Reclamă

Experiențe la fel de intense ca nașterea. Ce alte dureri se aseamănă și sunt echivalente

Nu există nicio îndoială a faptului că durerea resimțită de mamă atunci când aduce pe lume un copil este mare. Totuși, specialiștii au strâns laolaltă mai multe experiențe la fel de intense ca nașterea. Astfel, toată lumea poate vedea acum ce alte dureri se aseamănă și sunt echivalente.

Femeie care acuză dureri și stă pe o canapea pe un fundal deschis la culoare
Nu există nicio îndoială a faptului că durerea resimțită de mamă atunci când aduce pe lume un copil nu se compară cu nimic altceva / Shutterstock

Există un singur lucru pe care mămicile îl știu, faptul că nașterea este extrem de dureroasă. Indiferent că are loc prin cezariană sau natural, urmele pe care le lasă sunt ușor de recunoscut. În schimb, fiecare experiență de acest gen este unică.

Experiențe la fel de intense ca nașterea

Este foarte important ca organizarea precoce să ajute anumite complicații care ar putea fi evitate. Există de asemenea și medicamente care ușurează durerea, însă nu o reduc în totalitate. Există persoane care sunt mult mai tolerante la durere și pot face față într-un mod diferit acestei experiențe. Pentru cei care nu știu despre ce este vorba atunci când vine vorba despre naștere, în acest articol am adunat mai mult situații care pot fi denumite ca similare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oasele rupte

Durerea resimțită atunci când avem oasele rupte nu poate fi descrisă. Chiar dacă nu toate oasele se rup la fel, unele te pot face chiar să leșini. Pe lângă faptul că ai nevoie de un ghips foarte mare ulterior, este posibil să ai nevoie și de operație. Zona în care ți-ai rupt osul și modalitatea în care ai folosit zona respectivă va spune și cât de puternică este durerea.

O coastă ruptă va dura mai mult timp până să se vindece și îți va îngreuna respirația. În cazul unui deget rupt, aici lucrurile se pot stabiliza mai ușor. Femeile care au avut oase rupte și au și născut, au spus că durerea este similară. Totuși, fiecare experiență este diferită.  

Durerile de cap

În cazul acestor situații, durerea poate varia. Migrenele pot avea o durată de la câteva ori până la câteva zile. Sunt însoțite și de alte simptome precum greața, vomă, sensibilitate scăzută, vedere încețoșată. Cele mai multe persoane care suferă de migrene sau alte dureri de cap ajung să se bazeze pe anumite prescripții ale doctorilor pentru a-și ușura situația. Unele femei au asoiate durerile de cap cu cele ale nașterii, doar că la final nu există surpriza de a-ți ține micuțul în brațe.

Pietrele la rinichi

Nisipul și pietrele la rinichi se formează în tractul urinar și trebuie să depășească acea zonă. Acest lucru înseamnă că pietrele se sparg sau traversează locul în aceeași formă. În cazul unor situații foarte dificile este nevoie de operație, arată Parents.com. Printre simptomele care apar în cazul pietrelor la rinichi se numără febră, transpirație, dureri de spate, greață, vomă.

Calculi biliari

Sunt pietre mai mici care sunt stocate în vezică și cauzează durere. Chiar dacă medicamentele ajută în acest sens, acestea pot veni în valuri. Atacurile includ simptome precum durere la urinare, greață, durere de spate, febră, junghiuri.

Reclamă

Infecțiile urinare

Aceste probleme pot cauza foarte multă durere. Uneori, femeile însărcinate pot avea infecții urinare. Cele mai comune simptome sunt durerea de spate, sânge în urină, febră, urinare frecventă, arsuri. În cele mai multe dintre cazuri, această durere poate fi comparată cu nașterea.

Reclamă

Alte dureri care pot fi comparate cu nașterea

Mulți compară durerea de la nașterea cu cea resimțită în cabinetul medicului dentist. Atunci când sunt probleme serioase, persoanele care sunt supuse unor proceduri majore evită anumite activități pentru mai multe zile. Există dificultatea de a mânca și este nevoie de medicamente pentru a ușura durerea.

Operațiile sunt dureroase, în mod evident. Tăierea anumitor țesuturi, mușchi sau organe sau mutarea unor structuri interne pentru a avea acces la partea corpului care trebuie operată poate lăsa în dureri persoana respectivă. Operațiile la inimă necesită îndepărtarea sternului pentru a avea loc în locul respectiv. Această durere are loc zile la rând, poate chiar luni.

Travaliul indus poate fi o sursă de durere, asta pentru că se folosesc medicamente și corpul nu trece prin această etapă de unul singur. Chiar dacă o serie de experiențe pot fi la fel de dureroase ca și nașterea, aceasta nu trebuie minimizată. Iată care sunt factorii care pot reduce disconfortul.

Anxietatea

Frica sau anxietatea pot aduce durere mai mare în timpul nașterii. Aceste senzații pot face ca mușchii să se încordeze și să nu lase sângele să circule regulat. Adrenalina este eliberată, ceea ce face ca întregul corp să nu se poată relaxa. Ar trebui luate în considerare exercițiile de respirație, muzica relaxantă, parfumurile calamante sau un masaj din partea partenerului.

