infecții urinare. Cele mai comune simptome sunt durerea de spate, sânge în urină, febră, urinare frecventă, arsuri. În cele mai multe dintre cazuri, această durere poate fi comparată cu nașterea.

Reclamă

Alte dureri care pot fi comparate cu nașterea

Mulți compară durerea de la nașterea cu cea resimțită în cabinetul medicului dentist. Atunci când sunt probleme serioase, persoanele care sunt supuse unor proceduri majore evită anumite activități pentru mai multe zile. Există dificultatea de a mânca și este nevoie de medicamente pentru a ușura durerea.

Operațiile sunt dureroase, în mod evident. Tăierea anumitor țesuturi, mușchi sau organe sau mutarea unor structuri interne pentru a avea acces la partea corpului care trebuie operată poate lăsa în dureri persoana respectivă. Operațiile la inimă necesită îndepărtarea sternului pentru a avea loc în locul respectiv. Această durere are loc zile la rând, poate chiar luni.

Travaliul indus poate fi o sursă de durere, asta pentru că se folosesc medicamente și corpul nu trece prin această etapă de unul singur. Chiar dacă o serie de experiențe pot fi la fel de dureroase ca și nașterea, aceasta nu trebuie minimizată. Iată care sunt factorii care pot reduce disconfortul.

Anxietatea

Frica sau anxietatea pot aduce durere mai mare în timpul nașterii. Aceste senzații pot face ca mușchii să se încordeze și să nu lase sângele să circule regulat. Adrenalina este eliberată, ceea ce face ca întregul corp să nu se poată relaxa. Ar trebui luate în considerare exercițiile de respirație, muzica relaxantă, parfumurile calamante sau un masaj din partea partenerului.

Poziția pentru naștere

Unele poziții în timpul nașterii pot cauza mai mult disconfort decât altele. Atunci când stai întinsă pe spate, bebelușul apasă mai mult către coloană decât către pelvis. Acest lucru aduce mai multă durere. Nașterea în picioare sau în poziție de șezut sau orice alte poziții verticale sunt ajutate de gravitație, spun cei de la healthline.com. Astfel, se pune presiune pe cervix, ajutând copilul să treacă prin canalul de naștere.

Poziția fetusului

Ideal ar fi ca bebelușii să se nască cu capul în jos. Această poziție este mult mai confortabilă și eficientă. Cu toate acestea, nu toți bebelușii se rotesc complet până apar contracțiile, astfel că poziția celui mic în pântec poate cauza mai multă durere.

Iată veștile bune. Anumite tehnici te pot ajuta în timpul travaliului și nașterii. Nu există alegeri corecte sau greșite, doar personale. Printre acestea se numără: distragerea, epidurala, hipnoza, apa, anumite medicamente, masajul terapeutic, mișcarea, relaxarea. Amintește-ți că poți învăța tehnici valoroase de a trece peste durere mai ușor.

Te-ar mai putea interesa și
O mămică care își ține mâinile pe sâni deoarece are dureri
Cum poți ameliora durerile de sâni în timpul sarcinii. Sfaturi utile pentru viitoarele mămici
Cum poți ameliora durerile de sâni în timpul sarcinii. Sfaturi utile pentru viitoarele mămici
articol cu video
Alina Bordea cu brațele împreunate, zâmbitoare la cameră
Alina Bordea a discutat despre nașterea prin cezariană la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi: „Femeia ar trebui să aibă dreptul să aleagă pentru corpul ei”
Alina Bordea a discutat despre nașterea prin cezariană la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi: „Femeia ar trebui să aibă dreptul să aleagă pentru corpul ei”
Băiat se privește în oglindă
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată își ține bebelușul în brațe și-l privește
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Te-ai uitat vreodată la bebelușul tău și ai avut senzația că îl vezi pe tatăl lui în miniatură? Nu e doar o impresie! Genetica joacă un rol fascinant în determinarea trăsăturilor fizice și comportamentale ale copilului. Iar unele......
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
2
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Pe măsură ce timpul se schimbă și tehnologia avansează, este nevoie și de o schimbare în viața celor mici. Descoperă și tu cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Jocurile reprezintă cea mai bună metodă pentru......
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
3
Fetiță neglijată se uită tristă pe fereastră
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Știi momentul ăla când intri în cameră și uiți instant ce căutai? Sau când încerci să ții minte ce ai de cumpărat, dar ajungi acasă cu totul… mai puțin ce îți trebuia? Ei bine, memoria de lucru e implicată în toate astea.......
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
4
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
5
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
6
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
7
O fetiță care joacă cărți
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Crazy Eights este un joc clasic de cărți, potrivit pentru toate vârstele. Află cum se joacă Crazy Eights și descoperă sfaturi utile care îi vor ajuta pe cei mici să joace și să câștige. Dacă vrei un joc de cărți ușor de învățat,......
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
8
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Parteneri
Cele mai noi
Un bol alb plin cu supă de primăvară cu legume și carne de pui
15 mai, 09:39
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței
12 mai, 15:10
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
mână de femeie și mână de bărbat pe un fundal deschis la culoare cu un test de sarcină
12 mai, 09:40
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Carucioare practice: O mamă își plimbă copilul în cărucior.
28 aprilie, 18:58
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
Copil își roade unghiile
21 aprilie, 09:56
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală
17 aprilie, 17:44
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
Închide