Reclamă

Experiențe la fel de intense ca nașterea. Ce alte dureri se aseamănă și sunt echivalente

Nu există nicio îndoială a faptului că durerea resimțită de mamă atunci când aduce pe lume un copil este mare. Totuși, specialiștii au strâns laolaltă mai multe experiențe la fel de intense ca nașterea. Astfel, toată lumea poate vedea acum ce alte dureri se aseamănă și sunt echivalente.

Femeie care acuză dureri și stă pe o canapea pe un fundal deschis la culoare
Nu există nicio îndoială a faptului că durerea resimțită de mamă atunci când aduce pe lume un copil nu se compară cu nimic altceva / Shutterstock

Există un singur lucru pe care mămicile îl știu, faptul că nașterea este extrem de dureroasă. Indiferent că are loc prin cezariană sau natural, urmele pe care le lasă sunt ușor de recunoscut. În schimb, fiecare experiență de acest gen este unică.

Experiențe la fel de intense ca nașterea

Este foarte important ca organizarea precoce să ajute anumite complicații care ar putea fi evitate. Există de asemenea și medicamente care ușurează durerea, însă nu o reduc în totalitate. Există persoane care sunt mult mai tolerante la durere și pot face față într-un mod diferit acestei experiențe. Pentru cei care nu știu despre ce este vorba atunci când vine vorba despre naștere, în acest articol am adunat mai mult situații care pot fi denumite ca similare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oasele rupte

Durerea resimțită atunci când avem oasele rupte nu poate fi descrisă. Chiar dacă nu toate oasele se rup la fel, unele te pot face chiar să leșini. Pe lângă faptul că ai nevoie de un ghips foarte mare ulterior, este posibil să ai nevoie și de operație. Zona în care ți-ai rupt osul și modalitatea în care ai folosit zona respectivă va spune și cât de puternică este durerea.

O coastă ruptă va dura mai mult timp până să se vindece și îți va îngreuna respirația. În cazul unui deget rupt, aici lucrurile se pot stabiliza mai ușor. Femeile care au avut oase rupte și au și născut, au spus că durerea este similară. Totuși, fiecare experiență este diferită.  

Durerile de cap

În cazul acestor situații, durerea poate varia. Migrenele pot avea o durată de la câteva ori până la câteva zile. Sunt însoțite și de alte simptome precum greața, vomă, sensibilitate scăzută, vedere încețoșată. Cele mai multe persoane care suferă de migrene sau alte dureri de cap ajung să se bazeze pe anumite prescripții ale doctorilor pentru a-și ușura situația. Unele femei au asoiate durerile de cap cu cele ale nașterii, doar că la final nu există surpriza de a-ți ține micuțul în brațe.

Pietrele la rinichi

Nisipul și pietrele la rinichi se formează în tractul urinar și trebuie să depășească acea zonă. Acest lucru înseamnă că pietrele se sparg sau traversează locul în aceeași formă. În cazul unor situații foarte dificile este nevoie de operație, arată Parents.com. Printre simptomele care apar în cazul pietrelor la rinichi se numără febră, transpirație, dureri de spate, greață, vomă.

Calculi biliari

Sunt pietre mai mici care sunt stocate în vezică și cauzează durere. Chiar dacă medicamentele ajută în acest sens, acestea pot veni în valuri. Atacurile includ simptome precum durere la urinare, greață, durere de spate, febră, junghiuri.

Reclamă

Infecțiile urinare

Aceste probleme pot cauza foarte multă durere. Uneori, femeile însărcinate pot avea infecții urinare. Cele mai comune simptome sunt durerea de spate, sânge în urină, febră, urinare frecventă, arsuri. În cele mai multe dintre cazuri, această durere poate fi comparată cu nașterea.

Reclamă

Alte dureri care pot fi comparate cu nașterea

Mulți compară durerea de la nașterea cu cea resimțită în cabinetul medicului dentist. Atunci când sunt probleme serioase, persoanele care sunt supuse unor proceduri majore evită anumite activități pentru mai multe zile. Există dificultatea de a mânca și este nevoie de medicamente pentru a ușura durerea.

Operațiile sunt dureroase, în mod evident. Tăierea anumitor țesuturi, mușchi sau organe sau mutarea unor structuri interne pentru a avea acces la partea corpului care trebuie operată poate lăsa în dureri persoana respectivă. Operațiile la inimă necesită îndepărtarea sternului pentru a avea loc în locul respectiv. Această durere are loc zile la rând, poate chiar luni.

Travaliul indus poate fi o sursă de durere, asta pentru că se folosesc medicamente și corpul nu trece prin această etapă de unul singur. Chiar dacă o serie de experiențe pot fi la fel de dureroase ca și nașterea, aceasta nu trebuie minimizată. Iată care sunt factorii care pot reduce disconfortul.

Anxietatea

Frica sau anxietatea pot aduce durere mai mare în timpul nașterii. Aceste senzații pot face ca mușchii să se încordeze și să nu lase sângele să circule regulat. Adrenalina este eliberată, ceea ce face ca întregul corp să nu se poată relaxa. Ar trebui luate în considerare exercițiile de respirație, muzica relaxantă, parfumurile calamante sau un masaj din partea partenerului.

