Reclamă

Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect

Ca părinte poți face destul de multe greșeli când vine vorba de educarea copilului tău. Există unele greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Descoperă de la specialiștii în parenting cum îți poți educa micuțul în mod corect.

O mamă care stă pe o canapea și își ceartă fetița
Există unele greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Descoperă cum îți poți educa micuțul în mod corect / Shutterstock

Dacă ai încercat deja strategiile clasice de disciplină pentru a-l face pe copilul tău să asculte, atunci s-ar putea să ai nevoie de puțin ajutor. Poate fi destul de greu să te înțelegi cu un copil neascultător, dar nu este nimic imposibil.

Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum

Educația copilului începe de acasă. În ciuda eforturilor pe care le poți depune ca părinte, uneori strategiile clasice nu pot da roade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Uneori abordăm strategiile greșite și ajungem să înrăutăți situația în care ne aflăm. Mai jos o să găsești unele dintre cele mai comune greșeli de disciplină pe care le fac părinții la început de drum.

Reclamă

Îți cerți copilul în public

Copilul poate face destul de multe boacăne atunci când se află în public, dar asta nu înseamnă că ar trebui să-l cerți tare, în fața altor persoane.

Evită să-ți disciplinezi copilul în fața oamenilor necunoscuți. Când faci acest lucru, copiii pot fi mai concentrați pe cine aude conversația voastră decât ceea ce încerci să-i transmiți, spun specialiștii pentru Parents.com.

Caută un loc privat unde poți vorbi cu copilul tău despre ceea ce tocmai s-a întâmplat. Dacă nu găsești un spațiu pentru a vorbi în acest moment, subliniază pe scurt comportamentul neadecvat și explică-i pe larg acasă.

Îi oferi copilului tău instrucțiuni vagi

Uneori copiii nu înțeleg ceea ce părinții încearcă să le transmită. Trebuie să te asiguri că indicațiile tale au fost cât mai specifice posibil.

Reclamă

Spune-i copilului tău ceea ce ar trebui să facă și formulează acest lucru într-un mod cât mai prietenos. Același lucru este valabil și pentru mustrări.

Este important ca mesajul tău să ajungă cât mai clar la copil pentru ca acesta să se poate conforma la ceea ce l-ai rugat să facă.

Îți mituiești copilul pentru a avea rezultate rapide

Aceasta este una dintre cele mai comune greșeli de parenting pe care o fac părinții la început de drum. Părinții sunt tentați să oprească criza copilului oferindu-i diferite produse sau făcându-i diferite promisiuni.

Această strategie ar putea să funcționeze, dar numai pentru un moment.

„Mituirea” înseamnă, de fapt, să răsplătești comportamentul rău al copilului.

Când copilul tău are o criză de furie și nu se oprește până nu obține ceea ce își dorește, atunci este cel mai prost moment în care ai putea „să-l mituiești”.

Copilul va lua această reacție drept una normală, air data viitoare când va plânge se va aștepta de la tine să-i oferi ceea ce vrea. Copiii trebuie să învețe că un comportament inadecvat nu vine c o răsplată.

Neglijezi programul de masă

Copii au tendința să-și piardă rapid interesul pentru o activitate. Poate fi o adevărată să-l faci pe cel mic să stea la masă.

Lucrurile se complică atunci când ai un copil mofturos la mâncare. Nu te poți aștepta ca micuțul tău să fie ascultător atunci când are burtica goală.

Foamea îngreunează concentrarea și poate intensifica comportamentul inadecvat, spun specialiștii de la HuffPost. Copilul tău trebuie să mănânce înainte de a te putea asculta.

Același lucru se aplică și în cazul copiilor obosiți. Nu te poți aștepta ca un copil obosit să fie prezent și să te asculte atunci când este neastâmpărat.

Îți pierzi cumpătul în preajma copilului

Poate fi dificil să rămâi calmă în preajma unui copil care continuă să facă aceleași greșeli. Este greu să fii zen când copilul tău îți încearcă răbdarea cu comportamentul inadecvat.

Copiii nu pot absorbi o lecție atunci când se țipă la ei. Aceștia se închid în ei sau se enervează ca răspuns la nervii pe care îi ai.

Furia ta va alimenta comportamentul inadecvat ala cestuia. Este important să-ți păstrezi calmul și să încerci să-i explici copilului cu calm unde anume a greșit.

Descoperă și ce poți face atunci când copilul tău minte. Cum ar trebui să acționezi în astfel de situații.

Iei lucrurile personal

Copii se comportă inadecvat din mai multe motive. Unora le lipsește autocontrolul, alții preferă să testeze limitele, iar alții au nevoie de atenția ta. Însă un copil nu va încerca niciodată să te enerveze doar pentru că „nu te place”. Încearcă să nu iei lucrurile personal și să rămâi rațională.