Poziția pentru naștere

Unele poziții în timpul nașterii pot cauza mai mult disconfort decât altele. Atunci când stai întinsă pe spate, bebelușul apasă mai mult către coloană decât către pelvis. Acest lucru aduce mai multă durere. Nașterea în picioare sau în poziție de șezut sau orice alte poziții verticale sunt ajutate de gravitație, spun cei de la healthline.com. Astfel, se pune presiune pe cervix, ajutând copilul să treacă prin canalul de naștere.

Poziția fetusului

Ideal ar fi ca bebelușii să se nască cu capul în jos. Această poziție este mult mai confortabilă și eficientă. Cu toate acestea, nu toți bebelușii se rotesc complet până apar contracțiile, astfel că poziția celui mic în pântec poate cauza mai multă durere.

Iată veștile bune. Anumite tehnici te pot ajuta în timpul travaliului și nașterii. Nu există alegeri corecte sau greșite, doar personale. Printre acestea se numără: distragerea, epidurala, hipnoza, apa, anumite medicamente, masajul terapeutic, mișcarea, relaxarea. Amintește-ți că poți învăța tehnici valoroase de a trece peste durere mai ușor.

Te-ar mai putea interesa și
O mămică care își ține mâinile pe sâni deoarece are dureri
Cum poți ameliora durerile de sâni în timpul sarcinii. Sfaturi utile pentru viitoarele mămici
Cum poți ameliora durerile de sâni în timpul sarcinii. Sfaturi utile pentru viitoarele mămici
articol cu video
Alina Bordea cu brațele împreunate, zâmbitoare la cameră
Alina Bordea a discutat despre nașterea prin cezariană la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi: „Femeia ar trebui să aibă dreptul să aleagă pentru corpul ei”
Alina Bordea a discutat despre nașterea prin cezariană la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi: „Femeia ar trebui să aibă dreptul să aleagă pentru corpul ei”
Băiat se privește în oglindă
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mama și copilul pregătesc preparate pe bază de legume verzi
Importanța acidului folic în alimentația copiilor și surse naturale
Când vine vorba de alimentația copiilor, părinții sunt mereu în căutarea celor mai bune soluții pentru o creștere sănătoasă. Unul dintre nutrienții esențiali, dar adesea subapreciați, este acidul folic. Deși este cunoscut mai ales......
Importanța acidului folic în alimentația copiilor și surse naturale
2
Un bol plin cu supă cremă de morcovi și catofi dulci pentru copii
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
În zilele în care vrei să-i surprinzi pe cei mici poți să încerci să prepari o rețetă de supă cremă de morcovi și cartof dulce. Această supă de morcovi și cartofi dulci este cremoasă, reconfortantă și plină de savoare. Supa este......
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
3
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
4
Mâna unei mane, cu unghiile date cu lac maro, care are mânuța unui bebeluș strânsă în jurul degetului arătător, ilutrând de ce îți țin bebelușii pumnii strânși
De ce își țin bebelușii pumnii strânși 
Pentru părinți, bebelușii pot face anumite lucruri care pot părea ciudate, dar, în definitiv, sunt absolut normale. În primele săptămâni poți observa anumite reflexe la nou-născut, care apar la sunete, lumini și atingeri. Unul dintre......
De ce își țin bebelușii pumnii strânși 
5
Fetiță are în față un pahar cu lapte și câteva fursecuri
Rețete de mâncăruri bogate în calciu pentru întărirea oaselor
Toți părinții își doresc ca cei mici să crească puternici și sănătoși, iar calciul are un rol cu adevărat important  în acest proces. Dar ce faci atunci când copilul tău nu este un mare fan al lactatelor? Vestea bună este că......
Rețete de mâncăruri bogate în calciu pentru întărirea oaselor
Cele mai noi
O fetiță care doarme cu capul pe bancă
18 martie, 06:52
Cum îi afectează pe copii trecerea la ora de vară. Impactul schimbării orei asupra ritmului circadian al celor mici
Cum îi afectează pe copii trecerea la ora de vară. Impactul schimbării orei asupra ritmului circadian al celor mici
O familie fericită care se uită împreună la televizor
17 martie, 08:06
Cum poți face alegeri media sănătoase pentru familia ta. Sfaturi de la specialiști
Cum poți face alegeri media sănătoase pentru familia ta. Sfaturi de la specialiști
Copil obosit stă cu capul pe masă
17 martie, 06:37
Cum să recunoști și să tratezi anemia la copii
Cum să recunoști și să tratezi anemia la copii
O fetiță cu păr blond care plantează flori
15 martie, 08:57
Activități de primăvară pentru copii: beneficiile expunerii la soare și aer curat
Activități de primăvară pentru copii: beneficiile expunerii la soare și aer curat
o mămică care stă pe canapea și îi citește băiețelului său dintr-o carte de povești
15 martie, 07:43
Importanța lecturii în dezvoltarea copiilor: cum să cultivi dragostea pentru cărți
Importanța lecturii în dezvoltarea copiilor: cum să cultivi dragostea pentru cărți
Elev care studiază
14 martie, 08:42
Admiterea la liceu 2025 pentru olimpici. Cine sunt elevii care nu mai trebuie să susțină Evaluarea Națională
Admiterea la liceu 2025 pentru olimpici. Cine sunt elevii care nu mai trebuie să susțină Evaluarea Națională
Închide