Poziția pentru naștere

Unele poziții în timpul nașterii pot cauza mai mult disconfort decât altele. Atunci când stai întinsă pe spate, bebelușul apasă mai mult către coloană decât către pelvis. Acest lucru aduce mai multă durere. Nașterea în picioare sau în poziție de șezut sau orice alte poziții verticale sunt ajutate de gravitație, spun cei de la healthline.com. Astfel, se pune presiune pe cervix, ajutând copilul să treacă prin canalul de naștere.

Poziția fetusului

Ideal ar fi ca bebelușii să se nască cu capul în jos. Această poziție este mult mai confortabilă și eficientă. Cu toate acestea, nu toți bebelușii se rotesc complet până apar contracțiile, astfel că poziția celui mic în pântec poate cauza mai multă durere.

Iată veștile bune. Anumite tehnici te pot ajuta în timpul travaliului și nașterii. Nu există alegeri corecte sau greșite, doar personale. Printre acestea se numără: distragerea, epidurala, hipnoza, apa, anumite medicamente, masajul terapeutic, mișcarea, relaxarea. Amintește-ți că poți învăța tehnici valoroase de a trece peste durere mai ușor.

Te-ar mai putea interesa și
O mămică care își ține mâinile pe sâni deoarece are dureri
Cum poți ameliora durerile de sâni în timpul sarcinii. Sfaturi utile pentru viitoarele mămici
Cum poți ameliora durerile de sâni în timpul sarcinii. Sfaturi utile pentru viitoarele mămici
articol cu video
Alina Bordea cu brațele împreunate, zâmbitoare la cameră
Alina Bordea a discutat despre nașterea prin cezariană la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi: „Femeia ar trebui să aibă dreptul să aleagă pentru corpul ei”
Alina Bordea a discutat despre nașterea prin cezariană la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi: „Femeia ar trebui să aibă dreptul să aleagă pentru corpul ei”
Băiat se privește în oglindă
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Copil prins între doi băieți care pun presiune pe el
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui
Observi că prietenul copilului tău are un comportament care îl influențează într-un mod negativ? Poate că a început să mintă, să ignore regulile sau să adopte atitudini care nu îi sunt caracteristice. Ca mamă, este firesc să îți......
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui
2
O fetiță supărată că se ceartă părinții ei
Semnele traumei la copii pe care orice părinte ar trebui să le știe. Ce trebuie să urmărești atât fizic, cât și comportamental
Trauma se manifestă diferit pentru fiecare copil, dar există și semne comune. Observarea acestora poate ajuta un terapeut să determine cauza, dar și cele mai bune soluții pentru rezolvarea situației. Ai mai jos lista cu semnele traumei la......
Semnele traumei la copii pe care orice părinte ar trebui să le știe. Ce trebuie să urmărești atât fizic, cât și comportamental
3
Mămică, îmbrăcată un tricou gri cu text în jurul pieptului, ține în brațe un bebeluș care plânge, ilustrând de ce își arcuiesc bebelușii spatele
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Pe lângă faptul că plâng atunci când îi supără ceva pe bebeluși, mai fac un gest, destul de înfricoșător pentru părinți, și anume își arcuiesc spatele. Acest lucru este absolut normal, mai ales că până învață să vorbească......
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
4
Fetița spală vase la chiuvetă
Cum să atribui sarcini casnice copiilor pentru a le dezvolta simțul responsabilității
Atribuirea de sarcini casnice copiilor reprezintă o modalitate excelentă de a-i ajuta să dezvolte un simț al responsabilității și al disciplinei. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Minnesota, implicarea copiilor încă de la o......
Cum să atribui sarcini casnice copiilor pentru a le dezvolta simțul responsabilității
5
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Parteneri
Cele mai noi
Mama se joacă cu bebelușul care stă întins pe pat
13 ianuarie, 06:45
Ce semnificație au sunetele scoase de bebeluș
Ce semnificație au sunetele scoase de bebeluș
Gravidă se pregătește să-și ia vitaminele necesare pentru sarcină
11 ianuarie, 06:08
Importanța vitaminei D în sarcină, mai ales în lunile cu mai puțin soare
Importanța vitaminei D în sarcină, mai ales în lunile cu mai puțin soare
O mamă care verifică urechea fiicei sale
10 ianuarie, 06:10
Complicațiile răcelilor netratate la copii: ce riscuri există și cum pot fi prevenite
Complicațiile răcelilor netratate la copii: ce riscuri există și cum pot fi prevenite
Fetița și băiatul sar în brațele tatălui care a intrat în casă
10 ianuarie, 06:05
Cum să fii un tată prezent: sfaturi pentru a construi o relație puternică cu copiii
Cum să fii un tată prezent: sfaturi pentru a construi o relație puternică cu copiii
Mama are o discuție serioasă cu copilul
9 ianuarie, 06:13
Cuvintele dureroase folosite de părinți care le fac mult rău copiilor
Cuvintele dureroase folosite de părinți care le fac mult rău copiilor
O femeie care îi face aerosoli fetiței sale
9 ianuarie, 06:00
Laringita acută la copii: cum să recunoști atacurile nocturne de sufocare
Laringita acută la copii: cum să recunoști atacurile nocturne de sufocare
Închide