Continuă să-i arăți copilului tău că poți să fii afectuoasă, iar acesta se va apropia treptat și își va schimba comportamentul.

Încerci să-l faci pe cel mic de rușine

Evită să îți cerți copilul în public sau să-l faci de rușine în fața altor adulți sau a prietenilor săi. Disciplina ar trebui să se concentreze asupra modului în care copilul tău acționează, nu asupra modului în care se uită ceilalți la el.

Chiar dacă cel mic face crize de furie, specialiștii recomandă să-l disciplinezi în privat. În felul acesta copilul nu se va simți făcut de rușine în fața celor care sunt prezenți.

Totodată, specialișii reocmandă să nu reacționezi exagerat. Poate fi ușor să-l pedepsești pe cel mic timp de o săptămână, dar pedepsele ar trebui să fie corecte față de greșeala făcută.

Nu numai că pedepsele exagerate sunt incorecte, dar reprezintă și o provocare uriașă de aplicat. Cel mai bine este să stabilești niște reguli și limite clare încă de la început.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Mama și copilul vorbesc despre rutine și reguli
Strategii de disciplină pentru copiii cu ADHD
Strategii de disciplină pentru copiii cu ADHD
Mamă brunetă cu părul lung și ondulat, aplecată asupra bebelușului care stă pe un pat cu lenjerie albă, cu o mână îi mângâie capul și cu cealaltă mână îi ține o mânuță și îi sărută brațul, ilustrând greșeli în îngrijirea bebelușului
Greșeli în îngrijirea bebelușului. Ce ar trebui să eviți cu desăvârșire
Greșeli în îngrijirea bebelușului. Ce ar trebui să eviți cu desăvârșire
Mămică îmbrăcată cu o bluză roșie și pantaloni gri, care arată cu degetul spre băiețelul iei, îmbrăcat cu cămașă cu carouri, amenințăndu-l și o mână o are prinsă de mâna acestuia, ilustrând amenințările îi fac pe copii să se simtă nesiguri
Amenințările îi fac pe copii să se simtă nesiguri. Iată ce să faci în schimb
Amenințările îi fac pe copii să se simtă nesiguri. Iată ce să faci în schimb
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
3
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
4
Femeie însărcinată care face un test într-o cameră însorită
Sfaturi pentru a rămâne însărcinată mai repede. Ce spun specialiștii
Dacă îți dorești să devii mămică în curând, citește aceste sfaturi pentru a rămâne însărcinată mai repede. Specialiștii te ajută în acest sens și îți oferă cele mai bune recomandări. În ciuda statisticilor legate de vârsta......
Sfaturi pentru a rămâne însărcinată mai repede. Ce spun specialiștii
5
Bebeluș se joacă pe podea într-o zi luminoasă și un câine este în spatele lui
Ce trebuie să știi despre tremurul la bebeluși. Cum se manifestă și care sunt cauzele
Atunci când ești părinte pentru prima oară este normal să te îngrijorezi la fiecare mișcare anormală pe care o face micuțul tău. Vezi ce trebuie să știi despre tremurul la bebeluși și când reprezintă acesta o problemă mult mai mare.......
Ce trebuie să știi despre tremurul la bebeluși. Cum se manifestă și care sunt cauzele
Parteneri
Cele mai noi
Mama stă jos lângă pătuțul bebelușului și se ține cu mâna de cap
13 iunie, 08:35
Durerile de cap post-partum: cum scapi de ele
Durerile de cap post-partum: cum scapi de ele
O fetiță care mănâncă ciocolată
13 iunie, 06:59
Când poți să-i oferi bebelușul ciocolată. Sfaturi de la specialiștii în nutriție
Când poți să-i oferi bebelușul ciocolată. Sfaturi de la specialiștii în nutriție
Băiețel se joacă singur cu dinozaurii
13 iunie, 06:40
Joaca independentă este importantă pentru copil: iată de ce
Joaca independentă este importantă pentru copil: iată de ce
articol cu video
Alina Bordea și Laura Cosoi, împreună la interviul DePărinți.ro
12 iunie, 10:40
Alina Bordea a vorbit despre ce se întâmplă cu mama și copilul în timpul unei nașteri naturale la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi
Alina Bordea a vorbit despre ce se întâmplă cu mama și copilul în timpul unei nașteri naturale la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi
Gravidă stă pe canapea și mănâncă o ciocolată
12 iunie, 08:32
Poftele în sarcină: ce sunt ele și cum influențează starea mamei
Poftele în sarcină: ce sunt ele și cum influențează starea mamei
Femeie bucuroasă cu mâna pe burtică într-o cameră luminată cu o cană în mână
12 iunie, 07:17
Ce să faci înainte de a rămâne însărcinată, potrivit experților. Fii pregătită în orice situație
Ce să faci înainte de a rămâne însărcinată, potrivit experților. Fii pregătită în orice situație
Închide